Підсумки діяльності Дрогобицького управління водного господарства за 2014 рік


Скачати 80.9 Kb.
Назва Підсумки діяльності Дрогобицького управління водного господарства за 2014 рік
Дата 24.02.2016
Розмір 80.9 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Географія > Документи
Підсумки діяльності Дрогобицького управління водного господарства за 2014 рік

Дрогобицьке управління водного господарства у 2014 році спрямовувало свою діяльність на забезпечення потреб населення і галузей економіки області у водних ресурсах та їх раціональне використання, забезпечення працездатності водогосподарських об’єктів і меліоративних систем, виконання природоохоронних заходів, поглиблення міжнародної діяльності та вдосконалення нормативно-правового забезпечення.

Потягом звітного періоду Дрогобицьким управлінням водного господарства проводився постійний контроль за гідрометеорологічною і водогосподарською обстановкою на території області, збір, узагальнення та аналіз даних про водогосподарську та гідрометеорологічну ситуацію, гідрологічний та гідрохімічний стан водних об‘єктів у басейнах річок та подавалася щоденна, щотижнева та щомісячна інформації до Кризового центру Львівського облводресурсів.

У 2014 році Дрогобицьке управління водного господарства облводресурсів виконало комплекс підготовчих робіт і заходів з метою ефективної підготовки і безпечного пропуску льодоходу, весняної повені та паводків відповідно затвердженого “План дій” .

Управлінням розроблено та уточнено плани оперативної взаємодії з іншими спеціалізованими службами ЦЗ районів щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації, а також постійно підтримується зв’язок з районними відділами МНС та органами місцевого самоврядування.

Під час проходження дощового паводку протягом 15-18 травня управлінням постійно проводилася тісна співпраця з територіальними підрозділами ДСНС України у Львівській області та з органами місцевого самоврядування.

У Дрогобицькому районі внаслідок проходження дощового паводку річковими водами було підтоплено 10 населених пунктів, 230 житлових будинки, 640 присадибних ділянок, 1218 га с/г угідь. А також було пошкоджено 9 водогосподарських об’єктів. загальна сума збитків становить 68,35 тис. грн., потреба в коштах для відновлення водогосподарських об’єктів становить 790,0 тис. грн.

Для ліквідації наслідків дощового паводку управлінням було задіяні 4 одиниці техніки та механізмів, 30 інженерно-технічних працівників та робітників. Для перекачування води працювало 5 насосних станцій, якими відкачано 1070 тис. м3 води.

Після проходження паводку Дрогобицьке управління водного господарства надіслало листи головам районних рад та адміністрацій з вимогою вжити дієвих заходів щодо захисту сільських населених пунктів та сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод.

Відповідно до плану основних заходів цивільного захисту Львівського облводресурсів та плану ЦЗ області на 2014 рік фахівці з ЦЗ приймали участь у командно-штабних навчаннях.

У звітному періоді фахівцями управління обстежено 84 водних об’єкти, встановлено технічний та екологічний їх стан, впорядковано та розчищено 17 джерел про- інвентаризовано 12 джерел.

За оренду водних об’єктів загальнодержавного значення до бюджету сплачено 26947,54 грн..

Управлінням розроблено, затверджено і погоджено з водокористувачами режими роботи 3 водосховищ, а також встановлено режими роботи 17-ти ставків для 4-ох водокористувачів зони діяльності управління, які здійснюють рибогосподарську діяльність відповідно до виданих їм дозволів на спецводокористування.

Фахівцями управління проводиться постійна просвітницька та роз’яснювальна робота, у рамках якої було підготовлено та надруковано в ЗМІ 7 статей. Спеціалісти управління проводили роботу з органами місцевої влади (направлялись листи) з пропозицією проведення розчистки від сміття берегів річок, ПЗС, придорожніх кюветів тощо. Введено в дію інформаційно-пошукову програму «Водні ресурси Львівської області».

З 22 березня по 12 вересня проведено міжнародний басейновий конкурс «Барви Дністра». На конкурс управління направило 12 робіт, 2 ( дві ) з яких зайняли призові місця.

Дрогобицьким управлінням водного господарства протягом 2014 року здавались звіти форми 2 – ТП (водгосп).

Зусилля управління в 2014 році були спрямовані на забезпечення сталої, безаварійної роботи міжгосподарських державних меліоративних систем та протипаводкових захисних споруд.

Дрогобицьким управлінням водного господарства виконано роботи з поточного ремонту на міжгосподарській мережі на суму 38,4 тис. грн.. При цьому, за рахунок коштів спеціального фонду виконано робіт на суму 37,7 тис. грн., бюджетне фінансування становило лише 0,7 тис. гривень.

Протягом 2014 року виконувались завдання наказу Львівського облводресурсів №31 від 07.02.2014 року "Про основні напрямки роботи та завдання з експлуатації водогосподарсько-меліоративного комплексу у 2014 році" .

За цей період було відремонтовано гідротехнічних споруд - 106 шт (103% завдання на рік).

Обкошування каналів і дамб здійснено на площі 842 га (103% до завдання), з них механізмами – 62 га (100% до завдання).

На відкритій мережі виконано очистку каналів від мулу в об’ємі 9,5 тис.м.куб (106 % до завдання).

Відремонтовано 1 насосно-силовий агрегат (100% до плану).

Виконано завдання з надання платних послуг по зволоженню на площі 2,5 тис.га у сумі 8,6 тис.грн.

З 1 жовтня 2014 року підвідомчими управліннями проводяться роботи з підготовки меліоративної мережі до вегетаційного періоду (до 1 червня 2015 року), згідно запланованих об’ємів. Обсяги виконання станом на 01 березня 2015 року становлять:

- площа підготовки систем – 53,8 тис. га (80% плану)

- очистка каналів міжгосподарської меліоративної мережі – 2,2 тис.м.куб (55 % плану);

- підготовлено 3 насосних станцій (100% плану);

- ремонт ГТС на міжгосподарській меліоративній мережі - 6 шт. (11% плану);

Відповідно до вимог Положення про проведення планово-попереджувальних ремонтів необхідно відновити та укомплектувати ділову і технічну документацію на експлуатаційних дільницях.

Для захисту територій населених пунктів і сільгоспугідь польдерними, дренажними, захисними насосними станціями за 2014 рік перекачано 1070 тис.куб. м надлишкових вод..

З початку року відремонтовано 1 од. насосно-силовий агрегат ( 100% від завдання).

Відповідно до наказу Держводагентства від 01.07.2014 № 80 «Про забезпечення підготовки водогосподарсько-меліоративного комплексу до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2014-2015 років» управлінням виконані заходи з підготовки об'єктів виробничого призначення у повному обсязі.

За 2014 рік Дрогобицьке УВГ використано за рахунок коштів держбюджету близько 29,4 тис.кВт-годин електроенергії (на 26,2 % менше за показник 2013 року).

За результатами роботи у 2014 році заборгованість за спожиті енергоносії в управлінні відсутня.

Тарифи на електроенергію протягом 2014 року зросли у середньому
на 30,8 % (протягом 2013 – на 8%, 2012 – на 7,2 %).

На 2014 рік Дрогобицькому управлінню водного господарства наказом Держводагентства від 03.02.2014 № 10 були доведені конкретні завдання щодо виконання галузевої програми підвищення енергоефективності в межах реальних обсягів коштів, які можна залучити на зазначені цілі, наказом Держводагентства від 28.02.2014 № 28 та наказом облводресурсів від 13.03.2014 № 52 встановлені річні ліміти споживання паливно-енергетичних ресурсів. Здійснювався постійний контроль за виконанням зазначених наказів.

У січні-грудні 2014 року Дрогобицьким управлінням водного господарства виконувалися завдання з економії енергоресурсів та коштів на їх оплату.

Одним з основних завдань управління є ефективне використання державного майна, у тому числі автотранспортної техніки і механізмів. Станом на 01.01.2015 року на балансі управління знаходиться 20 одиниць автотранспортної техніки та механізмів, зокрема: 3 вільних трактори 7 автотранспортних засобів, 1 автокран, 3 бульдозери, 5 екскаваторів, 1 легковий автомобіль.

Протягом січня-грудня 2014 року за рахунок надання платних послуг автотранспортною технікою і механізмами управління отримало 223,2 тис.гривень.

За рахунок виконання земляних робіт землерийною технікою за січень-грудень 2014 року отримано коштів на рахунок спеціального фонду бюджету на суму 202,1 тис.грн.

Середній виробіток на один екскаватор за 2014 рік в управлінні становить 6,1тис.куб. м., на один бульдозер – 5,9 тис. куб.м.

За минулий рік управлінням було впроваджено 1 раціоналізаторську пропозицію, тобто фактичне виконання завдання з раціоналізаторської діяльності складає 100 відсотків.

Особливу увагу приділяється заходам з охорони праці. Для покращення умов праці і попередження випадків травматизму та пожеж в управлінні проводилась робота з виконання заходів, передбачених наказом від 10.02.2014 року №34 та зобов’язань колективних угод між управлінням та профспілкою.

У квітні 2014 року було проведено низку заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні.

Комісією управління проведено навчання та атестацію з охорони праці своїх працівників, всього атестовано 123 працівники.

Відповідно до наказу Львівського облводресурсів від 13.10.2014 року №176 у м. Львові з 15 жовтня до 23 жовтня проведено навчання і перевірку знань посадових осіб з електробезпеки на групу допуску, атестовано 3 чоловіки.

Викладачами Кам’янко-Дніпровської технічної школи (відповідно до наказу Львівського облводресурсів від 10.11.2014 року №242) проведено навчання із професійної підготовки і з безпечного виконання робіт, навчанням охоплено 66 працівників.

Поступово забезпечувалось функціонування розробленої Національним науково-дослідним інститутом промислової безпеки та охорони праці системи управління охороною праці в галузі водного господарства і меліорації земель.

Особлива увага зверталася на оснащення виробничих і адміністративних об’єктів первинними засобами пожежогасіння та на виконання заходів, передбачених Програмою із забезпечення пожежної безпеки на об’єктах Дрогобицького управління водного господарства у 2013-2015 роках.

Працівники управління забезпечені спецодягом на 29.8 %.

На заходи з охорони праці у 2014 році було витрачено 3,1 тис. грн..

Нещасних випадків, випадків пожеж та дорожньо-транспортних пригод у Дрогобицькому управлінні водного господарства за 2014 рік не зареєстровано.

Із запланованих на 2014 рік асигнувань у сумі 3991,8 тис. грн., профінансовано 3991,8 тис. грн.. Слід відзначити, що без затримки та стовідсотково здійснювалось фінансування на виплату заробітної плати з нарахуваннями та оплату енергоносіїв.

У цілому управління успішно виконало завдання щодо нарощування обсягів платних послуг. За 2014 рік надійшло 674,5 тис. грн., що на 21,6 % більше в порівнянні з минулим роком (554,7 тис. грн.).

На покриття дефіциту бюджету загального фонду з коштів спеціального фонду спрямовано 131,5 тис. грн. За рахунок інших надходжень спеціального фонду надійшло 46845,6 тис. грн., що відповідає кошторисним призначенням та касовим видаткам. Фактичні видатки становлять 46845,7 тис. грн., що більше кошторисних призначень (КЕКВ 2210) та касових видатків на 0,1 тис. грн. за рахунок використання матеріалів, отриманих у 2008 році як благодійна допомога.

З інших джерел за 2014 рік залучення коштів становить 1356,4 тис. грн., що на 489,6 тис. грн. менше рівня 2013 року.

За 2014 рік внесено платежів до бюджету 388,9 тис. грн., в тому числі до державного бюджету 63,9 тис. грн. Недоїмка по платежах до бюджету відсутня.

Дрогобицьким управлінням водного господарства постійно здійснюється контроль за виконанням заходів з погашення кредиторської заборгованості за рахунок коштів як загального, так і спеціального фондів державного бюджету та зменшення дебіторської заборгованості.

Кредиторська заборгованість за даними фінансової звітності за 2014 рік зменшилась на 19,9 тис. грн. та становить 88,1 тис. грн. і є не погашеною внаслідок не проведення платежів та відсутності кошторисних призначень. По загальному фонду (КПКВ 2407050) – відсутня. По спеціальному фонду (КПКВ 2407050) – 88,1 тис. грн.

Дебіторська заборгованість по Дрогобицькому УВГ за 2014 рік зросла на 45,3 тис. грн. і становить 45,3 тис. грн..

Станом на 01 січня 2015 року у Дрогобицькому управлінні водного господарства працює 134 працівники , з них 40 спеціалістів, 94 робітники та 15 працівників керівного складу. Серед всіх працівників 29 мають повну вищу освіту, що становить 22% від загальної кількості працюючих.

Протягом 2014 року свій кваліфікаційний рівень підвищили 6 працівників.

У 2014 році на навчання в Національний університет водного господарства та природокористування направлено на денну форму навчання одного студента на факультет «гідротехніка» (водні ресурси).

Управлінням здійснювалось оперативне реагування на звернення громадян. За 2014 року до Дрогобицькому управлінню водного господарства надійшло 9 звернень, які були оперативно розглянуті та надані відповіді у терміни згідно чинного законодавства.

Схожі:

ПІДСУМКИ ДІЯЛЬНОСТІ ДРОГОБИЦЬКОГО УПРАВЛІННЯ ВОДНОГО ГОСПОДАРСТВА за І квартал 2015 року
План дій ” з підготовки до пропуску весняної повені, льодоходу та дощових паводків у 2015 році. Проведено обстеження гідротехнічних...
ПРОГРАМА  РОЗВИТКУ  ВОДНОГО  ГОСПОДАРСТВА НА  ПЕРІОД  ДО  2021  РОКУ  В  РАЙОНІ
Роман Романович – начальник Коломийського міжрайонного управління водного господарства
Міністерство освіти і науки України Національний університет водного...
«Українська мова» для студентів напряму підготовки 030505 «Управління персоналом і економіка праці» денної форми навчання
ПЛЕНАРНЕ
Про підсумки розвитку освіти міста у 2012/2013навчальному році та пріоритетні завдання на 2013/2014 навчальний рік
П Л А Нроботи виконавчого комітету Глухівської міської ради на січень 2013 рік
Про підсумки виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку міста Глухова за 2012 рік та основні напрями розвитку...
Про підсумки роботи агропромислового
Заслухавши та обговоривши інформацію в о начальника управління агропромислового розвитку районної державної адміністрації Хименко...
Львівський регіональний інститут державного управління Національної...
Особливості державного управління інституціями культури на прикладі (міста, області)
Особливості підсилення залізобетонних елементів полімерними композиціями
...
Рік реформ: проміжні підсумки у земельній сфері та пріоритети на...
Корупцією в земельних відносинах, у тому числі за рахунок дерегуляції та кадрового перезавантаження, підвищення рівня сервісу для...
Про підсумки виховної роботи закладів району за 2012-2013 навчальний...
Концепції «Сім’я і родинне виховання, «Національної програми патріотичного виховання громадян, формування здорового способу життя,...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка