ПРОЕКТ вноситься народним депутатом України


Скачати 50.43 Kb.
Назва ПРОЕКТ вноситься народним депутатом України
Дата 22.03.2013
Розмір 50.43 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи


ПРОЕКТ
вноситься народним
депутатом України


З А К О Н У К Р А Ї Н И

«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України»
(щодо адвокатів як представників в судовому процесі)

Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:
І. Внести до Кодексу адміністративного судочинства України (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., № 35-36, № 37, ст. 446) такі зміни:
Частину другу статті 56 викласти в такій редакції:
«2. Представником підприємства, установи, організації (юридичної особи), суб'єкта владних повноважень може бути керівник або працівник цього підприємства, установи, організації (юридичної особи), суб'єкта владних повноважень. Представником громадянина України, іноземця чи особи без громадянства, підприємства, установи, організації (юридичної особи), суб'єкта владних повноважень може бути також адвокат.»
ІI. Внести до Цивільного процесуального кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2004 р., № 40-41, 42, ст. 492) такі зміни:
1. Частину третю статті 38 викласти у такій редакції:
«3. Юридичних осіб представляють їхні органи, що діють у межах повноважень, наданих їм законом, статутом чи положенням, або їх представники – працівники чи адвокати.»
2. Частину п’яту статті 39 викласти у такій редакції:
«5. Законні представники можуть доручати ведення справи в суді адвокатам.»
3. Частину першу статті 40 викласти у такій редакції:
«1. Представником у суді може бути адвокат, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Не можуть бути представниками особи, визначені у статті 41 цього Кодексу.»
ІII. Внести до Господарського процесуального кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 6, ст. 56) такі зміни:
1. Частину третю статті 28 викласти у такій редакції:
«Представниками юридичних осіб можуть бути також їхні працівники або адвокати, повноваження яких підтверджуються довіреністю від імені підприємства, організації. Довіреність видається за підписом керівника або іншої уповноваженої ним особи та посвідчується печаткою підприємства, організації.»
2. Частину п’яту статті 28 викласти у такій редакції:
«Громадяни можуть вести свої справи в господарському суді особисто або через адвоката, повноваження якого підтверджуються нотаріально посвідченою довіреністю або ордером, який виданий відповідним адвокатським об'єднанням, або договором.»
ІV. Внести Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» (Відомості Верховної Ради України, 2000 р., № 36, ст. 299) такі зміни:
1. Статтю 2 після частини третьої доповнити новою частиною такого змісту:
«Ліцензування діяльності, пов’язаної з наданням правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи в цивільному, адміністративному, господарському або кримінальному процесі, а також при провадженні дізнання, досудового слідства здійснюється в порядку, визначеному Законом України «Про адвокатуру», шляхом отримання громадянами свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю.»
У зв'язку з цим частини четверту та п’яту вважати частинами п’ятою та шостою.
2. Частину першу статті 9 доповнити пунктом 82 такого змісту:
«82) діяльність, пов’язана з наданням правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи в цивільному, адміністративному, господарському або кримінальному процесі, а також при провадженні дізнання, досудового слідства.»
ІV. Внести Закону України «Про підприємництво» (Відомості Верховної Ради УРСР, 1991 р., № 14, ст. 168) такі зміни:
Доповнити статтю 4 новою частиною такого змісту:
«Діяльність, пов’язана з наданням правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи в цивільному, адміністративному, господарському або кримінальному процесі, а також при провадженні дізнання, досудового слідства може здійснюватися лише адвокатами.»
V. Перехідні та прикінцеві положення
1. Цей Закон набирає чинності через шість місяців після його опублікування, крім пункту 2 розділу V Закону, який набирає чинності з дня опублікування Закону.
2. Особи, які на момент набрання чинності цим Законом протягом останніх п’яти років систематично здійснювали діяльність, пов’язану з наданням правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи в цивільному, адміністративному, господарському або кримінальному процесі, а також при провадженні дізнання, досудового слідства (або окремі види зазначеної діяльності) можуть безкоштовно отримати свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльності без складання кваліфікаційних іспитів з дотриманням наступних умов:
така особа має протягом шести місяців з моменту набрання чинності цим Законом звернутися до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури за місцем свого постійного проживання (реєстрації) з письмовою заявою про видачу свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю та додати до неї документи та відомості, передбачені цим розділом V Закону;
така особа має відповідати вимогам, встановленим статтею 2 Закону України «Про адвокатуру» щодо освіти та стажу роботи у галузі права;
така особа має підтвердити систематичність здійснення протягом останніх п’яти років діяльності, пов’язаної з наданням правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи в цивільному, адміністративному, господарському або кримінальному процесі, а також при провадженні дізнання, досудового слідства (або окремих видів зазначеної діяльності) шляхом надання кваліфікаційно-дисциплінарній комісії адвокатури за місцем свого постійного проживання (реєстрації) копій судових рішень (ухвал, постанов, вироків) або постанов органів дізнання, досудового слідства по справах, в яких ця особа брала участь як представник або захисник (з зазначенням в цих судових рішеннях прізвища цієї особи). При цьому за кожен з останніх п’яти років має бути подано копії не менше п’яти судових рішень (ухвал, постанов, вироків) або постанов органів дізнання, досудового слідства;
кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури має протягом п’ятнадцяти днів з моменту отримання письмової заяви та доданих до неї документів та відомостей повідомити заявника про день, час та місце складання Присяги адвоката, який має бути визначений в межах сорока п’яти днів з моменту отримання заяви та доданих до неї документів та відомостей;
перед складанням Присяги адвоката заявник має прослухати двогодинний курс з Правил адвокатської етики, який має бути проведений відповідною кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури.
Голова Верховної Ради

України


Схожі:

ТРУДОВИЙ ДОГОВІР-КОНТРАКТ
Народним депутатом (проходження в Парламент нашої партії) на виборах 28 жовтня 2012 року, ЗОБОВ’ЯЗУЄМОСЬ особисто позитивно голосувати...
ЗАКОН УКРАЇНИ
Проект вноситься народними депутатами України Портновим А. В., Олійником С. В., Пилипенком В. П. 
Закон України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України...
Президента України щодо накладення вето на Закон України  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення...
Питання які виносяться на іспит
Зміна фази хвилі при її розповсюдженні. Фазова затримка, що вноситься тонким оптичним елементом
Реєстр громадських формувань
Відомості про документ, на підставі якого здійснюється реєстрація, припинення діяльності, вноситься зміна до запису або видається...
Проект Трудового кодексу України [11 серпня 2008] опубліковано у газеті «Голос України»
Чиї права захищає новий проект Трудового кодексу України [11 серпня 2008] опубліковано у газеті «Голос України»
ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ
Відповідно до статті 93 Конституції України в порядку законодавчої ініціативи вносимо на розгляд Верховної Ради України проект Закону...
Познайомити учнів з давнім народним звичаєм проводити вечорниці та...
Виховувати у учнів повагу та любов до традицій рідного народу, до української народної пісні
М. Харків 12 січня 2006 року Були присутні: 7 чол. Голова зборів: Шапаренко С. О. Порядок денний
Шлях у майбутнє", яка виконувалася громадською організацією ІСАР "Єднання" за фінансування Фонду Ч. С. Мотта (США) та фонду ДОЕН...
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ
В порядку законодавчої ініціативи, відповідно до ст. 93 Конституції України, вносимо проект Закону України „Про внесення змін до...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка