НАКАЗ


Скачати 90.18 Kb.
Назва НАКАЗ
Дата 03.04.2013
Розмір 90.18 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи





УКРАЇНА

Богородчанська районна державна адміністрація

Богородчанська центральна Районний відділ освіти

Районна лікарня

НАКАЗ

смт. Богородчани №290-ос від "19"листопада 2012 р.
Про затвердження порядку

проведення обов'язкових

медичних профілактичних

оглядів дітей шкільного віку

На виконання рішень Ради регіонів від 24.05.2012р. № 1-1/1465 та підпункту 7 пункту 3 Комітету ВР України з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму «Про дотримання Міністерством соціальної політики України, Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України вимог законодавства щодо формування та реалізації державної політики з питань сім'ї та дітей, молоді, фізичної культури та спорту», листа МОЗ України від 20.08.2012р. № 04.01-08/489/9917, Постанови КМ України від 27.08.2010р. №788 «Про внесення змін до пункту 4 Порядку здійснення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів», відповідно до наказів МОЗ України від 16.08.2010р. №682 «Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів» (зареєстровано в Міністерстві юстиції України 10.09.2010р. за № 794/18089), від 23.05.2012р. № 382 «Про внесення змін до наказу МОЗ України від 16 серпня 2010р.№682» (зареєстровано Міністерством юстиції України 12 червня 2012 р. за №941/21253), від 02.08.2012 №599 « Про затвердження примірного переліку питань при проведенні щорічного опитування учнів загальноосвітніх навчальних закладів, їх батьків (законних представників) щодо виявлення факторів ризику алкогольних та наркотичних проблем», спільного наказу МОЗ та МОН України від 29.07.2009р. № 518/674 «Про забезпечення медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням учнів загальноосвітніх навчальних закладах» (зареєстровано Міністерством юстиції України від 17.08.2009р. за № 773/16789), розпорядження обласної державної адміністрації від 30.08.2012р № 637 «Про готовність шкіл області до нового 2012-2013 навчального року» та спільного наказу ГУОЗ ОДА та головного управління освіти та науки обласної державної адміністрації №693/422 від 14.11.2012року "Про затвердження порядку проведення обов'язкових медичних профілактичних оглядів дітей шкільного віку", з метою удосконалення медичного забезпечення в загальноосвітніх навчальних закладах та залучення батьків до процесу формування здоров'я дитини

НАКАЗУЄМО:

  1. Затвердити Порядок проведення обов'язкових медичних профілактичних оглядів учнів початкових класів у загальноосвітніх навчальних закладах (в подальшому - Порядок, - додаток 1).

  2. Затвердити форму Медичного паспорту загальноосвітнього навчального закладу (додаток 2).

  3. Затвердити табель оснащення медичних пунктів шкіл устаткуванням, обладнанням, виробами медичного призначення, табель оснащення медикаментами та перев'язувальними матеріалами та перелік лікарських засобів для надання невідкладної допомоги (додаток 3) згідно із Державними санітарними правилами і нормами влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу (ДСанПіН 5.5.2.008-01; від 14 серпня 2001р. № 63).

  4. Перелік невідкладних станів та алгоритм надання допомоги на догоспітальному етапі (додаток 4).

  5. Головному лікарю Солотвинської РЛ Піцуряку М.В., головним лікарям амбулаторій ЗПСМ:

5.1. Проводити на базі загальноосвітніх навчальних закладів профілактичні огляди учнів 2-4 класів в присутності батьків або осіб, що їх заміняють, при створенні умов для їх проведення відповідно до ДСанПіНу 5.5.2.008-01 та Порядку, затвердженого п.1 даного наказу, з дотриманням вимог чинного законодавства. У випадку відсутності умов для проведення профілактичних оглядів дітей у загальноосвітньому навчальному закладі огляд проводити у найближчому лікувально-профілактичному закладі (фельдшерсько- акушерський пункт, лікарська амбулаторія).

5.2. Проводити на базі Солотвинської поліклініки, Богородчанської дитячої консультації, лікарських амбулаторій обов'язкові медичні щорічні огляди дітей 5-9 та 10-11 класів, а у віддалених школах сільської місцевості забезпечити проведення повноцінних виїзних оглядів бригадами спеціалістів ЦРЛ/РЛ.

  1. Визначити в поліклініках та дитячих консультаціях «день школяра» для проведення медичних оглядів дітей у зручний для батьків час.

  2. Складати сумісні графіки проведення щорічних обов'язкових медичних профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів та затверджувати підписами керівника місцевого органу управління освітою та головного лікаря ЦРЛ, РЛ. Копію завірених графіків подавати головному спеціалісту ГУОЗ ОДА з педіатрії JI. Сенюті до 01 жовтня щорічно.

  3. Інформувати місцеві органи управління освітою, педагогічні колективи загальноосвітніх навчальних закладів і населення району через засоби масової інформації та на батьківських зборах про Порядок проведення щорічних обов'язкових медичних профілактичних оглядів учнів загальноосвітніх навчальних закладів, запровадження «дня школяра» та графіки роботи спеціалістів.

  4. Щорічно створювати виїзні бригади у складі досвідчених лікарів-педіатрів, сімейних лікарів та середнього медичного персоналу (з врахуванням територіального принципу обслуговування) для проведення якісних оглядів учнів початкових класів в ,умовах загальноосвітніх навчальних закладів.

  5. Залучати до проведення поглиблених профілактичних щорічних оглядів підлягаючих контингентів учнів у віддалених школах сільської місцевості відповідних вузькопрофільних спеціалістів ЦРЛ/РЛ (відповідно до вимог наказу МОЗ України від 16.08.2010р. №682 «Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів»).

  6. Забезпечувати бригади спеціалістів, що здійснюватимуть огляди учнів у загальноосвітніх навчальних закладах, транспортом та паливно-мастильними матеріалами.

  7. Дотримуватись чіткого виконання графіків виїздів.

  8. Розробити та затвердити графіки щорічного навчання медперсоналу, задіяного у профілактичних оглядах школярів із наступною здачею заліку.

  9. Максимально охопити вакцинацією та своєчасною ревакцинацією, туберкулінодіагностикою школярів згідно з календарем щеплень за наявності відповідних імунобіологічних препаратів в області.

  10. Взяти під особистий контроль організацію оглядів дітей із сімей соціального ризику та забезпечити їх 100% охоплення щорічними обов'язковими медичними оглядами.

  11. Щорічно контролювати наявність статистичних медичних форм (ф.026/о, ф.086-1/о, ф.086-2/о) в загальноосвітніх навчальних закладах до 05 вересня. Про всі випадки відсутності документації інформувати провідного спеціаліста відділу освіти Близнюк О.І. та заступника головного лікаря з ОХМД Ходоровську Н.П.

  12. Подавати у відділ освіти та відділ у справах сім'ї та молоді, відділ у справах дітей (з питань багатодітних сімей, дітей під опікою, кризових сімей) РДА списки учнів, які не були оглянуті під час проведення обов'язкових щорічних профілактичних оглядів дітей шкільного віку у зв'язку із неявкою батьків або осіб, які їх заміняють, за фактом невиконання батьками обов'язків по збереженню здоров'я дітей, за підписом головного лікаря РЛ, головних лікарів амбулаторій ЗПСМ та директора школи, а копію - головному спеціалісту ГУОЗ ОДА з педіатрії JI. Сенюті.

  13. Подавати щороку до 10 вересня поіменні списки дітей, які не мають довідки про проходження медогляду по школах і класах (1, 2, 3 і т.д.) за підписом заступника головного лікаря ЦРЛ, Ходоровської Н.П. та директора школи головному спеціалісту ГУОЗ ОДА з педіатрії JI. Сенюті та головному спеціалісту ГУОН ОДА В. Палійчуку.

  14. Завершити проведення обов'язкових щорічних профілактичних оглядів дітей шкільного віку до 01 жовтня.

  15. Про результати проведених обов'язкових щорічних профілактичних оглядів дітей шкільного віку інформувати (з дотриманням принципу конфіденційності) :

  • місцеві органи управління освітою та керівників загальноосвітніх навчальних закладів письмово;

  • населення району через засоби масової інформації та на батьківських зборах.

6. Заступнику головного лікаря Н.Ходоровській:

- інформувати головного спеціаліста ГУОЗ ОДА з педіатрії Л. Сенюту щороку до 01 жовтня про результати проведених обов'язкових щорічних профілактичних оглядів дітей шкільного віку згідно форми, яка додається (додаток 5).

  1. Заповнити до 01.12.2012р. та створити базу даних Медичних паспортів загальноосвітніх навчальних закладів (додаток 2) та два рази на рік забезпечити моніторинг даних і внесення відповідних змін та доповнень (до 01.06. та до 01.01. щорічно).

  2. Спільно з районним відділом освіти розробити графіки підвищення кваліфікації медичних працівників загальноосвітніх навчальних закладів різного підпорядкування відповідно до чинного законодавства та здійснювати контроль за їх дотриманням.

Провідному спеціалісту відділу освіти Близнюк О.І:

7.1. Перевірити наявність та комплектацію медичних кабінетів згідно табелю

оснащення згідно ДСанПіНу 5.5.2.008-01 від 14 серпня 2001р. та забезпечення лікарськими засобами для надання невідкладної медичної допомоги.

7.2. Спільно із заступником головного лікаря ЦРЛ Н.Ходоровською розробити та затвердити графіки проведення обов'язкових щорічних профілактичних оглядів дітей шкільного віку у школах та в умовах закладів охорони здоров'я на підпорядкованих територіях.

7.3.Взяти під особистий контроль виділення приміщень для проведення обов'язкових щорічних профілактичних оглядів дітей шкільного віку з дотриманням вимог Порядку, затвердженого п.1 даного наказу та дотримання умов конфіденційності при їх проведенні.

7.4. 3абезпечити зарахування дітей на навчання до загальноосвітніх навчальних закладів району тільки після проходження медогляду та за наявності форми 026/о.

5 Укомплектувати шкільні медпункти обладнанням, медикаментами та виробами медичного призначення відповідно до вимог ДСанПіНу 5.5.2.008-01 від 14 серпня 2001р. (додаток 3).

Директорам загальноосвітніх навчальних закладів:

  1. Виділити приміщення для проведення медичного профілактичного огляду відповідно до вимог ДСанПіНу 5.5.2.008-01 від 14 серпня 2001р.

  2. Забезпечити щорічне систематичне інформування батьків або законних представників дитини про необхідність проведення щорічних профілактичних медичних оглядів дітей згідно із затвердженим графіком.

8.3. Забезпечити дотримання умов конфіденційності при проходженні профілактичного медогляду та щодо його результатів.

  1. Забезпечити щорічне систематичне інформування батьків або законних представників дитини про те, що профілактичний медичний огляд дітей проводиться винятково в присутності батьків та за наявності карти амбулаторного хворого (форма 112/о).

  2. Учнів 2-11 класів, які не пройшли медичного обстеження до навантажень на уроках фізичного виховання не допускати (інформацію довести до відома батьків).

  3. Посилити роботу працівників загальноосвітніх закладів стосовно неухильного дотримання медико-педагогічного контролю за фізичним вихованням учнів у загальноосвітніх навчальних закладах на уроках фізичної культури.

  4. Подати пропозиції щодо проведення в навчальних закладах «дня школяра» для дітей молодших класів головним лікарям ЦРЛ, РЛ і інформувати батьків.

  5. Провести роботу з педагогічним персоналом закладів освіти щодо питань контролю за станом здоров'я учнів та порядку дій (скерування за допомогою, інформування батьків) у разі виникнення хворобливого стану у дітей під час перебування в шкільному закладі.

  6. Не допускати до фізичних навантажень на уроках фізвиховання хворих дітей, дітей, які не пройшли медичний огляд та без визначення групи з фізичного виховання, без проведення та оцінки проби Руф'є.

  7. Забезпечити на підставі зібраних форм 026/о, 086/1/о та 086/2/о формування листків здоров'я дітей покласно шкільною медичною сестрою та своєчасне розміщення списків у класних журналах.

  8. Забезпечити формування списків дітей підготовчої групи, спеціальної групи з фізичного виховання та звільнених від занять з фізичного виховання.

  9. За місяць до закінчення терміну перебування учня в спеціальній або підготовчій групі, закінчення терміну висновку ЛКК про звільнення від занять з фізичного виховання забезпечити письмове повідомлення класними керівниками учня та його батьків про необхідність проходження повторного медичного огляду з метою визначення групи для занять фізичною культурою.


9. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника головного лікаря з питань охорони материнства та дитинства Н.Ходоровську і провідного спеціаліста відділу освіти Близнюк О.І.

Головний лікар Богородчанського

району

Юрій Манюх


Схожі:

РОЗКЛАДЗАНЯТ Ь
Наказ ГУ МНС №200 від 14. 06. 06р. „ Про затвердження Положення про мобільну оперативну групу ГУ МНС України в Миколаївській області...
РОЗКЛАДЗАНЯТ Ь
Наказ ГУ МНС №200 від 14. 06. 06р. „ Про затвердження Положення про мобільну оперативну групу ГУ МНС України в Миколаївській області...
С.І. Черніков майор вн служби
ЛІТЕРАТУРА: “БСПО”, “Довідник керівника гасіння пожежі” 1987р. П. П. Клюс, “Пожежна тактика” К. Ф. Кімстач, наказ МВС України №657...
Гасіння пожеж у навчальних закладах
ЛІТЕРАТУРА: “Тимчасовий статут дій у НС”, “Довідник керівника гасіння пожежі” 1987р. П. П. Клюс, “Пожежна тактика” К. Ф. Кімстач,...
Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності»
Наказ МОЗ України від 11. 07. 2012 р. №515''Наказ МОЗ України від 28. 02. 2012 р. №134'' '
НАКАЗ

Наказ Міністерства фінансів України

Наказ Міністерства фінансів України

Наказ Міністерства аграрної політики України

ФОРМА №9 мед ЗАТВЕРДЖЕНО Наказ МНС

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка