ЗАТВЕРДЖЕНО


Скачати 170.57 Kb.
Назва ЗАТВЕРДЖЕНО
Дата 23.04.2013
Розмір 170.57 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи

від “

30



червня

2010 року






310




м. Ульяновка

Про затвердження стандартів

адміністративних послуг

Дозвільного центру районної

державної адміністрації

Відповідно до законів України "Про місцеві державні адміністрації", “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” від 6 вересня 2005 року № 2806-ІV, Указів Президента України від 3 жовтня 1992 року № 93/92 “Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади” та від 3 липня 2009 року № 508 "Про заходи із забезпечення додержання прав фізичних та юридичних осіб щодо одержання адміністративних (державних) послуг", розпорядження голови Кіровоградської обласної державної адміністрації від 10 вересня 2009 року № 603-р "Про забезпечення виконання Указу Президента України від 3 липня 2009 року № 508 "Про заходи із забезпечення додержання прав фізичних та юридичних осіб щодо одержання адміністративних (державних) послуг", розпорядження голови районної державної адміністрації від 11 вересня 2009 року № 785-р "Про забезпечення виконання Указу Президента України від 3 липня 2009 року № 508":
1. Затвердити стандарт адміністративної послуги щодо проведення видачі документів дозвільного характеру суб'єктам господарювання за зверненням до адміністратора та стандарт надання адміністративної послуги Дозвільним центром Ульяновської районної державної адміністрації з видачі “Довідки з Єдиного державного реєстру документів дозвільного характеру” (додаються).
2. Визнати таким, що втратило чинність розпорядження голови Ульяновської районної державної адміністрації від 18 листопада 2009 року № 545-р “Про затвердження стандартів адміністративних послуг Дозвільного центру районної державної адміністрації”.

2
3. Державному адміністратору Дозвільного центру Ульяновської районної державної адміністрації забезпечити дотримання стандартів при наданні адміністративних послуг.
4. Начальнику юридичного відділу апарату районної державної адміністрації Мелєзгінову Ю.В. подати дане розпорядження на державну реєстрацію до Ульяновського районного управління юстиції у встановленому законом порядку.
5. Контроль за виконанням даного розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації відповідно до розподілу функціональних повноважень.


Голова районної

державної адміністрації І.КУЧЕР

ЗАТВЕРДЖЕНО


розпорядженням голови Ульяновської

районної державної адміністрації

від “30 “ червня 2010 року № 310 - р


СТАНДАРТ

адміністративної послуги щодо проведення видачі документів


дозвільного характеру суб’єктам господарювання за зверненням

до державного адміністратора
1. Загальні положення
1.1. Цей Стандарт визначає опис етапів надання адміністративної послуги щодо проведення видачі документів дозвільного характеру суб’єктам господарювання за зверненням до державного адміністратора (далі - адміністративна послуга), склад, послідовність дій одержувача та адміністративного органу, вимоги щодо необхідного рівня її доступності та якості.
1.2. Реквізити державного органу (структурного підрозділу), що здійснює послугу:
Державний адміністратор Дозвільного центру районної державної адміністрації (26400 Кіровоградська область, місто Ульяновка, вул. Леніна, 72, тел.(05259) 2-92-49 E. mail: [email protected]
2. Перелік категорій одержувачів
Одержувачами документів дозвільного характеру є суб’єкти господарювання (зареєстровані в установленому законодавством порядку юридичні особи незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності, які мають намір провадити або провадять господарську діяльність, крім органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також фізичні особи-підприємці).
3. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги
Відповідно до статті 4 Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності” до заяви про отримання документа дозвільного характеру додаються:

витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців;

документи, які підтверджують внесення плати за видачу документа дозвільного характеру, якщо вона передбачена законом;

документи, необхідні для видачі документа дозвільного характеру, передбачені законодавством, яким регулюються відносини, пов’язані з його одержанням.
4. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів надання послуги
Відповідно до статті 7 Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”:

1) послідовність дій одержувача:

звернення до державного адміністратора із заявою про видачу документа дозвільного характеру та пакетом документів, необхідних для видачі документа дозвільного характеру, передбачені законодавством, яким регулюються відносини, пов’язані з його одержанням;

у разі необхідності особистої присутності заявника при розгляді документів про це йому повідомляється при поданні документів для розгляду;

у разі проведення місцевими дозвільними органами спільного обстеження об’єкта, на який видається документ дозвільного характеру, державний адміністратор наступного робочого дня після прийняття відповідного рішення повідомляє про це суб’єкта господарювання;

отримання документа дозвільного характеру у встановлений термін.

2) послідовність дій державного адміністратора:

видача бланку заяви та необхідних бланків документів, а також надання допомоги при їх заповненні;

прийняття заяви, перевірка наявності повного комплекту документів та відповідності зазначених у них відомостей, необхідних для одержання документа дозвільного характеру;

формування опису документів, наданих заявником для одержання документа дозвільного характеру, та його видача суб’єкту господарювання з відміткою про дату, номер їх реєстрації та підписом державного адміністратора;

реєстрація заяви та документів, що додаються до неї, в Журналі обліку/реєстрації заяв та документів, необхідних для видачі документів дозвільного характеру, які подає суб’єкт господарювання або уповноважена ним особа державному адміністратору Ульяновської райдержадміністрації;

формування дозвільної справи;

передача заяви та документів, що додаються до неї, засвідчені підписом державного адміністратора, для розгляду посадовим особам відповідних місцевих дозвільних органів, які беруть участь у наданні послуг щодо видачі документів дозвільного характеру за певним напрямком;

підготовка та оформлення посадовою особою відповідного місцевого дозвільного органу документа дозвільного характеру та передача його державному адміністратору;

видача документа дозвільного характеру одержувачу.
5. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги
Строк надання адміністративної послуги встановлено Законом України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”, а також іншими законами України, які регулюють відносини, пов’язані з одержанням документів дозвільного характеру.
Місцеві дозвільні органи протягом п’яти робочих днів з дати одержання від державного адміністратора заяви та документів, якщо інше не передбачено законом, приймають рішення про видачу або відмову у видачі суб’єкту господарювання документа дозвільного характеру та передають протягом двох робочих днів з дати прийняття відповідного рішення державному адміністратору відповідні документи. У рішенні про відмову у видачі документа дозвільного характеру зазначаються підстави такої відмови.

Державний адміністратор наступного робочого дня після одержання документа дозвільного характеру повідомляє заявника про місце і час видачі документа дозвільного характеру.

У разі прийняття місцевим дозвільним органом рішення про відмову у видачі документа дозвільного характеру державний адміністратор повідомляє про це заявника наступного робочого дня після одержання відповідного рішення.
6. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги
Державний адміністратор може відмовити у реєстрації заяви про надання документа дозвільного характеру у випадку відсутності вичерпного переліку документів, необхідних для видачі документа дозвільного характеру, або виявлення недостовірних відомостей у наданих документах.
7. Опис результату, який повинен отримати одержувач
Відповідно до статті 7 Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”, одержувач у встановлений термін повинен отримати документ дозвільного характеру, або рішення про відмову у видачі документа дозвільного характеру. Про це державний адміністратор повідомляє одержувача наступного робочого дня після одержання документу дозвільного характеру або відповідного рішення від місцевого дозвільного органу.
8. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена
Плата за надання адміністративної послуги вноситься виключно у випадках, передбачених законами України, які регулюють відносини, пов’язані з одержанням документів дозвільного характеру.
9. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації
Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, встановлені Законом України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”.
Державний адміністратор повинен мати вищу освіту та стаж роботи на державній службі або стаж служби в органах місцевого самоврядування не менше одного року або стаж роботи в інших сферах управління не менше трьох років.
10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності
Заява про видачу документа дозвільного характеру та документи подаються адміністратору в одному примірнику особисто заявником або рекомендованим листом за адресою: 26400, Кіровоградська область, місто Ульяновка, вул. Леніна 72, “Дозвільний центр”.
У разі надання заяви та документів рекомендованим листом підпис заявника підлягає нотаріальному посвідченню.
11. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо
Прийом заяв про видачу документів дозвільного характеру та їх видача здійснюється відповідно до графіку роботи адміністратора:

кожного дня окрім вихідних з 09.00 по 18.15 год., а також у понеділок та середу з 09.00 до 12.00 години у актовій залі приміщення Ульяновської районної державної адміністрації засідання дозвільного центру.
12. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги
Адміністративна послуга надається по мірі надходження заяв або у терміни, визначені статтею 7 Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”.
На офіційному веб-сайті Ульяновської районної державної адміністрації розміщується інформація щодо можливості отримання адміністративної послуги.

Також ця інформація розміщується на інформаційних стендах у приміщенні Ульяновської районної державної адміністрації.
14. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо.
Відповідно до Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109/2008 “Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування” здійснюється першочерговий особистий прийом жінок, яким присвоєно почесне звання України “Мати-героїня”, інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу, Героїв України.
15. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на недотримання стандарту
Скарги щодо недотримання стандарту на надання адміністративної послуги подаються відповідно до чинного законодавства про звернення громадян та можуть бути адресовані:

до Ульяновської райдержадміністрації (26400 Кіровоградська область, місто Ульяновка, вул. Леніна, 72, тел. (05259) 2-23-76), E. mail: [email protected];

до Представництва Держкомпідприємництва України в Кіровоградській області (25006, місто Кіровоград, вул. Луначарського, 20, тел.: (522) 24-94-85, 24-45-61. E. mail: [email protected]).
16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу
У разі допущення технічної помилки під час оформлення документа дозвільного характеру, він повертається адміністратору, який в свою чергу, передає його відповідальній особі місцевого дозвільного органу, а замість нього в найкоротший термін видається новий оригінал з виправленими даними.
Відповідальність у сфері видачі документів дозвільного характеру визначено статтею 10 Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”.

Посадові особи дозвільних органів та державний адміністратор за порушення вимог законодавства з питань видачі документів дозвільного характеру несуть відповідальність у порядку, встановленому законом.

Дії або бездіяльність посадових осіб дозвільних органів та державного адміністратора можуть бути оскаржені до суду в порядку, встановленому законом.
Шкода, завдана фізичним або юридичним особам посадовими особами дозвільного органу внаслідок їх неправомірних діянь, відшкодовується у встановленому законом порядку.

У разі застосування дозвільним органом нормативно-правових актів, прийнятих з порушенням вимог частини першої статті 4 Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”, суб’єкт господарювання, законні права якого були порушені у зв’язку з прийняттям та застосуванням таких нормативно-правових актів, має право звернутися до суду з позовом про захист (поновлення) своїх прав та відшкодування завданої шкоди.


Начальник управління економіки

та розвитку інфраструктури райдержадміністрації О.ХМАРА





ЗАТВЕРДЖЕНО

розпорядженням голови Ульяновської

районної державної адміністрації

від “30” червня 2010 року № 310 -р

СТАНДАРТ

надання адміністративної послуги Дозвільним центром Ульяновської

районної державної адміністрації з видачі “Довідки з Єдиного державного реєстру документів дозвільного характеру”




1. Реквізити структурного підрозділу, що здійснює послугу


Дозвільний центр Ульяновської райдержадміністрації, адреса: 26400, Кіровоградська обл., м. Ульяновка, вул. Леніна ,72.

2. Перелік категорій одержувачів, у тому числі вразливих верств населення


Фізичні, юридичні особи або уповноважені ними особи.

3. Перелік документів, необхідних для надання адміністративної послуги


Для отримання довідки з Єдиного державного реєстру документів дозвільного характеру, замовник заповнює запит, типова форма якого затверджена п. 1. Наказу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва “Про заходи щодо забезпечення видачі відомостей з реєстру відомостей документів дозвільного характеру” від 22 вересня 2006 року № 82.

Запит, у якому зазначаються такі відомості про особу, яка звернулась із запитом, що вносяться до Реєстру:

а) для юридичних осіб-резидентів - найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код згідно з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (для юридичних осіб - нерезидентів - найменування, місцезнаходження та держава, в якій зареєстрована особа);

б) для фізичних осіб-підприємців - прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання та ідентифікаційний номер згідно з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

в) для фізичних осіб - громадян України - прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання та ідентифікаційний номер (для фізичних осіб - іноземців або осіб без громадянства - прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), місце проживання за межами України).
У разі, якщо особа діє від імені іншої особи, також реквізити відповідного документа, що підтверджує її повноваження.

2

4. Склад і послідовність дій одержувача та адміністративного органу, опис етапів надання послуги



Дії одержувача:

подача запиту відповідної форми;

отримання довідки.

Дії державного адміністратора центру з видачі документів дозвільного характеру:

прийняття запиту;

а) для юридичних осіб-резидентів - найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код згідно з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (для юридичних осіб - нерезидентів - найменування, місцезнаходження та держава, в якій зареєстрована особа);

б) для фізичних осіб-підприємців - прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання та ідентифікаційний номер згідно з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

в) для фізичних осіб - громадян України - прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання та ідентифікаційний номер (для фізичних осіб - іноземців або осіб без громадянства - прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), місце проживання за межами України);

видача довідки з Реєстру документів дозвільного характеру.

5. Вимоги до строку надання адміністративної послуги, а також до строків здійснення дій, прийняття рішень у процесі надання адміністративної послуги


Відповідно до Закону України “Про дозвільну систему у сфері дозвільної діяльності” відмова у видачі довідки надається письмово протягом двох робочих днів з дня надходження запиту із зазначенням причин відмови.

6. Вичерпний перелік підстав для відмови у наданні адміністративної послуги



Запит про видачу довідки залишається без розгляду, якщо у запиті про надання довідки відсутні, нечітко або неповністю визначені відомості.

а) для юридичних осіб-резидентів - найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код згідно з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (для юридичних осіб - нерезидентів - найменування, місцезнаходження та держава, в якій зареєстрована особа);

б) для фізичних осіб-підприємців - прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання та ідентифікаційний номер згідно з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

в) для фізичних осіб-громадян України - прізвище, ім’я та по батькові, місце проживання та ідентифікаційний номер (для фізичних осіб - іноземців або осіб без громадянства - прізвище, ім’я та по батькові (за наявності), місце проживання за межами України);

7. Опис результату, який повинен отримати одержувач


Відповідно до ст. 6. Закону України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”.

До довідки можуть бути внесені такі відомості:

а) про документ дозвільного характеру:

дата надходження заяви про видачу документа дозвільного характеру;

об’єкт, на який видано документ дозвільного характеру;

назва документа дозвільного характеру, який було видано;

дозвільний орган, який видав документ дозвільного характеру (найменування);

дата і номер рішення про видачу або відмову у видачі документа дозвільного характеру (із зазначенням підстави для такої відмови);

дата і номер рішення про переоформлення документа дозвільного характеру, призупинення його дії, видачу його дубліката, копії;

термін дії документа дозвільного характеру;

дата і номер рішення про анулювання документа дозвільного характеру (із зазначенням підстави для анулювання);

дата, номер, серія довідки з Реєстру, про дату і підстави відмови у видачі довідки з Реєстру, в тому числі, прізвище, ім’я;

по батькові фізичної особи та найменування юридичної особи, яка зверталася за видачею довідки з Реєстру;

дата надходження повідомлення від суб’єкта господарювання про провадження певних дій щодо здійснення ним господарської діяльності за декларативним принципом;

б) про юридичну особу:

найменування, місцезнаходження, ідентифікаційний код згідно з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

номер телефону, факсу;

в) про фізичну особу-підприємця:

прізвище, ім’я, по батькові;

місце проживання, ідентифікаційний номер згідно з випискою з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

номер телефону, факсу.

Довідка видається державним адміністратором на бланку суворої звітності та завіряється підписом державного адміністратора. Форма і опис бланка довідки затверджені наказом Держкомпідприємництва України від 9 листопада 2006 року № 101. Порядок використання, облік та списання бланків довідок встановлюється Держкомпідприємництвом України.

8. Інформація про платність або безоплатність надання адміністративної послуги та розмір плати за її надання, якщо плата передбачена



Безоплатно.

9. Вимоги до посадових осіб, які безпосередньо забезпечують надання адміністративної послуги, включаючи вимоги до їх кваліфікації


Посадова особа, яка безпосередньо забезпечує надання адміністративної послуги, повинна мати вищу освіту та стаж роботи на державній службі або стаж служби в органах місцевого самоврядування не менше одного року або стаж роботи в інших сферах управління не менше трьох років, вільно володіти державною мовою.

10. Вимоги до місця надання адміністративної послуги з урахуванням його транспортної і пішохідної доступності


Прийом запитів і видача довідок здійснюється Дозвільним центром Ульяновської райдержадміністрації. В райдержадміністрації врахована доступність для пільгової категорії громадян, та людей з обмеженими фізичними можливостями (пандус, кнопка виклику).

11. Режим роботи адміністративного органу, порядок прийому одержувачів, у тому числі можливість одержання бланків запитів про надання адміністративної послуги та їх реєстрації тощо


Прийом запитів на отримання довідки з Реєстру дозвільних документів здійснюється упродовж тижня Дозвільним центром Ульяновської райдержадміністрації за адресою: 26400, Кіровоградська обл., м. Ульяновка, вул. Леніна, 72.

12. Черговість надання адміністративної послуги (здійснення дій та прийняття рішень) у випадку перевищення попиту на адміністративну послугу над можливістю її надання без очікування, у тому числі терміни й умови очікування надання адміністративної послуги


Довідка з Реєстру видається на запит будь-якої фізичної,
юридичної особи або уповноважених ними осіб протягом п’яти робочих
днів.

13. Вимоги до інформаційного забезпечення одержувача при зверненні за одержанням та у ході надання адміністративної послуги


На веб-сайті та стендах Ульяновської районної державної адміністрації розміщується інформація про правила подання запиту для отримання довідки з Реєстру документів дозвільного характеру.

14. Особливості надання адміністративної послуги особам похилого віку та інвалідам тощо



Прийом запитів для видачі довідок та видача довідок особам похилого віку з обмеженими фізичними вадами, інвалідам, ветеранам Великої Вітчизняної війни здійснюється в першу чергу.

15. Порядок подачі, реєстрації і розгляду скарг на недотримання стандарту


Скарга на недотримання стандарту направляється до голови Ульяновської районної державної адміністрації або до суду.

16. Порядок виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги і відшкодування збитків одержувачу


Виправлення можливих недоліків наданої адміністративної послуги здійснюється шляхом видачі нової довідки. Відшкодування збитків одержувачу послуги здійснюється у визначеному законодавством порядку.


Начальник управління економіки

та розвитку інфраструктури райдержадміністрації О.ХМАРА

Схожі:

ВИПУСК ТРИДЦЯТИЙ
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
Затверджено список спортсменів-кандидатів на участь в Олімпійських іграх в Лондоні
Затверджено список спортсменів, які включені до числа кандидатів на участь у Іграх ХХX Олімпіади у Лондоні (Великобританія) 2012...
КА ЛЮДИНОЗНАВЧI СТУДII ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ ДДПУ ВИПУСК ДВАДЦЯТЬ...
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
Франка Серія “Педагогіка” ВИПУСК ТРИДЦЯТЬ ПЕРШИЙ ДРОГОБИЧ ВИДАВНИЧИЙ...
Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено постановою президії ВАК №1-05/5 від 1 липня 2010...
М. Тодики доктора юридичних і політичних наук, професора В. С. Журавського...
Затверджено Міністерством освіти і науки України як підручник для студентів вищих навчальних закладів
СТУДI¯ ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ ДДПУ ВИПУСК ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТИЙ ЧАСТИНА...
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
СТУДI¯ ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ ДДПУ ВИПУСК ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТИЙ ЧАСТИНА...
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
СТУДI¯ ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ ДДПУ ВИПУСК ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТИЙ ЧАСТИНА...
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
ЗАТВЕРДЖЕНО

ЗАТВЕРДЖЕНО

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка