УКРАЇНА ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ Управління освіти і науки


Скачати 70.65 Kb.
Назва УКРАЇНА ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ Управління освіти і науки
Дата 15.04.2013
Розмір 70.65 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи




УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

Управління освіти і науки
НАКАЗ

від «25» травня 2009 року №160



Про підсумки обласних масових заходів з науково - технічної творчості учнівської молоді проведених в I кварталі 2009 року


На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 08.08.2007 р. №1016 «Про затвердження державної цільової програми роботи з обдарованою молоддю на 2007-2010 роки», з метою підтримки, розвитку інтелектуального і творчого потенціалу учнівської молоді Житомирщини, створення умов для реалізації її здібностей у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах на базі обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Житомирської обласної ради в І кварталі 2009року були проведені 7 обласних масових заходів:

  • 6-й конкурс на краще володіння персональним комп’ютером,

  • 19-й конкурс юних фотоаматорів «Моя Україно!»,

  • 9-й конкурс «Мирний космос»,

  • 1 виставку-конкурс декоративно-ужиткової творчості учнівської молоді «Скарбниця майстерності»,

  • 4 виставку-конкурс НТТУМ в напрямку «Стендове технічне моделювання»,

  • 54-й конкурс-змагання учнівської молоді з автомодельного спорту в класі трасових моделей,

  • 30-й конкурс-змагання учнівської молоді з судномодельного спорту в класі моделей для закритих приміщень.


В 9-ому обласному конкурсі «Мирний космос» взяли участь 112 (проти 85 у 2008 році) юних обдарувань з 15 регіонів області: Андрушівського, Бердичівського, Житомирського, Коростенського, Коростишівського, Лугинського, Народицького, Новоград-Волинського, Червоноармійського, Черняхівського районів та міст Бердичева, Житомира, Коростеня, Новоград-Волинського. Обласному конкурсу передували 5 районних та міських конкурсів, в яких взяли участь 260 учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Журі конкурсу відмітило високий рівень представлених робіт авторів з міст Житомира, Бердичева та Коростеня, які в командному заліку зайняли I, II та III місця. Дипломами Житомирського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Житомирської обласної ради відмічені 28 учасників конкурсу, в тому числі дипломами: абсолютного переможця – 2 учні, І ступеня – 7 учнів, ІІ ступеня – 7 учнів та ІІІ ступеня – 12 учнів з м. Житомира, Бердичева, Коростеня, Новоград-Волинського та Андрушівського, Бердичівського, Житомирського, Коростенського, Лугинського районів. Роботи переможців та призерів конкурсу були відправлені в м. Дніпропетровськ до Національного центру аерокосмічної освіти України для участі у заочному етапі Всеукраїнської освітньо - наукової конференції школярів «Зоряний шлях».
У 6-ому обласному конкурсі на краще володіння персональним комп’ютером взяли участь 106 учнів в складі 19 делегацій. Обласному конкурсу передували 12 (проти 7 у 2008 році) районних та 3 міських конкурсів, в яких взяли участь 539 ( проти 316 у 2008 році) учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Журі відмітило високий рівень підготовки учасників до виконання практичних завдань конкурсу. Дипломами Житомирського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Житомирської обласної ради відмічені 21 учасник конкурсу, в тому числі дипломом абсолютного переможця – 2 учні, І ступеня – 4 учні, ІІ ступеня – 7 учнів та ІІІ ступеня – 8 учнів. Найкраще з завданнями конкурсу справилися учні шкіл Попільнянського району, які показали найкращі результати в 3 номінаціях конкурсу (Microsoft Word, Microsoft Excel та Microsoft Office). В окремих номінаціях переможцями стали учні Бердичівського (Microsoft Access), Коростишівського (Microsoft Access), Олевського (Microsoft Excel) районів та м. Бердичева (Microsoft Power Point),

У 2009 році на заочний фотоконкурс „Моя Україно!” було представлено 253 фотороботи (проти 328 - у 2008 році) з 12 районів та міст (проти 16 у 2008 році). Журі конкурсу розглянуло представлені роботи, визначило переможців в 10-ти номінаціях. Кращі роботи на фотоконкурс представили юні фотоаматори міст Житомира (23 призових місця), Бердичева (13 призових місць); Коростеня (12 призових місць), Овруцького (5 призових місць), Брусилівського та Житомирського (по 4 призових місця), Червоноармійського (3 призових місця), Андрушівського та Коростенського (по 2 призових місця), Олевського (1 призове місце) районів. За сумою балів набраних учасниками у трьох вікових категоріях всіх номінацій конкурсу переможцями фотоконкурсу в командному заліку стали: м. Житомир (1088 балів), м. Бердичів (1073 бали) та м. Коростень (1040 балів).
В обласних змаганнях з автомодельного спорту в класі трасових моделей взяли участь 45 учнів в складі 8 команд (проти 37 учнів, 7 команд у 2008 році) з Баранівського, Бердичівського, Коростишівського Черняхівського районів, міст Бердичева, Житомира, Малина. Чемпіонами області з автомодельного спорту у 5 класах моделей стали вихованці Малинської міської станції юних техніків, команда якої стала чемпіоном змагань (2050 балів). Друге командне місце з результатом 1034,5 балів виборола команда Бердичівського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді, третє місце з результатом 711,5 балів – команда обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Житомирської обласної ради.
В обласних змаганнях з судномодельного спорту в класі моделей довжиною до 600 мм взяли участь 47 учнів в складі 9 команд (проти 49 учнів, 12 команд у 2008 році) з Житомирського, Коростишівського, Новоград-Волинського, Радомишльського районів, міст Бердичева, Житомира, Малина, Новоград-Волинського. Чемпіонами області з судномодельного спорту стали вихованці Малинської та Радомишльської станцій юних техніків, Житомирського міського центру науково-технічної творчості учнівської молоді. В командному заліку чемпіоном змагань стала команда м. Житомира (746,43 балів), друге командне місце з результатом 744,7 балів виборола команда Радомишльської станції юних техніків, третє місце з результатом 741,2 балів – команда м. Бердичева.
Всього в обласних масових заходах з науково-технічної творчості учнівської молоді у 1 кварталі 2009 року взяли участь 761 (проти 650 у 2008 році) учнів загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів області в складі 89 (проти 71 у 2007 році) команд та делегацій з 25 районів та міст Житомирщини. Кращі 150 учасників стали переможцями та призерами заходів. Найбільшу кількість призових місць у проведених масових заходах вибороли учні загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міст Житомира (54 чол.), Бердичева (20 чол.), Коростеня (15 чол.). Високий рівень підготовки до обласних масових заходів продемонстрували члени делегацій та команд Житомирського (9 переможців), Овруцького (7 переможців) районів.
Проведення обласних заходів та у I кварталі показало, що в районах та містах області є позитивні зрушення в роботі відділів (управлінь) освіти по залученню учнівської молоді до науково-технічної творчості. Кращою залишається робота Житомирського та Бердичівського міських управлінь та Коростишівського районного відділу освіти, команди та делегації яких взяли участь у всіх масових заходах кварталу. У 6 з 7 заходів забезпечив участь команд та делегацій відділ освіти Житомирського району, у 5 заходах – відділи освіти Бердичівського та Черняхівського районів, у 4 заходах – Коростенського, Новоград-Волинського, Червоноармійського районних відділів освіти та Коростенського міського управління освіти.
В порівняні з 2008 роком на 25% більше команд та делегацій взяли участь у масових заходах кварталу, кількість учасників зросла на 17%, у 7 регіонах (Бердичівському, Брусилівському, Житомирському, Коростенському, Лугинському, Овруцькому, Червоноармійському районах) покращився стан справ по залученню учнівської молоді до науково-технічної творчості.
Позитивно на розвиток науково-технічної творчості впливає проведення на місцях районних та міських масових заходів, особливо серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів. У І кварталі 2009 року 1598 учнів мали можливість реалізувати свої творчі здібності у 38 районних та міських масових заходах.
Поряд з цим аналіз участі команд та делегацій міст та районів області у масових заходах 1 кварталу свідчить про те, що на місцях залишається ряд недоліків в роботі по залученню дітей до науково-технічної творчості. Незадовільною виявилась діяльність Володарсько-Волинського районного відділу освіти та залишилася незадовільною діяльність Ємільчинського, Ружинського районних відділів освіти, делегації та команди яких не взяли участі в жодному масовому заході кварталу з науково-технічної творчості учнівської молоді.
Недостатньо проводилась робота по залученню учнівської молодь до науково-технічної творчості у Олевському, Попільнянському, Радомишльському, Чуднівському районах, делегації яких взяли участь лише в одному з 7 обласних масових заходів. Погіршилися результати участі в обласних заходах Андрушівського району та міст Малина, Новоград-Волинського.
Не покращується стан роботи відділів (управлінь) освіти по розвитку мережі спортивно-технічних гуртків в позашкільних закладах, організації та проведенню районних (міських) змагань з науково-технічної творчості.
На підставі протоколів журі та суддівських колегій масових заходів з науково-технічної творчості учнівської молоді
Н А К А З У Ю:
1. Результати масових заходів затвердити (додаються).

5

2. Відмітити:

  • плідну роботу по розвитку науково-технічної творчості Житомирського та Бердичівського міських управлінь освіти та Коростишівського районного відділу освітиу

  • позитивні зрушення по розвитку науково-технічної творчості учнівської молоді в діяльності Бердичівського, Брусилівського, Житомирського, Коростенського, Лугинського, Овруцького, Червоноармійського районних відділів освіти .


3. Всім начальникам відділів (управлінь) освіти області:

- вжити заходів по виконанню постанови Кабінету Міністрів України від 08.08.2007 р. №1016 «Про затвердження державної цільової програми роботи з обдарованою молоддю на 2007-2010 роки», розпорядження голови облдержадміністрації від 01.11.2007 року № 374 «Про обласну цільову програму роботи з обдарованою молоддю на 2007-2010 роки»;

- продовжити роботу по забезпеченню виконання Указів Президента України N 113/2000 від 28.01.2000 року «Про додаткові заходи щодо запобігання дитячої бездоглядності», N 941/2001 від 9.10.2001 року «Про додаткові заходи щодо забезпечення розвитку освіти в Україні», Розпорядження голови Житомирської облдержадмiнiстрацiї N 293 від 07 червня 2002 року «Про затвердження Обласної програми розвитку позашкільних навчальних закладів на 2002-2008 роки» та передбачити заходи щодо забезпечення доступності позашкільної освіти, надання організаційної i фінансової підтримки діяльності державних та комунальних позашкільних навчальних закладів, збереження та розвитку їх мережі, недопущення перепрофілювання, реорганізації та ліквідації закладів;

- проаналізувати причини та провести роботу по організації та проведенню районних, міських i забезпеченню участі в обласних масових заходах з науково-технічної творчості учнівської молоді.
4.Контроль та керівництво за виконанням даного наказу покласти на заступника начальника Липовецьку О.Г.

Начальник управління

освіти i науки О.В. Пастовенський



Схожі:

УКРАЇНА ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ Управління освіти і науки
Про проведення семінару-практикуму для керівників гуртків декоративно-прикладної творчості
УКРАЇНА ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ Управління освіти і науки
Про направлення та склад команди для участі у Всеукраїнському турнірі юних біологів
УКРАЇНА ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ Управління освіти і науки
Про направлення та склад делегації для участі у Всеукраїнському колоквіумі «Космос. Людина. Духовність»
УКРАЇНА ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ Управління освіти і науки
Про проведення обласних масових заходів науково-технічного напрямку у 1 кварталі 2012 року
УКРАЇНА ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ Управління освіти і науки
Провести 28 квітня 2009 року у м. Житомирі другий обласний фестиваль учнівської молоді «Лідери Житомирщини»
УКРАЇНА ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ Управління освіти і науки
Про проведення другого обласного фестивалю-конкурсу вокального мистецтва учнівської молоді «Кришталеві нотки»
УКРАЇНА ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ Управління освіти і науки
Про направлення та склад делегації для участі у фіналі Всеукраїнського конкурсу учнів та студентів «Мирний космос»
УКРАЇНА ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ Управління освіти і науки
Про проведення обласних виставок конкурсів з науково-технічної творчості учнівської молоді у 4 кварталі-2011 року
Україна ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Управління освіти і науки облдержадміністрації надсилає інформацію про переможців відбіркового туру Всеукраїнського фестивалю «Талановиті...
УКРАЇНА ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ Управління освіти і науки
...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка