Сільське господарство, мисливство, лісове господарство


Скачати 4.69 Mb.
Назва Сільське господарство, мисливство, лісове господарство
Сторінка 1/37
Дата 09.11.2013
Розмір 4.69 Mb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Біологія > Документи
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   37
Класифікація видів економічної діяльності


Код КВЕД

Назва

Код ISIC

Розділ

Група

Клас

Підклас

Секція A




Сільське господарство, мисливство, лісове господарство
Ця секція включає вирощування рослинних і тваринних природних ресурсів. Вона включає діяльність з рослинництва, тваринництва, лісівництва, лісозаготівлі, заготівлі лісових дикорослих продуктів і продукції розведення, мисливства чи відлову тварин у природному середовищі.
Ця секція не включає діяльність з вирощування, вилову (секція В) та переробки риби та рибопродуктів (секція D).


А

01




Сільське господарство, мисливство та пов’язані з ними послуги
В розділі визначаються два основні види діяльності:

-одержування продукції рослинництва (01.1 “Рослинництво”);

-одержування продукції тваринництва (01.2 “Тваринництво”), а також

-рослинництво у поєднанні з тваринництвом (01.3 “Змішане сільське господарство”);

-надання допоміжних послуг у рослинництві і тваринництві; облаштування ландшафту (01.4).

У групі 01.1 “Рослинництво” розрізняють:

-основні культури, що вирощуються, зазвичай, за річним циклом: зернові, овочі або квіти тощо (01.11 та 01.12);

-культури тривалого циклу вирощування: багаторічні насадження типу садів, виноградників, плантацій тощо (01.13).

У групі 01.2 “Тваринництво” види діяльності згруповані залежно від типу тварин, а не від виду продукції (м’ясо, молоко, шкіра тощо), при цьому не виділяються окремо утримання та випас тварин.

У групі 01.3 “Змішане сільське господарство” визначення основного виду діяльності має таку особливість: до цієї групи відносяться господарства, у товарній продукції яких частка рослинництва чи тваринництва не перебільшує 66%. І тільки у разі, якщо частка рослинництва чи тваринництва перевищує 66%, господарство буде класифіковане у групі 01.1 чи 01.2 відповідно. Такий підхід дає можливість уникнути частої зміни спеціалізації господарства.

У групі 01.4 класифікують надання послуг (виконання робіт), таких, як підготовка ґрунту, сівба, збирання врожаю тощо, які звичайно є складниками частиною діяльності господарства, можуть виконуватися окремими сільськогосподарськими одиницями, що працюють на користь третіх осіб, і в такому разі є допоміжними послугами в сфері рослинництва (01.41) чи тваринництва (01.42).

Діяльність з перероблення сільськогосподарської продукції не відноситься до сільськогосподарської діяльності, а відноситься до відповідних розділів переробної промисловості: 15 “Харчова промисловість”, 16 “Тютюнова промисловість”. Проте, як виняток з загального правила кодування щодо комплексних видів діяльності, одиниця, що переробляє власне вирощену сільськогосподарську продукцію безпосередньо в господарстві, віднесена до розділу 01, незважаючи на те, що звичайно перероблення сільськогосподарської продукції класифіковане у розділах 15 та 16. Наприклад, виноградарство і виробництво вина з цього винограду, вирощування олив і виробництво олії з них.
Цей розділ не включає:

-підготовку ґрунту (земляні роботи, дренаж, облаштування рисових полів тощо) (див. секцію F “Будівництво”)

-реалізацію сільськогосподарської продукції закупівельними організаціями та кооперативами (див. секцію G “Торгівля; ремонт автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку”)


01

01.1




Рослинництво
Ця група включає також:

-рослинництво на закритому ґрунті


011

01.11

01.11.0

Вирощування зернових та технічних культур
Цей підклас включає:

-вирощування зернових культур на зерно для продовольчого споживання, на корм, на насіння

-вирощування бобових культур, які підлягатимуть сушінню, лущінню на зерно для продовольчого споживання, на корм, на насіння

-вирощування картоплі для продовольчого споживання, технічних цілей, на насіння

-вирощування фабричного цукрового буряку

-вирощування тютюну і махорки, первинне оброблення листя (збирання, сушіння, сортування тощо), вирощування розсади

-вирощування насіння та плодів олійних культур (арахісу, сої, соняшнику, кользи, рапсу, рижію, тощо) для продовольчого споживання, технічних цілей, а також на насіння

-вирощування однорічних і багаторічних трав на зелений корм, випас, сіно, сінаж і силос

-вирощування кормових коренеплодів (буряку, брукви, турнепсу тощо)

-вирощування баштанних кормових культур

-вирощування зернових і зернобобових, а також їх сумішей на зелений корм, випас, сіно, сінаж, силос

-одержування насіння цукрового буряку та насіння кормових культур (включаючи трави)

-вирощування та первинне оброблення (замочування) прядивних культур

-вирощування ефіроолійних культур

-вирощування лікарських однорічних і багаторічних трав’янистих, напівчагарникових, ліано- та деревоподібних культур

-вирощування садивного матеріалу ефіроолійних та лікарських культур

-вирощування коренеплодів і бульбоплодів з високим вмістом крохмалю або інуліну (топінамбуру, батату тощо)

-вирощування шишок хмелю, цикорію

-вирощування інших культур, не віднесених до класів 01.12 і 01.13
Цей підклас не включає:

-вирощування динь (див. 01.12)

-вирощування цукрової кукурудзи (див. 01.12)

-вирощування квітів (див. 01.12)

-вирощування насіння овочевих культур та квітів (див. 01.12)

-вирощування декоративних рослин (див. 01.12)

-вирощування бобових, які не підлягатимуть лущінню, та овочів для продовольчого споживання (див. 01.12)

-вирощування рослин (в тому числі дернини) для посадки та декоративного оформлення (див. 01.12)

-вирощування маслин, горіхів, мигдалю (див. 01.13)

-вирощування культур для виробництва напоїв, таких як чай (див. 01.13)

-вирощування культур для виробництва прянощів (див. 01.13)

-збирання лісових продуктів та інших дикорослих сировинних матеріалів (див. 02.01.2)

-збирання матеріалів для плетіння (див. 02.01.2)

-виробництво соняшникової олії з соняшника, вирощеного іншим господарством (див. 15.4)

-виробництво готових кормів для тварин (див. 15.7)


0111

01.12

01.12.0

Овочівництво, декоративне садівництво та

вирощування продукції розсадників
Цей підклас включає:

-вирощування овочевих та баштанних культур для продовольчого споживання: помідорів, огірків, капусти, столової моркви та буряку, кабачків, баклажанів, динь, кавунів, бобових, які не підлягатимуть лущінню, салатів, цибулі, цукрової кукурудзи та інших

-вирощування зелені: кропу, петрушки, салату, шпинату тощо

-вирощування овочевої розсади, насіння овочевих культур

-вирощування міцелію та грибів, збирання лісових грибів

-вирощування квітів, насіння, розсади, квіткових цибулин, бульб тощо

-вирощування рослин (в тому числі дернини) для посадки та декоративного оформлення

-вирощування садивного матеріалу (саджанців, паростків, живців, вусиків тощо) декоративних і квіткових культур

-вирощування садивного матеріалу плодово-ягідних і горіхоплідних культур та винограду

-вирощування інших культур, віднесених до цього підкласу
Цей підклас не включає:

-вирощування картоплі (див. 01.11)

-вирощування фабричного цукрового буряку (див. 01.11)

-вирощування насіння та плодів олійних культур (див. 01.11)

-вирощування коренеплодів і бульбоплодів з високим вмістом крохмалю або інуліну (топінамбуру, батату тощо) (див. 01.11)

-вирощування прядивних культур (див. 01.11)

-вирощування культур для виробництва прянощів (див. 01.13)

-вирощування маслин (див. 01.13)

-вирощування лісосадивних матеріалів (див. 02.01.1)

-вирощування різдвяних ялинок (див. 02.01.1)


0112

01.13

01.13.0

Вирощування фруктів, ягід, горіхів, культур для виробництва напоїв і прянощів
Цей підклас включає:

-вирощування фруктів: яблук, слив тощо

-вирощування ягід: суниці, малини, смородини тощо

-вирощування винограду

-вирощування цитрусових: апельсинів, лимонів тощо

-вирощування субтропічних культур: хурми, гранатів тощо

-вирощування маслин

-виробництво оливкової олії в межах господарства

-вирощування горіхів (горіхів волоських, мигдалю, фісташок, фундука тощо)

-збирання лісових горіхів

-вирощування культур для виробництва напоїв, таких як чай

-вирощування культур для виробництва прянощів (листя, квітів, насіння, плодів)

-вирощування садивного матеріалу рослин для виробництва прянощів

-збирання дикорослих фруктів та ягід

-перероблення фруктів, ягід і винограду на вино в межах господарства, що їх вирощує
Цей підклас не включає:

-вирощування насіння та плодів олійних культур (див. 01.11)

-вирощування шишок хмелю (див. 01.11)

-вирощування плодово-овочевих культур: помідорів, динь, огірків тощо (див. 01.12)

-вирощування зелені: кропу, петрушки, салату, шпинату тощо (див. 01.12)

-виробництво оливкової олії з маслин, вирощуваних іншим господарством (див. 15.42)

-виробництво чаю та кави (див. 15.86)

-виробництво вин з винограду, вирощуваного іншим господарством (див. 15.93)


0113

01.2




Тваринництво


012

01.21

01.21.0

Розведення великої рогатої худоби
Цей підклас включає:

-відтворювання поголів’я великої рогатої худоби

-вирощування великої рогатої худоби

-одержування сирого молока корів, буйволиць, ячих

-одержування сперми бугаїв
Цей підклас не включає:

-утримання тварин та послуги з догляду за ними (див. 01.42)

-одержування сирих шкур великої рогатої худоби (див. 15.11)

-перероблення молока за межами господарства та виробництво молочних продуктів (див. 15.51)


0121х

01.22

01.22.0

Розведення овець, кіз, коней
Цей підклас включає:

-відтворювання поголів’я овець, кіз, коней, мулів, віслюків

-вирощування овець, кіз, коней, мулів, віслюків

-одержування сирого овечого і козячого молока

-одержування сирого кобилячого молока

-одержування овечої вовни

-одержування козячої вовни та козячого пуху

-одержування волос тварин

-одержування сперми баранів, козлів, жеребців
Цей підклас не включає:

-стриження овець за винагороду або на договірній основі (див. 01.42)

-одержування вовни шляхом згону зі шкур (див. 15.11)

-одержування сирих шкур овець, кіз, коней (див. 15.11)

-діяльність конюшень для утримання скакових та бігових коней (див. 92.62)

-діяльність кінноспортивних манежів та шкіл верхової їзди (див. 92.62)


0121х

01.23

01.23.0

Розведення свиней



Цей підклас включає:

-відтворювання поголів’я свиней

-вирощування свиней

-одержування сперми кнурів


0122х

01.24

01.24.0

Розведення птиці



Цей підклас включає:

-відтворювання поголів’я свійської птиці (курей, гусей, індиків, цесарок, перепілок, страусів тощо)

-вирощування свійської птиці

-одержування яєць
Цей підклас не включає:

-розведення іншої птиці (див. 01.25)

-забій свійської птиці, одержування пера та пуху (див. 15.12)


0122х

01.25

01.25.0

Розведення інших тварин
Цей підклас включає:

розведення тварин на фермах:

-розведення кролів, одержування продукції кролівництва (шкурки)

-розведення бджіл, одержування меду, воску тощо

-розведення домашніх тварин (собак, кішок тощо)

-розведення декоративних птахів (голубів, папуг тощо)

-розведення хутрових звірів, одержування хутрової сировини

-розведення водоплавних тварин (нутрії, ондатри тощо)

-розведення водяних рептилій, п’явок, жаб тощо

-розведення шовкопряда, одержування коконів шовкопряда

-вирощування каліфорнійського червоного черв’яка та інших вермікультур

-одержування біогумусу

-розведення інших тварин (верблюдів, оленів, лабораторних тварин тощо)

-одержування іншої продукції тварин
Цей підклас включає також:

-одержування сирої шкури свиней
Цей підклас не включає:

-утримання тварин та послуги з догляду за худобою і птицею (див. 01.42)

-одержування шкур, які отримані в результаті мисливства та ловлі тварин (див. 01.50)

-діяльність товарних бірж (див. 67.11)

-дресирування собак-охоронців (див. 74.60)

-діяльність з організації виставок (див. 74.87)

-діяльність товариств захисту тварин (див. 91.33)

-дресирування домашніх тварин (див. 92.72)


013

01.3




Змішане сільське господарство
Ця група включає:

-рослинництво у поєднанні з тваринництвом, при цьому рівень спеціалізації в одній області не перевищує 66% обсягу товарної продукції
Ця група не включає:

-змішані рослинницькі та змішані тваринницькі господарства (якщо частка товарної продукції перебільшує 66% обсягу товарної продукції – див. їх основний вид діяльності)


013
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   37

Схожі:

Опис Код Назва А Сільське господарство, лісове господарство та рибне господарство
Вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур
Сільське господарство
Встановіть відповідність між сільськогосподарською зоною і галуззю рослинництва
Екологічна група ПЕЧЕНІГИ
Щодо законності видобування піску та засмічення території Бабаївського лісництва ДП “Жовтневе лісове господарство”
Anatoly Bohdanovych Yuryniak, b. 1902 in Khmel'nyts'kyi. Narrator's...
Від.: Мій батько був учитель. Потім він оженився на селянці і господарство мав. Ну, то знаєте, що в церковно-приходських школах учительська...
2012 Навчальна дисципліна "ЛІСОЗНАВСТВО" – 216 годин Васильева
ОКР ″бакалавр″ напряму 090103 "Лісове і садово-паркове господарство" у вищих навчальних закладах ІІ-ІV рівнів акредитації
План-конспект уроку 9 клас Вчитель Перерва Григорій Миколайович
Назвати різні види господарств, пояснити різницю між ними (домашнє господарство країни, світове господарство)
ІНСТРУКЦІЯ
ДП „Миколаївське лісове господарство” та Жовтневого районного відділу Головного управління МНС України в Миколаївській області (далі...
Урок Вступ (1 год.)
Мета уроку: Засвоєння знань про основні галузі виробництва – промисловість, сільське господарство, транспорт, зв’язок тощо. Розвивати...
ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких та винахідницьких проектів «Біологія, екологія, сільське господарство». Конкурс проводився...
Про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного...
Забезпечили приріст обсягів промислового виробництва публічне акціонерне товариство «Глухівський хлібокомбінат» (6,0%), філія науково-виробничої...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка