ЗАТВЕРДЖЕНО


Скачати 100.99 Kb.
Назва ЗАТВЕРДЖЕНО
Дата 23.03.2013
Розмір 100.99 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи

ПРОЕКТ 17.03.2013 р.

ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури при

Кабінеті Міністрів України

від «__»_________ 2010 року № ________
ПОРЯДОК

підвищення кваліфікації адвокатами України
1. Дія цього Прядку поширюється на адвокатів які здійснюють адвокатську діяльність у формах визначених Законом України «Про адвокатуру».

2. Підвищення кваліфікації адвокатів має забезпечувати безперервне оновлення професійних знань і умінь, здобуття нової спеціалізації або кваліфікації на основі раніше здобутої освіти і досвіду практичної роботи, а також озброєння адвокатів сучасними професійними знаннями в обсязі, необхідному для надання кваліфікованої правової допомоги.

3. Метою підвищення кваліфікації адвокатів є поглиблення, розширення та оновлення їх професійних знань умінь і навичок, підтримання на належному рівні знань у питаннях, з яких вони згідно з чинним законодавством зобов'язані надавати юридичну допомогу за призначенням органів досудового слідства або суду, а також безкоштовно, незалежно від сфери своєї переважної спеціалізації, якщо така має місце, а також забезпечення достатньою інформацією про зміни у чинному законодавстві.

4. Підвищення кваліфікації адвокатів має:

  • зміцнювати правові навички;

  • підвищувати рівень усвідомлення етичних питань;

  • підвищувати рівень усвідомлення прав людини;

  • навчати адвокатів повазі до прав та інтересів клієнтів;

  • навчати захисту прав клієнтів і сприянню їхньому здійсненню;

  • навчати сприянню належному відправленню судочинства.

5. Загальна організація підвищення кваліфікації адвокатів здійснюється кваліфікаційно-дисциплінарними комісіями адвокатури, які, зокрема:

- планують заходи щодо підвищення кваліфікації адвокатів;

- надають навчальним закладам рекомендації щодо розробки професійних програм підвищення кваліфікації адвокатів;

- покладають на адвокатів обов’язок підвищити їх кваліфікацію;

- щорічно узагальнюють інформацію про підвищення кваліфікації адвокатів в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі.

6. Вища кваліфікаційна комісія адвокатури:

- встановлює порядок та форми підвищення кваліфікації адвокатів;

- координує роботу кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури з питань підвищення кваліфікації адвокатів;

- встановлює акредитаційні стандарти підвищення кваліфікації адвокатів;

- проводить акредитацію вищих навчальних закладів та професійних програм підвищення кваліфікації адвокатів.

7. Видами підвищення кваліфікації адвокатів, що забезпечують його безперервність, є:

- навчання за професійними програмами підвищення кваліфікації адвокатів у вищих навчальних закладах ІІІ та IV рівня акредитації з отриманням відповідного сертифіката вищого навчального закладу;

- участь у міжнародних, всеукраїнських та регіональних наукових, науково-практичних та науково-методологічних конференціях, семінарах, круглих столах, тренінгах тощо, які організуються та проводяться за участі Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури, кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури, регіональними, загальнодержавними та міжнародними спілками та асоціаціями адвокатів та громадськими організаціями юристів, в Україні та за кордоном;

- навчання у Школах адвокатської майстерності та центрах підвищення кваліфікації при кваліфікаційно-дисциплінарних комісіях адвокатури в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі;

- публікації наукових або науково-методологічних статей у професійних юридичних видання;

- підготовка монографій, підручників, посібників, тощо;

- самостійне навчання (самоосвіта);

- інша діяльність визначена у Додатку 1 до цього Порядку.

8. Професійні програми підвищення кваліфікації передбачають навчання:

а) за загальною складовою - удосконалення та оновлення знань і умінь з правових, методологічних, етичних та інших питань професійної діяльності адвоката;

б) за галузевою складовою - здобуття додаткових знань, умінь з новітніх досягнень у певній галузі права чи сфері діяльності.

Вимоги до змісту професійних програм підвищення кваліфікації адвокатів встановлюються Вищою кваліфікаційною комісією адвокатури в Програмі підвищення кваліфікації адвокатів.

Професійні програми підвищення кваліфікації адвокатів розробляються навчальними закладами ІІІ та IV рівня акредитації на підставі рекомендацій кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури.

Термін підвищення кваліфікації адвокатів за професійними програмами визначається Вищою кваліфікаційною комісією адвокатури.

З метою оцінки результатів засвоєння професійних програм підвищення кваліфікації проводиться підсумковий контроль шляхом проведення тестування.

Адвокати, які успішно пройшли тестування за професійними програмами, отримують свідоцтво про підвищення кваліфікації встановленого Вищою кваліфікаційною комісією адвокатури зразка.

Мережа навчальних закладів підвищення кваліфікації адвокатів формується Вищою кваліфікаційною комісією адвокатури на конкурсній основі в установленому нею порядку шляхом акредитації професійних програм. на підставі затверджених акредитаційних стандартів.

Підвищення кваліфікації адвокатів за професійними програмами на першому році адвокатської діяльності здійснюються обов’язково.

З метою оцінювання підвищення кваліфікації адвокатів та помічників адвокатів встановлюється період у п’ять років (період оцінювання).

9. За основу оцінювання підвищення кваліфікації адвокатів приймається система залікових кредитів визначена у Додатку 1 до цього Порядку. Якщо інше не зазначено у Додатку 1 до цього Порядку, один заліковий кредит дорівнюється одній годині навчання.

10. Адвокат має отримати не менше ніж 12 залікових кредитів кожного року протягом періоду оцінювання визначеного у п. 8 цього Порядку.

В разі, якщо протягом періоду оцінювання адвокат здійснював професійну діяльність менш ніж одинадцять місяців на рік, мінімальна кількість залікових кредитів зменшується пропорційно.

Адвокат має отримати не менш ніж 60 залікових кредитів протягом періоду оцінювання визначеного у п. 8 цього Порядку.

Надлишок залікових кредитів отриманих протягом періоду оцінювання може бути перенесений до наступного періоду оцінювання в кількості, що не перевищує 24 кредитів.

11. В разі тривалої (понад трьох місяців) втрати працездатності або з інших поважних причин, рішенням кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, адвокат може бути звільнений від обов’язку підвищення кваліфікації протягом періоду оцінювання повністю або частково.

12. Адвокат зобов’язаний самостійно вести облік залікових кредитів та зберігати відповідні сертифікати або інші документи, що підтверджують підвищення його кваліфікації протягом наступного періоду оцінювання.

Зазначені документи можуть бути витребувані у адвоката в разі надходження до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії скарг (окремих ухвал, подань, постанов) про порушення, вчинені адвокатом або низький рівень наданої ним правової допомоги та враховуються при розгляді справи про притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності або покладення на нього обов'язку підвищити свою кваліфікацію.

13. Фінансування підвищення кваліфікації адвокатів здійснюється за рахунок коштів кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури, регіональних, загальнодержавних та міжнародних спілок та асоціацій адвокатів, інших громадських організацій, адвокатських об’єднань, окремих адвокатів та інших джерел не заборонених законодавством.

14. До адвокатів, які не виконують обов’язку щодо постійного вдосконаленням своїх знань і професійної майстерності, не виконують вимог цього Порядку, рішень кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури про підвищення кваліфікації адвокатів можуть бути застосовані заходи дисциплінарної відповідальності в порядку, передбаченому діючим законодавством про адвокатуру за порушення Правил адвокатської етики.

15. Цей порядок вводиться в дію з «__»_________ 201_ року.

Додаток 1.

До Порядку підвищення кваліфікації адвокатами України затвердженого Рішенням Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури при Кабінеті Міністрів України від «__»_________ 2010 року № ________
Діяльність що зараховується як підвищення кваліфікації адвокатів




Діяльність що зараховується як підвищення кваліфікації адвокатів

Кількість залікових кредитів

1.

Навчання за професійними програмами підвищення кваліфікації адвокатів у вищих навчальних закладах ІІІ та IV рівня акредитації (у тому числі програмами дистанційного навчання) з отриманням відповідного сертифіката вищого навчального закладу

1 година - 1 кредит

2.

Викладання за професійними програмами підвищення кваліфікації адвокатів у вищих навчальних закладах ІІІ та IV рівня акредитації (у тому числі програмами дистанційного навчання)

1 академічна година - 1 кредит

3.

Участь у міжнародних, всеукраїнських та регіональних наукових, науково-практичних та науково-методологічних конференціях, семінарах, круглих столах, майстер-класах, тренінгах тощо, які організуються та проводяться за участі Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури, кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури, вищими навчальними закладами, регіональними, загальнодержавними та міжнародними спілками та асоціаціями адвокатів та громадськими організаціями юристів, в Україні та за кордоном

1 година - 1 кредит

4.

Виступ з доповіддю, презентацією або науковим повідомленням на міжнародних, всеукраїнських та регіональних науково-практичних та науково-методологічних конференціях, семінарах, круглих столах, майстер-класах, тренінгах тощо, які організуються та проводяться за участі Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури, кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури , вищими навчальними закладами, регіональними, загальнодержавними та міжнародними спілками та асоціаціями адвокатів та іншими громадськими організаціями юристів в Україні та за кордоном

5 кредитів

5.

Навчання у Школах адвокатської майстерності та центрах підвищення кваліфікації при кваліфікаційно-дисциплінарних комісіях адвокатури в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі

1 година - 1 кредит

6.

Викладання у Школах адвокатської майстерності та центрах підвищення кваліфікації при кваліфікаційно-дисциплінарних комісіях адвокатури в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі

1 академічна година - 1 кредит

7.

Публікації наукових або науково-практичних статей у професійних друкованих виданнях в Україні та за кордоном

1 стаття - 6 кредитів

8.

Підготовка монографій, підручників, посібників (у тому числі у співавторстві)

1 робота - 10 кредитів

9.

Присудження наукового ступеня кандидата юридичних наук

45 кредитів

10.

Присудження наукового ступеня доктора юридичних наук

60 кредитів

11.

Участь у роботі Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури, кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури або їх палат

1 рік - 8 кредитів

12.

Участь у робочих групах з розробки проектів нормативно-правових актів

1 засідання - 1 кредит але не більше 8 кредитів на рік

13.

Підготовка проектів законів, та інших нормативно-правових актів, складання висновків щодо проектів законів та інших нормативно-правових актів

1 проект або висновок - 8 кредитів

14.

Документально підтверджена річна підписка на професійне адвокатське видання (наприклад, «Адвокат», «Український адвокат»)

Документально підтверджена річна підписка на більш ніж одне професійне адвокатське видання (наприклад, «Адвокат», «Український адвокат»)

5 кредитів

10 кредитів

15.

Навчання за професійними програмами вищих навчальних закладах ІІІ та IV рівня акредитації (у тому числі програмами дистанційного навчання), з отриманням відповідного сертифіката вищого навчального закладу, участь у міжнародних, всеукраїнських та регіональних наукових, науково-практичних та науково-методологічних конференціях, семінарах, круглих столах, майстер-класах, тренінгах тощо, у галузях суміжних з адвокатською діяльністю (наприклад, управління бізнесом, маркетинг, діловодство, навички ведення переговорів, тощо)

1 година - 1 кредит але не більше 5 кредитів на рік

16.

Самостійне навчання (самоосвіта)

1 година - 1 кредит але не більше 2 кредитів на рік



Схожі:

ВИПУСК ТРИДЦЯТИЙ
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
Затверджено список спортсменів-кандидатів на участь в Олімпійських іграх в Лондоні
Затверджено список спортсменів, які включені до числа кандидатів на участь у Іграх ХХX Олімпіади у Лондоні (Великобританія) 2012...
КА ЛЮДИНОЗНАВЧI СТУДII ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ ДДПУ ВИПУСК ДВАДЦЯТЬ...
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
Франка Серія “Педагогіка” ВИПУСК ТРИДЦЯТЬ ПЕРШИЙ ДРОГОБИЧ ВИДАВНИЧИЙ...
Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено постановою президії ВАК №1-05/5 від 1 липня 2010...
М. Тодики доктора юридичних і політичних наук, професора В. С. Журавського...
Затверджено Міністерством освіти і науки України як підручник для студентів вищих навчальних закладів
СТУДI¯ ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ ДДПУ ВИПУСК ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТИЙ ЧАСТИНА...
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
СТУДI¯ ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ ДДПУ ВИПУСК ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТИЙ ЧАСТИНА...
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
СТУДI¯ ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ ДДПУ ВИПУСК ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТИЙ ЧАСТИНА...
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
ЗАТВЕРДЖЕНО

ЗАТВЕРДЖЕНО

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка