1 Обласна громадська організація «Союз Слов’ян» (надалі ОГО «СС»), є організацією, яка створена у відповідності до норм чинного законодавства України на


Скачати 252.12 Kb.
Назва 1 Обласна громадська організація «Союз Слов’ян» (надалі ОГО «СС»), є організацією, яка створена у відповідності до норм чинного законодавства України на
Сторінка 1/3
Дата 23.04.2013
Розмір 252.12 Kb.
Тип Закон
bibl.com.ua > Право > Закон
  1   2   3
Устав Союза Славян

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.

1.1. Обласна громадська організація «Союз Слов’ян» (надалі ОГО «СС»), є організацією, яка створена у відповідності до норм чинного законодавства України на підставі рішення Установчих зборів ОГО «Союз Слов’ян» (Протокол Установчих зборів № 1 від 21.03. 2010 року).

ОГО «СС» є добровільним громадським об’єднанням громадян, створеним на засадах добровільності та рівноправності своїх членів, що висловили бажання приймати участь у діяльності «СС».

1.2. Офіційна назва об’єднання громадян:

- українською мовою – ОБЛАСНА громадська організація «Союз Слов’ян»;

- російською мовою – ОБЛАСТНАЯ общественная организация «СОЮЗ СЛОВЯН»;

- англійською мовою – REGIONAL non-governmental organization «UNION OF SlovenicS »;

- скорочена назва:

а) українською мовою - ОГО «СС»;

б) російською мовою - ООО «СС»;

в) англійською мовою – RNGO “US”.

1.3. ОГО «СС» сприяє розбудові демократичної, правової, соціальної Української держави, спрямованої на захист інтересів громадян України слов’янського походження.

1.4. ОГО «СС» формує та встановлює громадянське суспільство, надає інформаційну та організаційну допомогу фізичним та юридичним особам, які своєю діяльністю сприяють розвитку економічного та інтелектуального потенціалу України, як слов’янської, православної держави.

1.5. ОГО «СС» реалізує свої соціальні, економічні, політичні, наукові, творчі, культурні, інформаційні та інші законні права, та захищає соціальні, економічні, політичні, наукові, творчі, культурні, інформаційні та інші законні права та інтереси своїх членів.

1.6. ОГО «СС» здійснює свою діяльність на території Донецької області і є громадською організацією, яка має місцеві підрозділи на території Донецької області.

1.7. ОГО «СС» у своїй діяльності керується Конституцією України та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, Законом України «Про об’єднання громадян» та чинним законодавством України, цим Статутом та локальними актами ОГО «СС», що приймаються відповідними органами ОГО «СС» у межах їх статутних повноважень.

1.8. ОГО «СС» діє на основі добровільності, рівноправності її членів (учасників), самоврядування, законності та гласності. ОГО «СС» вільне у виборі напрямів своєї діяльності.

1.9. Засновниками ОГО «СС» є громадяни України слов’янського походження. ОГО «СС» - має бланки, штампи, емблему, вимпел, нагрудний значок, членські квитки, ордени, знаки, медалі, штандарти, службові посвідчення, жетони, грамоти, дипломи, відзнаки, прапори та іншу символіку і атрибутику зі своїм найменуванням, зразки яких затверджуються Головою ОГО «СС», та в разі необхідності реєструються у встановленому чинним законодавством України порядку.

1.10. Засновники ОГО «СС» є довічними членами Правління ОГО «СС», та почесними членами ОГО «СС», та мають право голосу під час голосування.

1.11. ОГО «СС» не несе відповідальності за зобов’язаннями держави, держава не несе відповідальності за зобов’язаннями ОГО «СС». Втручання держави та службових осіб у діяльність ОГО «СС», так само як і втручання ОГО «СС» у діяльність державних органів, службових осіб та у діяльність інших об’єднань громадян не допускається, крім випадків, передбачених чинним законодавством України.

1.12. ОГО «СС» є неприбутковою організацією, яка не переслідує комерційних цілей і не ставить перед собою завдань щодо отримання прибутку.

1.13. ОГО «СС» є суверенною, єдиною і неподільною.

1.14. Місцезнаходження центральних статутних керівних органів адміністрації ОГО «СС»: Україна, м. Маріуполь 87510, проспект адмірала Луніна 13 А, квартира 12.

2. МЕТА, ЗАВДАННЯ ТА ЦІЛІ ОГО «СС».

2.1. Основна мета ОГО «СС» – є сприяння утвердженню людської гідності та честі, відродженню культурних традицій представників слов’янських народів Донеччини, реалізації високих стандартів громадського суспільства на основі вітчизняних історичних та культурних традицій. Задоволення та захист інтересів населення слов’янського походження в соціально - економічній та правовій сферах, участь у формуванні та становленні громадянського суспільства, розбудові демократичної, правової держави - Україна, як слов’янської, православної держави. Надання інформаційної та організаційної допомоги фізичним та юридичним особам, які своєю діяльністю сприяють розвитку економічного та інтелектуального потенціалу України, як слов’янської, православної держави. Реалізації соціальних, економічних, наукових, творчих, культурних, інформаційних та інших законних прав і інтересів своїх членів.

2.2. Головним завданням ОГО «СС» є задоволення та захист інтересів членів ОГО «СС» в соціально-економічній та правовій сферах; участь у формуванні та становленні громадського суспільства, розбудові демократичної, правової та соціальної держави; надання підтримки та допомоги фізичним та юридичним особам, які своєю діяльністю сприяють розвитку економічного та інтелектуального потенціалу України, як слов’янської, православної держави; реалізації соціальних, економічних, наукових, творчих, культурних, інформаційних та інших законних прав і інтересів своїх членів.

2.3. Для виконання завдань ОГО «СС» у встановленому чинним законодавством України порядку реалізує в процесі своєї діяльності наступні завдання:

2.3.1. Визначає основні напрямки та перспективи розвитку організації.

2.3.2. Сприяє практичному здійсненню та розповсюдженню загальнодержавних, місцевих та міжнародних програм, спрямованих на формування суспільного розуміння важливої ролі демократичного, громадського, інформаційного суспільства та зв’язків із громадськістю.

2.3.3. Сприяє формуванню і відстоюванню громадянської позиції та захист конституційних прав громадян (громадянських, політичних, соціальних, економічних культурних, екологічних та ін.), захист прав певних прошарків населення (жіночі, молодіжні, дитячі правозахисні організації тощо), захист прав окремих категорій громадян, зокрема ветеранів, інвалідів, чорнобильців, військовослужбовців, солдатських матерів, колишніх політичних в’язнів та репресованих, працівників, підприємців, споживачів, ошуканих вкладників, національних меншин, біженців та ін.

2.3.4.Започатковує, організовує та забезпечує виконання програм моніторингу діяльності уряду, центральних органів виконавчої влади, місцевих органів влади, територіальних підрозділів виконавчої влади, парламентської більшості, парламентської опозиції щодо формування та реалізації державної політики, спрямованої на вирішення актуальних проблем загальнодержавного та/чи місцевого розвитку.

2.3.5. Започатковує, організовує та забезпечує виконання програм щодо забезпечення ефективної участі представників громадськості у процесах підготовки, прийняття та реалізації органами влади управлінських рішень, а також у контролі за їх виконанням.

2.3.6. Ініціює запровадження нових демократичних форм та/або удосконалення існуючих форм взаємодії та діалогу громадських організацій з фракціями та комітетами Верховної Ради України, а також центральними та місцевими органами виконавчої влади.

2.3.7. Започатковує, організовує та забезпечує виконання програм громадського моніторингу діяльності місцевих рад та їх органів, а також міських (сільських, селищних) голів, щодо вирішення актуальних проблем місцевого розвитку.

2.3.8. Ініціює запровадження різноманітних інструментів представлення та відтворення індивідуальних та колективних прав жителів міст, селищ, сіл як членів територіальних громад, через діяльність громадських організацій та/або органів самоорганізації населення.

2.3.9. Відпрацьовує механізми громадського впливу на діяльність органів та посадових осіб вищих органів законодавчої та виконавчої влади, а також місцевого самоврядування та їх корегування в інтересах громадян.

2.3.10. Сприяє у формуванню і відстоюванню громадянської позиції.

2.3.11. Захищає законні інтереси членів ОГО «СС» у державних та громадських органах та організаціях.

2.3.12. ОГО «СС» виступає засновником засобів масової інформації та Інтернет видань, сприяє розвитку інформаційної інфраструктури масових комунікацій.

2.3.13. Організовує та забезпечує проведення громадських слухань та дебатів з актуальних проблем сучасності (в тому числі економічних; екологічних; проблем освіти; мовних та культурно - історичних проблем; проблем охорони здоров’я; тощо), шляхом проведення конференцій, круглих столів, тощо.

2.3.14. З метою досягнення статутних цілей ініціює, організує, впроваджує та підтримує заходи, направлені на розвиток та удосконалення творчих та наукових потреб та здібностей своїх членів.

2.3.15. Сприяє залученню широкого кола громадян України слов’янського походження до активної інформаційної, суспільної, наукової, культурно-просвітницької діяльності.

2.3.16. Сприяє захисту законних прав та інтересів своїх членів в різних галузях їх діяльності (науки, освіти, в впровадженні наукових, науково-дослідницьких, освітніх та інших програм).

2.3.17. Сприяє та підтримує розвиток міжнародних контактів слов’янських громад, громадських та благодійних організацій слов’янський направленості. Бере участь у розвитку міжнародних зв’язків у різних галузях суспільного життя з організаціями і установами інших держав. Приймає участь у створенні культурних центрів, встановлені пам`ятників та монументів, відзначенні пам`ятних дат, проведенні форумів, сприяє культурному обміну, розвиває міжнаціональні відносини.

2.3.18. Організовує залучення партнерів (як українських, так і іноземних) до участі в програмах та проектах, започаткованих ОГО «СС», в межах своїх цілей та завдань.

2.3.19. Приймає участь (залучається до програм та проектів) у програмах та проектах інших громадських організацій, фондів, тощо, які здійснюються в межах цілей та завдань ОГО «СС», в тому числі у формуванні, розробці та реалізації будь-яких заходів, спрямованих на розвиток правових знань в Україні; у різноманітних дослідженнях у різних галузях права; підвищенні рівня правової обізнаності громадян та юридичних осіб у різних галузях права; ліквідації проявів правового нігілізму тощо.

2.3.20. Сприяє (бере участь) в програмах (проектах, заходах), направлених на підвищення рівня охорони здоров’я (оздоровчо-профілактичного характеру, своєчасного діагностування, медичного контролю та медичних послуг), як членів ОГО «СС», так і інших громадян України.

2.3.21. Залучається та організує залучення свої членів до участі, з боку громадськості, у виборчих процесах, в порядку передбаченому нормами діючого законодавства України.

2.3.22. З метою досягнення статутних цілей сприяє організації та бере участь у пропаганді і популяризації фізичної культури, спорту та туризму серед широких верств слов’янського населення.

2.3.23. Сприяє духовному єднанню слов’янського суспільства та створенню єдиної Православної Церкви, східного обряду.

2.3.24. Здійснює благодійну діяльність та приймає участь у благодійних акціях.

2.3.25. Здійснює будь-які інші дії, які не заборонені діючим законодавством України та відповідають статутним цілям, меті та завданням ОГО «СС».

2.4. ОГО «СС» надає допомогу органам і підрозділам правоохоронних та силових структур у визначені правових та організаційних засад запобігання корупції, економічної безпеки, та внутрішнього контролю за дотриманням антикорупційного законодавства:

2.4.1. Виявляє та оприлюднює прояви корупційних діянь.

2.4.2. Усуває наслідки корупційних діянь державних службовців усіх рівнів та співробітників органів місцевого самоврядування.

2.4.3. Готує пропозиції щодо вдосконалення антикорупційної та правозахисної політики. Бере участь у діяльності місцевих органів протидії корупції, виконує інші антикорупційні дії.

2.4.4. Сприяє активізації процесу формування свідомої і активної позиції громадського суспільств щодо подальшого розвитку державної антикорупційної політики та підтримки громадських ініціатив з участі у цьому процесі.

2.4.5. Сприяє реалізації громадянами України конституційного права на участь в управлінні державними справами та контролю за діяльністю усіх органів державної влади у сфері формування та реалізації державної антикорупційної політики.

2.4.6. Інформує органи державної влади і органи місцевого самоврядування про факти порушень посадовими особами органу влади підпорядкованими (підконтрольними) йому установами антикорупційного законодавства, фінансово-бюджетної дисципліни, зловживання керівником органу службовим становищем.

2.4.7. Проводить оцінку ефективності роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

2.5. ОГО «СС» ставить своєю метою об‘єднання громадян України слов’янського походження для відродження християнської духовності, прилучення до слов’янської культури та її популяризації, вивчення мов, історії і звичаїв слов’янських народів, що проживають в Україні:

2.5.1. Відродження національної свідомості, росту духовного, культурного, освітнього, соціального, економічного рівня громадян слов’янського походження, що проживають на території Україні.

2.5.2. Організація роботи національних конкурсів, семінарів, конференцій, симпозіумів, виставок, фестивалів, добродійних й громадських акцій.

2.5.3. Проведення заходів на підтримку створення єдиної Православної Церкви східного обряду.

2.5.4. Проведення заходів щодо вивчення, узагальнення, оприлюднення наслідків впливу на громадське суспільство діяльності та юридичні підстави розміщення закритих (таємних) іноземних організацій їх філій і представництв (представників), масонських лож і клубів, лицарських Орденів і Приоратів, радикальних релігійних угруповань, течій, сект, братств, посольств, місій та місіонерів усіх конфесій на території України.

2.5.5. Проведення заходів з протидії тоталітаристським організаціям, їх філіям і представництвам (представникам), масонським ложам і клубам, лицарським Орденам і Приоратам, радикальним релігійним угрупованням, сектам, братствам, посольствам, місіям та місіонерам усіх конфесій на території України, діяльність яких спрямована на руйнування національних культур, домінування в Державі та на насадження власних ідеологічних доктрин і свого світогляду у досягненні політичної і економічної влади через перерозподіл фінансово-матеріальних ресурсів Держави на користь Елітної верхівки керівництва цих організацій.

2.5.6. Проведення заходів з виявлення та оприлюднення інформації про деструктивні організації, об`єднання, масонські ложі, клуби, лицарські Ордени і Приорати, радикальні релігійні угруповання, секти, братства, посольства, місії та місіонерів, які своєю діяльністю наносять шкоду традиційній національній культурі, сприяють розповсюдженню цинізму, нігілізму, есхолатичних настроїв, аморальності, поневіряння і бездуховності.

2.5.6. Активно протидіяти любим спробам глобалізації, космополітизму, ідеологічним доктринам руйнуючим національну культуру слов’янських народів.

3. ВIДПОВIДАЛЬНIСТЬ ТА ПРАВА ОГО «Союз Слов’ян».

3.1. ОГО «СС» має цивільні права та обов'язки, здійснює свою діяльність відповідно до норм чинного законодавства України та Статуту.

3.2. ОГО «СС» має власні бланки, емблеми, нагрудні знаки, членські квітки, знаки, жетони, медалі, грамоти, іншу символіку та атрибутику зі своїм найменуванням (назвою), гаслами та девізами. Затвердження та виготовлення символіки та інших атрибутів ОГО «СС» здійснюється у відповідності до норм діючого законодавства України, Статуту та рішенням компетентних статутних органів.

3.3. ОГО «СС» реєструється шляхом повідомлення в органах юстиції та набуває статусу юридичної особи після проведення державної реєстрації за місцем знаходження. Після державної реєстрації ОГО «СС» має самостійний баланс, рахунки (поточні, депозитні та інші, як в національній валюті України, так і в іноземних валютах) у відповідних банківських та інших фінансових установах, печатки та кутові штампи.

  1   2   3

Схожі:

СТАТУТ
Вінницька міська громадська організація «За Спорт і Націю» (надалі ВМГО «За Спорт і Націю») є міською добровільною неприбутковою...
1 Громадська Молодіжна організація «Дніпрова Чайка» (надалі Громадська...
Громадська Молодіжна організація «Дніпрова Чайка» (надалі – Громадська організація) створена відповідно до Конституції України та...
Зареєстровано Затверджено
Громадська організація “Альтернативний діалог ” (далі Організація) є громадською організацією, яка об’єднує громадян на основі спільності...
ІІ МЕТА І ЗАВДАННЯ ОРГАНІЗАЦІЇ
Кримська організація “Федерація повітроплавання Криму” (далі Організація) є масовою Громадською організацією, яка створена з метою...
Міністерством юстиції України Установчими зборами
Всеукраїнська громадська організація “Українська ліга зі зв’язків із громадськістю” є всеукраїнською громадською організацією, яка...
ЗАРЕЄСТРОВАНО“ “ЗАТВЕРДЖЕНО”
Організація є місцевим осередком всеукраїнського громадського об'єднання “Асоціація фахівців з нерухомості (рієлторів) України” (надалі...
СТАТУТ Громадської організації Всеукраїнське громадське об’єднання
Громадська органiзацiя «Всеукранське громадське об’єднання «Край» (далі – Організація), є всеукраїнською громадською організацією,...
ПРОЕКТ УСТАВА "АРТ КЛУБА 45"
Громадська організація “Ассоціація артистів міста Роздільна Арт Клуб 45” (далі Ассоціація) є громадською організацією, яка об’єднує...
ПОГОДЖЕНО: ЗАТВЕРДЖЕНО: Проректор з Загальною конференцією навчально...
Студентська рада Національного авіаційного університету (далі – СР НАУ) -це самостійна громадська організація студентів, яка здійснюється...
1. Профспілка працівників освіти і науки України (далі в тексті Статуту...
України «Про об’єднання громадян», Кодексу законів про працю України, законодавства про освіту та прийнятих відповідно до них інших...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка