У загальнення стану роботи реєстраційної служби головного управління юстиції з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців в І півріччі 2013 року


Скачати 60.79 Kb.
Назва У загальнення стану роботи реєстраційної служби головного управління юстиції з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців в І півріччі 2013 року
Дата 05.09.2013
Розмір 60.79 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
У

загальнення


стану роботи реєстраційної служби головного управління юстиції з питань державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців в І півріччі 2013 року

З метою виконання Плану заходів Міністерства юстиції України Головним управлінням юстиції у Волинській області 25.03.2013 за № 36/10 прийнято відповідний наказ «Про затвердження Плану заходів Головного управління юстиції у Волинській області на 2013 рік, спрямованих на реалізацію положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Міністерства юстиції України, Міністерства культури України, інших центральних органів виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується через відповідних міністрів, а також Державного космічного агентства України».

Планом заходів Головного управління юстиції у Волинській області передбачено заходи організаційного характеру та заходи фінансового характеру.

З метою вирішення організаційних питань, пов’язаних з передачею функцій з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців від виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, районних державних адміністрацій до реєстраційних служб територіальних органів юстиції підготовлено та надіслано 21.03.2013 Державній реєстраційній службі України інформацію про стан матеріально – технічного забезпечення роботи державних реєстраторів юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців по встановлених формах, а також узагальнену інформацію по відповідних органах реєстрації щодо домовленостей з приводу користування приміщеннями, в яких розташовані робочі місця державних реєстраторів.

22.03.2013 начальникам територіальних органів юстиції (управлінь та реєстраційних служб області) повторно надано доручення щодо проведення особистих зустрічей з головами міських виконавчих комітетів та районних державних адміністрацій (районних рад) по досягненню домовленостей (з подальшим укладенням договорів) щодо можливості та умов користування приміщеннями, меблями та пристроями після передачі функцій з державної реєстрації. По даному дорученню на адресу Волинської обласної державної адміністрації підготовлено та направлено відповідну інформацію (лист від 02.03.2013 № 02-3-6/1433) щодо стану розміщення державних реєстраторів юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців після передачі відповідних функцій з державної реєстрації з 01.07.2013.

Головам районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міських рад Волинської області додатково повідомлено та звернуто увагу на те, що на засіданні Кабінету Міністрів України 11.03.2013 (витяг з протоколу № 18) «обласним держадміністраціям забезпечити ефективну співпрацю з органами юстиції з метою врегулювання проблем органів реєстрації, що створюються, зокрема в частині виділення необхідних приміщень».

З метою вирішення організаційних питань, пов’язаних з передачею функцій з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців реєстраційною службою Головного управління юстиції у Волинській області 25.04.2013 рекомендовано начальникам реєстраційних служб територіальних управлінь юстиції розглянути питання про створення на території відповідної адміністративно – територіальної одиниці робочих груп по взаємодії з виконавчими комітетами міських рад та районними державними адміністраціями щодо передачі функцій з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців.

Головам районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міських рад, державним реєстраторам області надіслано лист «Про проведення навчання державних реєстраторів», запланованого на 13-24 травня 2013 року.

26.04.2013 начальником реєстраційної служби Головного управління юстиції у Волинській області направлено до Укрдержреєстру проекти організаційно – штатної структури та штатні розписи територіальних управлінь юстиції області для погодження Головою Укрдержреєстру.

29.05.2013 та 31.05.2013 узагальнено та направлено Департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців ДРСУ інформації по встановлених формах щодо можливості розміщення робочих місць державних реєстраторів у приміщеннях діючих органів державної реєстрації, можливості вирішення питань щодо користування меблями та пристроями після передачі функцій з державної реєстрації та щодо кадрового забезпечення органів реєстрації. В подальшому оновленні вищезазначені інформації, в разі зміни, надавалися щоп’ятниці.

Головним управлінням юстиції у Волинській області оголошено конкурс на заміщення вакантних посад державних реєстраторів, повідомлення про оголошення конкурсу опубліковано 16.05.2013. Проводилася відповідна робота щодо оформлення документів осіб, які бажали прийняти участь у конкурсі.

З метою належного виконання п. 2.1.3.5 Плану заходів та листа ДРСУ від 17.05.2013 № 367/07-12-13 Головним управлінням юстиції у Волинській області та безпосередньо реєстраційною службою головного управління юстиції підготовлено та надіслано на виконавчі комітети міських рад та районні державні адміністрації листи щодо звільнення та переведення державних реєстраторів. Узагальнений список осіб, які підлягають звільненню з посад державних реєстраторів із зазначенням органів реєстрації Волинської області, а також оригінали та копії листів щодо погодження звільнення державних реєстраторів надіслано Укрдержреєстру 01.06.2013.

На виконання вимог листа ДРСУ від 26.04.2013 № 336/07-12-13 «Про забезпечення надання доступу до ЄДР» реєстраційною службою області 14.05.2013 надано відомості про реєстраційні служби територіальних управлінь юстиції по встановленій формі. 30.05.2013 Укрдержреєстру направлено відомості про користувачів ЄДР також встановленої форми.

Головним управлінням юстиції у Волинській області 18.06.2013 проведено конкурс на заміщення вакантних посад державних реєстраторів юридичних та фізичних осіб – підприємців. Станом на 03.07.2013 відповідними наказами призначено 25 державних реєстраторів, з них 3 виконуючих обов’язки державних реєстраторів. Із загальної кількості посад державних реєстраторів згідно із штатним розписом (31) вакантними являються 6 посад державних реєстраторів. Щодо їх заміщення реєстраційною службою та Головним управлінням юстиції у Волинській області вживаються відповідні заходи.

ДП «ІРЦ» 03.06.2013 зроблено замовлення та отримано 4000 бланків виписки, витягу, довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

25 червня 2013 року розпочато та 27 червня 2013 завершено процес передачі реєстраційних справ юридичних та фізичних осіб – підприємців від районних державних адміністрацій та виконавчих комітетів міських рад області про що складено відповідні акти.

Для забезпечення генерації виконання нових ключів електронного цифрового підпису та зміни реквізитів відкритих сертифікатів діючих ключів ЕЦП для користувачів, що з 01.07.2013 будуть працювати в реєстраційних службах територіальних управлінь юстиції області, ДП «ІРЦ» 21.06.2013 надіслано необхідний пакет документів (копії наказів про призначення (переведення), копії паспортів користувачів та довіреності від користувачів) по кожному державному реєстратору.

26 – 29 червня 2013 року забезпечено генерацію та видачу державним реєстраторам ключів електронного цифрового підпису, логінів, паролів та інсталяційних дисків з програмним забезпеченням та встановлено програмні засоби ведення Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб – підприємців на робочих місцях державних реєстраторів.

Здійснено заходи щодо забезпечення державних реєстраторів реєстраційних служб територіальних управлінь юстиції відповідними печатками та посвідченнями.

На виконання Указу Президента від 25.01.2012 № 33/2012 «Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування» та наказу Міністерства юстиції України від 23.03.12012 № 448/5 «Про затвердження Порядку проведення спеціальної перевірки наявності в осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, корпоративних прав», реєстраційною службою Головного управління юстиції у Волинській області (сектор державної реєстрації юридичних осіб та легалізації об’єднань громадян) у І півріччі 2013 року проведено 848 спеціальних перевірок на підставі відповідних запитів.

На виконання Плану проведення в органах державної реєстрації перевірок щодо дотримання законодавства у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців на 2013 рік (наказ ГУЮ від 26.12.2012 № 610/2) працівниками сектору протягом І півріччя 2013 року проведено 4 перевірки органів державної реєстрації, а саме Локачинської, Ратнівської, Любомльскої та Шацької РДА, про що складено відповідні акти та направлено для підписання керівникам вищезазначених органів реєстрації.

Тимчасова міжвідомча спеціальна комісія з питань проведення інвентаризації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців у Волинській області проводить свою діяльність на підставі наказу МЮУ від 12.04.2012 № 575/5 та наказу ГУЮ у Волинській області від 28.04.2012 № 206. Станом на 01.07.2013 державними реєстраторами по місцезнаходженню юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців включено в ЄДР відповідно до переданих Узагальнених інформацій 1109 юридичних осіб із загальної кількості переданих 2993 та 3546 фізичних осіб – підприємців із загальної кількості переданих 7180. Згідно додаткових списків включено за рішеннями Комісії 167 суб’єктів, з них 127 – юридичних осіб та 40 – фізичних осіб – підприємців.


Сектор державної реєстрації юридичних осіб

та легалізації об’єднань громадян реєстраційної

служби Головного управління юстиції у Волинській

області

Схожі:

У загальнення стану роботи реєстраційної служби головного управління...
Працівниками сектору в І півріччі 2013 року на підставі поданих документів прийнято 1 рішення про скасування запису про реєстрацію...
Закони України
Державний реєстратор юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців реєстраційної служби Чуднівського районного управління юстиції...
ЗАТВЕРДЖУЮ Начальник реєстраційної служби Головного управління юстиції С. В. Передон
Сектор державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Ковельського міськрайонного управління юстиції
ЗАТВЕРДЖУЮ Начальник реєстраційної служби Головного управління юстиції С. В. Передон
Сектор державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Ковельського міськрайонного управління юстиції
ЗАТВЕРДЖУЮ Начальник реєстраційної служби Головного управління юстиції С. В. Передон
...
ЗАПИТ
Відповідно до статті 21 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" прошу видати виписку...
ЗАПИТ
Відповідно до статті 21 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" прошу видати виписку...
ЗАПИТ
Відповідно до статті 20 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" прошу видати витяг з...
Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік"
...
1- а контрольна робота для керівників відділів державної реєстрації...
Виступ начальника реєстраційної служби Головного управління юстиції у Волинській області Передона Сергія Володимировича
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка