Життя дається один раз


Скачати 45.73 Kb.
Назва Життя дається один раз
Дата 07.05.2013
Розмір 45.73 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Біологія > Документи


Долинська центральна районна бібліотека

Відділ комп’ютерних технологій



Життя дається один раз

(позбутися шкідливих звичок – зберегти здоров’я)
Вебліографічний список

Долина

2013

Шкідливі звички – ряд звичок, що є шкідливими для організму людини. Вони перешкоджають людині розвиватися як розумово, так і фізично. Серед цих звичок виділяють декілька найбільш шкідливих - це тютюнопаління, алкоголізм, та наркоманія. Кожна з цих звичок викликають залежність людини від тої чи іншої речовини, яку вона вживає.

Шкідлива звичка – це така залежність людини від чогось зовнішнього, яка поневолі і губить її. В одному з тлумачних словників подане таке визначення шкідливої звички: “Стан рабської залежності від якоїсь звички або чогось, що може в психологічному чи фізичному плані сприяти появі звички, причому залежність ця така сильна, що неможливість подолання звички серйозно травмує людину”.

Цей вебліографічний список створений в основному для підлітків. Саме в цей період життя людини, вона є більш схильною до шкідливих звичок.
Шкідливі звички

http://donsalt.dn.ua

Завітавши на сайт з однойменною назвою Шкідливі звички Ви можете почитати багато різних статей відносно цієї теми сьогодення. Наявність на цьому сайті рубрик та архіву публікацій робить його більш зручним для пошуку необхідної теми. В рубриках розміщенні різні типи шкідливих звичок та способи їх лікування.
Тютюнопаління

Найважливішим компонентом тютюнового диму є нікотин. Регулярне вживання нікотину викликає тютюнову залежність. Тривале і часте паління тютюну завдає значної шкоди здоров'ю курців, та оточуючих їх людей, що не палять i тварин. Від хвороб, розвиток яких є наслідком тютюнопаління, щорічно помирає 5,4 млн осіб. Тобто 1 з 10 смертей у світі спричинена саме вживанням тютюнових виробів.

http://uk.wikipedia.org/wiki/Тютюнопаління

У світовій он-лайн енциклопедії ВікіпедіЯ розміщено статтю про першу, з найбільш поширених, шкідливу звичку - тютюнопаління. Тут розміщено багато фактів, а саме: історія розвитку куріння, факти про куріння, “тютюнова” статистика України та Європи, біохімія тютюнового диму і дія його на організм, історія та дослідження боротьба з палінням.

http://www.rql.kiev.ua/cardio_j/PREVENTIVE/recommendations.htm

Відкривши цей сайт, ми можете переглянути рекомендації з профілактики і лікування тютюнопаління, які сформовані групою професорів інституту кардіології АМН України. Міжнародний досвід довів високу ефективність роботи медичних працівників, особливо первинних структур охорони здоров'я, у боротьбі з епідемією тютюнопаління. Саме вони, перебуваючи на передньому рубежі, відіграють важливу роль у формуванні готовності пацієнта до відмови від паління і поданні допомоги під час його припинення.
Алкоголізм

Захворювання, що викликається систематичним вживанням алкогольних напоїв, що характеризується патологічним потягом до них, призводить до психічних і фізичних розладів та порушує соціальні стосунки особи, яка страждає цим захворюванням.

http://uk.wikipedia.org/wiki/Алкоголізм

У світовій он-лайн енциклопедії ВікіпедіЯ розміщено статтю про другу, з найбільш поширених, шкідливу звичку - алкоголізм. Тут розміщено багато фактів, а саме: гостре алкогольне сп'яніння, класифікація захворювань, динаміка розвитку алкоголізму, шкідливість алкоголізму для людини та суспільства, вплив алкоголізму на сімейне життя, ураження статевої функції та лікування.
http://koleco.kiev.ua/alkogolizm-likuvannja-opis-simptomi-uskladnennja

Надмірне споживання алкоголю надає згубний вплив на здоров'я, працю, добробут і моральні підвалини суспільства. У зв'язку з цим алкоголізм є не тільки медичною, але й соціальною проблемою. Його соціальні наслідки, на відміну від медичних, можуть формуватися вже на стадії побутового п'янства. Існують різні класифікації алкоголізму та пияцтва, розроблені з урахуванням клінічних, психологічних, юридичних та інших критеріїв. Їх можна прочитати завітавши на сайт медичного центру Колесо, створений київською медичною групою. Тут є декілька статей стосовно лікування, симптомів, ускладнень та профілактики.
Наркоманія

Група хвороб, що виникає внаслідок систематичного, у наростаючій кількості, вживання речовин, які включені до затвердженого на офіційному рівні списку наркотиків (такий поділ передумовлений передовсім правовими, а не медичними чинниками, - адже з клінічних позицій наркоманії та токсикоманії патогенетично досить схожі). Проявами наркоманії є психічна і фізична залежність від цих речовин, а також розвиток абстиненції внаслідок припинення їх прийому.
http://uk.wikipedia.org/wiki/Наркоманія

У світовій он-лайн енциклопедії ВікіпедіЯ розміщено статтю про третю, з найбільш поширених, шкідливу звичку - наркоманія. “Непереборий потяг” пов'язаний з психічною (психологічною), а інколи фізичною (фізіологічною) залежністю від наркотиків. Розрізняють позитивну прихильність — прийом наркотику для досягнення приємного ефекту (ейфорія, відчуття бадьорості, підвищений настрій) і негативну прихильність — прийом наркотику для того, щоб позбутися поганого самопочуття. Фізична залежність означає тяжкі і навіть болючі відчуття, хворобливий стан при перерві постійного прийому наркотиків (так званий абстинентний синдром, ломка). Від цих відчуттів рятує поновлення прийому наркотиків. Тут також розміщена класифікація наркологічних захворювань.
http://www.netnarkotik.ru/ua_index

Наркотики, по суті, є отрутами. Ефект залежить від кількості вжитого. Наркотики в невеликій кількості мають "стимулюючий вплив" (підвищення активності). Наркотики в більшій кількості діють як седативний засіб (пригнічення активності). У ще більшій кількості наркотики - діють як отрута і можуть призвести до смерті. Наркотики діють прямо на розум.

Відкривши сайт Поверни собі життя без наркотиків Ви маєте можливість отримати допомогу у подоланні цієї смертельно звички. Тут розміщенні статті, що допомагають збагнути небезпеку вживання наркотиків. А також розміщено, по категоріям, наступні теми: вплив наркотиків, дані про наркотики, знаменитості і наркотики, наркоманія, реабілітація наркоманів, реабілітаційний центр, детоксикація, лікування наркоманії, залежність, наркологія, депресія. Ви можете побачити на цьому сайті опитування та номер телефону, у разі виникнення інших запитань.

Підготував Данилишин Р. Я.,

інженер-програміст ІІ категорії


Схожі:

Сценарій до свята «Прощавай, садочок»
Сьогодні ми з вами зустрілись, щоб ще раз потішитись за наших дітей, усвідомити, як вони виросли за ці роки, проведені в дитсадку....
ІІ. Історична довідка (вчитель)
Кавалер де Мере – пристрасть; гра в кості – закономірність – звернення до Б. Паскаля: «…з 4-ох підкидань кубика, що … найімовірніше...
Відповідальність платників
Підприємство сплачує ПДВ у бюджет один раз на місяць. Показати стан розрахунків на особовому рахунку платника та обчислити пеню,...
Зміни та доповнення до Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки
Таке зменшення надається один раз за кожний базовий податковий (звітний) період (рік)
Навчальний процес
Ознайомлення з документами педагогічних працівників здійснюється на нарадах при директорі та інструктивно-методичних нарадах викладачів...
ІНВАРІАНТИ. РОЗФАРБУВАННЯ На дошці записано 11 чисел 6 нулів і 5...
На дошці записано 11 чисел — 6 нулів і 5 одиниць. Дозволяється 10 раз виконати таку операцію: закреслити будь-які два числа і якщо...
Уроку,,Спорт-посол миру в 1-4 класах Пояснювальна записка
Урок,,Спорт — посол миру проводиться один раз на рік на передодні професійного свята дня фізичної культури і спорту (90 хвилин)
Завдання для підсумкового тестового контролю (зразки) Розділ Аудіювання
Ви почуєте 6 висловлювань. Встановіть відповідність між висловлюваннями кожного мовця 1- 6 і твердженнями, що подаються в списку...
Давним-давно жила в Карпатах одна селянка. І був у неї один-єдиний син. Звали його Владислав
Як-то раз відправилася, селянка в ліс по ягоди. Походила по лісі, набрала повний козуб малини й пішла додому. Раптом бачить сидить...
В. О. Сухомлинський Серед життєвих цінностей сучасної людини перше...
Я не боюся ще і ще раз повторити: турбота про здоров’я це найважливіша справа вихователя. Від життєрадісності, бадьорості дітей залежить...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка