Виконавчий комітет Синельниківскої міської ради


Скачати 33.04 Kb.
Назва Виконавчий комітет Синельниківскої міської ради
Дата 29.04.2013
Розмір 33.04 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи
Проект

Україна

Виконавчий комітет Синельниківскої міської ради

РІШЕННЯ
______ серпня 2012 року №_____
Про хід виконання міської

цільової соціальної програми

розвитку цивільного захисту в

м.Синельникове на 2011-2015 роки
Безпека людини, її життя і здоров’я визнані Конституцією України найвищою соціальною цінністю. Кожний громадянин України має конституційне право на безпечне для життя і здоров’я довкілля.

Виконання Програми забезпечує реалізацію державної політики у сфері цивільного захисту на території міста, здійснення ряду заходів з безпеки та захисту населення і територій, об’єктів національної економіки, інших матеріальних і культурних цінностей та довкілля від негативних наслідків надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

Місто Синельникове є зоною ризику виникнення аварій техногенного походження, а саме на території міста розміщено 16 потенційно небезпечних об’єктів, з них 3 – хімічно небезпечних та 15 – пожежонебезпечних для населення об’єктів. З кожним роком збільшується кількість природних катаклізмів (штормовий вітер, крупний град, сильний дощ, снігові замети, ожеледиця, мороз). Місто також перетинає залізниця, по якій перевозяться цистерни з сильнодіючими речовинами (хлор, аміак, паливо - мастильні матеріали).

Аналіз надзвичайних подій, що сталися в місті протягом 2011 року і 6 місяців 2012 року свідчить, що їх загальна кількість залишається чималою. За 2011 рік у місті виникло 41 пожежа, в яких загинув 1 чоловік, постраждав - 1, матеріальні збитки складають 132 тис. грн. У цьому році виникло – 23 пожежі, 1 чоловіка травмовано, матеріальні збитки складають 83 тис. грн.

Щорічно з метою визначення, оцінки та прогнозування ризиків щодо виникнення НС на потенційно небезпечних об’єктах міста складаються паспорти ризиків.

З метою визначення рівнів ризику виникнення НС на підприємствах, установах і організаціях міста щорічно складаються плани першочергових (невідкладних) запобіжних заходів і робіт, що необхідно виконати на об’єктах і територіях з ризиком виникнення НС.

Щорічно проводиться комплексна перевірка водних об’єктів, які розташовані на території міста. Але на сьогоднішній день, водні об’єкти не відповідають санітарним вимогам та непридатні масового відпочинку населення (3 об’єкта).

З метою упередження загибелі людей на водних об’єктах міста на виконання програми укладено договір з водолазною - рятувальною станцією м. Павлоград щодо забезпечення виконання водолазно – рятувальних робіт.

З метою вдосконалення міської системи централізованого оповіщення органів управління та населення міста про загрозу та виникнення надзвичайної ситуації, налагоджено взаємоінформування чергово-диспетчерських служб міста й аварійно-рятувального підрозділу.

З метою проведення санітарної обробки людей та спеціальної обробки одягу і транспортних засобів у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, надзвичайних екологічних ситуацій укладено договори.

На виконання програми в місті створена розрахунково - аналітична група та пости радіаційного спостереження, але технічними засобами вони оснащені не всі, у зв’язку з відсутністю фінансування.

Проведено аналіз стану протипожежного водопостачання міста. На сьогоднішній день протипожежне водопостачання знаходиться у незадовільному стані.

Планово, через міські засоби масової інформації, проводиться пропаганда безпеки життєдіяльності населення міста, громадян навчають основам безпечної поведінки в екстремальних умовах. Постійно висвітлюється заходи безпеки при поводженні на воді у літні та зимові періоди, та наслідки отруєнь грибами.

На жаль, деякі напрямки Програми не фінансуються, серед них: придбання для міського оперативного штабу оргтехніки, придбання для міської ланки спостереження дозиметру, придбання та монтаж 1 пожежного гідранта, виготовлення листівок з питань охорони життя та здоров’я громадян.
На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Синельниківської міської ради ВИРІШИВ:

1. Інформацію про хід виконання міської цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту в м.Синельникове на 2011-2015 роки прийняти до відома.

2. При формуванні бюджету на 2013 рік передбачити кошти на заходи, згідно з затвердженою Програмою.

3. Відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради (Чайкін) спільно з головним спеціалістом по внутрішній політиці міської ради Ісаєвою С.О. продовжити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводяться в місті в рамках Програми.

4. Координацію роботи щодо виконання цього рішення покласти на відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради (Чайкін), контроль – на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Яковіна В.Б.

Схожі:

Виконавчий комітет Синельниківської міської ради
З метою встановлення основних правил документування управлінської діяльності управлінь, відділів та інших структурних підрозділів...
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Згідно з «Положенням про відділ з питань спорту та туризму Нікопольської міської ради», затвердженого рішенням міської ради від 23....
Виконавчий комітет Синельниківської міської ради
Синельниківської міської ради, управління праці та соціального захисту населення Синельниківської міської ради, Комунальної установи...
Виконавчий комітет Синельниківської міської ради
Постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 1994 року №225, згідно з заявами керівництва відділу освіти Синельниківської міської...
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Розглянувши лист відділу освіти і науки Нікопольської міської ради, з метою забезпечення комунального дошкільного навчального закладу...
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Економічної ради (протокол засідання від 20. 07. 2012), керуючись статтею 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,...
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Керуючись статтею 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації економічної ради (протокол засідання...
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Програми соціального захисту ветеранів війни міста Нікополя на 2012-2015 роки «ВЕТЕРАН», затвердженою рішенням Нікопольської міської...
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
А на вулиці Миру і розглянувши звернення, надане комунальним підприємством «Жилсервіс – 5» Дніпропетрвоської міської ради від 16....
Виконавчий комітет Синельниківської міської ради
України „Про місцеве самоврядування в Україні”, рішенням Виконавчого комітету міської ради від 22. 06. 2011року №151 „Про затвердження...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка