Задачі теоретичного туру Буковинська мала академія наук


Скачати 40.29 Kb.
Назва Задачі теоретичного туру Буковинська мала академія наук
Дата 29.04.2013
Розмір 40.29 Kb.
Тип Задача
bibl.com.ua > Фізика > Задача
Задачі теоретичного туру

Буковинська мала академія наук

2012 рік
9 клас
I рівень


  1. Задача 1. Для того, щоб приготувати ванну ємністю 200л, змішали холодну воду температурою 100 С з гарячою, температура якої 600 С. Які об’єми тієї та іншої води взято, якщо відомо, що температура суміші 400 С?




  1. Задача 2. Автомобіль з пункту А в пункт В по прямолінійній ділянці шляху рухався з швидкістю 180 км/год, а повертався з В в А з швидкістю 20 км/год. Визначити середню швидкість руху автомобіля.




  1. Задача 3. Дріт опором 50 Ом розрізали на 5 однакових частин і з’єднали їх паралельно. Чому дорівнює опір такої комбінації?


ІI рівень


  1. Задача 1. Деяка ділянка кола має опір R.Для вимірювання сили струму в ділянку вмикають амперметр з опором R0 , який показав силу струму І. Якою була сила струму в ділянці до вмикання амперметра ?



  1. Задача 2. Предмет знаходиться на відстані а1 = 8,0 см від переднього фокуса лінзи, а його зображення – на екрані на відстані а2 = 18 см від заднього фокуса лінзи. Знайдіть фокусну відстань F лінзи.


ІІI рівень


  1. Задача 1. В калориметр, який містить 10 кг льоду при температурі -10 С, влили 3 л води температурою 900 С.Визначити кінцеву температуру суміші (питома теплоємність льоду 2,1 • 103 Дж/ кг•К; води 4,2 • 103 Дж/ кг•К, питома теплоємність льоду 330 • 103 Дж/ кг).




  1. Задача 2. Електрична плитка потужністю 550 Вт, що розрахована на напругу 220В, була ввімкнена в мережу з напругою 127 В. Яка потужність виділяється в плитці?

10 клас
I рівень


  1. Задача 1. Тіло рухається рівноприскорено і за 20 с збільшило швидкість від V1 =10 м/с до V2 = 72 км/год. Визначити прискорення тіла і пройдений шлях.




  1. Задача 2. Хвилинна стрілка баштового годинника має довжину 3 м, а та, що показує години – 2 м. Визначити лінійні швидкості руху кінців стрілок.




  1. Задача 3. На відстані l = 90 см від стіни знаходиться лампа. На якій відстані f від стіни слід розмістити збиральну лінзу з фокусною відстанню F = 20 см, щоб отримати на стіні чітке зображення волоска розжарення лампи? Головна оптична вісь лінзи перпендикулярна до стіни.


ІI рівень

  1. Задача 1. Яку масу баласту m необхідно скинути з аеростата загальною масою М = 1200 кг, що рівномірно опускається вниз, щоб він з тією ж швидкістю піднімався вгору, якщо підйомна сила аеростата постійна і дорівнює Fп = 8000 Н.




  1. Задача 2. Визначити ККД електричного чайника, якщо при потужності 800 Вт за 20 хв можна довести до кипіння 2 л води з початковою температурою 200 С (питома теплоємність води
    С = 4,2• 103 Дж/ кг •К).


ІІI рівень

  1. Задача 1. Кулька масою m = 2 кг вільно падає з висоти h1 = 5 м (V0 = 0; g = 10 м/с2) і ударяється об горизонтальну площину. Визначити зміну імпульсу кульки і середню силу удару, якщо тривалість удару = 0,01 с у випадку абсолютно непружного удару.




  1. Задача 2. Підйомний кран рівномірно підіймає тягар масою 8,8 т на висоту 10м за 49 с. Визначити силу струму в двигуні крана, якщо напруга дорівнює 220В, ККД 80%.



11 клас
I рівень


  1. Задача 1. Одне тіло кинули вертикально вгору з початковою швидкістю vо, інше падає з висоти з початковою швидкістю, рівною нулеві. Знайти залежність відстані між тілами від часу, якщо відомо, що тіла почали рух одночасно.



  1. Задача 2. В озері на глибині 100м при температурі 80 С знаходиться у рівновазі куля, заповнена повітрям, маса якої 40 г. Знайти масу повітря всередині кулі, якщо атмосферний тиск 99,7 кПа. Куля тонкостінна, гумова. Молярна маса повітря , .



  1. Задача 3. Кульку масою , підвішену на нитці довжиною , відхиляють на кут 90о від вертикалі і відпускають. Визначте силу максимального натягу нитки.



II рівень


  1. Задача 1. Човен масою і довжиною нерухомий на поверхні ставка на відстані від берега і повернутий до нього носом. Людина, маса якої , яка сиділа в човні, переходить з його носа на корму. Чи причалить човен до берега?



  1. Задача 2. Сани масою з’їжджають з гірки, яка утворює кут 30о з горизонтом. Пройшовши по схилу гори відстань , сани набули швидкості . Визначте кількість теплоти, яка виділиться при терті полозків саней у сніг.



III рівень



  1. Задача 1. Знайти силу струму від батареї з е.р.с. , якщо опори різних ділянок відповідно дорівнюють 2, 6, 3 і 1,5 Ом. Внутрішнім опором батареї знехтувати.





2. Задача 2. Пучок електронів влітає у простір, де породжені однорідне електричне поле з напруженістю і перпендикулярне до нього магнітне поле, індукція якого . Швидкість електронів постійна і напрямлена перпендикулярно до векторів і . Знайти швидкість руху електронів. Як рухатимуться електрони, якщо електричне поле виключити? Яким буде радіус кривизни траєкторії електронів у цьому випадку? (, ).


Схожі:

УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ
М.І. Козюбра (Конституційний суд України); д-р іст наук, проф. О. В. Кузьминець (Національна академія внутрішніх справ України);...
Затверджено наказом Міністерства освіти України №35 від 11. 02. 94 ПОЛОЖЕННЯ
Мала академія наук України є творчим об'єднанням учнів­ської молоді, яке забезпечує її інтелектуальний і духовний розви­ток, підготовку...
УКРАЇНА ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ Управління освіти і науки
Відповідно до плану міжнародних та всеукраїнських очно-заочних масових заходів з учнівською та студентською молоддю на 2011 рік (наказ...
ЗРАЗКИ РОБІТ СТУДЕНТІВ Тестове завдання для теоретичного туру
Яку клавішу у Photoshoр потрібно натиснути для виділення правильного квадрата, використовуючи інструмент Прямокутне виділення ?
України КРИМІНІЛЬНИЙ ПРОЦЕСУАЛЬНИЙ КОДЕКС УКРАЇНИ Науково-практичний...
Національний університет «Юридична академія України імені Ярослава Мудрого» Національна академія правових наук України
Національна академія педагогічних наук України

Національна академія педагогічних наук України

Національна академія педагогічних наук України

Національна академія педагогічних наук України

Національна академія педагогічних наук України

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка