Centro di Coordinamento delle Organizzazioni Ucraine in Italia


Скачати 42.06 Kb.
Назва Centro di Coordinamento delle Organizzazioni Ucraine in Italia
Дата 28.04.2013
Розмір 42.06 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Centro di Coordinamento delle Organizzazioni Ucraine in Italia

Центральна Координаційна Рада Українських Об’єднань в Італії
Пропозиції до проекту плану організації постанови Верховної Ради України «Про проведення парламентських слухань на тему: «Закордонне українство: сучасний стан та перспективи співпраці» від 17.02.09 № 964 – VI.
Голови Центральної Координаційної Ради

Українських Об’єднань Італії,

Радника Мерії міста Риму Тетяни Кузик
Шановні учасники парламентських слухань!
Є дуже важливим співпраця українських громадян з Місцевими органами влади країн перебування та їх залучення до виборів у місцеві органи влади.
Хочу зазначити, що робота у бодай чи не найантичнішій у всьому світі Міській раді міста Риму іноземним радником – депутатом з питань країн Східної Європи дала мені непереоцінений досвід політичної роботи та можливість вивчити систему та організацію роботи в Міській раді Риму.

В 2007 році в Міській раді міста Риму було проголосовано за резолюцію, яка постановила визнати Голодомор геноцидом українського народу.
В цьому році ми відзначаємо 10 років підписання Угоди про співпрацю між Києвом та Римом цілою програмою спільних заходів. Це є конкретний приклад, чого можна досягти, приймаючи активну участь в житті країни перебування та в Україні.
Українська громада за кордоном може стати однією із стержневих в процесі європейської та світової інтеграції України.

Особливо це буде досягнуто якнайкраще, коли, за прикладом Римської мерії, українці, що проживають за кордоном, зможуть балотуватися в депутати Українського Парламенту.

І тому є дуже важливим домогтися права як активного так і пасивного голосу у Парламентських виборах.
У ситуації відсутності договорів страхування та соціального захисту, укладення угоди про соціальний захист та працевлаштування громадян України в країнах перебування дало б змогу значною мірою поліпшити ситуацію з дотриманням прав наших співвтчизників.

Є важливим негайно долучитись до нової програми Європейської Синьої Картки Blue Card для країн Шенгенського простору (на зразок Зеленої картки Green Card США), яка надасть можливість людям кваліфікованих професій працювати у цих країнах за робочим контрактом.
Потрібно створити стратегічну програму об’єднання українських організацій, якою безпосередньо повинна займатись Рада Українців за кордоном при Кабінеті Міністрів України разом з УВКР, СКУ та товариством «Україна – Світ»!
З цією метою доцільно щорічно організовувати Круглі столи, Конференції та тематичні діалоги.
Координаційна рада не може існувати без засобів масової інформації, необхідно терміново поновити фінансування газети "Український форум" та сайту УВКР, яку організації всіх країн могли би самі доповнювати, а саме Інтерактивну сторінку!
Безкоштовне Українське Телебачення повинно стати ДОСТУПНИМ за кордоном! (На даний час є доступними тільки 4 канали, лише 1 з яких – державний 5 – й канал).

Терміново потрібно створити телевізійну програму про та для українців за кордоном!
Доцільною є необхідність створення Українського Інформативно - Культурного центру та забезпечення його роботи не тільки на папері, але й у реальному житті, а також у суботу та неділю для надання можливості працювати Суботній школі (на зразок Української школи мистецтв у Парижі) .
Залучення до роботи у Посольствах українців, що постійно проживають в країні та є компетентними у громадській роботі збагатить колектив дипломатичних працівників досвідом та знаннями структур місцевих організацій та інституцій та забезпечить безперервність у роботі, адже більшість голів громадських огранізацій вже десятиліттями живуть в країнах перебування, забезпечені житлом, документами, що в роки кризи могло би зменшити витрати МЗС (за досвідом Посольств Молдавії, Білорусії, Великобританії та інших країн).
Роками ми чекаємо на акредитацію перекладачів, які на високому професійному рівні могли би забезпечити високий рівень роботи Консульств.
Терміновим є вирішення бюрократичних проблем у поновленні паспортів та видачі внутрішніх паспортів дітям, що досягли 16 років та виїхали за кордон по мотивам об’єднання сім’ї!
Адже наші діти – це майбутні виборці! Право голосу досягнувшого повноліття громаданина України – це Конституційне право кожного. Не видаючи паспорт громадянину України за кордоном ми його цього права позбавляємо!
Важливим є створення Центру міжнародного Українського туризму.
Серед опитаних українців за кордоном понад 70% мають по одній або по дві дитини.

Є дуже важливим державне забезпечення діяльності української школи дистанційного навчання в Італії на базі “Міжнародної української школи” Міністерства освіти та науки України, а також створення дитячих садків для дітей – українців.
Світ змінюється так швидко, що ніхто з нас не може запрограмувати своє життя на багато років вперед. Не вони, наші діти, яких ми привезли в імміграцію по об’єднанню сім’ї, вирішили жити в Італії. Це ми за них вирішили! Ми, дорослі! Ми зуміли їх переконати, що це важливо для вирішення економічного становища наших сімей.
То чому ж ми знову берем на себе право вирішувати, що, ставши дорослою людиною, наш син чи донька не зможуть повернутись на Україну!

Уявіть, опинитись в рідній країні і не вміти читати і писати по – українськи, не мати атестату зрілості, не мати можливості знайти кращу роботу! Та невже ця молодь приречена все життя платити цю дорогу ціну за вибір, який зробили їх батьки – імміграцію та працювати прибиральницями та будівельниками! Ні!

Вони мають право на краще майбутнє, вони мають право вибору, бути вільними та жити, працювати в будь – якому куточку земної кулі!

Повірте, це не можливо без Української дистанційної школи!
Українці! Сприяйте, допомагайте дітям Українців скрізь, завжди, в усьому!
Коли українці допомагають іншим українцям, вони допомагають самі собі. Це повинно стати девізом нашої спільної роботи. Слава Україні!

14.10.2009
Голова Центральної Координаційної Ради

Українських Об’єднань Італії,

Радник Мерії Риму Тетяна Кузик
E - mail:radaitalia@yahoо.it, Tel.: +39 3397584432, Via dei Quintili,23 Roma, 00175

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка