Нарахування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд


Скачати 139.58 Kb.
Назва Нарахування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд
Дата 22.04.2013
Розмір 139.58 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Бухгалтерія > Документи
Додаток 15

до рішення виконавчого комітету

від “__”______2011 р. №_____

Порядок

нарахування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд

та прибудинкових територій

Розділ І. Загальні вказівки
1. Даний порядок розповсюджується на послуги, що надаються квартиронаймачам, власникам квартир та проживаючим в гуртожитках, об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків (далі - Споживач), підприємствами і організаціями, які виконують роботи з утримання житлових будинків і прибудинкових територій комунальної, приватної, кооперативної власності.

2. Послуги надаються Споживачеві згідно з договором найму житла (далі - Договір), який розробляється Виконавцем відповідно до Типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2009 року №529 "Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій" та гарантованого рівня якості послуг, встановленого розділом ІІІ цього додатку. Обсяг наданих усіма виконавцями послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по кожному будинку зокрема.

Виконавець, при зміні тарифів доводить дану інформацію до відома мешканців та вносить відповідні зміни в укладений договір на утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

На кожному будинку розміщується інформація про періодичність та строки виконання робіт при наданні послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, а також контактні телефони Виконавця та відповідальних працівників управління житлово-комунального господарства , благоустрою та екології.

3. З метою здійснення громадського контролю за наданням послуг Виконавцем, планування робіт поточного ремонту будинку формується пооб’єктно на підставі загальних оглядів та звернень мешканців. Після виконання ремонтних робіт, складаються акти виконаних робіт, які підписує голова будинкового комітету та не менше 3-х мешканців.

Виконавець зобов’язаний вести побудинковий облік доходів та витрат Щомісячно підприємства, що обслуговують житловий фонд, подають управлінню житлово-комунального господарства та екології перелік об’єктів по поточному ремонту, що плануються виконуватись у наступному місяці.

По завершенню року на загальнобудинкових зборах мешканці інформуються про використання коштів та виконану роботу по наданню послуг з утримання будинків і прибудинкової території.

4. Фактичні кількісні показники при наданні послуг повинні відповідати включеним, при розрахунку, витратам пов'язаним з утриманням будинків і прибудинкових територій.

5. Для накопичення коштів на проведення поточного ремонту сходових кліток в обов'язковому порядку створюється спеціальний фонд. Кошти цього фонду акумулюються на рахунку підприємства та фіксуються по будинковому обліку.

Кошти спеціального фонду, виходячи із 5,0 коп. на 1 м2 загальної площі на місяць, обліковуються на рахунку 39 "Витрати майбутніх періодів". За кредитом списання витрат із вказаного рахунку, в межах накопичених коштів, здійснюється у тому звітному періоді, в якому виконані роботи з ремонту. Результати проведених ремонтів відображаються в технічному паспорті будинку та картці (відомості) побудинкового обліку.

На суму недоосвоєних за кожних 8 років витрат спеціального фонду на ремонт місць загального користування по статті „Витрати майбутніх періодів” за даними побудинкового обліку Виконавець здійснює перерахунок в сторону зменшення тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

6. У разі невиконання робіт або виконання їх не в повному обсязі Виконавцем, до тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, застосовуються знижки згідно з розділом III, додатку 2 даного рішення.

7. Виконавець, що обслуговує житловий фонд міської ради щоквартально (до 25 числа наступного за звітним кварталом місяця), здійснює перерахунок розміру тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, виходячи з фактично понесених за квартал витрат, але в межах затвердженої структури. Перерахунок по статтях витрат на поточний ремонт та освітлення місць загального користування здійснюється по підсумках роботи за рік.

Нарахування спеціального фонду по статті „Витрати майбутніх періодів” включаються до скоригованої собівартості наданих послуг, але на дані витрати не нараховується рентабельність. При фактично понесених за місяць витратах на проведення поточного ремонту будинку більших від накопичених коштів по статті „Витрати майбутніх періодів”, сума фактичного перевищення витрат відноситься на статтю „Поточний ремонт” і враховується в скоригованій собівартості наданих послуг для мешканців даного будинку.

8. У випадку виконання частини послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (прибирання прибудинкової території та сходових кліток, поточний ремонт, обслуговування ліфтового господарства тощо) сторонніми підприємствами (організаціями), формування Виконавцем витрат у нормативній (плановій) калькуляції здійснюється без врахування рентабельності.

9. Мешканцям, що проживають на першому поверсі будинків з ліфтами, нарахування плати проводиться на рівні мешканців , що проживають у будинках без ліфтів

10. При формуванні тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій до повної собівартості не включаються витрати:

а) штрафи, пені, неустойки;

б) витрати, пов'язані з соціально-побутовим, культурним обслуговуванням працівників підприємства;

в) нестачі та збитки від порчі товарно-матеріальних цінностей, збитки від браку наданих послуг;

г) витрати та втрати, спричинені необґрунтованим відступом від технологічного процесу;

д) резерв сумнівних боргів;

е) витрати на утримання, експлуатацію та забезпечення основної діяльності об'єктів соціальної інфраструктури.

10. Чисельність працюючих при формуванні тарифу встановлюється на підставі галузевих норм обслуговування та нормативів чисельності працівників із застосуванням до норм коефіцієнт 1,1 (наказ Державного комітету житлово-комунального господарства України від 4 серпня 1997 року №59 "Нормативы численности инженерно-технических работников и служащих жилищно-зксплуатационных контор", Москва, 1980г.).

Затвердити норму прибирання на одного двірника – 3800 м2.

У випадку виконання частини робіт з прибирання, поточного ремонту житлового фонду підрядним способом, нормативна чисельність працівників в т. ч. адміністративно-управлінський персонал змінюється на величину трудових витрат того обсягу робіт, який виконується підрядником.

Розділ ІІ. Тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

1. Тариф, встановлений даним рішенням, враховує витрати на послуги з обслуговування (експлуатації та ремонту) внутрішньобудинкових (квартирних) мереж та обладнання холодного водопостачання, крім витрат :

- з утримання аварійної служби комунального підприємства

"Тернопільводоканал";

- з обслуговування внутрішньобудинкових мереж теплопостачання комунальним підприємством "Тернопільміськтеплокомуненерго";

  • з обслуговування внутрібудинкових мереж систем газопостачання;

  • на періодичну повірку, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж після повірки) квартирних та загальнобудинкових засобів обліку води та теплової енергії;

  • поливання дворів, клумб, газонів;

  • підкачування води;

  • технічне обслуговування електроплит;

  • очищення неканалізаційних люків;

  • обслуговування дахових котелень.

2. У разі виявлення бажання споживачів на отримання послуг, які не передбачені структурою тарифу на дані послуги укладаються додаткові угоди і вони оплачуються Споживачем.

3. В тарифі на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій враховано витрати, на поточний ремонт в розмірі 30 коп. на 1 м2 загальної площі на місяць.

4. Якщо Споживач (мешканці) тривалий час (більше одного місяця) не проживає (не проживають) в квартирі з поважних причин (згідно довідки з місця лікування, проходження військової служби, відбування покарання), при поданні ним заяви та підтверджуючих документів про відсутність його або зареєстрованих в цьому житловому приміщенні мешканців, Виконавець здійснює перерахунок тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в частині скоригованих витрат на вивезення і знешкодження твердих побутових відходів на кількість тимчасово відсутніх мешканців на весь термін непроживання з дня виникнення права, а при несвоєчасному поданні необхідних документів - не більше, ніж за один місяць, що передує місяцю, в якому звернувся Споживач. Кількість зареєстрованих осіб визначається на дату звернення наймача.

5. У випадках простою ліфтів терміном понад один календарний місяць, застосовується тариф на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій за весь період простою у розмірі передбаченому для мешканців в будинках, не обладнаних ліфтами.

У випадках, коли ліфт експлуатується, але не зупиняється з певних причин (згідно висновків підприємства, що здійснює обслуговування ліфтів, про неможливість зупинки на окремих поверхах), для мешканців таких поверхів застосовується тариф на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій за 1 м2 загальної площі на рівні тарифу для мешканців в будинках,не обладнаних ліфтами.

Розділ ІІІ. Вимоги щодо показників надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та зменшення розміру тарифу за них у разі зниження якості або ненадання їх у повному обсязі.

за 1 м2 загальної площі на місяць



п/п

Види послуг, робіт

Показники та гарантований рівень якості послуг, робіт

Відхилення показників надання послуг, робіт

Допустимі відхилення показників надання

послуг, робіт

Умови зменшення тарифу за надані послуги, роботи

Підстава для нарахування наймодавцем зменшеного тарифу за надані послуги, роботи

1

2

3

4

5

6

7

1.

Вивезення та захоронення

твердих побутових відходів

Вивезення та захоронення твердих побутових відходів згідно з графіком і нормами накопичення, але не рідше 12 разів на місяць

Незабезпечення

вивезення і захоронення відходів згідно затвердженого на підприємстві графіка.

Незабезпечення нормативної кількості сміттєзбірників

Не допускається

Не допускається

Плата зменшується за кожний раз не проведення вивезення і захоронення твердих побутових відходів

Акт складений Виконавцем та підтверджений Споживачем, про порушення графіків вивезення і захоронення твердих побутових відходів, фактична кількість сміттєзбірників, дані побудинкового обліку, за участі мешканців

2.

Технічне обслуговуван­ня ліфтів

Дотримання вимог безперебійної експлуатації, згідно з ГСТУ 36.01.005-98, 36.01.009-96

Перерви в роботі ліфтів понад терміни, передбачені положенням про систему технічного

обслуговування та ремонти ліфтів (КД З6.]-001-2000) та нормами простоїв ліфтів внаслідок відмов («Ліфтмаш» від 24.11.89р.)

В межах 24 год. включно на місяць при безперебійній

експлуатації

Плата зменшується за кожен день перевищення допустимого терміну, але не більше суми недоосвоєння витрат



Журнал реєстрації зупинок ліфтів Виконавцем (під'їзду,

будинку), дані побудинкового обліку, з участю мешканців

1

2

3

4

5

6

7

3.

Проведення поточного ремонту житлового фонду, в тому числі місць загального користування

Проведення такого ремонту житлового фонду за планом поточного ремонту, в тому числі пооб”єктно, але не менше

затвердженого даним рішенням нормативу на 1 м2 загальної

площі (див. додаток 3 до рішення)

Недоосвоєння витрат на проведення якісного ремонту будинку у звітному році, сформованих з урахуванням затверджених нормативу і об’єктів

Проведення поточного ремонту в іншому кварталі, ніж заплановано, в межах року. Економія коштів за рахунок удосконалення організації його проведення

Річна плата знижується на суму недоосвоєних витрат на поточний ремонт житлового фонду з розрахунку на 1 м2 загальної площі пооб’єктно за результатами побудинкового обліку. При цьому недоосвоєння витрат спеціального фонду (стаття „Витрати майбутніх періодів”) визначається на кожні 8 років

Акт виконання Виконавцем робіт по будинках. Фактичні і нормативні витрати на поточний ремонт за рік по статтях "Поточний ремонт житлового фонду" і "Витрати майбутніх періодів” за результатами побудинкового обліку. Фактично нараховані і використані за кожні 8 років по статті «Витрати майбутніх періодів».

Даний акт повинен бути погоджений головою будинкового комітету та не менше як трьома мешканцями будинку

1

2

3

4

5

6

7
















Перерахунки річного тарифу

здійснюються Виконавцем до 1 лютого за звітним роком




4

Освітлення місць

загального користування

Щоденне освітлення у визначені години та своєчасна заміна лампочок відповідно до нормативу.

Освітлення місць загального користування

1 день на місяць (на ліквідацію несправностей)

Плата зменшується за кожен день понад допустимий термін, але не більше суми недоосвоєних витрат в рік до 1 лютого наступного року.

Журнал реєстрації виконавцем звернень мешканців,

звітні дані ліквідації несправностей та заміни лампочок за результатами побудинкового обліку

5.

Енергопостачання для ліфтів

Дотримання норм

витрат

електроенергії на експлуатацію ліфтів

Недоосвоєння витрат електроенергії для забезпечення роботи ліфтів проти встановленого даним рішенням нормативу по будинку (див. додаток 4 до рішення)

Не допускається

Плата зменшується за кожен день понад допустимий термін але не більше суми недоосвоєних витрат в рік до 1 лютого наступного року.

Журнал реєстрації Виконавцем звернень Споживачів,

звітні дані витрат електроенергії для забезпечення роботи ліфтів за результатами побудинкового обліку

6.

Прибирання прибудинкової території

Виконання робіт згідно з встановленими періодичністю та строками (див. додаток 4 рішення)

Порушення переліку і періодичності робіт. Недоосвоєння нормативу витрат

Не допускається

Плата зменшується за кожний день порушення переліку періодичності робіт, але не більше від суми недоосвоєння витрат


Табель робочого дня. Журнал реєстрації Виконавцем звернень мешканців і акт обстеження будинку або групи будинків з участю мешканців будинку, дані побудинкового обліку

1

2

3

4

5

6

7

7.

Прибирання сходових кліток


Виконання робіт згідно з встановленими періодичністю та строками (див. додаток 4 рішення)


Порушення переліку і періодичності робіт. Недоосвоення нормативу витрат

Не допускається

Плата зменшується за кожний день порушення переліку періодичності робіт, але не більше від суми недоосвоєння витрат

Табель робочого дня. Журнал реєстрації виконавцем звернень мешканців і акт обстеження будинку або групи будинків з участю мешканців будинку, дані побудинкового обліку

8.

Проведення дератизації, дезінфекції

Проведення дератизації та дезінфекції (місць загального користування, підвалів) здійснюється у відповідності до

методології і техніки, затверджених Міністерством охорони здоров’я України.

Порушення переліку робіт з дератизації та

періодичності їх проведення

Допускається проведення дератизації та дезінфекції 1 раз на 2 місяці у місцях загального користування, підвалів

Плата у місяці звітному після двох місяців зменшується за непроведення таких робіт за підсумками двох місяців, але не більше суми недоосвоєних коштів



Акт виконання Виконавцем робіт по будинку або групі будинків, за результатами побудинкового обліку

9.

Технічне обслуговування внутрішньобудинко- вих систем холодного водопостачання та водовідведення

Проведення обслуговування внутрішньобудинко- вих мереж та обладнання за планом, але не менше встановленого нормативу

Порушення переліку та норм робіт

Не допускається

Плата зменшується за непроведення робіт за підсумками кварталу , але не більше

суми недоосвоєнних витрат в квартал

Акт виконання робіт по будинках, журнал реєстрації Виконавцем звернень мешканців, дані побудинкового обліку






















Заступник міського голови -

керуючий справами О.І. Степанюк




Схожі:

ЗВІТ про відстеження результативності дії регуляторного акту «Про...
«Про затвердження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій»
ЗВІТ про відстеження результативності дії регуляторного акту «Про...
«Про затвердження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій»
До аналізу регуляторного впливу проекту рішення виконавчого комітету...
Кременчуцької міської ради «Про затвердження тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій»
Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з утримання...

ТОВ «Керуюча компанія «ДомКом Нікополь»
Дповідно до діючої на той час постанови Кабінету Міністрів України від 12. 07. 2005р. №560 «Про затвердження Порядку формування тарифів...
Про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій
Невідкладною частиною договору є копія рішення органу місцевого самоврядування про затвердження тарифів на послуги, що додаються...
Про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій
Невідкладною частиною договору є копія рішення органу місцевого самоврядування про затвердження тарифів на послуги, що додаються...
Про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій
Невідкладною частиною договору є копія рішення органу місцевого самоврядування про затвердження тарифів на послуги, що додаються...
Про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій
Невідкладною частиною договору є копія рішення органу місцевого самоврядування про затвердження тарифів на послуги, що додаються...
Обґрунтування причин зміни тарифів на послуги з утримання будинків...
Діючі тарифи були встановлені рішенням виконкому від 23. 08. 2006 року №477 та введені в дію з 01. 10. 2006 року, тобто не переглядались...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка