СТАТУТ


Скачати 124.22 Kb.
Назва СТАТУТ
Дата 24.04.2013
Розмір 124.22 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
ЗАТВЕРДЖЕНО:

Загальними зборами

Вінницької міської громадської

організації «За Спорт і Націю»

Протокол № 1

від «26» липня 2012 р.

СТАТУТ

Вінницької міської громадської організації

«За Спорт і Націю»

м. Вінниця

2012 р.

1. ПРАВОВИЙ СТАТУС ОРГАНІЗАЦІЇ

1.1. Вінницька міська громадська організація «За Спорт і Націю» (надалі ВМГО «За Спорт і Націю») є міською добровільною неприбутковою громадською організацією, створена громадянами України на основі спільності інтересів, яка діє на території м. Вінниці.

1.2. ВМГО «За Спорт і Націю» здійснює свою діяльність відповідно до Закону України «Про обєднання громадян», Конституції України, цього Статуту, а також іншими положеннями, що прийняті керівними органами ВМГО «За Спорт і Націю».

1.3. ВМГО «За Спорт і Націю» будує свою діяльність на основі права вільного вступу і виходу із неї з фіксованим членством; рівності усіх членів: участі їх у прийнятті рішень з усіх питань статутної діяльності.

1.4. ВМГО «За Спорт і Націю» набуває статусу юридичної особи з дня її державної реєстрації, має самостійний баланс, набуває і відчужує майно та майнові і немайнові права, користується власними рахунками в банках, має печатку та кутовий штамп зі своїм найменуванням, належним чином зареєстровану символіку та інші атрибути громадської організації, зразки яких затверджуються Радою ВМГО «За Спорт і Націю».

1.5. ВМГО «За Спорт і Націю» для досягнення статутних цілей своєї діяльності має право від свого імені укладати угоди, орендувати майно, набувати майнові та особисті немайнові права та нести обов’язки, бути позивачем та відповідачем в Господарському і третейському судах.

1.6. Офіційною мовою ВМГО «За Спорт і Націю» є українська мова. Для видання методичних, інформативних та популяризаційних матеріалів ВМГО «За Спорт і Націю» можуть використовуватися інші мови.

1.7. Місцезнаходження ВМГО «За Спорт і Націю»: 21030 м.Вінниця, вул. Келецька, буд. 71, кв. 103.

1.8. Найменування організації:

повне на українській мові: Вінницька міська громадська організація «За Спорт і Націю»,

скорочене на українській мові: ВМГО «За Спорт і Націю».

2. МЕТА ТА НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ

2.1. Основною метою діяльності ВМГО «За Спорт і Націю» є сприяння розвитку силового спорту та фізичної культури в Україні, пропаганда здорового способу життя, фізичний та духовний розвиток населення, захист інтересів членів ВМГО «За Спорт і Націю».

2.2.Для досягнення своєї статутної мети ВМГО «За Спорт і Націю» ставить перед собою такі завдання:

  • реалізація, захист прав та інтересів кожного члена ВМГО «За Спорт і Націю», їх здібностей та проектів;

  • сприяння підвищенню ролі фізичної культури та спорту у всебічному та гармонійному розвитку населення, зміцненню їх здоров’я, формуванню здорового способу життя;

  • пропаганда і популяризація силового спорту і фізичної культури серед населення;

  • забезпечення успішних виступів спортсменів ВМГО «За Спорт і Націю» на чемпіонатах України;

  • розробка та проведення організаційних, культурно-спортивних заходів, які сприяють досягненню мети ВМГО «За Спорт і Націю»

  • сприяє покращенню матеріального положення та соціальної реалібітації осіб, які в силу своїх фізичних та розумових здібностей обмежені в реалізації законних інтересів;

  • поширення серед молоді національної ідеї, ідеї патріотизму, законоповаги, гуманізму та доброчинності;

  • сприяння захисту інтересів молоді.

2.3. ВМГО «За Спорт і Націю» для виконання своїх завдань здійснює такі заходи:

  • розробляє, сприяє реалізації власних планів розвитку силового спорту в Вінниці;

  • проводить змагання з силових видів спорту – чемпіонати, кубки, першості, турніри;

  • надання матеріальної, фінансової, правової, інформаційної та технічної допомоги членам ВМГО «За Спорт і Націю» та іншим фізичним та юридичним особам;

  • організовує та проводить лекції, оздоровчі та науково-практичні, громадсько-масові, культурно-розважальні заходи, змагання, конкурси, конференції, дискусії, семінари, симпозіуми, зустрічі для обміну інформацією та методиками;

  • представляє інтереси ВМГО «За Спорт і Націю» в спортивних організаціях, обє’днаннях;

  • створює при ВМГО «За Спорт і Націю» клуби за інтересами та захопленнями;

  • займається благодійною діяльністю;

  • здійснює іншу діяльність, що не заборонена законодавством і не суперечить Статуту ВМГО «За Спорт і Націю»

3. УМОВИ ЧЛЕНСТВА У ВМГО «ЗА СПОРТ І НАЦІЮ»

3.1. Членом ВМГО «За Спорт і Націю» може стати громадянин України, який досягнув 18 років, виконує вимоги Статуту ВМГО «За Спорт і Націю» в установленому порядку сплачуює вступні та членські внески, та активно сприяє діяльності ВМГО «За Спорт і Націю».

Усі члени ВМГО «За Спорт і Націю» мають рівні права.

3.2. Вступ в ВМГО «За Спорт і Націю»здійснюється на основі письмової заяви. Рішення про прийняття в члени ВМГО «За Спорт і Націю»ухвалює Рада ВМГО «За Спорт і Націю»з подальшим затвердженням списків членів рішенням Загальних зборів ВМГО «За Спорт і Націю».

3.3. Членом в ВМГО «За Спорт і Націю» є особа, яка визнає цей Статут, здійснює фінансову підтримку ВМГО «За Спорт і Націю» шляхом благодійних та членських внесків і активно приймає участь у діяльності ВМГО «За Спорт і Націю». Членство у ВМГО «За Спорт і Націю» є фіксованим і кожному з його членів видається посвідчення встановленого Загальними зборами зразка. Членство в ВМГО «За Спорт і Націю» є добровільним.

3.4. Члени ВМГО «За Спорт і Націю» не мають права вимагати повернення грошових внесків, майна та інших цінностей переданих ними до ВМГО «За Спорт і Націю», а також майно, інтелектуальну власність придбані ВМГО «За Спорт і Націю» або передані їй фізичними чи юридичними особами.

3.5. Член ВМГО «За Спорт і Націю», який порушив Статут ВМГО «За Спорт і Націю», чим завадив здійсненню діяльності ВМГО «За Спорт і Націю», або завдав значної шкоди авторитетові ВМГО «За Спорт і Націю», підлягає стягненню (застереження, догана) або може бути виключеним з ВМГО «За Спорт і Націю».

3.6. Рішення про виключення з членів ВМГО «За Спорт і Націю» приймається більшістю голосів Радою ВМГО «За Спорт і Націю». У надзвичайних випадках рішення про виключення з членів ВМГО «За Спорт і Націю» приймається на Загальних зборах і є остаточним. Припинення з власної ініціативи членства в ВМГО «За Спорт і Націю» здійснюється на підставі письмової заяви члена ВМГО «За Спорт і Націю».

4. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ЧЛЕНІВ ВМГО «ЗА СПОРТ І НАЦІЮ»

4.1. Члени ВМГО «За Спорт і Націю» мають право:

  • обирати та бути обраними до керівних органів ВМГО «За Спорт і Націю»;

  • висловлювати свої погляди та висувати пропозиції щодо діяльності ВМГО «За Спорт і Націю»;

  • брати участь як учасник або організатор у змаганнях та інших заходах, які проводяться відповідно до Статуту ВМГО «За Спорт і Націю»;

  • користуватися майном, пільгами і перевагами, передбаченими для членів ВМГО «За Спорт і Націю»;

  • доступу до інформації з питань діяльності ВМГО «За Спорт і Націю»;

  • з власної ініціативи припинити члентсво в ВМГО «За Спорт і Націю».

4.2. Члени ВМГО «За Спорт і Націю» зобов’язані:

  • дотримуватися положень Статуту і належним чином виконувати рішення органів Управління ВМГО «За Спорт і Націю», які виносяться в межах їх компетенції;

  • виконувати свої обов’язки, пов’язані з рудовою чи майновою участю в діяльності ВМГО «За Спорт і Націю», а в разі обрання до органів управління – сумлінно виконувати покладені на них обов’язки;

  • дотримуватися норм моралі, поважати права і інтереси інших членів ВМГО «За Спорт і Націю»;

  • сплачувати членські внески, розмір яких визначається членом ВМГО «За Спорт і Націю» особисто, але не може бути меншим від мінімального рівня встеновленого Радою ВМГО «За Спорт і Націю»;

  • мати членський квиток ВМГО «За Спорт і Націю» та надійно зберігати його.



5. ОРГАНИ УПРАВЛІННЯ ТА ЇХ ПОВНОВАЖЕННЯ

5.1. Вищим керівним органом ВМГО «За Спорт і Націю» є Загальні збори його членів, а виконавчим органом є Рада ВМГО «За Спорт і Націю», яку очолює Голова.

Загальні збори скликаються за рішенням Ради ВМГО «За Спорт і Націю» не рідше як два рази на рік, і мають право приймати рішення по будь-яким питанням діяльності. Позачергові Загальні збори ВМГО «За Спорт і Націю» можуть бути скликані Радою ВМГО «За Спорт і Націю» за власним рішенням. Процедура скликання і проведення Загальних зборів визначається Радою ВМГО «За Спорт і Націю».

5.2. Загальні збори ВМГО «За Спорт і Націю» є правомочними за умови участі в їх роботі більше половини членів ВМГО «За Спорт і Націю». Питання щодо прийняття Статуту ВМГО «За Спорт і Націю», внесення до нього змін і доповнень, визначення основних напрямків діяльності, цілей та завдань, а також припинення діяльності ВМГО «За Спорт і Націю» вирішуються не менш як 2/3 голосів присутніх членів. Рішення з усіх питань, винесених на обговорення Загальних зборів, за винятком вищеназваних, приймаються простою більшістю голосів членів, присутніх на Загальних зборах. Форма і порядок голосування визначаються на Загальних зборах.

5.3. Загальні збори ВМГО «За Спорт і Націю»:

а) затверджують Статут ВМГО «За Спорт і Націю», вносять до нього зміни й доповнення, символіку ВМГО «За Спорт і Націю» та Положення про неї, а також затверджують інші внутрішні документи, встановлюють порядок внесення добровільних і членських внесків, перелік пільг;

б) визначають основні напрямки діяльності, мету та завдання ВМГО «За Спорт і Націю»;

в) обирають Раду ВМГО «За Спорт і Націю» у складі 5-тьох чоловік та Голову Ради ВМГО «За Спорт і Націю» іх числа членів Ради, а також відкликають членів цього органу, обирають ревізійну комісію;

г) затверджують списки членів ВМГО «За Спорт і Націю» та річні звіти роботи ВМГО «За Спорт і Націю»;

д) обрання членів Ради ВМГО «ЗСН» терміном на два роки;

е) в особливих випадках за поданням Ради ВМГО «За Спорт і Націю» приймають рішення про виключення зі складу ВМГО «За Спорт і Націю» його членів;

є) прийняття рішення про припинення діяльності ВМГО «ЗСН» у зв’язку з ліквідацією.

ж) приймають рішення про притягнення до дисциплінарної, майнової та іншої відповідальності членів ВМГО «За Спорт і Націю»;

з) розглядають інші питання, за поданням Ради ВМГО «За Спорт і Націю», що виникають в процесі діяльності ВМГО «За Спорт і Націю».

Загальні збори мають право передавати в компетенцію Ради ВМГО «За Спорт і Націю» частину належних їм повноважень, за вийнятком повноважень зазначених у пунктах «а», «б», «в», «є».

Роботою Загальних зборів керую Голова зборів, який обирається з числа Членів ВМГО «За Спорт і Націю». Голова зборів організовує скликання Загальних зборів членів ВМГО «За Спорт і Націю», готує питання порядку денного, контролює виконання прийнятих рішень.

5.4. Виконавчим органом ВМГО «За Спорт і Націю» на період між Загальними зборами є Рада ВМГО «За Спорт і Націю» на чолі з Головою, яка обирається зборами у складі 5- чоловік, строком на 2 роки і вирішує усі питання діяльності ВМГО «За Спорт і Націю», які не віднесені до повноважень Загальних зборів. Рада ВМГО «За Спорт і Націю» складається з Голови, та його заступників.

5.5. Рада ВМГО «За Спорт і Націю» підзвітна Загальним зборам і вирішує питання:

  • виконує рішення Загальних зборів;

  • розглядає актуальні питання ВМГО «За Спорт і Націю», ухвалює від свого імені рекомендації, заяви, визначає пріоритетні напрямки діяльності ВМГО «За Спорт і Націю»

  • приймає і веде список нових членів ВМГО «За Спорт і Націю»;

  • розробляє і ухвалює звернення, заяви від імені ВМГО «За Спорт і Націю»;

  • розпоряджається майном і коштами ВМГО «За Спорт і Націю»;

  • затверджує зразки членського квитка ВМГО «ЗСН», печаток, штампів, бланків, інших реквізитів, а також символіки ВМГО «ЗСН»;

  • вирішує питання про відповідальність члена ВМГО «За Спорт і Націю» у випадку порушення ним вимог Статуту;

  • скликає Загальні збори;

5.6. Раду ВМГО «За Спорт і Націю» очолює Голова який безпосередньо здійснює виробничо-адміністративне управління діяльністю ВМГО «За Спорт і Націю». Голова обирається з числа Ради ВМГО «За Спорт і Націю» строком на 2 роки. Дострокове припинення повноважень Голови може мати місце в разі порушення чинного законодавства України, грубого чи неодноразового порушення ним положень цього Статуту, рішень Загальних зборів і Ради ВМГО «За Спорт і Націю».

Рада ВМГО «За Спорт і Націю» приймає рішення простою більшістю голосів, за умови рівності голосів, голос Головви є вирішальним.

5.7. Голова ВМГО «За Спорт і Націю» має право:

  • без доручення діяти від імені ВМГО «За Спорт і Націю»;

  • підписує усі документи пов’язані з діяльністю ВМГО «За Спорт і Націю»;

  • укладає договори, у тому числі трудові, видає доручення, відкриває у банках розрахунковий та інші рахунки;



  • вчиняє інші адміністративні і управлінські дії, спрямовані на реалізацію статутних положень, рішень Загальних зборів та Ради ВМГО «За Спорт і Націю».

6. КОШТИ ВМГО «ЗА СПОРТ І НАЦІЮ», ОБЛІК І ЗВІТНІСТЬ

6.1. Для здійснення своїх статутних завдань ВМГО «За Спорт і Націю» володіє, користується та розпоряджається власним рухомим і нерухомим майном, коштами, обладнанням, транспортом, іншими засобами, набуття яких не забороняється законами України. ВМГО «За Спорт і Націю» також орендує необхідне для її діяльності рухоме і нерухоме майно.

6.2. Джерелами коштів і майна ВМГО «За Спорт і Націю» є:

  • членські внески членів ВМГО «За Спорт і Націю»;

  • доходи від проведення лекцій, семінарів, публічних акцій (спортивних, культурно-масових заходів) та інших заходів;

  • надходження від господарської, комерційної діяльності створених ВМГО «За Спорт і Націю» госпрозрахункових установ, підприємств, засобів масової інформації, фондів;

  • добровільні пожертви громадян, підприємств, організацій у встановленому законами України порядку з врахуванням обмежень, визначнех законодавством України;

  • інші не заборонені законами України надходження.

6.3. Кошти та майно ВМГО «За Спорт і Націю» використовуються у відповідності до чинного законодавства України для здійснення статутних завдань та цілей ВМГО «За Спорт і Націю». Порядок використання матеріальних цінностей і коштів визначається Радою ВМГО «За Спорт і Націю».

6.4. ВМГО «За Спорт і Націю», створені ним установи та організації, ведуть оперативний та бухгалтерський облік, статистичну звітність, реєструються в органах державної податкової інспекції та вносять до бюджету платежі у порядку і розмірах, передбачених чинним законодавством.

6.5. ВМГО «За Спорт і Націю» не несе відповідальності за зобов'язання своїх членів, а останні не відповідають за зобов'язання ВМГО «За Спорт і Націю».

6.6. Організація забов’язана вести оперативний і бухгалтерський облік, статистичну звітність , зареєстрована в органах державної інспекції та вносити до бюджету платежі у порядку і розмірах, передбачених законодавством.

6.8. Державний контроль за діяльністю ВМГО «За Спорт і Націю» здійснюється державними органами у порядку, передбаченому законодавством України.

Нагляд за виконанням та додержанням законності ВМГО «За Спорт і Націю» здійснюється органами прокуратури.

Контроль за джерелами та розмірами надходжень, сплатою податків здійснюють фінансові органи та органи державної податкової інспекції.

7. ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН І ДОПОВНЕНЬ ДО СТАТУТУ

7.1. Зміни та доповнення до Статуту ВМГО «За Спорт і Націю» затверджуються на Загальних зборах. Зміни і доповнення, що внесені в статут ВМГО «За Спорт і Націю», підлягають державній реєстрації.

7.2. Рішення Загальних зборів членів ВМГО «За Спорт і Націю» з питань внесення змін і доповнень до Статуту ВМГО «За Спорт і Націю» приймаються більшістю в 2/3 голосів членів, які беруть участь у зборах.

7.3. Про зміни і доповнення, що вносяться в Статут ВМГО «За Спорт і Націю», повідомляється орган, що провів реєстрацію в 5-денний строк, для внесення змін до державного реєстру.

8. ПОРЯДОК ПРИПИНЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ

8.1. Діяльність ВМГО «За Спорт і Націю» може бути припинена шляхом реорганізації або ліквідації (саморозпуску, примусового розпуску, в випадках і на умовах передбачених ст. 32 Закону України «Про об’єднання громадян»).

8.2. Ліквідація ВМГО «За Спорт і Націю» здійснюється за рішенням Загальних зборів, якщо за це проголосувало не менше 2/3 присутніх членів або за рішенням суду. У разі ліквідації ВМГО «За Спорт і Націю» за рішенням суду створюється ліквідаційна комісія згідно з чинним законодавством України.

8.3. У разі ліквідації ВМГО «За Спорт і Націю», його активи та майно передаються іншій неприбутковій громадській організації відповідного профілю та виду діяльності, або зараховуються до доходу бюджету.

8.4. ВМГО «За Спорт і Націю» вважається ліквідованим з моменту виключення його з державного реєстру.

Голова Вінницької міської

громадської організації

«За сопрт і націю» ________________ (С.В. Ксенчин)

Схожі:

РЕДАКЦІЙНИЙ СТАТУТ ТЕЛЕОРГАНІЗАЦІЇ
Цей Редакційний статут (далі Статут) містить вимоги до створення та поширення інформації
СТАТУТ

СТАТУТ

СТАТУТ Учнівського самоврядування Черкаської загальноосвітньої школи...
Ити демократію в суспільстві, усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попереднім, нинішнім та майбутнім поколінням...
СТАТУТ АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА

СТАТУТ КОЛЕКТИВНОГО ПІДПРИЄМСТВА

СТАТУТ
Повноваження Міністерства як центрального органу виконавчої влади у сфері освіти і науки
СТАТУТ
Федерація діє на засадах законності, добровільності та рівноправності її членів, самоврядування та гласності
СТАТУТ
Засновник здійснює фінансування НВК, його матеріально-технічне забезпечення, встановлює статус
СТАТУТ
Установчими зборами засновників Громадської організації «Асоціація незалежних фінансових консультантів «Фінконсул»
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка