Звіт про виконання Плану основних питань економічної і контрольної роботи Чуднівської міжрайонної державної податкової інспекції Житомирської області Державної податкової служби на 2012 рік


Скачати 324.05 Kb.
Назва Звіт про виконання Плану основних питань економічної і контрольної роботи Чуднівської міжрайонної державної податкової інспекції Житомирської області Державної податкової служби на 2012 рік
Сторінка 1/3
Дата 04.05.2013
Розмір 324.05 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
  1   2   3


Звіт про виконання

Плану основних питань економічної і контрольної роботи

Чуднівської міжрайонної державної податкової інспекції Житомирської області Державної податкової служби

на 2012 рік
Розділ 1. Організація роботи Чуднівської міжрайонної державної податкової інспекції щодо забезпечення виконання завдань із надходження платежів до бюджетів

1.1. Вжиття організаційних заходів, спрямованих на забезпечення виконання завдань зі збору платежів до державного бюджету та з надходження платежів до місцевих бюджетів, а також інших завдань із надходження платежів до бюджетів

Чуднівською МДПІ протягом 2012 року вживались заходи шодо забезпечення надходження податків, зборів та інших платежів до бюджету.

За підсумками роботи 2012 року до бюджетів усіх рівнів надійшло 77,4 млн. грн. при завданні 74,9 млн. грн., виконання складає 103,4 %.

Виконання доходів місцевого бюджету за 2012 рік становить 109,1 %, додатково надійшло 5,3 млн.грн. Надходження доходів місцевого бюджету складають 63,7 млн. грн. при доведеному завданні 58,4 млн. грн. Виконання доходів місцевого бюджету по головному офісу становить 109,7%. при завданні 34,5 млн.грн., фактично надійшло 37,9 млн. грн, по Любарському відділенні виконання доходів місцевого бюджету становить 108,3%, при завданні 23,9 млн. грн., фактично надійшло 25,8 млн. грн. Порівняно з минулим 2011 роком надійшло до місцевого бюджету більше на 13,1 млн. грн.

Надходження за 2012 рік до місцевого бюджету по головному офісу Чуднівської МДПІ та Любарського відділення

До Державного бюджету за 2012 рік по Чуднівській МДПІ надійшло 13,7 млн.грн. при завданні 16,5 млн.грн., виконання складає 83,3%. Низький відсоток виконання завдання Державного бюджету пояснюється невиконанням доведеного завдання надходжень до спеціального фонду в частині надходження дотаційного ПДВ, завдання по якому виконано на 62,9 %, недопоступило до бюджету 1,9 млн.грн. та невиконанням до Загального фонду Державного бюджету в сумі 0,8 млн.грн.

Завдання надходжень до Загального Фонду Державного бюджету по Чуднівській МДПІ за 2012 рік виконано на 92,5 % , недопоступило до бюджету 0,8 млн.грн, при завданні 11325 тис. грн. фактично надійшло 10481 тис.грн. Завдання надходжень до Загального фонду Державного бюджету не виконано головним офісом Чуднівської МДПІ в сумі 513,0 тис.грн. та Любарським відділенням в сумі 331,0 тис.грн.

Не виконано доходи Загального фонду Державного бюджету по основних бюджетоутворюючих податках: податку на додану вартість, по якому недопоступило до бюджету в сумі 344,4 тис.грн. виконання становить 91,9 %, планове завдання на 2012 рік доведене в сумі 4271,2 тис.грн, фактично надійшло до бюджету 3926,8 тис.грн. та по податку на прибуток, по якому недопоступило до бюджету 532,0 тис.грн, виконання становить 89,1 %, планове завдання на 2012 рік доведене в сумі 4863 тис.грн, фактично надійшло до бюджету 4331 тис.грн.

Наказом МДПІ від 22.05.12 № 62 «Про Перелік платежів, закріплених за структурними підрозділами Чуднівської МДПІ» затверджено перелік платежів, закріплених за структурними підрозділами МДПІ, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС.

Загальна сума втрат внаслідок пільгового оподаткування становить 23834,8 тис.грн, в т.ч. по податках Державного бюджету в сумі 22546,8 тис.грн та місцевого бюджету 1288 тис.грн. Загальна чисельність платників-пільговиків -73, в т.ч. по податку на прибуток -15 платників, платі за землю -37 платників, податку на додану вартість -31 платник.

Із загальної суми пільг по податку на прибуток звільнено доходи неприбуткових установ і організацій отриманих у вигляді коштів або майна, які надходять безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань в сумі 555,5 тис.грн.

Загальна сума пільг з податку на додану вартість за 2012 рік становить 22530,5 тис.грн. За нульовою ставкою оподатковувались операції з експорту товарів ПП «Брикетуючі технології», ТОВ «Бердичівський ВРЗ»,ТОВ «Галіївський маслозавод» , ТОВ «Полат ліс», сума пільги становить 1874,2 тис.грн. Пільгою з податку на додану вартість в сумі 15363,9 тис.грн скористались сільськогосподарські підприємства.



Організовано роботу щодо реєстрації та обліку платників податків, забезпечення контролю за повнотою обліку платників податків.
Здійснювався моніторинг повноти надходження коштів до всіх рівнів бюджету за підсумками операційного дня.
1.2. Організація роботи з визначальними платниками податків, у т.ч. тих, які за критеріями відбору відносяться до великих платників податків

Інспекцією проводився аналіз основних показників фінансово-господарської діяльності основних бюджетоутворюючих платників, співставлення їх з попереднім звітним податковим періодом, відповідність податкової віддачі середньо галузевим показникам.

Інспекцією проводився аналіз стану забезпечення надходжень у розрізі основних бюджетоутворюючих платників.


Розділ 2. Організація роботи Чуднівської МДПІ щодо контролю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів юридичними особами податків та інших платежів до бюдждетів, зокрема:

  1. податку на прибуток

Чуднівською МДПІ впродовж 2012 року здійснювався контроль за своєчасністю, правильністю обчислення, повнотою нарахування та сплати платниками податку на прибуток.

Зареєстрованими платниками податку на прибуток Чуднівського району в 2012 році сплачено до бюджету 3521,0 тис. грн. при завданні 3928 тис. грн., виконання становить 89,65% та меньше проти минулого року на 279 тис.грн.

Зареєстрованими платниками податку на прибуток Любарського району в 2011 році сплачено до бюджету 810 тис. грн. при завданні 935 тис. грн., виконання становить 86,6 %.

Із зареєстрованих 142 платників податку на прибуток фактично сплачує податок 141 суб’єкт господарювання, не сплачує податок на прибуток одне збиткове підприємство ВАТ «Цикорій».

Відповідно представленої звітності за 9-ть місяців 2012 року платниками Чуднівського району нараховано податку на прибуток в сумі 1202 тис. грн. при задекларованому валовому доходу 124716 тис. грн., рівень податкової віддачі становить 0,96 %. При декларуванні податку на прибуток платниками забезпечена декватність нарахування податку на прибуток темпам зростання валового доходу. Обсяги валового доходу в третьому кварталі 2012 року до показника попереднього звітного кварталу складають 82,3%, нарахування податку на прибуток - 82,4%.

Відповідно представленої звітності за 9-ть місяців 2012 року платниками Любарського відділення нараховано податку на прибуток в сумі 496,0 тис.грн. при задекларованому валовому доходу 45094 тис.грн., рівень податкової віддачі становить 1,10 %.

В цілому по МДПІ за третій квартал 2012 року нараховано податку на прибуток в сумі 576 тис.грн. при задекларованому валовому доході в сумі 55825 тис.грн., рівень податкової віддачі складає 1,03%.

Податковою інспекцією вживалися заходи щодо залучення до оподаткування підприємств, які мінімізують податкові зобов»язання з податку на прибуток.

Інспекцією щоквартально проводився аналіз рівня податкової віддачі з податку на прибуток, зокрема тих платників, які віднесено до категорії платників – «мінімізаторів». На засіданнях робочої групи по розгляду декларацій вивчено причини мінімізації та низького рівня податкової віддачі.

До платників – «мінімізаторів» віднесено: ТОВ «Галіївський маслозавод», Чуднівське комунальне підприємство «Теплокомуненерго», Чуднівське комунальне підприємство аптека № 65, Коровинецьке споживче товариство, Дідковецьке СТ.

МДПІ упереджено від’ємне значення по ТОВ «Галіївський маслозавод» в сумі 4018,4 тис.грн, платником задекларовано об’єкт оподаткування в сумі 1152,4 тис. грн. МДПІ проведено аналіз фінансово-господарської діяльності ПАТ «Цикорій» по господарській діяльності дев’яти місяців 2012 року, за результатами якого встановлено наступне: при задекларованих валових доходах в сумі 109,1 тис. грн платником отримано від’ємне значення об’єкту оподаткування в сумі 13,9 тис. грн., яке збільшилось порівняно з другим кварталом на 1,3 тис.грн. Витрати, що враховуються при визначенні об’єкта оподаткування складають 123,0 тис. грн.

За результатами розгляду декларації з податку на прибуток встановлено розбіжності між показниками іншої податкової звітності та декларації з податку на прибуток за звітний період – дев’ять місяців 2012 року, про що кожному платнику направлено листи про надання пояснень та підтверджуючих документів.

Із громадських організацій проводив господарську діяльність Місія «Відродження», доходи якої від проведення їх основної діяльності звільнені від оподаткування податком на прибуток.

Нарахування та виплати суб’єктами господарювання дивідендів, нарахованих на акції за результатами фінансово-господарської діяльності у попередніх роках не проводились.



  1. ПДВ

Згідно Реєстру платників податку на додану вартість на обліку у головному офісі Чуднівської МДПІ перебуває 66 платників юридичних осіб та 6 фізичних осіб, у Любарському відділенні – 42 юридичні та 1 – фізична особа відповідно.

Інспекцією проводився контроль за формуванням, веденням та достовірністю даних Реєстру платників податку на додану вартість. На постійному контролі діяльність платників податку на додану вартість, які не звітують протягом 12 послідовних місяців або подають декларацію з відсутністю постачання (придбання товарів), та які не встановлені за місцезнаходження з метою виключення таких платників з Реєстру. За рішенням податкового органу виключено із Реєстру платників ПДВ ТОВ «Краснопільський РМЗ» та ТОВ «Чуднівські ковбаси».

Організовано роботу щодо оперативного відпрацювання контрагентів суб’єктів господарювання, які не сплачують податкові зобов’язання у повному обсязі. Станом на 01.01.2012 р. відсутні контрагенти суб’єктів господарювання, які не сплачують податкові зобов’язання у повному обсязі.

Щомісячно за результатами декларування податку на додану вартість проводився аналіз рівня податкової віддачі, вивчаються причини мінімізації податкових зобов»язань.

Протягом 2012 року не сплачено жодної гривні податку на додану вартість по причині проведення експортних операцій та наявності від’ємного значення з ПДВ (стр.24 Декларації по ПДВ) наступними платниками-мінімізаторами: ТОВ НВП «Металоконструкція», ТОВ «Галіївський маслозавод», ТОВ «Завод Перспектива», ТОВ «Брикетуючи технології».

Інспекцією вживались заходи щодо залучення до оподаткування підприємств, які мінімізують податкові зобов’язання з податку на додану вартість.

За результатами проведеної роботи виведено з даної категорії платників ТОВ«ХПП».

В 2012 році спеціальний режим оподаткування діяльності застосовували 13 платників податку на додану вартість.

Сільськогосподарськими підприємствами протягом 2012 року проводилась акумуляція сум податку на додану вартість на спеціальні рахунки, відкриті в установах банків. Заборгованість по неакумульованих сумах податку на додану вартість на спец рахунки відсутня. За несвоєчасне перерахування податку на додану вартість на спеціальний рахунок застосована фінансова санкція в сумі 2,2 тис.грн. до ДП «Промінь» та 0,1тис.грн. до ПАФ «Лан».

Щомісячно проводиться опрацювання результатів співставлення податкових зобов’язань та податкового кредиту з ПДВ у розрізі контрагентів з метою виявлення суб’єктів господарювання, які використовуються для ухилення від оподаткування згідно автоматизованої системи співставлення податкових зобов’язань та податкового кредиту. В ході виявлення розбіжностей всім платникам направлені листи для надання пояснень та підтверджуючих документів. Усіма платниками надані підтверджуючі документи та проведено усунення розбіжностей шляхом подання уточнюючих розрахунків.

Інспекцією проведено аналіз залишків від’ємного значення сум ПДВ, що після бюджетного відшкодування включаються до складу податкового кредиту наступного податкового періоду.

Станом на 01.01.2013 року залишок від’ємного значення сум ПДВ, що після бюджетного відшкодування включаються до складу податкового кредиту наступного податкового періоду складає 345,2 тис.грн,що менше проти показника станом на 01.01.12 р. на 1214,1 тис.грн. В розрізі платників рахується за ТОВ «Полат- ліс» - в сумі 5,0 тис.грн., ТОВ «Металоконструкція» має залишок від’ємного значення в сумі 19,5 тис.грн., ПП «Брикетуючі технології»- залишок від’ємного значення в сумі 263,8 тис.грн., виникло за рахунок реалізації виробленої продукції на експорт. Операції, які оподатковуються за ставкою 20 відсотків на митній території України в загальному обсязі продажу платника займають незначну питому вагу; ТОВ «Галіївський маслозавод» в сумі 60,4 тис.грн. за рахунок реалізації продукції на експорт.

МДПІ проведено позапланову перевірку ТОВ «Брикетуючі технології», за результатами якої упереджено від’ємне значення по ПДВ в сумі 33,0 тис.грн.

ФОП з бюджету суми ПДВ до відшкодування у 2012 році не заявляли.

Відшкодування ПДВ, яке заявлене ПП «Ран-ліс», ПП «Брикетуючі технології» не відповідало критеріям, визначеним у Податковому кодексі України щодо запровадження автоматичного відшкодування ПДВ.
2.3. акцизного податку

2.4.1. Станом на 01.01.2013 року сплачують збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства юридичних осіб – 15 та фізичних осіб - 155. Податковий борг з збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства відсутній. Нараховані суми сплачуються в повному обсязі. Камеральні перевірки проведені всіх поданих звітів.

Надходження до бюджету збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства за період січня – грудня 2012 року склали 214,1 тис.грн. при доведеному завданні 226,9 тис.грн., що складає 94,3 відсотків.
Здійснюється постійний контролю за дотриманням суб’єктами господарювання, які провадять роздрібну торгівлю тютюновими виробами, максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби, встановлених виробниками або імпортерами таких виробів.
2.4. інших платежів з юридичних осіб

В 2012 році Чуднівською МДПІ проводився контроль за правильністю обчислення, своєчасністю і повнотою сплати ресурсних, та інших платежів до бюджету.

Протягом 2012 року до зведеного бюджету забезпечено надходження збору за спеціальне використання лісових ресурсів в сумі 470 тис. грн при доведеному завданні 219,6 тис.грн., виконання становить 214,0%. До загального фонду Державного бюджету надійшло збору 99,5 тис. грн при завданні 64,7 тис.грн., що становить 153,7 %. Податковий борг по збору за спеціальне використання лісових ресурсів відсутній.

Надходження збору за спеціальне використання водних ресурсів за 2012 рік забезпечено в сумі 318,3 тис. грн. при плановому завданні 250,9 тис.грн., що становить 125,9%.

За 2012 рік надійшло екологічного податку надійшло 49,6 тис.грн при завданні 83,9 тис.грн, що становить 59,1 %.

З метою забезпечення збору ресурсних та інших платежів до бюджетів, контролю за правильністю обчислення, своєчасністю і повнотою їх сплати у 2011 року МДПІ здійснювались наступні заходи:

- шляхом проведення звірки переліку водокористувачів та переліку підприємств які використовують підземну воду для задоволення питних і санітарно - гігієнічних потреб залучено до обліку та оподаткування відповідно до п.326.12 ст.326 Податкового кодексу України в 2011 році - 15 юридичних та 16 фізичних осіб на загальну суму 3,2 тис.грн. Суб’єктів господарювання, які не сплачували або сплачували у неповному обсязі протягом 2012 збір за спеціальне використання води немає.

- шляхом проведення звірки з підприємствами УЕГГ ПАТ «Житомиргаз» та Чуднівським селищним комунальним підприємством по благоустрою селища в 2012році залучено до обліку та оподаткування екологічним податком 32 платника на суму 0,5 тис.грн.

При проведенні камеральних перевірок податкових декларацій екологічного податку за ІІ квартал 2011 року порушень не виявлено.

Чуднівська МДПІ співпрацює з органами виконавчої влади з питань охорони навколишнього природного середовища та райдержадміністрацією по питанню правильності визначення платниками екологічного податку фактичних обсягів викидів стаціонарними джерелами забруднення, скидів та розміщення відходів;

МДПІ проведено звірку переліку лісокористувачів, яким видано лісорубні та лісові квитки з отриманими розрахунки збору за спеціальне використання лісових ресурсів. Розбіжностей між задекларованими та виданими лісорубними та лісовими квитками не виявлено.

На обліку Чуднівської МДПІ перебуває 91 юридична особа та 171 ФОП, діяльність яких підлягає патентуванню. За результатами 2011 року надійшло плати за торговий патент 497,3 тис.грн. при завданні 411,9 тис.грн, або виконано на 120,7 %.
Юридичні особи, у власності або користуванні яких знаходяться об’єкти історико-культурного призначення, відсутні.

Чуднівською МДПІ не ініціювалось перед ДПА в області питання щодо призупинення дії або анулювання спеціальних дозволів на користування надрами надрокористувачам, так як відсутні платники які б протягом 2012 року не сплачували або сплачували не в повному обсязі платежі за користування надрами.
  1   2   3

Схожі:

План основних питань економічної і контрольної роботи Чуднівської...
Розділ Організація роботи Чуднівської МДПІ щодо забезпечення виконання завдань із надходження платежів до бюджету
Звіт про виконання Плану роботи Чуднівської міжрайонної державної...
Розділ Організація роботи Чуднівської МДПІ щодо забезпечення виконання завдань із надходження платежів до бюджету
Звіт про виконання П лану р оботи Чуднівської міжрайонної державної...
Розділ Організація роботи Чуднівської МДПІ щодо забезпечення виконання завдань із збору
План основних питань економічної і контрольної роботи Бердянської...
Бердянської об’єднаної державної податкової інспекції Запорізької області Державної податкової служби
План основних питань економічної і контрольної роботи Бердянської...
Голова комісії з проведення реорганізації ДПА в Запорізькій області, голова ДПС у Запорізькій області
Звіт про виконання плану роботи Бердянської об’єднаної державної...
Бердянської об’єднаної державної податкової інспекції Запорізької області Державної податкової служби
Звіт про виконання плану роботи Бердянської об’єднаної державної...
Бердянської об’єднаної державної податкової інспекції Запорізької області Державної податкової служби
План роботи Бердянської об’єднаної державної податкової інспекції...
Бердянської об’єднаної державної податкової інспекції Запорізької області Державної податкової служби
Бердянської об’єднаної державної податкової інспекції Запорізькій...
А на виконання завдань, визначених Законами України „Про Державний бюджет України на 2012 рік” та „Про державну податкову службу...
План роботи Бердянської об’єднаної державної податкової інспекції...
Бердянської об’єднаної державної податкової інспекції Запорізької області Державної податкової служби
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка