Про хід реалізації та перспективи впровадження обласних моніторингових програм


Скачати 38.22 Kb.
Назва Про хід реалізації та перспективи впровадження обласних моніторингових програм
Дата 14.05.2013
Розмір 38.22 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Географія > Документи


РІШЕННЯ

колегії управління освіти і науки облдержадміністрації
від «28» травня 2009 року №3


Про хід реалізації та перспективи впровадження обласних моніторингових програм








Заслухавши і обговоривши інформацію проректора обласного інституту післядипломної педагогічної освіти А.Ф. Шегеди, колегія відмічає, що на виконання Указу Президента України від 4 липня 2005 року № 1013 "Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти в Україні", постанови Кабміну Міністрів України від 31 грудня 2005 року № 1312 "Про невідкладні заходи щодо запровадження зовнішнього незалежного оцінювання і моніторингу якості освіти" у 2007-2008 роках обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти здійснено ряд заходів щодо розробки педагогічних моніторингових програм, формування регіональної системи моніторингу якості дошкільної і загальної середньої освіти, організації її інформаційного забезпечення.

Вченою радою ОІППО розглянуто і схвалено ряд галузевих програм експериментальних моніторингових досліджень у навчальних закладах області.

У 2008/2009 навчальному році обласний інститут післядипломної педагогічної освіти відповідно до плану роботи, затвердженого управлінням освіти і науки облдержадміністрації, реалізує заходи підготовчого етапу моніторингових досліджень "Моніторинг якості освіти в загальноосвітніх навчальних закладах І-ІІІ ступенів", "Моніторинг організації оздоровчо-профілактичної роботи з учнями загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів", "Система роботи педагогічних колективів дошкільних навчальних закладів Житомирської області щодо організації оздоровчо-профілактичних заходів з дошкільниками", "Моніторинг діяльності районних (міських) методичних кабінетів по забезпеченню результативності методичного супроводу навчально-виховного процесу в Житомирській області", "Моніторинг діяльності управлінь (відділів) освіти щодо оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів у Житомирській області".

Серйозну увагу питанням запровадження моніторингових технологій у практику управління навчальними закладами приділяють управління освіти виконкомів Житомирської та Новоград-Волинської міських рад, керівники ряду загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема альтернативного типу.

Разом з тим, розрізнені моніторингові програми не в повній мірі забезпечують повноцінну реалізацію в містах і районах області функцій освітнього моніторингу як інструменту оперативної діагностики, випереджального визначення диспропорцій, вироблення оптимальних управлінських рішень, необхідних для ефективного функціонування та розвитку освітньої галузі регіону в цілому відповідно до Указу Президента України від 4 липня 2005 року № 1013 "Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти в Україні".

Колегія ухвалює:

1. Довідку обласного інституту післядипломної педагогічної освіти "Про хід реалізації та перспективи впровадження обласних моніторингових програм" взяти до відома.

2. Визнати діяльність обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (І.І.Якухно), управління освіти і науки виконкому Житомирської міської ради (В.В.Арендарчук), управління освіти виконкому Новоград-Волинської міської ради (О.В.Іл’яхова) щодо розробки освітніх моніторингових програм і здійснення педагогічних моніторингових досліджень такою, що в цілому сприяє створенню регіональної системи моніторингу якості освіти.

3. З метою моніторингового забезпечення системних перетворень в освітній галузі області відповідно до Концепції Державної програми розвитку освіти на 2006-2010 роки, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 липня 2006 року № 396-р, здійснити в 2009/2010-2011/2012 навчальних роках моніторингове дослідження "Моніторинг супроводу управління розвитком загальної середньої освіти в Житомирській області".

4. Програму експериментально-дослідницької роботи "Моніторинг супроводу управління розвитком загальної середньої освіти в Житомирській області", розроблену управлінням освіти і науки облдержадміністрації спільно з обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти, затвердити ( додаток 1).

5. Координатором програми "Моніторинг супроводу управління розвитком загальної середньої освіти в Житомирській області" призначити проректора обласного інституту післядипломної педагогічної освіти А.Ф.Шегеду.

6. Обласному інституту післядипломної педагогічної освіти (І.І.Якухно):

6.1. Забезпечити поетапне виконання регіональних моніторингових програм у визначені терміни.

6.2. Відповідно до Положення про районний (міський) методичний кабінет (центр), затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 8 серпня 2008 року № 1119, залучити до реалізації регіональних моніторингових програм та здійснення освітніх моніторингових досліджень якості освіти спеціалістів районних (міських) методичних кабінетів (центрів).

7. Відділам (управлінням) освіти райдержадміністрацій і виконкомів міських рад:

7.1. Сприяти в реалізації регіональних моніторингових програм та здійсненні освітніх моніторингових досліджень в навчальних закладах.

7.2. До 1 червня 2009 року призначити районних (міських) координаторів освітніх моніторингових досліджень і програм з числа досвідчених працівників районних (міських) методичних кабінетів (центрів).

7.3. Передбачити розгляд і обговорення питань щодо реалізації регіональних моніторингових програм та освітніх моніторингових досліджень на засіданнях колегій рай(міськ)во, педагогічних рад навчальних закладів, районних (міських) методичних об’єднань.

8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника начальника управління О.Г. Липовецьку.

Голова колегії О.В. Пастовенський


Схожі:

Про хід впровадження та результати обласних програм моніторингу якості...
Шегеди А. Ф. щодо ходу впровадження та результатів обласних програм моніторингу якості освіти дошкільних і загальноосвітніх навчальних...
Про хід реалізації Програми впровадження профільного навчання учнів...
Заслухавши інформацію начальника відділу загальної середньої та дошкільної освіти, інтернатних закладів та соціального захисту управління...
Повноваження у сфері соціально-економічного і культурного розвитку, планування та обліку
Підготовка програм соціально-економічного та культурного розвитку сіл, селищ, міст, цільових програм з інших питань самоврядування,...
Про хід виконання розпорядження голови облдержадміністрації від 04....

ПРО ВИКОНАННЯ ПЛАНУ РОБОТИ
Про хід реалізації районної програми подолання дитячої безпритульності та бездоглядності на 2007-2010 роки
ПЕРЕЛ І К державних, обласних, районних програм, які передбачається фінансувати в 2012 році

УКРАЇНА ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Одним із джерел фінансування галузі охорони здоров’я є надходження матеріальних цінностей шляхом централізованого постачання за рахунок...
УКРАЇНА РОЗПОРЯДЖЕННЯ
Міністрів України від 23 грудня 2004 року №957–р “Про заходи щодо реалізації у 2005 році Стратегії подолання бідності” та розпорядження...
Взаємодія програм в Visual Basic і Visual C++
Тут демонструється приклад реалізації взаємодії програм в Visual Basic і C++ з урахуванням технології І. Бея, реалізованої за допомогою...
ПРОГРАМА соціально-економічного та культурного розвитку Коломийського району на 2014 рік
Хід виконання районних цільових програм у відповідних галузях і сферах діяльності
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка