Організація огородження місць проведення робіт


Скачати 50.09 Kb.
Назва Організація огородження місць проведення робіт
Дата 05.04.2013
Розмір 50.09 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
ДОДАТОК 2
Організація огородження місць проведення робіт

на проїжджу частину дороги
Додаток визначає порядок і способи організації руху транспортних засобів і пішоходів у місцях виконання робіт, що забезпечують безпеку як працюючих на дорозі, так і всіх учасників дорожнього руху.

До початку провадження робіт з монтажу конструкцій організація повинна мати схеми організації руху транспортних засобів і пішоходів на ділянці проведення робіт. На схемах показують місця розстановки дорожніх знаків, огороджень, розташування сигнальних ліхтарів та іншого. На схемі вказують вид і характер робіт, терміни їх виконання, найменування організації, що проводить роботи, прізвища посадових осіб, що склали схему і відповідальних за проведення робіт.

Для повторюваних однотипних робіт допускається використання типових схем огородження місць виконання робіт. На типовий схемою показують місця розстановки дорожніх знаків, огороджень, розташування сигнальних ліхтарів та вказують найменування організації та прізвища посадових осіб, що склали схему проведення робіт.

Схеми організації руху і огородження місць виконання робіт по монтажу конструкцій повинні бути затверджені керівником організації і завчасно узгоджені з органами Державної автомобільної інспекції (ДАІ).

Роботи з експлуатації рекламних конструкцій пов'язаних із частковим заняттям проїжджої частини залучається техніки (прибирання сміття, миття, фарбування, зміни зображення та інших експлуатаційних робіт) виконуються згідно типових схем огородження місць виконання робіт, з повідомленням місцевих органів ДАІ про проведення названих робіт.

Невідкладні роботи з усунення пошкоджень конструкцій порушують безпеку, а також аварійні роботи, допускається виконувати без попереднього узгодження та затвердження схем з умовою обов'язкового сповіщення органів ДАІ про місце і час проведення робіт, якщо їхня запланована тривалість становить більше однієї доби.

При організації руху в місцях виконання робіт повинні застосовуватися всі необхідні технічні кошти, передбачені схеми. Відхилення від затверджених схем застосування несправних технічних засобів неприпустимо.

До повного облаштування ділянки проведення робіт тимчасовими знаками і огородженнями не допускається проведення робіт.

Межами ділянки проведення робіт слід вважати перше і останнє огороджувальної засіб, встановлене на проїжджій частині, узбіччі або тротуарі, що змінює напрямок руху.

Колір сигнальних вогнів або світлоповертаючих елементів, застосовуваних спільно з огороджувальними пристроями, повинен бути червоним.

Сигнальні ліхтарі встановлюють на висоті 1,5-2 м над рівнем проїзної частини. Потужність ламп у світильники не повинна перевищувати 25 Вт. Відстань їх видимості при нормальній прозорості атмосфери повинно дорівнювати 100-300 м. Вони не повинні викликати осліплення учасників руху. Сигнальні ліхтарі включають з настанням вечірніх сутінків, вимикають із закінченням ранкових сутінків. У денний час ліхтарі включають за наявності димної імли або туману.

Для збереження оптимальної пропускної здатності дороги не слід без необхідності обмежувати швидкість руху в містах робіт менше 40 км / год.

Рух зі швидкістю менше 40 км / год на ділянках виконання робіт допускається тільки у виняткових випадках, коли геометричні параметри дороги, якість покриття, умови робіт або погодні умови не дозволяють здійснювати рух з більшою швидкістю.

Для плавної зміни швидкостей транспортних засобів перед ділянкою дорожніх робіт необхідно проводити послідовне зниження швидкості ступенями з кроком не більше 20 км / год. Кількість знаків, що обмежують швидкість, залежить від різниці швидкостей до і після обмеження.

На багатосмугових дорогах для забезпечення безпечних траєкторій руху в місцях виконання робіт доцільно спільне застосування направляючих конусів, віх або стійок.

Всі тимчасові дорожні знаки та інші технічні засоби організації руху, пов'язані з проведеними роботами, після завершення робіт слід негайно збирати.

Розміри тимчасових знаків, використовуваних для організації руху в місцях виконання робіт, не повинні бути менше тих, які застосовуються для даної категорії дороги.

Ділянки з обмеженою видимістю

Ділянки з обмеженою видимістю представляють собою істотну небезпеку для руху транспортних засобів. При виконанні робіт на таких ділянках ця небезпека збільшується, тому за кордон зони робіт необхідно прийняти початок ділянки з обмеженою видимістю і тимчасові дорожні знаки встановити перед цією ділянкою.

Ділянки в зоні населених пунктів

При роботах на пішохідних або велосипедних доріжках у разі неможливості пропуску пішоходів або велосипедистів поруч з ремонтованих ділянкою необхідно передбачати тимчасову перепустку пішоходів або велосипедистів по узбіччю. На початку та в кінці обходу ремонтованого ділянки повинні бути встановлені тимчасові містки через кювети. При цьому зона виходу пішоходів або велосипедистів на узбіччя повинна бути позначена направляючими конусами та огороджена бар'єрами, а на дорозі встановлені необхідні дорожні знаки.

У населених пунктах, що мають міський поперечний профіль або невелику відстань до забудови (менше 5 м), при проведенні робіт, захоплюючих тротуар, необхідно обладнати додаткові (тимчасові) пішохідні переходи з двох сторін за межами зони робіт.

Тимчасовий пішохідний перехід не влаштовують, якщо до наступного чинного переходу менше 150 м. У цьому випадку пішохідний потік пропускають з цього найближчого переходу.

Організація руху в місцях короткотермінових робіт

При проведенні короткотермінових робіт розстановка дорожніх знаків і огорож може виконуватися за спрощеними схемами.

Під короткостроковими роботами слід розуміти роботи з монтажу, поточного ремонту та утримання конструкцій, тривалістю не більше 6 годин, а після їх закінчення проїжджа частина і узбіччя повністю звільняються від машин і механізмів, огороджувальних пристроїв, тимчасових дорожніх знаків і поновлюється безперешкодний рух транспортних засобів по всій ширині проїжджої частини.

Якщо короткострокові роботи не викликають звуження проїзної частини, зону робіт огороджують.

У разі виходу робітників для проведення робіт на зустрічну смугу руху необхідно з числа робітників завчасно виставляти двох регулювальників з червоними нарукавні пов'язки і жезлами, які закривають рух транспорту на час робіт.

При короткострокових роботах, що викликають звуження проїзної частини, необхідно використовувати імпульсну дорожню стрілку (знаки 4.2.1, 4.2.2, 4.2.3 "Об'їзд перешкоди"), тимчасові знаки 3.24 "Обмеження максимальної швидкості", що встановлюються на огороджувальні бар'єрі або машині прикриття, а також два знаки 1.25 "Дорожні роботи", один з яких закріплюють на передній частині автомобіля-ремонтера, а другий встановлюють за 50 м до зони ремонтних робіт.

Спецтехніка, яка бере участь у проведенні короткотермінових робіт, повинна бути обладнана проблисковими маячками жовтого кольору.

основні положення щодо забезпечення техніки безпеки при виконанні робіт

Щодня перед початком робіт необхідно перевірити наявність технічних засобів, передбачених схемою, і при необхідності замінити що прийшли в непридатність або встановити відсутні кошти.

Робітники, які виконують дорожні роботи, повинні бути забезпечені сигнальної одягом (жилетами) яскраво-помаранчевого кольору, що надівається поверх звичайної спецодягу.
Начальник управління

контролю за станом благоустрою

та екологічної безпеки С.О.Гаріфов





Схожі:

4. 1 Вибір форми організації праці та методу виробничого процесу у майстерні
Правильна організація ремонту в майстернях забезпечує швидке проведення робіт, створює умови для підвищення продуктивності праці...
№28. Організація та проведення аварійно рятувальних робіт при дорожньо транспортних пригодах
ТЕМА: №28. Організація та проведення аварійно – рятувальних робіт при дорожньо – транспортних пригодах
ПЛАН-КОНСПЕКТ проведення заняття по рятувальній підготовці з особовим...
ТЕМА №6: Організація і порядок проведення рятувальних та інших невідкладних робіт при виникненні НС на водних об’єктах
План конспект на проведення семінарського заняття з тактичної підготовки...
ТЕМА: 11 Організація і порядок проведення рятувальних та інших невідкладних робіт при
План-конспект проведення занять із тактичної підготовки з працівниками...
Тема: Організація і проведення рятувальних робіт в зоні радіаційного забруднення
ПЛАН КОНСПЕК Т проведення заняття з особовим складом 3-го караулу СДПЧ-25
Тема: 26.: Організація і порядок проведення пожежно-рятувальних та інших невідкладних робіт у випадку виникнення НС природного характеру...
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення заняття з тактичної підгтоовки з особовим...
ТЕМА: Організація та порядок проведення пожежно-рятувальних та інших невідкладних робіт у випадку виникнення надзвичайної ситуації...
ПЛАН-КОНСПЕКТ проведення заняття по функціональній підготовці з начальницьким складом ДПЧ-21
Тема 12: Організація дільності щодо проведення аналітичної роботи, планування заходів (квартальні плани робіт по окремим напрямкам...
ПЛАН-КОНСПЕКТ на проведення заняття з тактичної підгтоовки з особовим...
ТЕМА: Організація та порядок проведення пожежно-рятувальних та інших невідкладних робіт у випадку виникнення надзвичайної ситуації...
План-конспект для проведення занять з тактичної підготовки з особовим...
Тема: №27. Організація та порядок проведення пожежно-рятувальних й інших невідкладних робіт у випадку виникнення НС техногенного...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка