Про затвердження Плану заходів відділу освіти щодо профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді на період до 2015 року


Скачати 73.07 Kb.
Назва Про затвердження Плану заходів відділу освіти щодо профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді на період до 2015 року
Дата 06.04.2013
Розмір 73.07 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
УКРАЇНА
БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВІДДІЛ ОСВІТИ
НАКАЗ

від 18.01. 2013 р. № 6/01-03

смт. Богородчани
Про затвердження Плану заходів відділу освіти

щодо профілактики правопорушень серед дітей та

учнівської молоді на період до 2015 року
З метою виконання наказу головного управління освіти і науки від 16.10.2012 року №125 «Про затвердження Плану заходів головного управління освіти і науки щодо профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді на період до 2015 року»

НАКАЗУЮ:

  1. Затвердити План заходів відділу освіти щодо профілактики правопорушень серед дітей та учнівської молоді на період до 2015 року (далі- План заходів),що додається.

  2. Подавати щороку до 10 травня та 10 листопада інформацію про стан виконання Плану заходів у друкованому та електронному вигляді.

  3. Контроль за виконанням наказу покласти на головного спеціаліста відділу освіти Гуляка В.М


.Начальник відділу освіти Іван Дрогомирецький




ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ відділу освіти від

18.01. 2013 р. № 6/01-03


План заходів відділу освіти

щодо профілактики правопорушень серед дітей та

учнівської молоді на період до 2015 року
І. Впровадження просвітницької діяльності, спрямованої на формування негативного ставлення до протиправних дій.
1.1. Проаналізувати стан злочинності та правопорушень серед неповнолітніх за 2012 рік в закладах освіти. Скласти план надання методичної допомоги керівникам загальноосвітніх навчальних закладів, де спостерігається ріст злочинності.

До 28.01. 2013 р. Відділ освіти райдержадміністрації

Керівники навчальних закладів

1.2. Проведення тижнів правовових знань (жовтень), місячника правових знань (листопад), Всеукраїнського тижня права(грудень).

Щорічно Відділ освіти райдержадміністрації

Керівники навчальних закладів

1.3. Використання інтерактивних педагогічних технологій, зокрема ділові та рольові ігри, моделювання життєвих ситуацій, тематичні години, «круглі столи», тренінги, семінари з проблем профілактики правопорушень серед школярів із залученням громадськості, правоохоронних органів, батьківської громадськості, робота в малих групах на уроках правознавства та в позакласній роботі.

Постійно Керівники навчальних закладів

1.4. Розвивати і осучаснювати учнівське самоврядування в закладах освіти, як осередків самореалізації учнівського активу. Продовжити роботу шкільних, та районних шкіл лідерів.

Відділ освіти

Постійно Керівники навчальних закладів

1.5.Забезпечити проведення учнівських форумів та форумів батьківської громадськості для сприяння протидії насильства в сім’ї та профілактиці правопорушень серед дітей та учнівської молоді

Щорічно Відділ освіти

Керівники навчальних закладів

ІІ. Вжиття заходів, спрямованих на підвищення моральності в суспільстві, правової культури громадян, утвердження здорового способу життя, запобігання проявам екстремізму, расової та релігійної нетерпимості

  1. 2. 1. Проводити щоквартально моніторинг стану злочинності та правопорушень серед школярів, узагальнювати його результати. Здійснення моніторингу ризиків виникнення всіх форм насильства серед дітей та учнівської молоді.



  2. Щоквартально Відділ освіти

Працівники психологічних служб

Січень-лютий 2013 р. Керівники навчальних закладів
2.2.Провести дослідження щодо визначення причин тривожності та агресивності серед дітей. Вивчити стан виявлення та реагування на факти насилля, в тому числі прояви ксенофобії, расової та етнічної дискримінації.


  1. Січень-березень 2013 р. Керівники навчальних закладів

2.3. Провести інструктивно-методичну нараду з проблеми первинної профілактики злочинності та роботи з дітьми, що потребують особливої уваги. Підготувати методичні рекомендації щодо механізму аналізу ризиків всіх форм насильства та надати чітке визначення ролі працівників психологічних служб в навчальних закладах в разі виникнення насильства.

2013 рік Районний методичник кабінет

відділу освіти

2.4. Вживати заходів щодо підвищення професійної компетентності працівників психологічної служби з проблеми профілактики форм насильства,злочинності, бездоглядності та безпритульності. Розробляти індивідуальні програми психолого-педагогічного супроводу учнів «групи ризику»; залучення учнів, схильних до девіантної поведінки, до участі в «Шкільній медитації», »Школи конфліктології» тощо.
Постійно Районний методичник кабінет

відділу освіти

2.5. Проведення керівниками навчальних закладів аналізу виконання «Правил внутрішнього розпорядку» та доповнення їх на предмет заборони принесення вогнепальної зброї, алкогольних та тютюнових виробів, наркотичних засобів, порнографічної продукції. Запровадження конкретних санкцій до порушників встановлених правил.

Постійно Керівники навчальних закладів

ІІІ.Проведення профілактичної роботи з неблагополучними сім’ями, а також розроблення механізму екстреного реагування на факти бездоглядності дітей з метою недопущення їх втягування у злочинну діяльність.

3.1.Питання профілактики злочинності та правопорушень серед дітей розглянути на педрадах шкіл, радах з профілактики правопорушень, а питання правовиховної роботи в закладах освіти розглянути на розширеній нараді відділу освіти за участю представників кримінальної міліції, соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей.

Щорічно

Листопад –грудень Відділ освіти райдержадміністрації

Керівники шкіл

  1. Проведення семінарів для практичних психологів та соціальних педагогів, заступників директорів з виховної роботи, педколективів шкіл:

–Організація роботи з розв’язання проблем насилля в школі;

-Психологія попередження та вирішення конфліктів у закладах освіти;

-Толерантне спілкування - один із засобів ефективного впливу на особистість.

2013-2015 рр. Районний методичний кабінет

відділу освіти

Керівники шкіл


  1. 3.3. Проведення моніторингового дослідження стану превентивної освіти школярів в навчально-виховних закладах району.

Жовтень 2013 р. Відділ освіти

3.4.Узагальнення досвіду роботи щодо проведення корекційної роботи практичного психолога та соціального педагога з дітьми з девіантною та делінквентною поведінкою та поширення його серед спеціалістів психологічної служби .

2013-2015 рр. Районний методичний кабінет

відділу освіти

Керівники шкіл

3.5.Обстеження соціальними педагогами умов проживання дітей, які потребують підвищеної педагогічної уваги, виявлення деструктивних сімей, які опинились у складних життєвих обставинах ,поновлення банків даних таких сімей, складання актів обстежень умов проживання відповідними комісіями.

Постійно Відділ освіти, кримінальної міліції у справах дітей, служб у справах дітей, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Керівники шкіл

3.6. Оформлення у навчальних закладах куточків з прав дитини та розміщення в них даних про організації, до яких можна звернутися з приводу порушення прав дитини
Щороку Керівники шкіл

Вересень Служба у справах дітей, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді РДА

3.7. Унеможливлення доступу школярів через мережу Інтернет до сайтів, що не мають відношення до навчального процесу ( в тому числі до сайтів, на яких розміщено елементи порнографії й насильства тощо)

Постійно Керівники шкіл

3.8. Запровадити щоквартальне взаємоінформування між відділами освіти, у справах сім'ї , молоді та спорту, кримінальної міліції у справах дітей, служб у справах дітей, районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо дітей, які не навчаються, скоїли злочини, правопорушення, затримані за вживання наркотичних речовин, алкогольних напоїв, бродяжництво, жебракування.

Постійно Відділ освіти

Керівники шкіл

3.9. Щоквартально здійснювати моніторинг відвідування учнями навчальних занять, щосеместрово аналізувати його на нарадах при директорі, приймати відповідні управлінські рішення, видавати аналітичні накази.

Постійно

Щоквартально  Керівники шкіл

3.10.Забезпечити постійний контроль за навчанням учнів, схильних до правопорушень, активно залучати їх до участі в організації та проведенні спортивно-масових заходів, роботи гуртків та секцій за інтересами. Проведення рейду «Урок».

Постійно Керівники шкіл

3.11. Активізувати роботу рад профілактики в навчальних закладах, до складу яких ввести представників батьківської громадськості, органів місцевого та учнівського самоврядування, представників правоохоронних органів та виробити план спільних дій для профілактики злочинності.

Постійно Керівники шкіл

3.12.Проведення просвітницьких та рекламних кампаній через засоби масової інформації з метою висвітлення досвіду роботи шкіл щодо зазначеної проблематики.

Постійно Відділ освіти

Керівники шкіл


Схожі:

План заходів щодо профілактики правопорушень серед дітей та учнівської...
Провадження просвітницької діяльності, спрямованої на формування негативного ставлення до протиправних діянь
Чернівецька обласна державна адміністрація Департамент освіти і науки, молоді та спорту
України від 21. 02. 2013 №176 «Про затвердження плану заходів щодо запобігання правопорушенням серед дітей, попередження жорстокого...
Про затвердження Комплексних заходів щодо профілактики бездоглядності...
З метою розв'язання проблем профілактики бездоглядності та правопорушень серед дітей, створення належних умов для їх фізичного, інтелектуального...
ВІДДІЛ ОСВІТИ СТАРОБІЛЬСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ НАКАЗ
«Про затвердження плану заходів профілактики дитячої безпритульності та бездоглядності на 2012 рік у Луганській області» і з метою...
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ пр. Перемоги
Україні, Міністерство зосереджує увагу на питаннях профілактики правопорушень та злочиності серед дітей та учнівської молоді
Про затвердження Концепції національно-патріотичного виховання дітей...
Відповідно до рішень Колегії Міністерства освіти і науки України від 26. 03. 2015 протокол №3/5-2 "Про Концепцію національно-патріотичного...
ВІДДІЛ ОСВІТИ СТАРОБІЛЬСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ НАКАЗ
Міністерства освіти і науки України від 13. 09. 2010 №1/9-623 «Щодо подолання злочинності серед неповнолітніх та організації профілактичної...
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Відповідно до плану роботи відділу освіти райдержадміністрації, рішення колегії відділу освіти від 30. 03. 2011 р та з метою популяризації...
Аналіз стану виконання Плану заходів щодо попередження та профілактики...
Виступ начальника відділу кадрової роботи та державної служби Панасюк Валентини Петрівни
ЗВІТ ПРО ВИКОНАННЯ ПЛАНУ РОБОТИ служби у справах дітей за ІІІ квартал 2010 року
Про реалізацію обласного плану заходів з виконання у 2010 році Загальнодержавної програми „Національний план дій щодо реалізації...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка