Про хід виконання Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання


Скачати 59.54 Kb.
Назва Про хід виконання Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання
Дата 12.04.2013
Розмір 59.54 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
проект

Україна

Виконавчий комітет Синельниківської міської ради

РІШЕННЯ
_____ жовтня 2012 року №______
Про хід виконання Програми

захисту прав дітей

та розвитку сімейних форм виховання

у місті Синельниковому

на 2011-2015 роки в 2012 році
На виконання закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Указів Президента України від 11 липня 2005 року №1068/2005 «Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей», та від 5 травня2008 року №411/2008 «Про заходи щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей», поліпшення соціального захисту дітей, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування зменшення дитячої бездоглядності та безпритульності, влаштування дітей до сімейних форм виховання у м. Синельниковому протягом 2012 року вжиті відповідні заходи по виконанню Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у місті Синельниковому на 2011-2015 роки.

Служба у справах дітей займається розвитком сімейних форм виховання в м. Синельниковому, робота направлена на створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, влаштування дітей під опіку, пыклування та усиновлення. На території міста станом на 01.10.2012 року функціонує 8 прийомних сімей, в яких виховується 11 дітей, позбавлених батьківського піклування. У червні 2012 року створено перший в місті дитячий будинок сімейного типу до якого в липні влаштовано 6 дітей, позбавлених батьківського піклування з державних закладів. Службою у справах дітей та центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, здійснено контрольну перевірку умов проживання та виховання дітей, які виховуються в прийомних сімей, проводяться перевірки умов проживання та виховання дітей в дитячому будинку сімейного типу, під опікою, піклуванням та усиновлених дітей згідно законодавства.

Важливим питанням забезпечення соціального захисту дітей є вчасне надання їм відповідних статусів: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом 2012 року рішеннями виконавчого комітету Синельниківської міської ради надано статус 5 дітям, над 4 з яких встановлено опіку та піклування, 1 дитина направлена до комунального закладу соціального захисту центру соціально-психологічної реабілітації на повне державне утримання, 4 дітей з державних закладів влаштовано під опіку. Станом на 01.10.2012 року в службі на обліку дітей, які залишились без піклування батьків, перебуває 91 особа, 73 з яких перебувають під опікою та піклуванням та 7 виховуються в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. Тобто, сімейними формами виховання охоплено 73% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку служби у справах дітей Синельниківської міської ради.
Одним з напрямків роботи служби є вчасне виявлення дітей в сім’ях, де їх перебування загрожує життю та здоров’ю. З метою збереження інституту сім’ї, практикується проведення профілактично-роз’яснювальних бесід з батьками та виховної роботи з дітьми, які опинились в складних життєвих обставинах. Протягом 2012 року службою у справах дітей було виявлено та поставлено на облік 12 дітей, які опинились в складних життєвих обставинах. Так, за минулий період 2012 року здійснено 17 виходів у вказані сім’ї, проведено профілактичні бесіди з батьками щодо належного виховання та утримання дітей та виховні бесіди з дітьми. До батьків, які не займаються належним вихованням та утриманням дітей застосовуються адміністративні санкції, а саме: винесено 12 попереджень батькам про притягнення до адміністративної відповідальності за статтею 184 КУпАП. Деяких з цих батьків було неодноразово притягнуто до адміністративної відповідальності відповідно до статті 184 КУпАП.

З метою соціально-правового захисту дітей працівниками служби у справах дітей спільно з центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділом у справах сім’ї, молоді та спорту проведено обстеження умов проживання 26 родин опікунів, в яких виховуються 37 дитини-сироти та дітей, позбавлених батьківського піклування. За результатами перевірок складені відповідні акти.

Відповідно до ч. 3 статті 8 Закону України «Про охорону дитинства», службою у справах дітей забезпечується контроль за додержанням батьками або особами, які їх замінюють, майнових та житлових прав дітей при відчуженні жилих приміщень, реєстрації права власності дітей, купівлі нового житла. Службою у справах дітей створено реєстр житла, яке належить на праві власності, або закріплено право користування за дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування.

Питання відчуження житла неповнолітніх, встановлення опіки над дітьми та їх майном, питання захисту прав дітей та їх законних інтересів розглядаються на комісії з питань захисту прав дітей при виконавчому комітеті Синельниківської міської ради. Протягом 2012 року відбулося 9 засідань комісії, на яких розглядались питання встановлення опіки над дітьми, відчуження житла дітей, дарування житла, в якому зареєстровані діти, визначення порядку спілкування батьків з дитиною та доцільності позбавлення батьківських прав громадян.

В червні 2012 року проведено міське свято до Дня захисту дітей, на реалізацію якого з місцевого бюджету використано 3937 грн. 50 дітей, які перебувають на обліку в службі відвідали циркові вистави в м. Дніпропетровськ. На оздоровлення дітей, які опинились в складних життєвих обставинах з місцевого бюджету використано 19600 грн.

З метою соціального захисту дітей службою у справах дітей Синельниківської міської ради постійно ведеться облік дітей, які залишились без батьківського піклування та облік дітей, які опинились в складних життєвих обставинах. Всі дані про таких дітей регулярно поновлюються в базі даних ЄІАС «Діти».

З метою забезпечення якісного виконання Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у місті Синельниковому на 2011-2015 роки, керуючись статтями Закону України «Про місцеве самоврядування», виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. Інформацію про хід виконання Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у місті Синельниковому на 2011-2015 роки прийняти до відома та продовжити роботу по її виконанню.

2. Службі у справах дітей (Дмитрієв):

- розробити графік перевірок прийомних сімей на 2013 рік спільно з іншими структурними підрозділами;

- постійно проводити роботу щодо пріоритетності сімейних форм виховання при влаштуванні дітей, які залишились без піклування батьків;

- забезпечити належне ведення всіх розділів обліково-статистичних карток дітей, які перебувають на обліку в службі;

- тримати на контролі постановку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які не мають власного житла, на квартирний облік по досягненні ними 16-річного віку.

3. Начальнику служби у справах дітей міської ради Дмитрієву Д.Ю., директору центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оберемченко Ж.А. активізувати роботу щодо створення прийомних сімей.

4. Директору центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оберемченко Ж.А.:

- здійснювати підбір та направляти на навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі відповідно до вимог чинного законодавства України з урахуванням їх потенціалу, можливостей та потреб регіону;

- здійснювати соціальний супровід сімей, діти яких опинились в складних життєвих обставинах, забезпечувати профілактичну роботу з сім’ями, в яких батьки належним чином не виконують свої обов’язки.

5. Начальнику відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Заїкі О.В. продовжувати роботу щодо оформлення та видачі посвідчень батьків та дітей з багатодітних сімей.

6. Начальнику служби у справах дітей міської ради Дмитрієву Д.Ю., директору центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оберемченко Ж.А., начальнику відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Заїкі О.В., начальнику управління праці та соціального захисту населення Шекерській О.Л. здійснювати контроль за цільовим використанням коштів, спрямованих на виплату соціальної допомоги та грошового забезпечення, шляхом проведення моніторингу виплат.

7. Начальнику відділу освіти Тимонік Н.Д., головному лікарю Синельниківської центральної районної лікарні Довганю П.В., начальнику Синельниківського МВ УМВС України в Дніпропетровській області підполковнику міліції Кравченку В.В. забезпечити своєчасне виявлення та інформування служби у справах дітей щодо фактів будь-якого насильства по відношенню до дітей та інших фактів невиконання обов’язків батьків по вихованню дітей.

8. Заступнику міського голови Кучерук Т.Г. забезпечити підвищення відповідальності працівників служби у справах дітей, відділу освіти, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за якісне виконання вимог діючого законодавства щодо забезпечення та охорони прав дітей, сприяння розвитку прийомних сімей, вдосконалення системи соціальних послуг.

9. Координацію роботи по виконанню рішення доручити Дмитрієву Д.Ю. – начальнику служби у справах дітей міської ради, контроль –заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів Кучерук Т.Г.

Схожі:

Міської Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання
Дніпропетровської обласної державної адміністрації від 23. 12. 2010 №Р-786/0/3-10 «Про погодження проекту Програми захисту прав дітей...
Міської Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання
Дніпропетровської обласної державної адміністрації від 23. 12. 2010 №Р-786/0/3-10 «Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних...
Міської Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання
Дніпропетровської обласної державної адміністрації від 23. 12. 2010 №Р-786/0/3-10 «Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних...
Номер, дата створення документа
Про хід виконання Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у місті Синельниковому на 2011-2015 роки в 2012...
Перелік завдань і заходів Програми захисту прав дітей та розвитку...
Перелік завдань і заходів Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання
Показники оцінки ефективності виконання Програми захисту прав дітей...
Підтримка дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених, багатодітних сімей, дітей-інвалідів,...
Програма захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у...
Склад проблеми та обґрунтування необхідності її розв'язання шляхом розроблення і виконання Програми
Виконавчий комітет Синельниківської міської ради
Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання в м. Синельникове на 2011-2015 роки
ПЛАН РОБОТИ виконавчих органів міської ради на лютий 2011 року №
Про затвердження «Міської програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання в м. Нікополі»
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання в м. Синельникове на 2011-2015 роки
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка