Міні-лекція із теми „Комп'ютерна презентація”


Скачати 31.22 Kb.
Назва Міні-лекція із теми „Комп'ютерна презентація”
Дата 12.07.2013
Розмір 31.22 Kb.
Тип Лекція
bibl.com.ua > Інформатика > Лекція
Міні-лекція

із теми „Комп'ютерна презентація”
Сьогодні ми приступаємо до вивчення теми „Презентація”. На її вивчення відводиться 4 години. (Роздається план вивчення даної теми). Для оцінювання навчальних досягнень з даної теми ми будемо користуватись критеріями оцінювання навчальних досягнень з даної теми та оцінювання презентації (вчитель роздає учням критерії).

З даної теми ви повинні знати і вміти ( роздаються питання, які учні повинні знати і вміти та очікувані результати).

Давайте вияснимо, що означає саме слово „презентація” і що ви знаєте про презентацію та її створення?

Проводимо це у вигляді інтерактивної гри „Мікрофон”.

(учням, які бажають висловити свою думку, передається мікрофон).

Вчитель підсумовує сказане і включає все це в подальше пояснення. Учні, які вміють створювати комп’ютерні презентації, отримують індивідуальні завдання: створити презентацію для створення реклам, повідомлень, висвітлення роботи гуртків, клубів, демонстрації колекцій, спортивних досягнень, власних проектів тощо.

Дійсно слово презентація походить від латинського слова “presentation” , що в прямому переводі означає передаю, вручаю. Отже, презентація – це представлення.

Комп’ютерна презентація – це набір кольорових карток-слайдів спеціального формату з певної теми, тобто зручний інструмент, за допомогою якого можна наочно і в інтерактивній формі донести до глядача інформацію. На слайдах можна розміщати тексти, малюнки, діаграми, автофігури та будь-яку іншу графічну інформацію. Щоб оживити показ створених слайдів, можна додати анімацію, добавляти ефекти анімації та звукові ефекти, озвучувати слайди та інше. Через комп’ютерну презентацію можна представляти різні навчальні проекти, науково-дослідні роботи з МАН, розкривати теми з будь-яких навчальних предметів, дослідження, реклами, створювати і демонструвати навчальні і довідкові слайд-фільми, висвітлювати роботу класу, гуртків, цікавих захоплень, демонструвати колекції, спортивні досягнення та інше.

Щоб краще ви зрозуміли призначення комп’ютерних презентацій, переглянемо кілька із них. Зверніть увагу на проекти презентацій, в яких учні мотивують вибрану тему, проводять дослідження, обрахунки, роблять висновки (демонстрація готових презентацій).

Для створення і демонстрації комп’ютерної презентації призначена програма Microsoft PowerPoint, яка входить в пакет Microsoft Office для Windows.

В процесі створення презентації потрібно проявляти себе як сценарист, режисер, художник і вимогливий глядач. Якість презентації буде залежати від вашої творчості та від художніх та естетичних смаків.

Оскільки PowerPoint входить в пакет Microsoft Office для Windows, то операції по створенню, відкриттю і збереженню документів, операції по введенню і редагуванню тексту, вставленню малюнків у текст в презентаціях виконуються практично так само, як і в програмах Word та Paint.

Про сучасні комп’ютери говорять як про мультимедійні пристрої. Під словом мультимедіа розуміють здатність зберігання в певній послідовності різних видів інформації: числової, текстової, логічної, графічної, звукової та відео.

Пристрої комп'ютера, які призначені для роботи зі звукової та відеоінформацією, мають назву пристроїв мультимедіа. До них також відносять пристрої для запису та відображення мультимедійних даних — дисководи СD-ROM, DVD і т. п.

Спеціальні програми, які дозволяють створювати, редагувати та відображати мультимедійні дані, називають мультимедійними про­грамними засобами.

В останній час створено ще більшу кількість мультимедійних програмних продуктів. Це і енциклопедії з найрізноманітніших сфер життя (історія, мистецтво, географія, біологія, музика) та навчальні програми (з різних мов, фізики, хімії).

Мультимедійні програмні продукти можуть бути інтерактивни­ми, тобто користувач може активно взаємодіяти з програмою, керу­вати нею.

Комп'ютерна презентація є одним з видів мультимедійного про­екту. Комп'ютерні презентації часто застосовують у рекламі, при виступах на конференціях та нарадах, вони можуть також викорис­товуватись на уроках у процесі пояснення матеріалу вчителем або доповідей учнів.

За допомогою додатків РоwегРоіnt текстова та числова інформація легко перетворюється на добре оформлені слайди та діаграми.

В основі будь-якої презентації лежить набір слайдів, на яких розташовані текст, графіки, рисунки. Електронні слайди подібні до звичайних фотографічних, проте створюються значно простіше. Програма РоwегРоіnt сама запитує всю необхідну текстову й число­ву інформацію, а також надає безліч готових варіантів дизайну та шаблонів змісту.

Схожі:

Узагальнення і систематизація знань з теми «Текстовий редактор MS WORD»
Обладнання: персональні комп’ютери, програмне забезпечення MS WORD, комп'ютерна презентація, картки з завданнями
УРОК ВСЕСВІТНЬОЇ ІСТОРІЇ В 6 КЛАСІ. Тема уроку
Обладнання: підручник, атласи, картки із завданнями, роздатковий матеріал, таблиці,ілюстрації до теми, комп’ютерна презентація
Урок 1 Тема уроку. Продукти харчування, їх склад
...
Тема уроку. ФОТОСИНТЕЗ
Обладнання: комп'ютерна презентація уроку, фрагмент відеофільму «Цитологія», схема «Процес фотосинтезу», тестові завдання (комп’ютерний...
Уроку: РЕКЛАМА. Дата: 13. 03. 2009 Клас
Обладнання: персональний комп’ютер, комп’ютерна презентація, відео реклама, друкована реклама, фломастери, папір, конверти з завданням...
Лекція з курсу «Комп’ ютерна графіка»
Автор: доцент кафедри інноваційних та інформаційних технологій в освіті Бойчук В. М
Лекція з курсу «Комп’ ютерна графіка»
Автор: доцент кафедри інноваційних та інформаційних технологій в освіті Бойчук В. М
Лекція з курсу «Комп’ютерна графіка»
Автор: доцент кафедри інноваційних та інформаційних технологій в освіті Бойчук В. М
Лекція з курсу «Комп’ютерна графіка»
Автор: доцент кафедри інноваційних та інформаційних технологій в освіті Бойчук В. М
Лекція з курсу «Комп’ютерна графіка»
Автор: доцент кафедри інноваційних та інформаційних технологій в освіті Бойчук В. М
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка