ЗАТВЕРДЖЕНО


Скачати 42.97 Kb.
Назва ЗАТВЕРДЖЕНО
Дата 30.04.2013
Розмір 42.97 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Медицина > Документи
ЗАТВЕРДЖЕНО

рішенням виконавчого комітету Нікопольської міської ради від «__»_____2011р №_____
Положення

про порядок прийому та перебування дітей у дошкільних навчальних

закладах міста Нікополя

 

1. Загальні  положення

 

  1. Положення розроблене згідно із законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про дошкільну освіту», Положенням «Про дошкільний навчальний заклад» затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2003 року та визначає порядок набору та перебування дітей в дошкільних навчальних закладах міста Нікополя (далі Порядок).


1.2. Порядок є обов’язковим  для всіх дошкільних навчальних закладів міста, які перебувають у міській комунальній власності.

 

2. Набір дітей до дошкільних навчальних закладів міста Нікополя

 

2.1. Набір дітей до дошкільних навчальних закладів міста здійснюється згідно з черговістю, яка формується у відділі освіти і науки на підставі заяв та поданих документів батьків, які бажають влаштувати дитину в дошкільний навчальний заклад, і реєструється в журналі обліку заяв від батьків.

2.2.  Відповідно до черговості набору до дошкільних навчальних закладів визначається загальна та пільгова (позачергова) черги.
2.3.  До пільгової (позачергової) черги відносяться:

2.3.1. діти-інваліди, які не мають протипоказань для відвідування ДНЗ;

2.3.2 діти, батьки яких студенти денної форми навчання;

2.3.3. діти працівників правоохоронних органів;

2.3.4. діти працівників дошкільних навчальних закладів;

2.3.5. діти, які  перебувають під опікою  (піклуванням);

2.3.6. діти  військовослужбовців,  які проходять строкову військову службу;

2.3.7. діти працівників органів місцевого самоврядування;

2.3.8. діти молодих спеціалістів в галузі медицини.
2.4. Включення дітей до пільгової (позачергової) категорії здійснюється відділом освіти і науки за погодженням з заступником міського голови Нікопольської міської ради в кожному випадку індивідуально, на підставі заяви батьків та відповідного документа, що підтверджує пільгу.
2.5. Списки дітей, що перебувають в загальній та пільговій чергах погоджуються із заступником міського голови Нікопольської міської ради на 01 лютого поточного року, і на підставі цих  черг у відділі освіти і науки формується єдина по місту черга набору дітей до дошкільних навчальних закладів міста на поточний рік.
2.6. Реєстрація заяв по влаштуванню дітей у ДНЗ міста здійснюється у відділі освіти і науки, як правило, протягом 6 місяців з моменту народження дитини.
2.7.  Списки дітей формуються та надаються до дошкільних закладів з 10 по 15 травня поточного року.
2.8. Набір дітей віком від одного року і шість місяців до шести років здійснюється протягом червня-серпня по мірі вибуття випускників закладу, після отримання у відділі освіти і науки направлення до дошкільного закладу. Випускниками є діти, яким до 1 вересня поточного року виповнюється шість років.
2.9. Набір дітей в додатково відкриті групи здійснюється з 1 вересня поточного року, після отримання у відділі освіти і науки направлення до дошкільного закладу.
2.10. Дітям до трьох років, матері яких не працюють, надається місце в дошкільному закладі за відсутності черги.
2.9. При прийомі дітей до дошкільного закладу батьки або особи, які їх замінюють, надають :

- направлення відділу освіти і науки,

- медичну картку про стан здоров»я дитини, картку щеплень,

- довідку дільничного лікаря про епідеміологічне оточення,

- копію свідоцтва про народження дитини,

- висновок психолого-медико-педагогічної комісії, територіального лікувально-профілактичного закладу чи тубдиспансеру для прийому дітей до дошкільного навчального закладу (групи) компенсуючого типу.
2.10. Питання розподілу дітей по групах в кожному окремому дошкільному навчальному закладі завідуючі здійснюють самостійно.
2.11. Під час прийому дітей до дошкільного навчального закладу керівник зобов'язаний ознайомити батьків або осіб, що їх замінюють, зі Статутом дошкільного навчального закладу та даним Положенням.
3. Перебування дітей у дошкільних навчальних закладах міста

3.1. За дитиною зберігається місце в дошкільному навчальному закладі у разі її хвороби, карантину, санаторного лікування, на час відпустки батьків або осіб, які їх замінюють (що підтверджується відповідними документами) , а також у літній оздоровчий період (75 днів).
3.2. Батьки зобов'язані своєчасно приводити та забирати дитину з дошкільного навчального закладу, не пропускати заклад без поважних причин. Неповнолітнім дітям та стороннім особам діти з дошкільного закладу не віддаються.
3.3. Батьки зобов'язані своєчасно надавати документи на отримання пільг за перебування дитини у дошкільному навчальному закладі та здійснювати оплату за харчування дитини не пізніше 14-го числа поточного місяця.
3.4. Благодійні внески вносяться на рахунок дошкільного навчального закладу в порядку, встановленому батьківським комітетом (піклувальною радою).
4. Відрахування дітей з дошкільних навчальних закладів міста
4.1. Відрахування дитини з дошкільного навчального закладу комунальної форми власності може здійснюватись:

4.1.1. за бажанням батьків або осіб, які їх замінюють;

4.1.2. за ініціативою адміністрації.
4.2. Відрахування дитини з дошкільного навчального закладу комунальної форми власності за ініціативою адміністрації закладу без згоди батьків може здійснюватись:

4.2.1. на підставі медичного висновку про стан здоров'я дитини, що виключає можливість її подальшого перебування у дошкільному навчальному закладі даного типу;

4.2.2. у разі несплати без поважних причин батьками або особами, які їх замінюють, плати за харчування дитини протягом двох місяців;

4.2.3. у разі відсутності дитини в закладі без поважних причин протягом місяця.

4.3. Адміністрація дошкільного навчального закладу зобов'язана письмово повідомити батьків або осіб, які їх замінюють, про відрахування дитини не менш, як за 10 календарних днів.
4.4. За наявності довідки про необхідність оздоровлення дитини більш, як на місяць, що надається завідуючій та у відділ освіти і науки протягом трьох днів з дати видачі, дитина тимчасово відраховується із закладу, а на її місце відділом освіти і науки направляється інша дитина на тимчасове перебування.

Начальник вiддiлу освiти i науки

Нікопольської міської ради В.О.Камбур

Схожі:

ВИПУСК ТРИДЦЯТИЙ
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
Затверджено список спортсменів-кандидатів на участь в Олімпійських іграх в Лондоні
Затверджено список спортсменів, які включені до числа кандидатів на участь у Іграх ХХX Олімпіади у Лондоні (Великобританія) 2012...
КА ЛЮДИНОЗНАВЧI СТУДII ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ ДДПУ ВИПУСК ДВАДЦЯТЬ...
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
Франка Серія “Педагогіка” ВИПУСК ТРИДЦЯТЬ ПЕРШИЙ ДРОГОБИЧ ВИДАВНИЧИЙ...
Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено постановою президії ВАК №1-05/5 від 1 липня 2010...
М. Тодики доктора юридичних і політичних наук, професора В. С. Журавського...
Затверджено Міністерством освіти і науки України як підручник для студентів вищих навчальних закладів
СТУДI¯ ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ ДДПУ ВИПУСК ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТИЙ ЧАСТИНА...
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
СТУДI¯ ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ ДДПУ ВИПУСК ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТИЙ ЧАСТИНА...
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
СТУДI¯ ЗБІРНИК НАУКОВИХ ПРАЦЬ ДДПУ ВИПУСК ДВАДЦЯТЬ ДЕВ’ЯТИЙ ЧАСТИНА...
Збірник наукових праць ДДПУ ім. Івана Франка “Людинознавчі студії” є фаховим виданням з педагогіки (перереєстровано і затверджено...
ЗАТВЕРДЖЕНО

ЗАТВЕРДЖЕНО

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка