ПРАВИЛА КОНКУРСНОГО ВІДБОРУ ДО АКАДЕМІЇ ВНУТРІШНІХ ВІЙСЬК


Скачати 177.42 Kb.
Назва ПРАВИЛА КОНКУРСНОГО ВІДБОРУ ДО АКАДЕМІЇ ВНУТРІШНІХ ВІЙСЬК
Дата 25.10.2013
Розмір 177.42 Kb.
Тип Конкурс
bibl.com.ua > Військова справа > Конкурс


Затверджено

Начальник Академії

внутрішніх військ МВС України

генерал-лейтенант

С.Т. Полторак
18 січня 2012р.

ПРАВИЛА КОНКУРСНОГО ВІДБОРУ

ДО АКАДЕМІЇ ВНУТРІШНІХ ВІЙСЬК

МІНІСТЕРСТВА ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ

(студентів для проходження військової підготовки)

Харків-2012

ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ

ПРО Академію внутрішніх військ

Міністерства внутрішніх справ України
Академія внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України – один із найстаріших військових навчальних закладів нашої держави. Вона була створена у Харкові 26 грудня 1931 р. з метою підготовки командних кадрів для прикордонних і внутрішніх військ.

Академія внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України – вищий військовий навчальний заклад четвертого рівня акредитації здійснює військову підготовку студентів за програмою офіцерів запасу (Ліцензія від 15.07.2011 р. серія АВ № 585889).

В Академії багато уваги приділяється фізичній підготовці та спорту. До послуг студентів сучасні тренажерний та спортивний зали, зал рукопашного бою, у навчальному центрі обладнані стадіон, містечка для ігрових видів спорту, смуга перешкод, водна станція.

ВІЙСЬКОВО-ОБЛІКОВІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ,

ЗА ЯКИМИ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПІДГОТОВКА ОФІЦЕРІВ ЗАПАСУ

ТА ОБСЯГИ ПРИЙОМУ




п/п

Військово-облікові спеціальності, за якими здійснюється набір

Кількість набору студентів

Загальна вартість навчання

1.

Застосування автомобільних з’єднань, військових частин і підрозділів ЗСУ;

25

8140

2.

Бойове застосування механізованих з’єднань, військових частин і підрозділів ЗСУ;

75

8140

3.

Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів внутрішніх військ з охорони та оборони важливих державних об’єктів та комунікацій;

50

8140

4.

Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів внутрішніх військ з охорони громадського порядку;

50

8140

5.

Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів внутрішніх військ з конвоювання, екстрадиції та охорони підсудних;

25

8140

6.

Бойове застосування з’єднань, військових частин і підрозділів внутрішніх військ спеціального призначення.

25

8140


ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ВІДБОРУ НА НАВЧАННЯ

До військової підготовки за програмою офіцерів запасу залучаються студенти денної форми навчання придатні до військової служби за станом здоров’я, моральними і діловими якостями, якщо їм на початок військової підготовки не виповнилося 25 років.

Студенти, які виявили бажання проходити військову підготовку, встановлений термін подають заяву на ім’я начальника Академії внутрішніх військ МВС України.

До заяви додаються:

копія паспорта (сторінки 1, 2, 11);

копія ідентифікаційного коду;

копія свідоцтва про народження;

копія документа державного зразка про повну загальну середню освіту та його додатку;

копія приписного свідоцтва;

довідка з місця навчання;

залікова книжка;

автобіографія;

4 фотокарток розміром 3х4 см;

2 фотокарток розміром 4,5х6 см;

4 почтових конверта;

2 папки з зав'язками.

Прийом вищевказаного комплекту документів буде проводитись з 15.02. по 15.03. (з 14 до 17 год., окрім вихідних днів) у кімнаті відвідувачів Академії.

Придатність студента до військової служби за станом здоров’я визначаються на підставі рішення військово-лікарської комісії, що відображено в його приписному свідоцтві.

Справи кандидатів розглядатись не будуть у разі:

- якщо кандидат не є громадянином України;

- якщо кандидат навчається не на денні формі навчання;

- якщо кандидату у рік вступу на військову підготовку виповнюється 25 і більше років;

- якщо кандидат за станом здоров’я непридатний до військової служби (по запису у приписному свідоцтві);

- якщо документи відсутні, подані невчасно, або деякі з них не відповідають вимогам.

Затверджені ректорами ВНЗ списки студентів, їх заяви та узагальнені відомості про підсумки складання студентами екзаменів за попередні курси навчання направляються для розгляду до відбіркової комісії Академії ВВ МВС України.

Заяви та документи кандидатів приймаються з 15 лютого до 15 березня.

Відбіркова комісія Академії розглядає документи кандидатів на навчання та остаточно вирішує питання про їх допуск до складання вступних іспитів. Документи, які надійшли пізніше зазначених термінів без поважних причин або з порушенням вимог оформлення, відбірковою комісією не розглядаються.

Під час проходження конкурсного відбору студент повинен мати при собі паспорт громадянина України та приписне свідоцтво. Без наявності зазначених документів студент не допускається для проходження конкурсного відбору.
ПОРЯДОК КОНКУРСНОГО ВІДБОРУ СТУДЕНТІВ
Конкурсний відбір проводяться з 27 березня по 20 квітня 2012 року згідно розкладу за наступними критеріями:

1. Рівень успішності навчання студента оцінюється у балах за підсумками складання ними іспитів у вищому навчальному закладі за семестри, які передують початку військової підготовки, та визначаються як добуток від множення середнього бала за складені іспити на 100.

2. Оцінка індивідуальних психологічних якостей проводиться з метою виявлення у кандидатів конкретних особистісних якостей та індивідуальних особливостей, необхідних для успішного навчання в Академії, оволодіння обраною військовою спеціальністю.

Оцінювання індивідуальних психологічних якостей включає оцінку військової направленості (мотивації), оцінку рівня нервово-психічної стійкості та оцінку спроможності навчатися у ВВНЗ (когнітивні якості). Вивчення індивідуальних психологічних якостей здійснюється фахівцями професійного психологічного відбору у період проведення вступних випробувань за допомогою психодіагностичного методу та методик, затверджених керівними документами Міністерства внутрішніх справ та Міністерства оборони України.

Індивідуальні психологічні якості кандидата оцінюються як “пройшов професійний психологічний відбір” або “не пройшов професійний психологічний відбір”.

Максимальна оцінка індивідуальних психологічних якостей складає 70 балів. Кандидати, у яких при тестуванні індивідуальних психологічних якостей виявлена нервово-психічна нестійкість, а також ті, які набрали менше 35 балів від максимальної кількості балів даної психодіагностичної оцінки, вважаються такими, що не пройшли професійний психологічний відбір і відраховуються з числа кандидатів для вступу до Академії. Рішення відбіркової комісії щодо таких кандидатів оформляється окремим протоколом. Кандидатам, не зарахованим за результатами оцінювання індивідуальних психологічних якостей, у документах, що видаються на руки чи надсилаються до ВНЗ, вказують причину відмови у зарахуванні: “Не пройшов вступного випробування”.

3. З метою визначення рівня знань з допризовної підготовки відбіркові комісії проводять тестування студентів, яке складається із 5 завдань у письмовій формі та 5 завдань з практичного виконання нормативів (прийомів). Перелік питань визначено у додатку1. Кількість балів за кожне завдання тестування складає 20 балів, максимальна кількість балів – 200. Студенти, які під час тестування набрали менше 100 балів від максимальної кількості балів, з числа кандидатів для проходження військової підготовки відраховуються.

4. Оцінка фізичної підготовки визначається за результатами практичного виконання фізичних вправ додаток 2.

Усі вправи приймаються в один день. Для виконання фізичних вправ дається одна спроба. Повторне виконання фізичних вправ з метою підвищення оцінки рівня фізичної підготовленості кандидатів не дозволяється.

Рівень фізичної підготовленості кандидатів оцінюється як «залік» або «незалік».

Для отримання оцінки «залік» студенту слід виконати нормативи не нижче ніж:

  • підтягування на перекладені (для юнаків) – 5 разів;

  • комплексна силова вправа (для дівчат) – 20 разів;

  • біг на 100 метрів – 14,8 секунд (для юнаків) та – 16,0 секунд (для дівчат);

  • біг на 3000 метрів – 13 хв. 20 сек. (для юнаків);

  • біг на 1000 метрів – 5 хв.10 сек. (для дівчат).

За умови отримання оцінки «незалік» студент з числа кандидатів для проходження військової підготовки відраховується.

Сума балів, отримана студентом за результатами випробувань, з урахуванням результатів професійного відбору та медичного огляду, становить рейтинг студента.

У відомості на кожного студента з числа кандидатів для проходження військової підготовки заноситься однин з таких висновків «рекомендовано до зарахування» або «не рекомендовано до зарахування».

За результатами конкурсного відбору за кожною військово-обліковою спеціальністю окремо складається рейтинговий список. Список затверджується на засіданні відбіркової комісії, про що складається відповідний протокол.
ПОРЯДОК ЗАРАХУВАННЯ НА НАВЧАННЯ
Для проходження військової підготовки зараховуються студенти, які мають вищий рейтинг за результатами конкурсного відбору.

Між студентами, які зараховані до навчання за програмою офіцерів запасу за кошти, що надходять від юридичних або фізичних осіб, та начальником Академії внутрішніх військ МВС України, протягом одного місяця укладається контракт про військову підготовку студента та проводиться оплата за перший рік навчання.

Якщо студент відмовляється укладати контракт протягом зазначеного часу, його відраховують від проходження військової підготовки.

На вакантні місця можуть зараховуватися студенти згідно з рейтингом, якщо вони укладуть контракт у визначений термін.

Зарахування студентів до навчання за програмою офіцерів запасу здійснюється наказом начальника Академії внутрішніх військ МВС України на підставі протоколу засідання відбіркової комісії.
ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ АПЕЛЯЦІЙ
Апеляції студентів за результатами конкурсного відбору розглядає апеляційна комісія, склад та порядок роботи якої затверджується наказом начальника Академії внутрішніх військ МВС України.

Апеляції студента за результатами випробувань повинна подаватися в день проведення усного випробування, а з письмового випробування – не пізніше наступного робочого дня після оголошення оцінки за випробування.

Апеляція подається на ім’я голови апеляційної комісії і передається йому через відповідального секретаря Приймальної комісії.

Додаткове опитування вступників при розгляді апеляцій не допускається.

 

Адреса Академії: 61001, м. Харків, майдан Повстання 3, Академія внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України, Приймальна комісія.

Телефон для довідок: міський 732-31-18, міжміський (057)732-31-18.
Начальник навчально-методичного центру

полковник В.І.Тробюк

18 січня 2012 р.

Додаток №1

ПЕРЕЛІК

завдань для оцінки засвоєння програми допризовної підготовки кандидатами для походження військової підготовки за програмами офіцерів запасу (Розроблено згідно з програмою допризовної підготовки, затвердженою Міністерством освіти України)

1. Збройні сили України.


  1. Збройна боротьба українського народу за свою незалежність.

  2. Українське військо періоду козаччини: будова, склад, озброєння, воєнна майстерність.

  3. Збройні Сили Української Народної Республіки.

  4. Воєнна доктрина України, створення, принципи діяльності, призначення та склад Збройних Сил України.

  5. Роди, види військ, їх призначення та бойові можливості.

  6. Історія проходження військової присяги, бойового прапора та військових відзнак України. Військова присяга, її значення і порядок прийняття.

  7. Законодавство України про службу в Збройних Силах України і Конституція. Закон України “Про загальний військовий обов`язок і військову службу”.

  8. Соціальний захист, пільги та державне забезпечення військовослужбовців і членів їх сімей.


2. Статути Збройних Сил України

  1. Загальні обов`язки військовослужбовців, начальники і підлеглі. Звернення до начальників. Відповідальність солдат по службі.

  2. Військова дисципліна, її суть і значення. Обов`язки військовослужбовців. Дотримання військової дисципліни.

  3. Заохочення що застосовують до солдат (матросів).

  4. Стягнення, що застосовують до солдат (матросів).

  5. Розміщення військовослужбовців. Елементи розпорядку дня.

  6. Способи охорони поста. Обов`язки чатового.

  7. Дії чатового при нападі на пост. Порядок застосування зброї.

  8. Збереження зброї та боєприпасів у підрозділах.


3. Стройова підготовка

  1. Строї та їх елементи. Повороти на місці. Вихід із строю, повернення в стрій. Підхід до начальника.

  2. Виконання військового привітання на місці та під час руху.

  3. Рух стройовим і похідним кроком. Повороти під час руху.

  4. Шикування відділення в розгорнутий і похідний строї.

  5. Перешикування відділення з розгорнутого строю в колонну.


4. Вогнева підготовка

  1. Автомат Калашникова, призначення, бойові властивості та загальна будова.

  2. Призначення, будова частин і механізмів автомату.

  3. Послідовність неповного розбирання і складання автомату.

  4. Будова патрона. Призначення основних його частин.

  5. Заходи безпеки при користуванні автоматами і патронами.

  6. Призначення приладдя автомата, з чого воно складається, послідовність чищення і змащення. Зберігання автомата.

  7. Призначення, бойові властивості, загальна будова і принцип дії ручних осколкових гранат.

  8. Заходи безпеки під час поводження з ручними гранатами.


5. Тактична підготовка

  1. Основи загальновійськового бою та його основні риси

  2. Види загальновійськового бою. Види вогню і маневру у бою.

  3. Обов’язки солдата в бою.

  4. Основні тактико-технічні характеристики танків та бронемашин іноземних армій і способи боротьби з ними.

  5. Організаційно-штатна структура механізованого відділення.

  6. Похідний і бойовий порядок механізованого відділення та дії солдата у наступі і обороні у складі відділення.

  7. Основні типи протипіхотних і протитанкових мін, їх призначення і застосування.

  8. Порядок подолання ділянки місцевості з радіоактивним зараженням.


6.Військова топографія

  1. Місцевість – елемент бойової обстановки. Поділ місцевості за тактичними властивостями.

  2. Місцеві предмети і їх використання в військовій справі.

  3. Орієнтування на місцевості. Визначення сторін горизонту за компасом, годинником та Сонцем.

  4. Компас системи Адріанова, його призначення та будова.

  5. Орієнтування за місцевими предметами та зразок доповіді про своє місцезнаходження.

  6. Азимут і його визначення (показати малюнком).

  7. Рух за азимутом. Визначення напряму на місцевий предмет за допомогою компасу.

  8. Значення туризму для допризовної підготовки. Як воєнізовані походи готують до служби в армії.


7. Медико-санітарна підготовка

  1. Завдання першої медичної допомоги і кому її надають в першу чергу.

  2. Підручні засоби при наданні першої допомоги.

  3. Види кровотеч, перша медична допомога при кровотечах.

  4. Перша медична допомога при переломах.

  5. Перша медична допомога при опіках.

  6. Перша медична допомога при відмороженні.

  7. Перша медична допомога при електротравмах і раптовому припиненні серцевої діяльності і дихання.

  8. Способи перенесення потерпілих за допомогою табельних підручних засобів.


8. Цивільна оборона

  1. Характеристика уражаючих чинників ядерного вибуху та їх вплив на людей і будівлі.

  2. Хімічна зброя. Отруйні речовини та їх класифікація за характером токсичної дії, вплив на організм людини.

  3. Уражаюча дія нейтронного боєприпасу.

  4. Пост радіаційного і хімічного спостереження, його склад і завдання.

  5. Прилади радіаційної і хімічної розвідки та дозиметричного контролю.

  6. Правила поведінки та дії населення в зонах радіаційного і бактеріологічного зараження.

  7. Засоби індивідуального захисту органів дихання і шкіри.

  8. Санітарна обробка і знезараження. Засоби і способи їх проведення.


Додаток 2.

ТАБЛИЦЯ


нарахування балів за виконання вправ з фізичної підготовки


з/р

Вправи

Бали

Чоловіки

Жінки

Підтягування на турніку

Біг на 100 м

Біг на 3 км

Комплексна силова вправа

Біг на 100 м

Біг на 1 км

№2

№28

№32

№14

№28

№31

разів

с

хв, с

разів

с

хв, с

1

25

12,8

11,35

40

14,0

3,30

200

2

24

12,9

11,40

39

14,1

3,35

195

3

23

13,0

11,45

38

14,2

3,40

190

4

22

13,1

11,50

37

14,3

3,45

185

5

21

13,2

11,55

36

14,4

3,50

180

6

20

13,3

12,00

35

14,5

3,55

175

7

19

13,4

12,10

34

14,6

4,00

170

8

18

13,5

12,15

33

14,7

4,05

165

9

17

13,6

12,20

32

14,8

4,10

160

10

16

13,7

12,25

31

14,9

4,15

155

11

15

13,8

12,30

30

15,0

4,20

150

12

14

13,9

12,35

29

15,1

4,25

145

13

13

14,0

12,40

28

15,2

4,30

140

14

12

14,1

12,45

27

15,3

4,35

135

15

11

14,2

12,50

26

15,4

4,40

130

16

10

14,3

12,55

25

15,5

4,45

125

17

9

14,4

13,00

24

15,6

4,50

120

18

8

14,5

13,05

23

15,7

4,55

115

19

7

14,6

13,10

22

15,8

5,00

110

20

6

14,7

13,15

21

15,9

5,05

105

21

5

14,8

13, 20

20

16,0

5,10

100



Схожі:

ПРАВИЛА ПРИЙОМУ ДО АКАДЕМІЇ ВНУТРІШНІХ ВІЙСЬК МІНІСТЕРСТВА ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ
Провадження освітньої діяльності в Академії внутрішніх військ МВС України здійснюється відповідно до ліцензії Міністерства освіти...
ПРАВИЛ А проведення конкурсного відбору студентів для проходження...
Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного здійснюється відповідно до ліцензії Міністерства освіти і науки, молоді...
ПРО НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ ЦЕНТР
Навчально-методичний центр Академії внутрішніх військ МВС України (далі Центр) створено у відповідності до вимог наказу Міністра...
СТАТУТ
Розділ II. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ МІНІСТЕРСТВА ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ ТА ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ВНУТРІШНІХ ВІЙСЬК МВС УКРАЇНИ СТОСОВНО...
Щодо конкурсного відбору та зарахування на навчання випускників на...

ЗАТВЕРДЖЕНО
У Бойовому статуті Сухопутних військ, частина ІІІ (взвод, відділення, екіпаж танка) викладено основні положення підготовки та ведення...
ЗАТВЕРДЖЕНО
У Бойовому статуті Сухопутних військ, частина ІІІ (взвод, відділення, екіпаж танка) викладено основні положення підготовки та ведення...
Конкурсна комісія
Це Положення визначає процедуру відкритого конкурсного відбору виконавця робіт з проведення комплексної екологічної оцінки стану...
До наказу Міністерства освіти
Міністерства освіти і науки України, з експертними балами, отриманими у ході конкурсного відбору
МІНІСТЕРСТВО ВНУТРІШНІХ СПРАВ УКРАЇНИ Внутрішні війська МВС України...
Одеської області, згідно розпорядження Міністра внутрішніх справ України, для забезпечення громадського порядку під час проведення...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка