ТЕМАТИКА для загальної підготовки працівників підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, які не входять до складу невоєнізованих формувань цивільної оборони та аварійно-рятувальних служб на об’єктах господарської діяльності


Скачати 28.77 Kb.
Назва ТЕМАТИКА для загальної підготовки працівників підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, які не входять до складу невоєнізованих формувань цивільної оборони та аварійно-рятувальних служб на об’єктах господарської діяльності
Дата 11.04.2013
Розмір 28.77 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Психологія > Документи


Додаток № 2

до організаційно-методичних вказівок щодо навчання населення м.Синельникове з питань цивільного захисту на 2013 рік

від 14.01.2013 № 1


ТЕМАТИКА

для загальної підготовки працівників підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, які не входять до складу невоєнізованих формувань цивільної оборони та аварійно-рятувальних служб на об’єктах господарської діяльності.
1. Права та обов’язки громадян у сфері захисту населення та територій від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру .

2. Основні поняття про надзвичайні ситуації, оповіщення про надзвичайну ситуацію. Дії робітників, службовців та населення при попереджувальному сигналі „Увага всім!” та мовному повідомленні.

3. Основи організації життєзабезпечення населення у зонах надзвичайних ситуацій та тимчасового відселення.

4. Правила поведінки та дії населення під час землетрусів, затоплень, селевих потоків, зсувів, ураганів, лісових пожеж, снігових заносів та ожеледиці.

5. Джерела радіації. Поняття про дози опромінення, рівні забруднення. Побутові дозиметричні прилади та робота з ними. Основні норми поведінки та дії населення при радіаційних аваріях і радіаційному забрудненні місцевості. Режими радіаційного захисту.

6. Рекомендації з гігієни харчування, профілактичних заходів та ведення приватних господарств на територіях з підвищеним рівнем радіації. Дії робітників, службовців та населення при знезараженні територій, будівель, споруд, робочих місць, одягу. Санітарна обробка людей.

7. Небезпечні хімічні речовини (НХР), речовини що використовуються у промисловості. Дії робітників, службовців та населення при аваріях з викидом небезпечних хімічних речовин. Дегазація приміщень, особистих речей, одягу. Невідкладна та перша допомога ураженому НХР.

8. Профілактика отруєнь недоброякісними харчовими продуктами та грибами.

9. Інфекційні захворювання. Характеристика деяких збуджувачів. Правила поведінки населення при проведенні ізоляційно-обмежувальних заходів. Дезінфікуючі речовини та розчини. Порядок проведення дезінфекції.

10. Засоби колективного захисту робітників, службовців, населення. Підвищення захисних властивостей житла.

11. Промислові та підручні засоби захисту органів дихання та шкіри. Медичні засоби індивідуального захисту, правила їх використання.

12. Обов’язки дорослих щодо безпеки та захисту дітей. Виховання у дітей навичок поведінки в надзвичайній ситуації. Засоби індивідуального захисту дітей.

13. Захист продуктів харчування, фуражу, води від зараження радіоактивними, отруйними речовинами та бактеріальними засобами.

14. Організація захисту сільськогосподарських тварин і рослин від зараження. Обсервація та карантин.

15. Евакуація. Порядок проведення евакуації. Екстрена евакуація та тимчасове виведення населення із зон загрози життю та здоров’ю.

16. Основні причини загибелі постраждалих та типові помилки при наданні першої допомоги. Екстрена допомога при електротравмах, утопленні, небезпечній для життя кровотечі, переломах кісток, травматичному або опіковому шоці. Основи догляду за хворим.

17. Пожежовибухонебезпечні предмети на виробництві та у побуті. Рекомендації населенню щодо профілактики та дій при виникненні пожеж. Правила поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів.

18. Морально-психологічна підготовка населення до дій у надзвичайних ситуаціях. Психологія натовпу. Безпека при масових скопищах людей.

19. Захист та дії в умовах надзвичайних ситуацій, які пов’язані з можливими терористичними проявами.

Примітка: вибір тем для занять визначається керівниками груп з урахуванням категорій тих, хто навчається, змісту об’єктових планів реагування на надзвичайні ситуації (планів ліквідації аварійних ситуацій) та 12-годинного обсягу навчання.

Начальник відділу з питань

надзвичайних ситуацій та

цивільного захисту населення

міської ради О.В.ЧАЙКІН



Схожі:

ТЕМАТИКА для загальної підготовки працівників підприємств, установ...
...
КУРС ЛЕКЦІЙ З ТЕМАТИКИ ПІДГОТОВКИ ОСОБОВОГО СКЛАДУ НЕВОЄНІЗОВАНИХ...
БІБЛІОТЕЧКА ПРАЦІВНИКА У СФЕРІ ЦИВІЛЬНОЇ ОБОРОНИ, ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ І ТЕРИТОРІЙ ВІД НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ПЛАН-КОНСПЕКТ із службової підготовки з особовим складом чергових караулів ДПЧ-21 ТЕМА
ТЕМА Основи організації аварійно-рятувальних служб, аварійно-рятувальних формувань (АРФ) та вимоги що висуваються до рятувальників,...
Наказ Міністерства України
Ці Правила розроблені з метою попередження нещасних випадків на водних об'єктах України і є обов'язковими для підприємств, установ...
Програма розвитку архівної справи в районі на 2013-2014 роки Замовник...
Документи Національного архівного фонду, що належать державі, утворилися в результаті діяльності підприємств, установ та організацій...
АНАЛІЗ регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету...
Україні до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить встановлення за погодженням з власниками зручного...
АНАЛІЗ регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету...
Україні до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить встановлення за погодженням з власниками зручного...
ЗАКОН УКРАЇНИ "Про Цивільну оборону України"
Кабінету Міністрів України, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрацій, органів...
ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА
Ради міністрів Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, права та обов'язки громадян України, іноземців та осіб...
Аналіз регуляторного впливу рішення виконкому Кременчуцької міської...
Самоврядування в Україні до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить встановлення за погодженням з власниками...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка