ШОСТЕ СКЛИКАННЯ


Скачати 154.06 Kb.
Назва ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Дата 24.04.2013
Розмір 154.06 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Історія > Документи

УКРАЇНА
Д Н І П Р О П Е Т Р О В С Ь К А О Б Л А С Т Ь

СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

ВІСІМНАДЦЯТА СЕСІЯ




РІШЕННЯ
Про Порядок розміщення тимчасових споруд

та тимчасовий порядок, щодо встановлення

договору особистого сервітуту під тимчасовими

спорудами для провадження підприємницької

діяльності в місті Синельниковому
Розглянувши пропозиції відділу архітектури та містобудування міської ради щодо затвердження тимчасового Порядку розміщення тимчасових споруд, встановлення договору особистого строкового сервітуту під тимчасовими спорудами (розміщення нових) для провадження підприємницької діяльності в місті Синельниковому, керуючись пунктом 2 статті 28 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», пунктом 42 частини першої статті 26 та статтею 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Земельним та Цивільним кодексами України, Порядком розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності затвердженим наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 № 244, міська рада вирішила:
1. Затвердити Порядок розміщення тимчасових споруд та тимчасовий порядок, щодо встановлення договору особистого сервітуту під тимчасовими спорудами для провадження підприємницької діяльності в місті Синельниковому згідно з додатками 1, 2, 3.

2. Проведення організаційних заходів щодо виконання цього рішення покласти на відділ архітектури та містобудування міської ради /Штурман/ і відділ земельних ресурсів та комунальної власності управління житлово-комунального господарства та комунальної власності міської ради /Смірнова.

3. Координацію роботи по виконанню рішення доручити першому заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Яковіну В.Б.

4. Контроль по виконанню рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, архітектури та землекористування /Вєрченко/.


Міський голова Д.І. Зражевський
м. Синельникове

10 лютого 2012 року

№280-18/VІ

Додаток 1

до рішення міської ради

10.02.2012 №280-18/VІ

Порядок

розміщення тимчасових споруд та тимчасовий порядок, щодо встановлення договору особистого сервітуту під тимчасовими спорудами для провадження підприємницької діяльності в місті Синельниковому
I. Загальні положення

1.1. Цей Порядок визначає механізм розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.

1.2. Цей Порядок не поширюється на розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на землях із особливим режимом використання.

1.3. Тимчасова споруда торговельного, побутового,соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності (далі - ТС) - одноповерхова споруда, що виготовляється з полегшених конструкцій з урахуванням основних вимог до споруд, визначених технічним регламентом будівельних виробів, будівель і споруд, і встановлюється тимчасово, без улаштування фундаменту.

1.4. Терміни у цьому Порядку застосовуються у такому значенні:

архітектурний тип ТС (далі - архітип) - зовнішній архітектурний вигляд ТС із розміщенням інформації про її власника (користувача), назви продукції та/або послуг, які надаються. При розташуванні ТС відповідно до схеми розміщення ТС застосовуються типові ТС;

замовник - суб'єкт господарювання, який має намір розмістити ТС на підставі паспорта прив'язки ТС на земельній ділянці яка перебуває у його власності, користуванні або встановлено договір особистого строкового сервітуту ;

комплексна схема розміщення ТС - схема розміщення ТС на території міста Синельникового або його частині;

паспорт прив'язки ТС - комплект документів, у яких визначено місце встановлення ТС на топографо-геодезичній основі М 1:500, схему благоустрою прилеглої території;

пересувна ТС - споруда, яка не має закритого приміщення для тимчасового перебування людей, у якій може бути розміщене торговельне обладнання, низькотемпературний прилавок, лоток, ємність, торговельний автомат, інші пристрої для сезонної роздрібної торгівлі та іншої підприємницької діяльності;

схема благоустрою ТС - схема, виконана замовником у довільній формі на топографо-геодезичній основі М 1:500 із зазначенням заходів щодо благоустрою та озеленення території, прилеглої до ТС (розташування квітників, під'їздів, урн, влаштування дорожнього покриття або мощення фігурними елементами мощення тощо) в тому числі на умовах сервітуту;

стаціонарна ТС - споруда, яка має закрите приміщення для тимчасового перебування людей і по зовнішньому контуру площу до 30 м2.;

типові ТС - види ТС, виконані за проектами повторного використання.

земельна ділянка - це частина земної поверхні з установленими межами, певним місцем розташування, з визначеними щодо неї правами;

технічна документація із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку - сукупність нормативно-правових, економічних, технічних документів щодо обґрунтування заходів із використання та охорони земель;

договір особистого строкового сервітуту на землю - це право власника або землекористувача земельної ділянки на обмежене платне або безоплатне користування чужою земельною ділянкою (ділянками).

1.5. Комплексна схема розміщення ТС в межах вулиці (скверу, бульвару, провулку, узвозу, проїзду, площі, майдану тощо), мікрорайону (кварталу), міста Синельникового - текстові та графічні матеріали, якими визначаються місця розташування ТС, розроблені з урахуванням вимог будівельних, санітарно-гігієнічних норм, а також існуючих містобудівних обмежень, вимог щодо охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання територій, охорони історико-культурної спадщини, земельно-господарського устрою.

1.6. Комплексна схема розміщення ТС та архітип розробляються за рішенням Синельниківської міської ради суб'єктом господарювання, який має ліцензію на виконання проектних робіт, або архітектором, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат, та затверджуються рішенням виконавчого комітету Синельниківської міської ради.. Розроблення комплексної схеми розміщення ТС та архітипу здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених законодавством.

1.7. Розміщення окремих ТС здійснюється згідно з цим Порядком.

1.8. Холодильне та інше обладнання, що розміщується поряд з ТС, необхідне для забезпечення санітарних заходів чи дотримання вимог санітарних норм, не потребує отримання будь-якого дозволу. При цьому загальна площа, що займає таке обладнання, не може перевищувати 25% площі цієї ТС, а обладнання має розміщуватися поряд з ТС.

1.9. Дообладнання (переобладнання) приміщень усередині будинків та споруд здійснюється на частині їх площі залежно від функціонального призначення та бажаного місця розміщення ТС, а також комплексної схеми розміщення ТС на підставі договору оренди з власником (користувачем) приміщення будинку, споруди за погодженням з органами державного нагляду, необхідність отримання яких передбачено законами України, з дотриманням будівельних, санітарних та пожежних норм. При дообладнанні (переобладнанні) приміщень усередині будинків та споруд IV або V категорій складності розміщення таких приміщень здійснюється відповідно до комплексної схеми розміщення ТС.

Розміщення ТС на території ринку як торговельного об'єкта визначається планувальною документацією території цього ринку або проектною документацією його споруди.

1.10. Для розміщення групи ТС (але не більше п'яти) розробляється єдиний паспорт прив'язки ТС з прив'язкою кожної окремої ТС з відображенням благоустрою прилеглої території та інженерного забезпечення (на топографо-геодезичній основі М 1:500).

1.11. Розміщення ТС під час проведення ярмарок, державних та місцевих святкових, урочистих масових заходів на строк проведення таких заходів здійснюється у порядку, встановленому Синельниківською міською радою.

1.12. При розміщенні ТС ураховуються всі наявні планувальні обмеження, передбачені будівельними нормами.

11. Порядок отримання паспорту прив’язки ТС
2.1. Підставою для розміщення ТС є паспорт прив'язки ТС (додаток 2).

2.2. Замовник, який має намір встановити ТС, звертається до виконавчого органу Синельниківської міської ради із відповідною заявою у довільній формі про можливість розміщення ТС.

2.3. До заяви додаються:

графічні матеріали із зазначенням бажаного місця розташування ТС, виконані замовником у довільній формі на топографо-геодезичній основі М 1:500 кресленнями контурів ТС з прив'язкою до місцевості;

реквізити замовника (найменування, П.І.Б., адреса, контактна інформація).
Цей перелік документів є вичерпним.

2.4. Відповідність намірів щодо місця розташування ТС комплексній схемі розміщення ТС (у разі її наявності), будівельним нормам визначає відділ архітектури та містобудування міської ради, протягом десяти робочих днів з дня подання зазначеної заяви.

2.5. Про відповідність намірів замовника щодо місця розташування ТС комплексній схемі розміщення ТС (у разі її наявності), будівельним нормам замовник повідомляється відділом архітектури та містобудування Синельниківської міської ради письмово протягом трьох робочих днів з дня такого визначення відповідності намірів або замовнику надається аргументована відмова щодо реалізації намірів розміщення ТС.

2.6. Для оформлення паспорта прив'язки замовник звертається до відділу архітектури та містобудування Синельниківської міської ради із додатковою заявою щодо оформлення паспорта прив'язки ТС, до якої додає:

схему розміщення ТС (додаток 2);

ескізи фасадів ТС у кольорі М 1: 50 (для стаціонарних ТС),

які виготовляє суб'єкт господарювання, що має ліцензію на виконання проектних робіт, або архітектор, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат (додаток 2);

документ, що засвідчує право власності, користування земельною ділянкою або строковий сервітут, засвідчені організацією, що видала цей документ;

схему благоустрою прилеглої території, складену замовником або суб'єктом підприємницької діяльності, який має відповідну ліцензію, архітектором, який має відповідний кваліфікаційний сертифікат, відповідно до Закону України "Про благоустрій населених пунктів України"

технічні умови щодо інженерного забезпечення (за наявності), отримані замовником у балансоутримувача відповідних інженерних мереж.

Зазначені документи замовником отримуються самостійно.

2.7. Паспорт прив'язки ТС оформлюється відділом архітектури та містобудування Синельниківської міської ради протягом десяти робочих днів з дня подання зазначеної заяви.

2.8. Час, витрачений на підготовку та подачу до відділу архітектури та містобудування Синельниківської міської ради схеми розміщення ТС, ескізів фасадів ТС та отримання технічних умов щодо інженерного забезпечення (за наявності), схеми благоустрою прилеглої території, не входить в строк підготовки паспорта прив'язки ТС.

2.9. Для підготовки паспорта прив'язки ТС містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки не надаються.

2.10. Паспорт прив'язки ТС оформлюється відділом архітектури та містобудування Синельниківської міської ради за формою, наведеною у додатку 2 до цього Порядку.

2.11. Паспорт прив'язки включає:

схему розміщення ТС, виконану на топографо-геодезичній основі у масштабі 1:500, а також схему благоустрою прилеглої території;

ескізи фасадів ТС у кольорі М 1: 50 (для стаціонарних ТС);

технічні умови щодо інженерного забезпечення ТС, отримані замовником у балансоутримувача відповідних мереж;

реквізити замовника (найменування, П.І.Б., адреса, контактна інформація).

Цей перелік документів є вичерпним.

2.12. Паспорт прив'язки підписується керівником відділу архітектури та містобудування Синельниківської міської ради.

2.13. При оформлені паспорта прив'язки ТС забороняється вимагати від замовника додаткові документи та отримання ним погоджень, непередбачених законом та цим Порядком.

2.14. Паспорт прив'язки ТС не надається за умов:

подання неповного пакета документів, визначених пунктом 2.6 цього Порядку;

подання недостовірних відомостей, зазначених у пункті 2.6 цього Порядку.

Ненадання паспорта прив'язки з інших підстав не допускається.

2.15. Паспорт прив'язки видається на безоплатній основі.

2.16. Паспорт прив'язки підлягає реєстрації в журналі реєстрації паспортів прив'язки ТС відділом архітектури та містобудування Синельниківської міської ради, з подальшим внесенням інформації про ТС до містобудівного кадастру після його створення.

2.17. Строк дії паспорта прив'язки визначається відділом архітектури та містобудування Синельниківської міської ради відповідно до генерального плану, плану зонування та детального плану територій та з урахуванням строків реалізації їх положень.

2.18. Продовження строку дії паспорта прив'язки здійснюється за заявою замовника, шляхом зазначення нової дати, підпису та печатки у паспорті прив'язки відділом архітектури та містобудування Синельниківської міської ради.

2.19. У разі змін, які відбулися у містобудівній документації на місцевому рівні, будівельних нормах, розташуванні існуючих будівель і споруд, інженерних мереж або з ініціативи суб'єкта господарювання, паспорт прив'язки може переоформлюватись на строк дії цього паспорта прив'язки або на новий строк.

2.20. Встановлення ТС здійснюється відповідно до паспорта прив'язки.

2.21. Відхилення від паспорта прив'язки ТС не допускається.

2.22. Відновлення благоустрою замовником є обов'язковим.

2.23. Після розміщення ТС замовник подає до виконавчого органу Синельниківської міської ради письмову заяву за формою, наведеною у додатку 5 до цього Порядку, у якій зазначає, що він виконав вимоги паспорта прив'язки.

2.24. Паспорт прив'язки виготовляється у двох примірниках. Один примірник зберігається у замовника ТС, другий - у відділі архітектури та містобудування Синельниківської міської ради.

2.25. Відомості паспорта прив'язки вносяться відділом архітектури та містобудування Синельниківської міської ради в інформаційну базу містобудівного кадастру (для стаціонарних ТС) після його створення.

2.26. Дія паспорта прив'язки призупиняється за таких умов:

необхідність проведення планових ремонтних робіт на земельній ділянці, на якій розміщена ТС, - з обов'язковим попередженням власника ТС за 1 місяць та наданням тимчасового місця для розміщення такої ТС;

необхідність проведення аварійних ремонтних робіт на земельній ділянці, на якій розміщена ТС, - без попередження.

2.27. Дія паспорта прив'язки ТС анулюється за таких умов:

недотримання вимог паспорта прив'язки при її встановленні;

не встановлення ТС протягом 6 місяців з дати отримання паспорта прив'язки;

надання недостовірних відомостей у документах, зазначених у пункті 2.6 цього Порядку, під час підготовки паспорта прив'язки ТС.

2.28. У разі проведення балансоутримувачем планових ремонтних робіт або аварійних ремонтних робіт на інженерних мережах власнику ТС надається тимчасове місце для розміщення ТС з перенесенням ТС (у тому числі з перенесенням на попереднє місце) за рахунок балансоутримувача цих мереж у місячний строк (при аварійних роботах - тижневий строк) з дати прийняття рішення (розпорядження, наказу) виконавчим органом Синельниківської міської ради про призупинення дії паспорта прив'язки.

На період до надання замовнику тимчасового місця розташування ТС така ТС розташовується в межах місця проведення ремонтних робіт.

2.29. Підставами для відновлення дії паспорта прив'язки ТС є завершення планових ремонтних робіт або аварійних ремонтних робіт.

2.30. У разі закінчення строку дії, анулювання паспорта прив'язки, самовільного встановлення ТС така ТС підлягає демонтажу.

2.31. Розміщення ТС самовільно забороняється.

2.32. Власники (користувачі) ТС зобов'язані підтримувати належний експлуатаційний стан ТС та відповідного технологічного обладнання, що використовується разом з ТС.

2.33. У разі коли власник (користувач) має намір змінити її естетичний вигляд, він звертається до відділу архітектури та містобудування Синельниківської міської ради з письмовою заявою щодо внесення змін до паспорта прив'язки у частині ескізів фасадів.

відділ архітектури та містобудування Синельниківської міської ради розглядає нові ескізи фасадів ТС впродовж десяти робочих днів з дня подання такої заяви та за відсутності обґрунтованих заперечень начальник відділу архітектури та містобудування Синельниківської міської ради візує нові ескізи фасадів ТС.

2.34. Режим роботи ТС встановлюється суб'єктом господарювання відповідно до законодавства.

2.35. Документація щодо встановлення ТС, видана до набрання чинності цим Порядком, дійсна до закінчення її терміну дії.

ІІІ. Порядок оформлення особистого сервітуту під тимчасовими спорудами для провадження підприємницької діяльності
3.1. Особистий сервітут на землю встановлюється на підставі затвердженої технічної документації із землеустрою та рішення міської ради;

3.2. Для отримання погодження на складання технічної документації із землеустрою, що посвідчує право на землю та погодження його відповідними службами, суб’єкт господарювання подає через державного адміністратора м. Синельникового заяву на ім’я міського голови (додаток 3).

До заяви додаються:

графічні матеріали із зазначенням бажаного місця розташування ТС, виконані замовником у довільній формі на топографо-геодезичній основі М 1:500 кресленнями контурів ТС з прив'язкою до місцевості, погоджені відділом архітектури та містобудування Синельниківської міської ради;

- реквізити замовника (найменування, П.І.Б., адреса, контактна інформація).

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

У разі, коли термін дії договору оренди земельної ділянки або строкового сервітуту на розміщення тимчасової споруди закінчився, проте орендна плата за землю вносилася своєчасно і в повному обсязі, до заяви додатково додаються:

- копія договору оренди земельної ділянки або строкового сервітуту, термін дії якого закінчився;

- оригінал довідки державної податкової інспекції за місцем розміщення тимчасової споруди про відсутність заборгованості з орендної плати за землю за період дії договору оренди або строкового сервітуту.

Подання зазначених документів дає можливість на подальше розміщення та продовження право на розміщення тимчасових споруд, визначене у п.3.2 цього Порядку.

3.3. У місячний термін міська рада приймає рішення про надання погодження на складання технічної документації із землеустрою, що посвідчує право на землю. На підставі рішення міської ради про надання погодження на складання технічної документації із землеустрою, суб’єкт господарювання:

а) розробляє технічну документацію із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку у відповідного суб’єкта господарювання, який має ліцензію на виконання землевпорядних робіт;

б) отримує погодження органів державного нагляду та структурних підрозділів виконкому міської ради щодо відповідності технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на землю, чинному законодавству, нормам та правилам.

3.4. Суб’єкт господарювання подає через державного адміністратора м. Синельникового заяву на ім’я міського голови з пакетом документів, зазначених у пункті 3.3 цього Порядку, для підготовки проекту рішення про затвердження технічної документації із землеустрою, що посвідчує право на землю та укладення договору особистого строкового сервітуту. Відділ комунального майна та земельних відносин управління ЖКГ та КВ міської ради на підставі поданих суб’єктом господарювання документів готує вищезазначений проект рішення.

3.5. Міська рада протягом місяця після реєстрації документів приймає рішення про затвердження технічної документації із землеустрою, що посвідчує право на землю та укладення договору особистого строкового сервітуту

3.6. Підставою для відмови в прийнятті рішення про розміщення тимчасового об’єкта та/або укладення договору особистого строкового сервітуту є:

- неподання документів, необхідних для прийняття рішення;

- виявлення недостовірних відомостей у поданих документах.

3.7. Умови договору особистого строкового сервітуту визначаються міською радою. Розмір плати за таким договором не може перевищувати розмір орендної плати для зазначеної земельної ділянки.

3.8. Договір особистого строкового сервітуту укладається між міською радою (розпорядником) та суб’єктом господарювання (сервітуарієм) за формою, визначеною цим Порядком, протягом 10 робочих днів після прийняття відповідного рішення.

3.9. Відділ комунального майна та земельних відносин управління ЖКГ та КВ міської ради здійснює підготовку договору особистого строкового сервітуту за встановленою формою (додаток 4).

3.10. Суттєвими умовами договору є:

- опис місця розташування з визначенням меж розповсюдження права земельного сервітуту на плані (схемі) земельної ділянки;

- об’єм права земельного сервітуту;

- строк дії договору;

- плата за земельний сервітут.

У договорі земельного сервітуту можуть бути встановлені обтяження у вигляді ремонту й утримання в належному стані закріпленої території тротуару та проїзду, прилеглих до земельної ділянки, за окремою згодою.

3.11. Договір особистого строкового сервітуту на землю підлягає державній реєстрації відповідно до законодавства України.

3.12. Після отримання договору строкового сервітуту та його державної реєстрації суб’єкт господарювання звертається до відділу архітектури та містобудування міської ради з заявою про оформлення паспорту прив’язки ТС відповідно до пункту 2.6 цього Порядку.
Міський голова Д.І.Зражевський

Схожі:

ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Керуючись пунктом 20 частини 1 статті 43 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та рішенням 5 сесії районної ради...
ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Проводити щорічно, до Дня Незалежності України, районний конкурс «Краща сільська рада»
ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
До 01. 01. 2014 створити центр надання адміністративних послуг при виконавчому комітеті Синельниківської міської ради
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Про програму підвищення енергоефективності у Новоушицькому районі на 2013-2017 роки
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Про затвердження технічних документацій з нормативної грошової оцінки земельних ділянок
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Створити комунальну установу «Новоушицький центр первинної медико-санітарної допомоги»
ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Відповідно до пункту 22 частини першої статті 26 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", міська рада вирішила
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Про надання дозволу відділу освіти Новоушицької районної державної адміністрації
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Про програму розвитку та підтримки тваринництва в Новоушицькому районі на 2013-2015 роки
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСТЬ НОВОУШИЦЬКА РАЙОННА РАДА ШОСТЕ СКЛИКАННЯ
Про програму поліпшення кінообслуговування населення Новоушицького району на 2013-2017 роки
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка