РЕГЛАМЕНТ Проведення Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги (ВЮБЛ)


Скачати 120.35 Kb.
Назва РЕГЛАМЕНТ Проведення Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги (ВЮБЛ)
Дата 30.03.2013
Розмір 120.35 Kb.
Тип Регламент
bibl.com.ua > Спорт > Регламент


РЕГЛАМЕНТ

Проведення Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги (ВЮБЛ) -

Чемпіонату України серед юнацьких команд

2010/2015 рр.

ГЛАВА Ι. ОБОВ’ЯЗКИ ОРГАНІЗАЦІЇ, ЩО ПРИЙМАЄ ТУР, І КОМАНД-УЧАСНИЦЬ
Стаття 1. Обов’язки організації, що приймає тур
1.1. Організація, що приймає тур, зобов'язана забронювати номера в готелі відповідно до попередньої заявки команди-гостю.
1.2. Організація, що приймає тур, повинна надати:
1.2.1 Транспорт для зустрічі команд на вокзалі міста, де проводиться тур, доставку в готель, на тренування, ігри й назад у готель, відправлення на вокзал.

1.2.2. Спортзал для тренувань, в якому будуть проводитися ігри чемпіонату.

1.2.3. Спортзал для розминки перед грою, у якому буде проводитися гра, не менш ніж за 30 хвилин до часу початку гри.

1.2.4. В розпорядження кожній команди під час тренувань і розминки не менш трьох (3) ігрових баскетбольних м'ячів.

1.2.5. Окремі роздягальні, що обладнані всім необхідним (душові з гарячою водою, лавки, шафи та вішалки для одягу.

1.2.6. Мінеральну воду командам з розрахунку чотирнадцять (14) пляшок по 0.5 літра на команду на кожну гру.
Стаття 2. Обов’язки організації, що приймає тур, стосовно суддів і головного судді (комісара)
2.1. Організація, що приймає тур, повинна забронювати кожному приїжджому судді й комісарові номер у готелі з душем і гарячою водою відповідно до попередньої заявки приїжджаючих.
2.2. Організація, що приймає тур, повинна надати суддям і комісарові:

2.2.1. Транспорт для зустрічі на вокзалі міста, де проводиться тур, доставку в готель, на тренування, ігри й назад у готель, відправлення на вокзал.

2.2.3. Окрему роздягальню, що обладнана всім необхідним (душові з гарячою водою, лавки, шафи та вішалки для одягу).

2.2.4. Мінеральну воду з розрахунку три (3) пляшки по 0.5 літра на кожну гру.
Стаття 3. Додаткові вимоги
Організація, що приймає тур, зобов'язана:

3.1. Забезпечувати наявність усього технічного обладнання в ігровому залі в робочому стані і його відповідності вимогам «Офіційних Правил баскетболу», в т.ч. розмітки майданчику.
3.2. Забезпечувати кваліфіковану роботу бригади суддів-секретарів і надавати в їхнє розпорядження все необхідне встаткування та інвентар.
3.3. Забезпечувати роботу лікаря в ігровому залі під час проведення ігор.
3.4. Надавати персонал і необхідний інвентар для протирання майданчику під час проведення гри.
3.5. Надавати комп'ютерну техніку для ведення офіційного статистичного звіту під час турів півфінальних і фінальних ігор дивізіону А.
3.6. Виконувати вимоги по забезпеченню безпеки під час проведення змагання (див. статтю 37 даного Положення та «Інструкцію по організації охорони громадського порядку і безпеки під час проведення ігор Чемпіонату та Кубку України з баскетболу» ФБУ).
3.7. Виконувати будь-які інші вимоги Положення та Регламенту змагань.
Стаття 4. Оповіщення про прибуття
4.1. Команда-гість зобов'язана не пізніше, ніж за сім (7) днів до прибуття повідомити організацію, що приймає тур, дату, час прибуття й чисельність делегації, а також дату й час від'їзду після змагання.

ГЛАВА ΙΙ. СУДДІ Й ГОЛОВНИЙ СУДДЯ (КОМІСАР) ТУРУ
Стаття 5. Суддівство
5.1. Суддівство ігор чемпіонату здійснюється відповідно до «Офіційних Правил баскетболу», «Офіційними інтерпретаціями «Офіційних Правил баскетболу» і даним Положенням.
5.2. Тільки ті судді й комісари, які мають посвідчення судді на поточний сезон, або включені в список суддів, що рекомендовані для суддівства ігор Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги поточного сезону, можуть бути призначені на суддівство ігор Чемпіонату України серед юнацьких команд.

Стаття 6. Призначення на ігри
6.1. При проведенні кожного туру змагань до складу суддівської колегії входять судді відповідно до кількості команд, які беруть участь у турі, і головний суддя туру, що призначені суддівським відділом ФБУ й директоратом чемпіонату, а також судді-секретарі.
6.2. Кожну гру обслуговують двоє (2) суддів у поле, один (1) комісар.
6.3. Кожну гру обслуговує бригада суддів-секретарів, призначення яких здійснює організація, що приймає тур, із числа суддів-секретарів місцевої суддівської колегії:

6.3.1. На всіх попередніх турах – від трьох до п'яти (3-5) суддів-секретарів;

6.3.2. На півфінальних і фінальних турах - від п'яти до восьми (5-8) суддів-секретарів, у т.ч. секретарів, які ведуть статистику.

Стаття 7. Права та обов’язки головного судді (комісара) туру
7.1. Головний суддя (комісар) туру є представником директорату чемпіонату й суддівського відділу ФБУ.
7.2. Головний суддя (комісар) туру повинен прийняти всі необхідні заходи щодо виконання вимог Положення та Регламенту.
7.3. У випадку відсутності головного судді (комісара), його права й обов'язки в повному обсязі покладаються на старшого суддю туру.
7.4. Обов'язки головного судді (комісара) більш докладно викладені в інструкціях суддівського відділу ФБУ.

ГЛАВА ΙΙΙ. ФІНАНСОВІ УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ
Стаття 8. Загальні положення

8.1. Для організації і проведення змагань кожна команда повинна перерахувати заявочний внесок у розмірі 100 (сто) гривень на розрахунковий рахунок Федерації Баскетболу України № 2600004742 в АБ “Кліринговий дім” в м. Києві, МФО 300647, код ЄДРПОУ 16485927.



8.2. ФБУ несе витрати по організації змагань, по відрядженню (проїзд, проживання, добові) до трьох (3) суддів на кожний тур змагань (при необхідності), нагородженню призерів та кращих гравців змагань пам’ятними подарунками.
8.3. Організація, що відряджає, несе витрати по відрядженню команд (14 гравців + 2 тренери) на кожний тур змагань, їх харчуванню та розміщенню.
8.4. Організація, що приймає тур, несе витрати:

● по організації змагань,

● по оплаті транспорту для зустрічі, відправлення, а також доставку команд і суддів до місця змагання,

● по проведенню культурної програми (екскурсій та конкурсів для учасників змагань) на кожному турі,

● по відрядженню (проїзд, проживання, добові) до трьох (3) суддів із інших міст України, які призначаються суддівським відділом ФБУ та директоратом чемпіонату,

● по оплаті роботи суддів на турі у розмірі: головний суддя туру (комісар) – 70 гривень за одну гру, суддя за одну гру 70 гривень, секретар, секундометрист, оператор 24 секунд, диктор, оператор табло, секретарі-статисти 2-3 особи - за одну гру по 30 гривень,

● по оплаті роботи допоміжному апарату (до трьох осіб), відповідно до норми, діючої для даної установи,

● по медичному забезпеченню та оплаті роботи лікаря за одну гру 30 гривень,

● по наданню мінеральної води учасникам і суддям.


ГЛАВА ΙV. САНКЦІЇ, ПРОТЕСТИ, ДИСЦИПЛІНАРНІ ПОКАРАННЯ

Стаття 9. Санкції до гравців


9.1. Недисциплінованим поводженням вважається неповажний обіг або торкання, використання виражень або жестів, що наносять образу, сперечання, заперечування рішення судді, використання нецензурних висловів і інші неспортивні неетичні дії. Гравець може бути покараний технічним фолом та фолом, що дискваліфікує.
9.2. Гравець, який отримав за сумою три (3) технічних фоли (незалежно від ліги, де зіграв гравець, – Суперліга, Вища, Перша ліга, ВЮБЛ), пропускає в ВЮБЛ наступну гру. Гравець, що отримав фол, що дискваліфікує (незалежно від ліги – Суперліга, Вища, Перша ліга, ВЮБЛ, де зіграв гравець), пропускає в ВЮБЛ дві (2) наступні гри. Це положення поширюється і на технічний фол та фол, що дискваліфікує (записано тренеру «В»), який гравець отримав в статусі запасного або вилученого гравця.

Контроль за виконанням покладено на головного тренера команди.
9.3. Якщо гравець грав, маючи три (3) технічних фоли або фол, що дискваліфікує, без дозволу директорату чемпіонату, - команді зараховується поразка «позбавленням права», а гравець, що отримав три (3) технічних фоли або два фоли, що дискваліфікують, відстороняється від участі в іграх до рішення директорату чемпіонату.
9.4. Незавершене на турі покарання гравця переноситься на чергові ігри наступного туру змагань, у яких бере участь його команда.

Стаття 10. Санкції до тренерів
10.1. Тренер, який отримав персональний технічний фол за особисту неспортивну поведінку «С», відсторонюється від керівництва командою під час наступної гри.
10.2. Тренер, що отримав три (3) технічних фоли «С» або фол, що дискваліфікує, відсторонюється від керівництва командою під час ігор до рішення директорату чемпіонату. Всі випадки розглядаються директоратом чемпіонату.


Стаття 11. Санкції до команд

11.1. Команда й окремі гравці можуть бути виключені із числа учасників чемпіонату, а тренери й/або їхні помічники дискваліфіковані на строк, обумовлений директоратом чемпіонату України та Президією ФБУ:

 У випадку порушень дисципліни як у межах спортивного спорудження, так і поза ним (наприклад, псування матеріального майна в спортивному спорудженні, по місцю проживання й т.д.) під час проведення змагань.

 За надання в мандатну комісію підроблених документів про вік гравців з подальшим правом ФБУ передати підроблені документи в правоохоронні органи для проведення розслідування.
11.2. У випадку, коли у складі команди під час гри знаходиться гравець або тренер, який:

 не заявлений на участь в змаганнях;

 не має посвідчення ФБУ;

 не заявлений на гру (не вписаний у протокол до початку гри);

 виступає під іншим прізвищем або не за своєю віковою категорією;

 дискваліфікований і т. ін., -

команді зараховується поразка «позбавленням права гри» з рахунком 20:0, в класифікації - 0 очок, а команді-суперниці – перемога. При повторному порушенні команда відсторонюється від участі в змаганнях, результати всіх матчів, зіграних цією командою, при проведенні загальної класифікації анулюються.

Стаття 12. Види протестів
12.1. У випадку, якщо під час гри чемпіонату команда вважає, що її права були утиснені рішенням судді або будь-якою подією, яка відбулася протягом гри, й що це вплинуло на результат матчу, команда може подати протест на результат гри.
12.2. Команда може також подати протест, пов'язаний з допуском гравців.
12.3. Якщо клуб/команда має питання щодо рішень суддів під час гри та бажає мати роз’яснення, клуб не пізніше ніж за три (3) доби після цієї гри може подати лист та відеоматеріали даного матчу на CD-носії до переглядової комісії ФБУ.

Свої роз’яснення та висновки стосовно листа переглядова комісія ФБУ повинна надіслати клубу та, при необхідності, до дисциплінарно-правової комісії і суддівського відділу ФБУ за три (3) доби від отримання листа.
12.4. Порушення, які не зазначені у даному Положенні, розглядаються директоратом чемпіонату окремо.
Стаття 13. Протест на результат гри
13.1. Протест на результат гри приймається й розглядається головним суддею туру за узгодженням з директоратом чемпіонату тільки в тому випадку, якщо була повністю дотримана процедура подачі й оформлення протесту, передбачена розділом «С-Процедура подачі протесту» «Офіційних Правил баскетболу».
13.2. Рішення стосовно протесту на результат гри повинно бути прийнято директоратом чемпіонату за три (3) доби від подання протесту.
13.3. На рішення директорату чемпіонату за три (3) доби може бути подана апеляція до Дисциплінарно-правової комісії ФБУ, яка повинна розглянути апеляцію протягом десяти (10) днів.
13.4. На рішення Дисциплінарно-правової комісії за три (3) доби може бути подана апеляція до Президії ФБУ. Президія ФБУ повинна розглянути апеляцію протягом одного (1) місяця.

Рішення Президії ФБУ є остаточним.
Стаття 14. Протест на склад команди
14.1. Протест на склад команди приймається письмово протягом кожного етапу.
14.2. Бездоказовий письмовий протест прилучається до звіту головного судді туру, але на турі не розглядається. Його перевіркою буде займатися директорат чемпіонату. Головний суддя туру розглядає лише письмовий аргументований (із прикладеними документами) протест на склад команди.
14.3. У випадку, якщо доведено порушення складу команди, головний суддя туру приймає рішення згідно вимог, які викладені в Главі 6 даного Положення («Санкції, протести й дисциплінарні покарання»). У противному випадку результати затверджуються й при наявності протесту, а перевіркою фактів, які в ньому викладені, буде займатися директорат чемпіонату.

ГЛАВА ΙV. ОРГАНІЗАЦІЯ Й ПРОВЕДЕННЯ ІГОР
Стаття 15. Технічне встаткування
15.1. Організація, що приймає змагання, забезпечує наявність усього технічного обладнання в ігровому залі в робочому стані і його відповідність вимогам «Офіційних Правил баскетболу» і даного Положення.


Стаття 16. Вимоги до організації, що приймає тур, по забезпеченню безпеки
16.1. У забезпеченні безпеки учасників Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги організаторам кожного туру необхідно керуватися «Інструкцією по організації охорони громадського порядку і безпеки під час проведення ігор Чемпіонату та Кубку України з баскетболу» ФБУ.
16.2. Організація, що приймає тур, бере на себе всі необхідні заходи щодо забезпечення безпеки учасників змагань (гравців, тренерів, осіб, що супроводжують команду, суддів, комісарів, суддів-секретарів і інших осіб), а також громадського порядку в зоні проведення матчів відповідно до вимог «Інструкції по організації охорони громадського порядку і безпеки під час проведення ігор Чемпіонату та Кубку України з баскетболу» ФБУ.
16.3. Керівники служби безпеки повинні бути представлені головному судді туру й представникам команд по приїзду в ігровий зал.
16.4. У зоні проведення матчів заборонено:

 продавати й розпивати спиртні напої,

 палити,

 використовувати прапори з ратищем (древком),

 кидати на ігрову площадку які-небудь предмети,

 ображати суддів, тренерів, гравців, особи, що супроводжують команду, глядачів, загрожувати їм (у словесній або іншій формі).
16.6. Документи, що регламентують порядок проведення кожного окремого туру змагань:

 Положення про проведення Чемпіонату України з баскетболу серед юнацьких команд.

 Протокол оперативно-технічного огляду спортивного спорудження, що підписується членами робочої комісії в складі керівника спортивного спорудження, представником організації, що приймає тур змагань, і головним суддею (комісаром) туру.
16.5. Відповідальність за дотримання правил даного розділу несе організація, що приймає тур.


НА БЛАНКУ ОРГАНІЗАЦІЇ, ЩО ПРЕДСТАВЛЯЄ КЛУБ
РЕКВІЗИТИ команди/клубу
Назва клубу / команди _________________________________________________

Спортивна установа ___________________________________________________

(Клуб, ДЮСШ, КДЮСШ, ОДЮСШОР і т.п.)

ДСО, відомство _______________________________________________________
Фактична адреса:______________________________________________________

(поштовий індекс, місто, вулиця)

____________________________________________________________­­­­­­­­­­­­­­_________­
Телефакс ____________________ Телефон клубу (код міста)_________________
Адреса електронної пошти ______________________________________________

Інтернет - сайт ________________________________________________________
Президент клубу ______________________________________________________

(Ф.І.Б. повністю, рік і дата народження, робочі, домашні, мобільні телефони)

_______________________________________________________________________

Головний тренер _____________________________________________________

(Ф.І.Б. повністю, рік і дата народження, робочі, домашні, мобільні телефони)

_______________________________________________________________________

Тренер ________________________________________________________________

(Ф.І.Б. повністю, рік і дата народження, робочі, домашні, мобільні телефони)

_______________________________________________________________________

Адміністратор _________________________________________________________

(Ф.І.Б. повністю, рік і дата народження, робочі, домашні, мобільні телефони)

_______________________________________________________________________

Адреса залу й телефон (код)______________________________________________

_______________________________________________________________________

Розмір ігрового залу _____________________________________________________

ПРІЗВИЩЕ Й ПІДПИС КЕРІВНИКА ОРГАНІЗАЦІЇ,

ЯКУ ПРЕДСТАВЛЯЄ БАСКЕТБОЛЬНИЙ КЛУБ/КОМАНДА
ДАТА
ПЕЧАТКА ОРГАНІЗАЦІЇ,

ЯКУ ПРЕДСТАВЛЯЄ БАСКЕТБОЛЬНИЙ КЛУБ/КОМАНДА



Схожі:

Про проведення Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги (ВЮБЛ)
Формування здорового способу життя та залучення молоді до регулярних занять фізичної культури й спортом
УВАГА! Секретаріат Федерації баскетболу України змінив адресу: вул....
Гравець, що отримав фол, що дискваліфікує (незалежно від ліги – суперліга, вища, перша ліга, ВЮБЛ, де зіграв гравець), пропускає...
РЕГЛАМЕНТ проведення чемпіонату України з шахів серед юнаків і дівчат віком до 20 років
Миколаївської дитячо-юнацької спортивної школи «Обласний шахово-шашковий клуб» з 12 лютого (день приїзду) по 24 лютого 2013 р., згідно...
Порядок проведення Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної...
Міністерства освіти і науки України “Питання підготовки та проведення Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри “Зірниця”...
Умови проведення Всеукраїнської акції «Годівничка»
Організацію та проведення Всеукраїнської природоохоронної акції «Годівничка» у Львівській області здійснює Львівський обласний дитячий...
Чемпіонат України серед юнацьких команд Всеукраїнська Юнацька Баскетбольна Ліга
Директорат Чемпіонату України нагадує, що відповідно до Положення про змагання сезону 2010/2011, гравець Юнацької ліги в одному сезоні...
Чемпіонат України серед юнацьких команд Всеукраїнська Юнацька Баскетбольна Ліга
Директорат Чемпіонату України нагадує, що відповідно до Положення про змагання сезону 2010/2011, гравець Юнацької ліги в одному сезоні...
УКРАЇНА КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕПАРТАМЕНТ...
Кіровограді на базі комунального позашкільного навчального закладу «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості»...
БЮДЖЕТНИЙ РЕГЛАМЕНТ
Бюджетний регламент Коломийської районної ради (надалі – Бюджетний регламент) визначає порядок подання депутатами місцевих рад пропозицій,...
Умови проведення обласного етапу Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів». Загальні положення
Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України (далі -НЕНЦ) з...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка