КОНКУРС ІЗ ПРИКЛАДНИХ ПРОБЛЕМ ЕНЕРГЕТИКИ


Скачати 456.29 Kb.
Назва КОНКУРС ІЗ ПРИКЛАДНИХ ПРОБЛЕМ ЕНЕРГЕТИКИ
Сторінка 1/6
Дата 18.05.2013
Розмір 456.29 Kb.
Тип Конкурс
bibl.com.ua > Фізика > Конкурс
  1   2   3   4   5   6
ФОНД ЦИВІЛЬНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА РОЗВИТКУ США (CRDF Global Global)

ПРОГРАМА СПІЛЬНИХ НАУКОВИХ ПРОЕКТІВ – 2010/2011 (ПСНП-2010/2011)

КОНКУРС ІЗ ПРИКЛАДНИХ ПРОБЛЕМ ЕНЕРГЕТИКИ
І. Вступ. Загальні положення

Фонд цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global) приймає заявки на конкурс із прикладних проблем енергетики за Програмою спільних наукових проектів 2010/2011 років. Заявки на цей конкурс приймаються тільки від спільних груп дослідників зі США та України. Фінансування за цією програмою є спільним від CRDF Global та Державного агентства України з питань науки, інновацій та інформації. За програмою надаватимуться гранти в сумі до 88 000 доларів США на період до двох років на підтримку спільних груп американських та українських науковців.

Знаходження альтернативних і поновлюваних джерел енергії та зниження рівня її споживання належать до ключових компонент розв’язання проблем зміни клімату та сприянню економічному зростанню. Визнаючи важливість міжнародної координації досліджень у цій галузі, CRDF Global підтримає американсько-українські дослідницькі групи, що працюватимуть над удосконаленням існуючих і створенням нових технологій ефективного використання енергетичних ресурсів, спрямованих на зменшення втрат енергії, використання альтернативних і поновлюваних енергетичних ресурсів у найбільш енерговитратних секторах економіки, як в Україні, так і в США.

Спільна програма приймає заявки з наступних напрямів досліджень:


  • енергоефективність у сільському господарстві;

  • енергоефективність у промисловості;

  • зниження енерговитратності в металургії;

  • енергоефективні транспортні системи та машини;

  • енергоефективні будинки та їхні обладнання, компоненти та системи;

  • виробництво та використання енергії з альтернативних і поновлюваних джерел (біопалива, гідроенергетика, сонячна енергетика, вітрова енергетика, паливні елементи).


CRDF Global – незалежна неприбуткова благодійна організація, створена Урядом США в 1995 році з метою підтримки міжнародного науково-технічного співробітництва шляхом надання грантів, технічних ресурсів і проведення навчання. Подальшу інформацію про CRDF Global можна знайти на Web-сторінці CRDF Global (www.crdf.org). CRDF Global отримує кошти для цієї програми від Державного департаменту США і Національного наукового фонду США.

Державне агентство України з питань науки, інновацій та інформації – центральний орган виконавчої влади України в галузі науки, техніки, інновацій та інформації.

ІІ. Опис програми
А. Загальні положення. Максимальний розмір гранту загалом складатиме 68 тисяч доларів США від CRDF Global і еквівалент 20 тисяч доларів США у національній валюті України, від Державного агентства України. Не більше, ніж 72 тис. доларів США з коштів, наданих на кожен проект, будуть використані на витрати української дослідницької групи, в тому числі на підтримку установи, де виконуватиметься проект. Не більше 16 тис. доларів США може бути використано для витрат американської групи. Ці кошти надаватимуться окремо і опрацьовуватимуться безпосередньо відповідними особами та установами.

Заявки на конкурс із проблем змін клімату та енергетики за Програмою спільних наукових проектів 2010/2011 років будуть прийматись за наступним графіком.

Термін подання заявок

Галузі науки

Оголошення результатів


Понеділок, 28 березня 2011 року, о 23.59 за вашінг-тонським часом

Усі заявки ПОВИННІ стосуватись енергетики. Розглядатимуться проекти з усіх галузей науки, зокрема:


  • Біології

  • Хімії

  • Геології

  • Математики

  • Фізики

  • Технічних наук




П’ятниця, 15 липня 2011 року, о 17.00 за вашінгтонським часом, електронною поштою


Див. детальні інструкції в розділах Е та G щодо вимог до заявок і процедури їхнього подання.
В. Межі проекту. Заявки, що подаються на цей конкурс, мають стосуватись прикладних проблем енергетики.

С. CRDF Global рекомендує заявникам звернутись до менеджера програми ПСНП (cgp@crdf.org), якщо вони не впевнені, чи відповідає їхня тематика вимогам конкурсу.
D. Особливі переваги. Основним фактором, що визначатиме можливість фінансування проекту, є його науковий рівень та виконання інших критеріїв, зазначених в розділі ІІ. I.

Перевага також надаватиметься:

  • проектам, що передбачають відрядження членів обох груп;

  • проектам за участю одного або кількох молодих науковців1 у одній з груп або обох групах. Заохочуються відрядження молодих науковців за проектом.

  • керівникам проектів, які ніколи не отримували фінансування від CRDF Global.



Е. CRDF Global очікує, що отримувачі грантів:

  • опублікують результати досліджень, прямо пов’язаних із грантом ПСНП 2010/2011 року, мінімум у двох (2) міжнародних рецензованих журналах до подання заключного звіту за проектом;

  • вестимуть і подадуть до CRDF Global табель на дослідників, які отримуватимуть індивідуальну фінансову підтримку (ІФП) за проектом;

  • подадуть три звіти кожних півроку, а також заключний звіт.

  • Крім того, CRDF Global заохочує отримувачів грантів, наскільки можливо, брати участь у міжнародних конференціях із прикладних проблем енергетики. Це може бути включено до бюджету вашого проекту. Див. розділ ІІ.К.1.c.


E. Вимоги. Кожна заявка має відповідати наступним вимогам:
1. Кожна заявка, що подається до ПСНП, повинна мати одного українського співкерівника та одного співкерівника зі США, кожен з яких повністю відповідатиме за проект у своїй країні, координуючи роботу всіх учасників та організацій.

2. Кожен співкерівник повинен:

а) мати ступінь Ph.D., M.D., або еквівалентний;

б) мати принаймні п’ять (5) наукових публікацій у наукових виданнях, що підлягають незалежному рецензуванню (три публікації, якщо заявник отримав зазначений вище ступінь менш ніж 6 років тому);

в) працювати постійно в цивільній науково-дослідній установі2.
3. Український співкерівник має бути громадянином України та постійно проживати в Україні. Всі українські учасники повинні жити в Україні протягом більшої частини періоду гранту.
4. Американський співкерівник і учасники американської групи мають бути громадянами США або постійними жителями США, і повинні мешкати в США під час виконання проекту. Американські аспіранти можуть бути іноземними громадянами, але повинні бути прийняти до аспірантури в акредитованій організації США.
5. Всі проекти повинні бути орієнтовані на невійськові цілі і виконуватись у цивільних науково-дослідних установах.
6. Кожна заявка розглядається незалежно, і тому не може бути частиною або залежати від успіху інших заявок, що подаються за цією програмою.
7. Співкерівники, які мали попередні або діючі гранти CRDF Global, у тому числі гранти СНП, до завершення яких у крайній термін подання заявок залишиться не більше шести (6) місяців, можуть подавати заявку за цією програмою. Такі заявники повинні вчасно подати до CRDF Global всі необхідні звіти, у тому числі заключні. Див. розділ II.Р.3 нижче.
8. CRDF Global залишає за собою право обмежувати участь будь-яких осіб та організацій в його програмах. CRDF Global дотримується всіх законів і правил США щодо експортного контролю та участі іноземних громадян і організацій. Політика CRDF Global полягає в тому, щоб не вести справ з установами, щодо яких Урядом США встановлені обмеження, без відповідного дозволу Уряду США.
G. Подання заявок. Всі заявки мають подаватись в електронній формі через Web-сторінку Програми спільних наукових проектів CRDF Global: http://proposals.crdf.org/appliedenergy
Заявка має бути подана тільки ОДИН раз тільки ОДНИМ із співкерівників проекту. Співкерівники з України та США мають спільно розробити заявку та отримати згоду директора українського інституту і представника американської організації. Коли остаточний варіант заявки буде готовий, вони повинні обрати одного зі співкерівників, який подасть заявку в електронній формі через Web-сторінку CRDF Global.

По закінченні процесу електронного подання український та американський співкерівники одержать повідомлення про отримання заявки. Копію цього повідомлення буде відправлено директору інституту з України та представнику американської організації. Подальші інструкції щодо електронного подання заявок є на зазначеній Web-сторінці CRDF Global.

Державне агентство України з питань науки, інновацій та інформатизації. Заявники повинні, крім електронного подання з Web-сайту CRDF Global, також подати два (2) друковані примірники заявки англійською мовою і два (2) друковані примірники заявки українською мовою. Кожен із цих примірників повинен починатись із підписаної першої сторінки (Форма А) з підписами українського співкерівника та директора його організації.

Усі друковані матеріали подаються до Державного агентства України з питань науки, інновацій та інформації: 01601 Київ, бульвар Тараса Шевченка 16, кімната 311, тел. (044) 246-38-34 (координатор проекту Максимова Олена Анатоліївна) в той же термін (за поштовим штемпелем), що й електронне подання заявки.
Спеціальні вимоги для заявників з України



Країна співкерівника

Вимоги

Конкретизація

Отримувач подання

Україна

  • 2 друковані примірники заявки англійською мовою

  • 2 друковані примірники заявки українською мовою

  • Експертний висновок українською мовою

  • Авторська довідка українською мовою

  • Експертний висновок від української організації, що бере участь у проекті, заявляє про те, що проект може бути опублікований за кордоном.

  • Авторська довідка засвідчує дотримання правил стосовно режиму секретності та патентного права.

  • Рекомендовані форми цих документів можна отримати електронною поштою від Українського представництва CRDF Global (див. Розділ ІІІ).



Державне агентство України з питань науки, інновацій та інформації



Н. Розгляд заявок. Всі заявки будуть перевірені CRDF Global по їх отриманні щодо повноти та дотримання вимог. Наукове рецензування буде проведено експертними радами і зовнішніми рецензентами, призначеними CRDF Global. У своїх рішеннях експертні ради керуватимуться критеріями оцінки, наведеними в розділі II.І нижче.

Надання грантів залежить від виділення коштів установами Уряду США, що спонсорують цей конкурс. За результатами попередніх конкурсів, середній рівень успіху становить 8-10%. Всі рішення CRDF Global є остаточними.
І. Критерії оцінки. Експертні ради і зовнішні рецензенти користуватимуться в оцінці проектів за цією програмою наступними критеріями.

1. Технічний рівень: чи пропонуються в проекті нові методи; наскільки окремі елементи плану досліджень відповідають його цілям.

2. План досліджень: технічна реалістичність запропонованого плану, практичність менеджменту, адекватність наявних ресурсів, як технічних, так і фінансових.

3. Вплив досліджень: вірогідність того, що реалізація проекту приведе до появи нових знань, що матимуть істотній вплив на одну або кілька галузей науки, або того, що результати проекту стануть основою нової або вдосконаленої технології.

4. Рівень персоналу: кваліфікація дослідників та інших учасників, сильні та слабкі сторони обох партнерів, а також збалансованість співпраці та розподіл вигід від партнерства.

5. Вплив на освіту та інфраструктуру: створення нових можливостей для персоналу (участь молодих науковців, дослідників з університетів, жінок), спільне використання обладнання різними установами, довгострокові позитивні впливи в соціальних, економічних та екологічних питаннях у відповідних країнах.
При однаковому науковому рівні перевага надаватиметься проектам, в яких беруть участь науковці, що раніше працювали в галузі озброєння.
J. Зміст заявки. Всі заявки повинні бути написані англійською мовою. Радимо всім заявникам познайомитись із сторінкою "Типові запитання щодо подання заявки ПСНП": http://www.crdf.org/focusdocs/focusdocs_show.htm?doc_id=428393 Подивіться зразки заповнених форм та приклади того, як уникати типових помилок.

Кожна заявка повинна включати всі наступні елементи. Тільки такі заявки будуть розглядатись. Всі заявки повинні бути надруковані англійською мовою через один інтервал, з полями в 1 дюйм з усіх сторін і нумерацією сторінок у правому верхньому куті. Має використовуватись шрифт Arial або подібні йому, не менші 10 pt.

Слід використовувати електронні шаблони форм А-D, підготовлені CRDF Global. Ці шаблони подані в кінці цього оголошення. Див. «Список документів, необхідних для подання заявки» в кінці Розділу ІІІ.

Жодна заявка не може використовувати шрифт, менший за 10 pt Arial. Шрифт Times New Roman 10 pt НЕ ДОЗВОЛЯЄТЬСЯ.




  1. Титульний аркуш (Форма А) з основною інформацією про проект, українського співкерівника, українського директора інституту, американського співкерівника, а також представника американської організації. Представник американської організації – особа, яка буде вести переговори з контрактних і фінансових умов у випадку надання гранту. Ця інформація також має бути введена під час електронного подання заявки.




CRDF Global вимагає, щоб Форму А підписали як український співкерівник, так і директор українського інституту.




  1. Резюме. Стисло, в одному абзаці, підсумуйте суттєві аспекти проекту, особливо його цілі, методи і потенційні результати.

  2. Опис проекту (максимум 8 сторінок, включаючи будь-які графіки, діаграми, фото та бібліографію). Опишіть:

а) підхід, цілі, основні етапи і критерії успіху, які вживатимуться в проекті;

b) чітко сформульований графік роботи по кварталах, із зазначенням усіх задач і цілей проекту;

с) за рахунок яких індивідуальних або спільних спроможностей дослідницьких груп із США та України проект може бути виконаний, яка робота в цьому напрямі виконувалась раніше членами груп (тут слід описати попередні гранти CRDF Global); див. Розділ ІІ.P.3 "Зауваження про запити на відновлення фінансування" нижче;

d) очікувані результати проекту у співставленні з критеріями CRDF Global, переліченими в розділі ІІ.I;

e) порівняння проекту з іншими поточними дослідженнями у відповідній галузі;

f) обладнання, що буде використано, з особливим обгрунтуванням запитів на закупівлю обладнання за рахунок CRDF Global;

g) як співкерівники із України та США будуть координувати виконання проекту і регулярно оцінювати ход його виконання. Кожен проект має передбачати значне, істотнє співробітництво між групами з України та США. Необхідно описати мету і тривалість усіх закордонних відряджень, які плануються в межах проекту.

  1   2   3   4   5   6

Схожі:

Всеукраїнський відкритий конкурс рефератів з ядерної енергетики та...
Всеукраїнський відкритий конкурс рефератів з ядерної енергетики та ядерної фізики
Всеукраїнський відкритий конкурс рефератів з ядерної енергетики та...
Всеукраїнський відкритий конкурс рефератів з ядерної енергетики та ядерної фізики
Управління освіти Чернівецької міської ради Чернівецька гімназія...
Всеукраїнський відкритий конкурс рефератів по ядерній енергетиці та ядерній фізиці
Резолюція наради з питань підготовки кадрів для атомної енергетики і промисловості України
України, проблем, які мають місце в учбовому процесі, і шляхів їх вирішення, 28 лютого 2008 року в м. Києві відбулася нарада, організована...
НОРМАТИВНИЙ ДОКУМЕНТ Міністерства енергетики та вугільної промисловості...
Об’єднанням енергетичних підприємств “Галузевий резервно-інвестиційний фонд розвитку енергетики ”
Всеукраїнський відкритий конкурс рефератів по ядерній енергетиці...
Всеукраїнський відкритий конкурс рефератів по ядерній енергетиці та ядерній фізиці «Атомна енергетика і суспільство»
УРОКИ №53-54 Тема. Розв'язування прикладних задач
Мета: розвиток пізнавальної активності учнів шляхом розв'язування прикладних задач, що передбачають за­стосування знань і вмінь,...
4 уч. Сьогодні іскристо вирує наснага
Якщо ви стежите за нашим виступом, то мали б уже зауважити, що він побудований на оптимістичній ноті. Це не означає, що ми не в курсі...
ШКІЛЬНИЙ КОНКУРС 2009 Положення про організацію та проведення
України конкурсу дослідницьких та творчих робіт «Історія і уроки Голокосту». Ми пропонуємо обдарованим і небайдужим до суспільних...
Урок №1 Тема уроку: Математичне моделювання
Мета уроку: сформувати знання учнів про математичне моделювання, про побудову математичних моделей до прикладних задач, про етапи...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка