Ремех Т. О., Ратушняк С. П


Скачати 25.65 Kb.
Назва Ремех Т. О., Ратушняк С. П
Дата 23.04.2013
Розмір 25.65 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Особливості проведення державної підсумкової атестації

у загальноосвітніх навчальних закладах у 2011/2012 навчальному році з правознавства та з курсу «Людина і світ»

З 2010/2011 навчального року у 9-х класах вивчається навчальний предмет – «Правознавство. Практичний курс». Він передбачає вивчення законодавства України у частині прав та свобод малолітніх і неповнолітніх осіб, а також особливостей їх юридичної відповідальності. При цьому слід враховувати чинність нормативно-правових актів на момент проведення атестації. Державна підсумкова атестація з практичного курсу правознавства проводитиметься в письмовій формі за "Збірником тестових завдань для державної підсумкової атестації з правознавства (практичний курс)" (авт. Ремех Т.О., Ратушняк С.П. – К.: Центр навчально-методичної літератури, 2012) або усно за білетами.

Збірник містить 15 варіантів по 10 завдань у кожному, котрі охоплюють усі розділи програми. Навчальні заклади визначають не менше десяти варіантів для кожного класу. Якщо кількість учнів менша десяти, кожен з них отримує окремий варіант.

Кожний варіант містить тестові завдання на вибір правильної відповіді, завдання на порівняння юридичних понять, аналіз фрагменту нормативно-правового акту, юридичну задачу та завдання творчого характеру.

Державна підсумкова атестація з начального предмета «Правознавство. Практичний курс» проводиться протягом 90 хвилин.

У профільних класах (суспільно-гуманітарний напрям, правовий профіль) передбачається проведення державної підсумкової атестації з правознавства за «Збірником завдань для державної підсумкової атестації з правознавства. 11 клас» (авт. Ремех Т.О., Ратушняк С.П. – К.: Центр навчально-методичної літератури, 2012).

Збірник складається з 15 варіантів по 10 тестових завдань різної форми: тестові завдання на вибір правильної відповіді, завдання на встановлення відповідності; завдання на порівняння юридичних понять, на аналіз фрагменту нормативно-правового акту, юридичну задачу. При цьому слід враховувати чинність нормативно-правових актів на дату проведення атестації.

Тестові завдання зводяться до відтворення учнями на репродуктивному рівні наявних у них знань з предмету. Порівняння юридичних понять передбачає вміння учнів визначати їх спільні та відмінні ознаки; аналіз положень нормативно – правового акту має продемонструвати вміння учнів працювати з юридичним документом; розв’язування юридичних задач - уміння застосовувати правові знання для вирішення спірного питання чи аналізу правової ситуації. Завдання творчого характеру оцінюють уміння учнів представити власні емоційно-оцінні судження щодо юридичних подій та явищ.

Навчальні заклади визначають не менше десяти варіантів для кожного класу. Якщо кількість учнів менша десяти, кожен з них отримує окремий варіант.

На виконання завдань відводиться 90 хвилин.

Державна підсумкова атестація з курсу «Людина і світ» проводиться у письмовій формі за «Збірником завдань для державної підсумкової атестації з курсу «Людина і світ». 11 клас» (авт. Бакка Т.В., Мелещенко Т. В. – К.: Центр навчально-методичної літератури, 2012).

Збірник містить 10 варіантів по 15 тестових завдань різної форми: завдання з вибором однієї відповіді; завдання з вибором кількох правильних відповідей; завдання на знання основних понять; завдання відкритої форми з короткою відповіддю; завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

Завдання тестів включають основні соціологічні, політологічні, культурологічні та економічні питання і складаються із п’яти блоків тестових завдань і оцінюються за дванадцятибальною шкалою. Кожний із блоків містить завдання і питання, що покликані виявити знання, вміння і навички учнів з курсу «Людина і світ».

Для профільного рівня у збірнику вміщено два варіанти тестових завдань № 9 та 10.

На виконання завдань відводиться 90 хвилин.

Схожі:

Програма для загальноосвітніх навчальних закладів "Правознавство....
Програма для загальноосвітніх навчальних закладів "Правознавство. Практичний курс" (авт. Ремех Т. О., Пометун О.І.)
Навчальна програма з правознавства для 10-12 профільних класів навчальних...
Ратушняк Святослав Петрович заступник директора Технологічного багатопрофільного ліцею м. Хмельницького, вчитель історії та правознавства,...
Програма для загальноосвітніх навчальних закладів. Основи правознавства...
Програма для загальноосвітніх навчальних закладів. Основи правознавства (практичний курс) (авт. Ремех Т. О., Пометун О.І )
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка