ВП «Слов’янський технікум ЛНАУ»


Скачати 36.58 Kb.
Назва ВП «Слов’янський технікум ЛНАУ»
Дата 01.04.2013
Розмір 36.58 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
ВП «Слов’янський технікум ЛНАУ»

Викладач іноземної мови

Висицька Світлана Миколаївна
НАМ – 80!

ВП «Слов’янський технікум Луганського національного аграрного університету» почав свою історію з 1929 року. За роки існування технікум пройшов складний, але славний шлях. Невтомна праця всього колективу і бажання не зупинятися на досягнутому зробили свою добру справу. Сьогодні ВП «СТ ЛНАУ» - сучасний навчальний заклад по підготовці молодших спеціалістів для аграрного сектору України. Наразі в технікумі на стаціонарному та заочному відділенні навчаються понад 600 студентів із спеціальностей: «Бухгалтерський облік», «Фінанси і кредит», «Експлуатація та ремонт машин і обладнання агропромислового виробництва»

Викладацьку, виховну, навчально-виробничу діяльність здійснює колектив однодумців, до складу якого входять 56 викладачів, 20 з них мають вищу категорію, звання «викладач-методист» – 11, «Старший викладач» – 3, «Відмінник освіти і науки України» – 5, «Відмінник аграрної освіти і науки України ІІІ ст.» – 3, нагороджені «Знаком Пошани» – 3.

Педагогічний колектив спрямовує свою роботу на оволодіння молоддю сучасними технологіями, високим професіоналізмом, на розвиток здібностей, необхідних для творчої співпраці в будь-яких ланках суспільного життя, на формування навичок самостійної роботи, виховання культури, порядності, доброти.

У технікумі використовуються інтерактивні методи навчання: ігрові технології, заняття на виробництві, інтегровані заняття, мультимедійні технології навчання.

Іншим, не менш важливим, чинником якості підготовки висококваліфікованих фахівців є наявність потужної навчально-матеріальної бази. Слов’янський технікум ЛНАУ має 2 навчальні корпуси, 3 корпуси для лабораторних і практичних занять, навчально-виробничу майстерню, гаражі для техніки, їдальню на 180 місць, буфет, 2 гуртожитки на 600 місць, спортивну та тренажерну зали, актову залу на 250 місць, бібліотеку, 2 читальні зали, медпункт. У навчальних корпусах розміщено 30 відповідно оснащених і естетично оформлених кабінетів, лабораторій, аудиторій.

До структури технікуму входить навчальне господарство із земельною площею 595 га. У цьому виробничому відділі студенти отримують практичні навички майбутніх професій. Для забезпечення виконання навчального плану з практичного навчання використовуються 5 автомобілів, 4 трактори, 3 самохідні комбайни різного призначення.

Слов’янський технікум ЛНАУ має плідні творчі стосунки з Луганським НАУ, Харківським державним агротехнічним університетом. Харківським державним аграрним університетом ім..В.В.Докучаєва, Сумським національним аграрним університетом.

Одним з основних напрямків діяльності СТ ЛНАУ є розвиток творчих здібностей студентів через систему виховної роботи, форми якої в технікумі надзвичайно різноманітні: виховні години, студентські клуби, гуртки, секції, тематичні вечори, конкурси, концертні програми, дискотеки, вечори відпочинку тощо.

У технікумі проводиться багато заходів, які проходять настільки творчо і цікаво, що часто виходять за його межі: «День знань», «Свято закоханих». А як цікаво та зворушливо на випускній лінійці! Кожного року свято проходить за оригінальним сценарієм з театралізованими елементами, яскравим художнім оформленням, показовими спортивними виступами, концертною програмою.

Традиційним у СТ ЛНАУ став фестиваль «Студентська осінь», який виявляє таланти серед студентів нового набору в жанрах хореографії, вокалу, інструментальної музики, сценічної майстерності. Неможливо передати атмосферу зацікавленості і вболівання, яку викликають у студентів змагання команд КВК. Вокальні ансамблі «Слов’яночка», «Браві козаченьки», хореографічний колектив «Акварель» беруть активну участь у заходах, які відбуваються не тільки у технікумі, а і у місті, районі, області.

Також традиційною стала участь у Всеукраїнському фестивалі художньої самодіяльності «Софіївські зорі» серед молоді аграрних закладів освіти, де технікум неодноразово представляв Донецьку область у республіканському турі, а у 2004 році ансамбль пісні і танцю нашого технікуму отримав Гран-прі фестивалю.

Окрему яскраву сторінку в студентському житті займають спорт і фізична культура. У технікумі працюють секції з баскетболу, міні-футболу, волейболу, легкої атлетики, гирьового спорту, шахів. У цьому році збірна технікуму стала бронзовим призером Всеукраїнських фінальних змагань з міні-футболу серед молоді ВНЗ І-ІІ рівня акредитації Міністерства аграрної політики України. На базі технікуму проводились змагання з легкоатлетичного кросу, де наш технікум увійшов у п’ятірку кращих. Крім того, збірні команди технікуму нещодавно одержали перемогу в обласних змаганнях серед молоді аграрних ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації з міні-футболу, баскетболу, волейболу (серед дівчат) та в легкоатлетичному кросі. За роки існування технікумом підготовлено 17 майстрів спорту, понад 730 кандидатів у майстри спорту та спортсменів І розряду.

У Слов’янському технікумі ЛНАУ працює історичний музей. Основними завданнями музею є формування у молоді соціально-громадського досвіду на прикладах з історії технікуму, виховання почуття патріотизму, любові до навчального закладу, гордості за його історичне минуле, залучення молоді до пошукової, науково-дослідницької, краєзнавчої роботи.

Ведеться також велика екскурсійно-масова робота: зустрічі з ветеранами, тематичні уроки-екскурсії тощо. Оформлений літопис технікуму. У 2007 році історичний музей ВП «СТ ЛНАУ» посів ІІ місце в регіональному турі конкурсу «Музей року» серед ВНЗ аграрної освіти І-ІІ рівнів акредитації.

Педагогічний колектив технікуму знаходиться у постійному пошуку, впевнено крокує нелегкими освітянськими шляхами, з оптимізмом дивиться у майбутнє. Історія ВП «СТ ЛНАУ» продовжується!

Схожі:

Перелік територій природно-заповідного фонду Краснолиманського, Слов'янського,...
Відділення "Крейдяна Флора" Українського степового заповідника (Краснолиманський та Слов'янський р-ни)
«Фламбування страв»
Слов’янський професійний ліцей залізничного транспорту імені Героя Соціалістичної Праці П. Ф. Кривоноса
Л. В. Гончар Слов’янський державний педагогічний університет, м. Миколаїв
Система заходів реалізації довгострокової стратегії розвитку підприємств молочного напрямку в АПК Донецької області
У разі виникнення питань звертайтесь до відповідального секретаря...
Міжнародний Слов'янський університет м. Харкова планує в 2013 році видання Вісника серій
Кири ́ ло і Мефо ́ дій
Кири́ло і Мефо́дій — слов'янські просвітителі та проповідники християнства, творці слов'янської азбуки, перші перекладачі богослужбових...
Міністерство освіти і науки України Донецька облдержадміністрація...
У методичній розробці виховного заходу поданий цикл зимових свят українців: святкування Різдва, Щедрого вечора та Водохреща
СПРАВОЧНОЕ ПОСОБИЕ ПО РУССКОМУ ЯЗЫКУ 1 -2 классы (1 -4)
Правописание слов с парными согласными Написание слов с парными согласными на конце., 89
Міністерство аграрної політики та продовольства України
Структура управління ЛНАУ Архітектурна і конструктивна характеристика аудиторій Методи виконання робіт і організації праці
«Рідна домівка, рідна сім'я – тут виростає доля моя». Метою проведення...
Стешенко Ольга Семенівна. Стаж її роботи становить 25 років, має звання «старший вчитель» У Варварівській СЗШ працює з 1994 року....
ПРОГРАМА ДИСЦИПЛІНИ “Історія України”
Факти: Поява та розселення людей на території України. Кочовики за раннього залізного віку. Заснування античних міст-колоній у Північному...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка