Поширення конфіденційної інформації про особу


Скачати 16.68 Kb.
Назва Поширення конфіденційної інформації про особу
Дата 23.03.2013
Розмір 16.68 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
Поширення конфіденційної інформації про особу
З огляду на конфіденційність діє загальне правило про заборону поширення конфіденційної інформації про особу, разом з цим виключенням є ситуація коли така інформація може поширюватися в інтересах національної безпеки, економічного добробуту і прав людини.

Конфіденційна інформація про особу має захист як один із видів інформації з обмеженим доступом.

Обов’язок розпорядника не розголошувати конфіденційну інформацію виникає і тоді коли відповідна інформація потрапила до нього опосередковано, а не була передана на умовах конфіденційності.

Якщо особа вказала на конфіденційність інформації але за законом вона не є такою, то обов’язок запобігти її розголошенню не виникає у розпорядника.

Заборона на поширення конфіденційної інформації не абсолютна.

У особи зберігається право на прийняття рішення про розкриття інформації та не обмежувати надалі доступ до неї.

Згода особи на поширення інформації порушується тоді, коли розпоряднику точно відомо або повинно бути відомо, що запитувана інформація є конфіденційною.

Згода на поширення конфіденційної інформації може надаватися розпоряднику такої інформації фізичною чи юридичною особою відразу при передачі розпоряднику інформації або після надходження відповідного запиту.

Якщо особа чітко встановила заборону на поширення такої інформації, то підстави порушувати це питання відсутні.

Можливість розголошення конфіденційної інформації про особу без її згоди можлива, якщо інформація є суспільно необхідною і право громадськості знати цю інформацію переважає потенційну шкоду від її розголошення. У цьому випадку застосовуються вимоги ч.2.ст.6. Закону України "Про доступ до публічної інформації" .

Обробка персональних даних можлива без згоди особи, якщо це необхідно для захисту життєво важливих інтересів особи, до часу, коли отримання згоди стане можливе.

До моменту коли особа не виявила бажання розголошувати інформацію про себе або надати дозвіл іншим на таке розголошення інформація захищається законом і вважається обмеженою в доступі.

Певна конфіденційна інформація про особу одночасно може бути таємною інформацією тоді коли вона становить якусь таємницю, яка за законом не розголошується.

Схожі:

Вимоги із захисту конфіденційної інформації від несанкціонованого...
Вимоги із захисту конфіденційної інформації від несанкціонованого доступу під час оброблення в
“Використання засобів пошуку інформації в Інтернеті: програми-клієнти пошукових систем”
Перевірте встановлення елементарних засобів захисту конфіденційної інформації в ІЕ
Цей документ належить до конфіденційної інформації та не підлягає...

ПРАВИЛА АКРЕДИТАЦІЇ ПРАЦІВНИКІВ ЗАСОБІВ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ НА ВИСВІТЛЕННЯ...
Акредитація журналістів, інших творчих та технічних працівників засобів масової інформації (далі – акредитовані особи) на матчі (заходи)...
РЕЄСТРАЦІЙНА КАРТКА про включення відомостей про юридичну особу
Відомості про юридичну особу (заповнюється юридичними особами, які вносять відомості до Єдиного державного реєстру юридичних осіб...
ОКУЛЬТНА СУТНІСТЬ САТАНІЗМУ ТА ВІРОВЧЕННЯ ЛА ВЕЯ Сатанізм
Асмодей, Сет та інші. При цьому нерідко перших трьох демонів вважають за одну особу в трьох іпостасях. Віра в існування Сатани (Диявола,...
Нашого уроку „Різноманітність тварин у природі
Спосіб вирішення проблеми: збір та аналіз інформації, поширення її серед учнів класу
Для внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі
Оби (виконавчого органу), подає (надсилає рекомендованим листом з описом вкладення) державному реєстратору за місцезнаходженням реєстраційної...
Звукові явища. Поширення звуку
Мета: сформувати уявлення про звукові явища природи, розкрити поняття про джерела звуку, частоту звукових коливань, швидкість поширення...
ЗАКОНУКРА Ї Н И
Кожен має право на інформацію, що передбачає можливість вільного одержання, використання, поширення, зберігання та захисту інформації,...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка