І молодше. До участі в змаганнях допускаються команди юнаків та дівчат учбових закладів, баскетбольних клубів, ДЮСШ, СДЮШОР, УФК, УОР, ліцеїв та інтернатів спортивного профілю, та ін., що подали офіційну заявку


Скачати 109.09 Kb.
Назва І молодше. До участі в змаганнях допускаються команди юнаків та дівчат учбових закладів, баскетбольних клубів, ДЮСШ, СДЮШОР, УФК, УОР, ліцеїв та інтернатів спортивного профілю, та ін., що подали офіційну заявку
Дата 17.04.2013
Розмір 109.09 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи


І. Мета та завдання.

1.1. Подальший розвиток і популяризація баскетболу серед дітей та юнацтва, формування здорового способу життя серед молоді.

1.2. Підвищення майстерності юних баскетболістів.

1.3. Підготовка спортсменів для збірних юнацьких команд України.
II. Керівництво проведенням змагань.

2.1. Загальне керівництво підготовкою та проведенням змагань здійснюється Федерацією баскетболу України (надалі - ФБУ), Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту і Міністерством освіти і науки України.

2.2. Безпосереднє проведення змагань покладається на директорат чемпіонату, затверджений Президією ФБУ. Персональний склад директорату чемпіонату затверджується Президією ФБУ. Директорат здійснює організацію та проведення Чемпіонату, Кубку та інших змагань з баскетболу в Україні, та має право приймати рішення відповідно з регламентуючими документами ФБУ.
III. Організації, що приймають участь, вимоги до учасників.

  1. Чемпіонат України серед юнацьких команд (Всеукраїнська Юнацька Баскетбольна ліга) сезону 2009/2010 рр. проводиться за віковими групами:

серед дівчат: Група “А” – старший вік (1993 р.н. і молодше),
Група “Б” – середній вік (1994 р.н. і молодше),

Група “В” – середній вік (1995 р.н. і молодше),
Група Г” – молодший вік (1996 рр.н. і молодше),
Група “Д” – молодший вік (1997 р.н. і молодше).

Група “Є” – міні-баскетбол (1998 р.н. і молодше).
серед юнаків: Група “А” – старший вік (1993 р.н. і молодше),

Група “Б” – середній вік (1994 р.н. і молодше),

Група “В” – середній вік (1995 р.н. і молодше),

Група “Г” – молодший вік (1996 р.н. і молодше),

Група “Д” – молодший вік (1997 р.н. і молодше),

Група “Є” – міні-баскетбол (1998 р.н. і молодше).
3.2. До участі в змаганнях допускаються команди юнаків та дівчат учбових закладів, баскетбольних клубів, ДЮСШ, СДЮШОР, УФК, УОР, ліцеїв та інтернатів спортивного профілю, та ін., що подали офіційну заявку.
3.3. Гравець може бути заявлений в командах різних вікових груп тільки свого клубу, ДЮСШ та ін., але не більш ніж в двох вікових групах.
3.4. До участі в змаганнях кожної вікової групи допускаються гравці, молодші за віком не більше, ніж на два роки (напр., за 1993 р.н. – 1994 та 1995 рр.н., … за 1997 р.н. – 1998 та 1999 рр.н., за 1998 р.н. – 1999 та 2000 рр.н.).
3.5. Гравці з іноземним громадянством допускаються до участі в змаганнях у складі команд ВЮБЛ згідно з нормами Регламенту ФІБА та ФІБА-Європа.
3.6. Склад команди кожної гри – 14 осіб (12 гравців + 2 тренери), що мають посвідчення учасника змагань.
3.7. Учасник змагань, що грав за одну з команд, не може в цьому ж сезоні грати за іншу команду. Винятком може бути перехід на навчання з одного навчально-спортивного закладу до іншого, що підтверджено відповідним відкріпленням від попередньої ДЮСШ, та/або переїзд до іншого міста України, що підтверджено відповідним записом та печаткою в паспорті (свідоцтві про народження) гравця. Посвідчення гравця при переході повертається до директорату чемпіонату.
3.8. Перехід гравця з однієї команди до іншої дозволяється тільки до 28.02.2010 р. та не більше одного разу на протязі ігрового сезону. При переході в інший клуб або відрахуванні із клубу на протязі сезону попереднє посвідчення гравця повертається до директорату змагань.
3.9. У випадку, коли у складі команди під час гри знаходиться гравець або тренер, який:

 не заявлений на участь в змаганнях;

 не має посвідчення ФБУ;

 не заявлений на гру (не вписаний у протокол до початку гри);

 виступає під іншим прізвищем або не за своєю віковою категорією;

 дискваліфікований і т. ін., -

команді зараховується поразка «позбавленням права гри» (рахунок 0:20, в класифікації – 0 очок), а команді-суперниці – перемога. При повторному порушенні команда відсторонюється від участі в змаганнях до рішення директорату чемпіонату.
3.10. Гравець, який отримав за сумою три технічних фоли (незалежно від ліги – суперліга, вища, перша ліга, ВЮБЛ, де зіграв гравець), пропускає в ВЮБЛ наступну гру. Гравець, що отримав фол, що дискваліфікує (незалежно від ліги – суперліга, вища, перша ліга, ВЮБЛ, де зіграв гравець), пропускає в ВЮБЛ дві наступні гри. Це положення поширюється і на технічний фол та фол, що дискваліфікує (записано тренеру «В»), які гравець отримав в статусі запасного гравця.

Контроль за виконанням покладено на головного тренера команди.

Якщо гравець грав, маючи два технічних фоли або фол, що дискваліфікує, без дозволу директорату чемпіонату, - команді зараховується поразка «гри, що програна позбавленням права». Гравець, що отримав 3 технічних фоли або два фоли, що дискваліфікують, відстороняється від участі в іграх до рішення директорату чемпіонату.
3.11. Тренер, який отримав персональний технічний фол за особисту неспортивну поведінку «С», відсторонюється від керівництва командою під час наступної гри. Тренер, що отримав 3 персональних технічних фоли за особисту неспортивну поведінку «С» або фол, що дискваліфікує, відсторонюється від керівництва командою під час ігор до рішення директорату чемпіонату. Всі випадки розглядаються директоратом чемпіонату.
3.12. Для всіх команд-учасниць (крім команд юнаків та дівчат групи «А» 1993 р.н., групи «Б» 1994 р.н.) під час ігор заборонено усі види зонного захисту, у т.ч. зонний пресинг. Тренера команди, що використовує зонний захист, буде наказано технічним фолом «В».

Контроль за виконанням покладено на головного суддю туру (комісара гри).
3.13. Офіційний м’яч XІХ Чемпіонату України, що повинні бути використані в іграх, - Spalding.
3.14. Команди 1996 і 1997 рр.н. повинні грати за Офіційними Правилами гри ФІБА для підлітків та м’ячами № 6. Контроль за виконанням під час гри покладено на старшого суддю матчу.
3.15. Змагання для команд віком 1998 р.н. і молодше проводяться згідно Офіційним Правилам гри в міні-баскетбол ФІБА та міні-м’ячами № 5.
3.16. Кожну гру ВЮБЛ обслуговує головний суддя туру, двоє суддів в полі, місцева бригада з 3 суддів-секретарів. На найбільш відповідальні зустрічі секретаріат ФБУ може призначити інспектора, який повинен мати відповідне посвідчення про призначення.
3.17. Всі випадки, що не обумовлені Положенням про змагання та Офіційними Правилами гри ФІБА, розглядаються директоратом чемпіонату.
3.18. Участь команд різних вікових категорій в офіційних міжнародних юнацьких змаганнях ФІБА-Європа є офіційними міжнародними змаганнями.
3.19. Згідно регламенту ФІБА-Європа, для участі в офіційних міжнародних юнацьких змаганнях клуби повинні зареєструвати заявочний лист команди в секретаріаті ФБУ.

ІV. Терміни та система проведення.

4.1. Змагання 8-го сезону Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги (Чемпіонат України серед юнацьких команд) будуть проведені з 01.10.2009 р. по 30.06.2010 р.
4.2. Система змагань - турова.
4.3. В 8-му сезоні 2009/2010 Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги команди юнаків 1993, 1994, 1995 рр.н. будуть грати у двох групах – група А та група Б:

Група А – 12 найсильніших команд даного віку, та

Група Б – команди, які не ввійшли до складу 12 найсильніших команд даного віку цього сезону.
У групу А 8-го сезону 2009/2010 будуть включені команди за наступним принципом:

8 команд, що зайняли 1-8 місця в змаганнях даного віку в 7-му сезоні 2008/2009, плюс

4 команди, що займуть 1-4 місця у відбірному турнірі (вересень-жовтень 2009 р.), заявку на участь у якому можуть подати команди, що зайняли 9-16 місця в 7-му сезоні 2008/2009.
В квітні 2010 р. команди групи А, що посіли 9-12 місця, та команди групи Б, що посіли 1-4 місця, зіграють відбірний турнір для визначення чотирьох команд, що будуть грати в наступному сезоні в групі А.
4.4. Команди юнаків 1993 (група Б), 1994 (група Б), 1995 (група Б), 1996, 1997, 1998 рр.н., що подали заявку, розподіляються на групи за територіальним принципом. Розподіл на групи, подальша система проведення та календар змагань буде визначена після одержання від команд офіційних заявок або листа, що підтверджує участь.
4.5. Для команд дівчат всіх вікових категорій розподіл на групи, подальша система проведення та календар змагань буде визначено після одержання від команд офіційних заявок або листа, що підтверджує участь.
4.6. Календар змагань є офіційним викликом на участь у змаганнях.
V. Визначення командних результатів.

5.1. Місця команд визначаються згідно з Офіційними Правилами гри ФІБА.


VI. Нагородження.

6.1. Команді-переможниці Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги у кожній віковій групі присвоюється звання “Переможець Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги”, і команда нагороджується кубком та дипломом І ступеня.

6.2. Команди, що займуть ІІ і ІІІ місця, нагороджуються кубками та дипломами відповідних ступенів.

6.3. Гравці та тренери команд, що посіли І-ІІІ місця, нагороджуються медалями, дипломами відповідних ступенів та пам’ятними подарунками.

6.4. Команди, що займуть І-ІІІ місця в групах Б, нагороджуються кубками та дипломами відповідних ступенів.

6.5. Гравці та тренери команд в групах Б, що посіли І-ІІІ місця, нагороджуються медалями та дипломами відповідних ступенів.

6.6. Нагородженню підлягають 12 гравців та 2 тренери команди.

6.7. Нагородженню також підлягають 12 найкращих гравців Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги сезону 2009/2010 рр.
VII. Фінансування.

7.1. ФБУ несе витрати по організації змагань, нагородженню призерів та кращих гравців змагань пам’ятними подарунками.

7.2. Відряджуюча організація несе витрати по відрядженню команд (12 гравців + 2 тренери) на кожний тур змагань, їх харчуванню та розміщенню.

7.3. Організація, що приймає тур, несе витрати по організації змагань, медичному та транспортному забезпеченню, проведенню культурної програми (екскурсій та конкурсів для учасників змагань) на кожному турі, а також несе витрати по відрядженню (проїзд, проживання, добові) до трьох (3) суддів із інших міст України, які призначаються суддівським відділом ФБУ та директоратом чемпіонату, та оплаті роботи суддів на турі у розмірі: головний суддя туру (комісар) – 50 гривень за одну гру, суддя за одну гру 50 гривень, секретар, секундометрист та оператор 24 секунд за одну гру 20 гривень.
VIII. Порядок подання заявок.

8.1. Для участі в змаганнях до директорату змагань до 15.09.2009 р. подається письмово лист, що підтверджує участь команди в змаганнях, та до 01.10.2009 р. – поштою, електронною поштою або факсом заявочний лист (іменна заявка).
8.2. Разом із заявкою на участь у змаганнях для проведення «домашнього» туру треба надати листа із бажаними строками прийому туру від того клубу/організації, які будуть приймати тур.
8.3. Клуб, що має у своєму складі декілька команд, подає одночасно заявочні листи на кожну команду.
8.4. В заявочному листі (іменна заявка) вказуються: назва команди, місто, список гравців в АЛФАВИТНОМУ порядку (прізвище, ім’я та по батькові, рік і дата народження, ідентифікаційний код гравця, амплуа, № школи, клас, домашня адреса гравця, телефони, перший тренер), і тренерів (прізвище, ім’я та по батькові, рік і дата народження, ідентифікаційний код, домашня адреса (індекс пошти) та телефони (домашні, службові, мобільні) команди.

Заявочний лист повинен бути завірений місцевою федерацією баскетболу, міським управлінням з фізичної культури та спорту, директором ДЮСШ, тренером та лікарем лікарсько-фізкультурного диспансеру.
8.5. Для участі в змаганнях та отримання посвідчення гравців і тренерів ВЮБЛ до 01.10.2009 р. до директорату змагань потрібно подати (надіслати поштою) такі документи:

  • Оригінал заявочного листа команди;

  • Ксерокопію сторінок 1,2,11(12) паспорта кожного гравця, що має посвідчення, який досягнув 16-річчя (не пізніше одного місяця із дня народження), у т.ч. на протязі сезону. Без ксерокопії паспорта гравця не буде допущено до змагань, його посвідчення буде анульоване;

  • Документи кожного гравця та тренера команди, який ще не має посвідчення ФБУ:

- Оригінал та ксерокопію сторінок 1,2,11(12) паспорта або свідоцтва про народження гравця. На одному аркуші з ксерокопією паспорта (стор.1) або свідоцтва про народження повинна бути довідка із міста навчання (ДЮСШ, СДЮШОР, УФК, УОР, спортивний ліцей) про причетність гравця до цієї організації, на довідку має бути наклеєна фотографія гравця з печаткою та підписом директора ДЮСШ (зразок додається). Копія свідоцтва про народження гравця повинна бути завірена нотаріально;

- Фотографії (3х4, що надписані з оборотної сторони) 2 шт. на кожного гравця не більше 3-х місячної давності, тренера команди;

  • Ксерокопії документів про освіту головного тренера та його помічників (якщо ще не здавали);

  • Довідку з реквізитами команди, спортивного залу, тренерів команди (домашня адреса, телефони: домашній, службовий, мобільний, електронна пошта).


8.6. Дублікати (повторні) свідоцтва про народження не приймаються. Випадок втрати свідоцтва про народження повинен бути підтверджений офіційними документами державної установи. Гравець із дублікатом свідоцтва про народження до змагань не допускається.
8.7. Разом із заявкою на участь в змаганнях для перереєстрації посвідчення усіх гравців 1995 р.н. до директорату змагань до 01.10.2009 р. потрібно подати (надіслати поштою) фотографії гравців (3х4, що надписані з оборотної сторони), 2 шт. на кожного гравця та не більше 3-х місячної давності, та здати до директорату чемпіонату посвідчення гравців, що надані раніше. Посвідчення гравців 1995 р.н., що надані раніше, не є дійсними з 01.09.2009 року.


  1. На кожному турі мандатній комісії необхідно надати слідуючи документи:

  • Оригінал заявочного листа команди на даний тур з лікарським допуском;

  • Страховий поліс кожного гравця на термін проведення кожного туру змагань;

  • Посвідчення гравця та тренера;

  • Для команд 1993 та 1994 рр.н. – посвідчення, що перереєстровані в 2008 р., для команд 1995 р.н. – посвідчення, що перереєстровані в 2009 р.;

  • На першому, півфінальному і фінальному турах – оригінал паспорту або свідоцтва про народження гравця;

  • На півфінальному і фінальному турах - ксерокопія довідки з ідентифікаційним кодом гравця та тренера.


8.9. Гравця не буде допущено до участі в змаганнях, якщо він не може представити до директорату змагань та мандатної комісії всі документи, або його документи оформлено неналежним чином.
8.10. Дозаявку на допуск та документи гравця, що не грав за команду з якогось приводу, можливо подати на протязі змагань, але не пізніше ніж 01.04.2010 р.



Адреса директорату чемпіонату:

вул. Леонтовича, 11, м. Київ, 01030

тел. (044) 239 86 01 [email protected]


факс (044) 239 86 00 www.ukrbasket.net

КСЕРОКОПІЯ

ПАСПОРТА (стор.1) або

СВІДОЦТВА ПРО НАРОДЖЕННЯ

Ксерокопія паспорта гравця, який досягнув 16-річчя,

не пізніше одного місяця із дня народження.

Без ксерокопії паспорта посвідчення гравця буде анульоване.

Копія свідоцтва про народження повинна бути

завірена нотаріально

Дублікати (повторні) свідоцтва про народження не приймаються.

ДОВІДКА

Дана _____________________________________________________________

в тому, що він (вона) дійсно займається

в __________________________________ (ДЮСШ, СДЮШОР, УОР та ін.)

м. ___________________________________________________________

ПЕРШИЙ тренер _____________________________________________________________

ТЕПЕРІШНІЙ тренер _____________________________________________________________

ФОТО Директор ДЮСШ ____________(____________)

ГРАФІЯ

гравця Печатка ДЮСШ




Схожі:

ЗМІНИ КАЛЕНДАРЯ, що внесені в зв’язку з епідемічним карантином в...
ДВУФК-СДЮШОР-5-93 КРИВБАСБАСКЕТ-ДЮСШ-5-93 ДОНЕЦЬК-УОР-93 ГОВЕРЛА-СОКІЛ (Калуш)
УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ туру «Туристсько-краєзнавчий маршрут» відкритої...
Склад команди – 6 осіб. До участі не допускаються команди у складі менше, ніж 4 особи
ФОТОКВЕСТ «Велика Руханка» для молодих та творчих духом
До участі допускаються команди в кількості 1-5 чоловік, озброєні цифровим фотоапаратом. Команди отримують список з деякої кількості...
РЕГЛАМЕНТ проведення чемпіонату України з шахів серед юнаків і дівчат віком до 20 років
Миколаївської дитячо-юнацької спортивної школи «Обласний шахово-шашковий клуб» з 12 лютого (день приїзду) по 24 лютого 2013 р., згідно...
Чемпіонат України серед СДЮШОР та ДЮСШ (1993 р н. та молодші)

О. Д. Єременко ВІДДІЛ ОСВІТИ ГОРОДИЩЕНСЬКОЇ
Рідна мова, 8 – 11 кл.: Програми для загальноосвітніх навчальних закладів з поглибленим вивченням української мови, ліцеїв та гімназій...
ЗМІНИ КАЛЕНДАРЯ, що внесені в зв’язку з епідемічним карантином в регіонах
ЛАВІНА (Черкаси) СДЮШОР-12-96 (Запоріжжя) ДЮСШ (Овідіополь) СКОРПІОНИ-96 (Київ)
Флаєр учасника Програма 4-го квесту «Велика Руханка» м. Рожище 05. 2011)
До участі у фотоквесті допускаються команди, в складі від одного до п'яти чоловік, з будь-якими моделями цифрових фотоапаратів, мобільних...
Сценарій спортивного свята
...
Умови участі в конференції
Для участі у конференції необхідно до 8 травня 2008 р оформити заявку на участь та відправити її на адресу оргкомітету
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка