|
Скачати 65.63 Kb.
|
Завдання для підготовки до проведення контролю знань за окремими модулями. Модуль1. Організація управлінського обліку, системи обліку і калькулювання витрат Мета – перевірка розуміння - сутності управлінського обліку, його характерних рис, функцій, принципів, підходів до організації; - складу витрат діяльності, їх класифікації та поведінки
сутності та переваг системи стандарт- кост; перевірка набутих навичок практичного застосування: -класифікації витрат; - використання ставки розподілу накладних витрат ( заздалегідь встановленої, фактичної ); - віднесення виробничих накладних витрат до об’єктів витрат ; - відображення на рахунках витрат у розрізі замовлень та окремих процесів ; - документального оформлення розрахунку розподілу виробничих накладних витрат для включення до собівартості певного об’єкту та калькуляції собівартості випущеної продукції.
- три основні риси, характерні для управлінського обліку; - чотири складові виробничої собівартості
а) витрати , які не відносяться до складу виробничої собівартості : вартість борошна , використаного на випічку хліба, вартість олії на змазування листів;заробітна плата начальника цеху; заробітна плата пекаря; заробітна плата прибиральниці; комунальні платежі. б) принципи управлінського обліку: плюралізм, ризиковість , системність, єдність методологічних підходів на різних рівнях управління, конфіденційність, науковість, міцність знань 3.Пояснити, - чим відрізняються між собою змінні та постійні витрати. - чим відрізняються між собою контрольовані та неконтрольовані витрати. - чим відрізняються між собою контрольовані та неконтрольовані витрати. 4.Аргументувати, - чому графік постійних витрат на одиницю представляють у вигляді гіперболи.; - необхідність побудови моделі витрат. 5.Навести приклади витрат, які включаються до витрат на продукцію у торговельному підприємстві. 6..Підготовувати розрахунок : - собівартості випущеної продукції, - собівартість реалізованої продукції; - первісної вартості придбаних для реалізації товарів; - собівартість реалізованих товарів. 7.Виявити риси, які не притаманні управлінському обліку: оперативність , конфіденційність, стабільність, інертність, регламентованість . 8.Продовжити речення : - «Управлінський облік - це процес…»; - « В управлінському обліку формується інформація кількісна і….» 9. Дати відповіді на питання: 1 Назвати основну мету обліку витрат та калькулювання собівартості продукції. 2.Назвати основну відмінність між калькулюванням за замовленнями та за процесами 3.У чому полягає сутність системи стандарт-кост ? 4. Аргументувати необхідність нормування витрат на виробничому підприємтсві. 5. Аргументувати вибір бази розподілу накладних витрат в галузі, у якій діяльність здійснюється лише із застосуванням ручної праці. 6. На якому групуванні витрат базується система директ-костинг? 7.Навести приклади практичного застосування калькулювання повних витрат. 8.Навести приклади практичного застосування калькулювання неповних витрат. 9.Назвати основні види витрат, які можуть бути віднесені до змінних при калькулюванні неповної собівартості продукції хлібопечення. 10.Навести приклади практичного застосування нормативного методу обліку витрат 11. Навести приклади складових виробничої собівартості при застосуванні альтернативних методів калькулювання. 12.Навести приклади баз розподілу загальновиробничих витрат молокопереробного підприємства. Розуміти сутність диференційованого підходу до вибору баз розподілу 13.Навести формулу для визначення фактичної собівартості при застосуванні нормативного методу . 14.З якою метою застосовують заздалегідь встановлені ставки розподілу накладних витрат ? Знати формулу. 15.Які рахунки необхідно відкрити для обліку витрат, що виникають при застосування ЗВСРНВ ? 16.Вміти підгодовувати звіт про прибуток за системою директ-костинг. 17.Знати методику розрахунку еквівалентних одиниць та витрат на одиницю продукції . 18. Вміти знаходити правильну відповідь у тестах19.Аргументувати необхідність розподілу непрямих виробничих витрат. 20.Знати як визначають виробничий та загальний маржинальний дохід . Модуль 2 Специфічні методики управлінського обліку. Мета – перевірка розуміння
перевірка навичок : - розрахунку точки безбитковості у моно- та багато профільному виробництві ; - підготовки інформації для обгрунтування управлінських рішень типу « купувати чи виробляти власними силами»; щодо розширення ( скорочення) сегменту діяльності; щодо ціноутворення із застосуванням релевантного та маржинального підходів; - підготовки операційних та фінансових бюджетів, - аналізу відхилень; - оцінки діяльності читирьох типів центрів відповідальності Час для виконання завдання – 20 хв.
Необхідно набрати балів : на оцінку «добре» - 14 на оцінку»задовільно» -11 Провідний викладач, проф. Карпенко О.В. |
4. Методичні рекомендації до виконання вибіркових (альтернативних) завдань СРС ... |
Тестові контрольні завдання для проведення поточного контролю практичного... Тестові контрольні завдання для проведення поточного контролю практичного заняття №11 по темі «Земельний податок» |
Тестові контрольні завдання для проведення поточного контролю практичного... Завдання складається із запитання та чотирьох варіантів відповіді, серед яких потрібно вибрати один варіант |
Тестові контрольні завдання для проведення поточного контролю практичного... Завдання складається із запитання та чотирьох варіантів відповіді, серед яких потрібно вибрати один варіант |
Тестові контрольні завдання для проведення поточного контролю практичного... Завдання складається із запитання та чотирьох варіантів відповіді, серед яких потрібно вибрати один варіант |
Тестові контрольні завдання для проведення поточного контролю практичного... Завдання складається із запитання та чотирьох варіантів відповіді, серед яких потрібно вибрати один варіант |
Тестові контрольні завдання для проведення поточного контролю практичного... Завдання складається із запитання та чотирьох варіантів відповіді, серед яких потрібно вибрати один варіант |
Тестові контрольні завдання для проведення поточного контролю практичного заняття №4 по темі Завдання складається із запитання та чотирьох варіантів відповіді, серед яких потрібно вибрати один варіант |
Тестові контрольні завдання для проведення поточного контролю практичного заняття №5 по темі Завдання складається із запитання та чотирьох варіантів відповіді, серед яких потрібно вибрати один варіант |
Тестові контрольні завдання для проведення поточного контролю практичного... Завдання складається із запитання та чотирьох варіантів відповіді, серед яких потрібно вибрати один варіант |