Провідник "вісімка"


Скачати 21.51 Kb.
Назва Провідник "вісімка"
Дата 13.05.2013
Розмір 21.51 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Військова справа > Документи
Провідник "вісімка" – основний надійний вузол для кріплення на кінці мотузки. Можливо зав’язати петлею або одним кінцем, не потрібний контрольний вузол. Довжина короткого кінця мотузки, які виходять з затягнутого вузла, не менше 10 діаметрів мотузки. Рекомендується для кріплення суддівської , командної страховки (в тому числі без карабіна одним кінцем) (самостраховки), супроводження до учасника на кінці мотузки; перил та навісних переправ з карабіном. Вузол знижує міцність мотузки на 25%.



Прямий (морський) - вузол для зв’язування мотузок однакового діаметру, два кінця мотузки, які виходять з вузла, повинні розташовуватися паралельно та з однієї сторони вузла. Обов’язково потрібні контрольні вузли з обох сторін. Довжина коротких кінців мотузок, які виходять з контрольних вузлів, не менше 10 діаметрів мотузки. Рекомендується для зв’язування мотузок при в’язані нош ( при прив’язуванні поперечин до жердин). Прямий вузол в'яжеться дуже швидко та не потребує особливих зусиль, але коли мотузки навантажуються, то він сильно затягується і потребує багато часу для розв'язання. Тому для мотузок, які підлягають великому навантаженню його використовувати недоцільно.



Академічний вузол призначений для зв’язування мотузок різних діаметрів. Техніка в'язання академічного вузла нагадує техніку в'язання прямого одним кінцем. Основна мотузка утворює петлю, а допоміжна просмикується через неї, двічі обкручується і виймається з петлі основної мотузки. Треба слідкувати за тим, щоб кінці допоміжної мотузки виходили з однієї сторони петлі основної мотузки. При великому навантаженні не так сильно затягується як прямий.


Для підвищення безпеки та надійності, коли здійснюється підйом або спуск по крутому схилу, при транспортуванні потерпілого, при організації пункту страхування окремих ділянок (підйом + траверс) тощо застосовується вузол "подвійний провідник", або "заячі вушка". Техніка в'язання його полягає у наступному. Мотузка складається петлею та на відстані від краю петлі не менше 20 см починаємо в'язати контрольний вузол, але не просмикуємо саму петлю через вузол. Отримуємо вузол "обманка" (якщо потягнути за петлю - він розв'яжеться), яка складається з подвійної петлі з одного боку від вузла та одинарної петлі й двох кінців мотузки з іншого. Розправляємо витки мотузки у вузлі і трохи затягуємо його. Одинарну петлю накидаємо на подвійну так, щоб вона опинилася нижче контрольного вузла, і за допомогою подвійної петлі затягуємо вузол. В результаті отримуємо вузол "подвійний провідник"




Зав’язування деяких вузлів на малюнках з анімацією можна побачити на http://ecotur-kmk.at.ua/publ/63-1-0-41

Схожі:

ВСЕУКРАЇНСЬКА ЮНАЦЬКА БАСКЕТБОЛЬНА ЛІГА “Затверджую”
А, Б, В, Г, Д та плюс одна команда, що посіла четверте місце в підгрупі, але має найкраще співвідношення забитих та пропущених очок...
Тема: Використання менеджера програм
Мета: вміти використовувати програму провідник для роботи з файловою системою ПК
ОУН вже з перших днів свого існування відверто заявляла про досягнення...
Празі провідник ОУН на ЗУЗ З. Пеленський писав: "Наша лінія одна бий москаля, бий комуніста, бий поляка віруй тільки в свої сили...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка