ДЕРЖАВНА САНІТАРНО ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ Головне управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області


Скачати 28.38 Kb.
Назва ДЕРЖАВНА САНІТАРНО ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ Головне управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області
Дата 15.04.2013
Розмір 28.38 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи


ДЕРЖАВНА САНІТАРНО - ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА

СЛУЖБА УКРАЇНИ

Головне управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області

29000, м. Хмельницький, вул. Пилипчука, 55 , тел./ факс: 72-07-07 (70-34-12), E-mail [email protected]



№01-05/01/ 104 від 25.12.12

Начальнику управління

освіти і науки ОДА

Очеретянку В.І.
[email protected]а

З метою профілактики ГРВІ та грипу серед дитячих організованих колективів області, виконання постанови головного державного санітарного лікаря України від 17.09.2012 р. №27 “Про забезпечення заходів щодо профілактики грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій в епідсезон 2012-2013” пропоную посилити контроль за дотриманням вимог санітарного законодавства в навчальних закладах. Відповідно до вимог п. 9.20.«Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх анвчальних закладів та організації навчально-виховного процесу” ( ДсанПіН 5.5.2.008-01), органами місцевої виконавчої влади та місцевого самоврядування приймаються рішення щодо тимчасового призупинення навчання в умовах значного погіршення метеорологічних показників: при швидкості руху повітря більше 5м/с, при підвищенні вологості вище 80% та при зниженні температури повітря до -20° С для І-ІУ класів та -24° - учнів У-ХІ класів. Такі ж вимоги залишаються при проведенні організованих масових заходів під час навчально-виховного процесу та в канікулярний період. Відповідальність за виконання санітарних правил і норм покладається на засновника (власника) та керівника навчального закладу. Щоденний контроль за виконанням чинних санітарних правил і норм здійснюють керівник та медичний персонал навчального закладу, а також відповідальна особа, призначена наказом керівника. В навчальних закладах необхідно першочергово виконати такі запобіжні заходи:

  1. Забезпечити відповідно до вимог чинних санітарних норм і правил повітряно-тепловий режим в усіх навчальних та позашкільних закладах: достатню температуру та вологість, режим провітрювання.

  2. Проводити часте (не рідше 2-х разів впродовж робочого дня) вологе прибирання класних кімнат, групових, спалень, місць загального перебування із застосуванням миючих засобів.

  3. Широко розгорнути санітарно-просвітню роботу серед дітей та обслуговуючого персоналу шляхом різноманітних заходів: написання диктантів, випуск санбюлетнів, проведення бесід, конкурсів, вікторин, впровадження “Днів здоров’я”. Не допускати в організовані колективи хворих на грип та ГРВІ.

  4. Не припиняти проведення загартовуючих процедур в дошкільних, інтернатних та загальноосвітніх закладах. Проводити фізкультхвилинки в навчальних закладах при відкритих кватирках чи фрамугах. Уроки з фізичного виховання, якщо дозволяють погодні умови, проводити на відкритих спортивних майданчиках.

  5. Проводити в обов’язковому порядку штучну С-вітамінізацію страв, індивідуально – вітамін С в вигляді драже; в інтернатних закладах – полівітамінні комплекси (за призначенням педіатрів). Включати в меню для дітей організованих колективів свіжі фрукти, овочі (в т.ч. часник, цибулю).

  6. Організувати знезараження столового посуду методом прожарювання в духових шафах та ошпарюванням.

  7. Створити умови для дотримання правил особистої гігієни дітей, забезпечивши роботу всіх умивальників, придбати електро- або паперові рушники, рідке мило. Суворо стежити за виконанням гігієнічних навичок школярами та вихованцями.

  8. В кожному навчальному закладі створити 2-х тижневий запас миючих та дезінфікуючих засобів широкого спектру дії і постійно його поповнювати.

  9. Поповнити запаси необхідних засобів медичного призначення для медичних кабінетів, аптечок І медичної допомоги, обладнати відповідно до вимог ізолятори, не допускати використання їх не за призначенням.


Прошу довести інформацію до начальників управлінь і відділів освіти, керівників навчальних та позашкільних закладів.

Начальник Головного

управління Держсанепідслужби

у Хмельницькій області І.М.Баланюк

Схожі:

Державна санітарно-епідеміологічна служба
Державна інспекція з контролю якості лікарських засобів направляє для виконання постанову Головного державного санітарного лікаря...
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА...
Протягом останніх 3 років на територію України було завезено 387 випадків малярії з 24 країн далекого зарубіжжя та з 5 країн СНД,...
МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ Державна санітарно-епідеміологічна...
Про забезпечення заходів щодо профілактики грипу та ГРВІ в епідсезон 2009-2010 рр попередження заносу та розповсюдження пташиного...
Начальник Гадяцького міжрайонного Управління Головного Управління...

«МАКАРІВСЬКА РАЙОННА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СТАНЦІЯ» М І Н І СТЕРСТВАОХОРОНИЗДОРО...
Проте, незважаючи на наявність певних позитивних зрушень, санітарно-епідемічну ситуацію в районі слід оцінювати, як напружену
ПРАВИЛА
ТВО начальника Кременчуцького міськрайонного управління головного управління Держсанепідслужби у Полтавській області
План перевірок дотримання санітарно-епідеміологічного законодавства...
ДЗ «Тернопільська міська санітарно-епідеміологічна станція» на 2010 рік (об’єкти попереднього нагляду)
РЕГЛАМЕНТ (ІНФОРМАЦІЙНА КАРТКА)
ДЗ «Тернопільська лінійна санітарно-епідеміологічна станція на Львівській залізниці» МОЗ України
ЗАЯВ А
Городоцький районний відділ Управління міністерства надзвичайних ситуацій України в Хмельницькій області
М ІНІСТЕРСТВО ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСТІ НАКАЗ
Плану заходів, затверджених наказом Головного управління юстиції у Волинській області від 05. 08. 2011 №324 «Питання виконання Закону...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка