Резолюція засідання громадської ради при Нікопольському міському голові


Скачати 86.97 Kb.
Назва Резолюція засідання громадської ради при Нікопольському міському голові
Дата 13.04.2013
Розмір 86.97 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
Резолюція

засідання громадської ради при Нікопольському міському голові
14 лютого 2013 року в місті Нікополі відбулося засідання громадської ради при Нікопольському міському голові, на якому розглядалося питання «Стан виконання Державних та регіональних програм в галузі науки та освіти в м. Нікополі та виконання Резолюції громадської ради від 01.07.2011р».

Заслухавши доповіді відповідальних осіб виконавчих органів влади, фахівців в галузі освіти та обговоривши питання порядку денного, громадська рада констатує:

  1. Відзначити, що в м. Нікополь сформований цілісний освітній простір як частина соціокультурного простору території міста.

  2. Відділом освіти і науки Нікопольської міської ради забезпечується доступність якісних освітніх послуг згідно з чинним законодавством України в галузі освіти, Концепцією регіонального проекту «Дніпропетровський стандарт розвитку освіти», Комплексною програмою розвитку освіти міста на 2011-2015 роки.

3. Реалізуючи положення Концепції Державних цільових програм розвитку дитини дошкільного віку «Я у Світі» та «Впевнений старт» в місті створені належні умови для забезпечення якісної дошкільної освіти.

4. В загальноосвітніх навчальних закладах міста, враховуючи тенденцію до збільшення числа учнів, особливо в початковій школі, збережено мережу існуючих закладів, спостерігається стійка тенденція до зростання кількості учнів.

Відбувається впровадження в 1-х класах нового Державного стандарту початкової загальної освіти;

практикується участь педагогів міста у експериментальних та наукових дослідженнях;

проводиться державна атестаційна експертиза закладів освіти, яка підтверджує законність діяльності закладів і відповідність її Державному стандарту освіти з правом видачі документів державного зразка;

на виконання Державної програми підвищення якості шкільної природничо-математичної освіти на період до 2015 року в освітній галузі Нікополя створені належні умови для забезпечення високого рівня викладання та формування знань учнів з предметів природничо-математичного циклу;

на виконання Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо підвищення якості освіти в Україні» проводиться активна робота в частині проведення ЗНО;

відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про першочергові заходи щодо повного забезпечення учнів підручниками і навчальними посібниками» за рахунок коштів Державного бюджету учні в повному обсязі отримують підручники.

5. Проект "Профільна освіта" Комплексної програми розвитку освіти міста розроблена на виконання Державної Концепції профільного навчання у старшій школі і сприяє повному охопленню школярів міста якісною допрофільною та профільною освітою.

6. На виконання Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо підтримки обдарованої молоді» та обласної програми «Творча одарованість» на період 1999 - 2014 роки в місті діє міська програма «Творча обдарованість», яка спрямована на забезпечення формування інтелектуального потенціалу нації шляхом створення оптимальних умов для виявлення обдарованої молоді та надання їй підтримки в розвитку творчого потенціалу, самореалізації такої молоді та її постійного духовного самовдосконалення. Для реалізації основних положень програми в місті створюється освітній простір, спроможний задовільнити потреби школярів в якісній освіті.

7. У відповідності з Постановами Кабінету Міністрів України та наказами Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з питань поліпшення виховної роботи, патріотичного виховання учнівської молоді, відродження духовності та формування навичок здорового способу життя підростаючого покоління як ефективного засобу превентивної роботи, виховна діяльність в закладах освіти проходить за такими ключовими лініями: ціннісне ставлення до себе, сім’ї, родини, людей, до праці, природи, культури і мистецтва, до суспільства і держави.

8. В ході реалізації Концепції позашкільної освіти і виховання, Закону України "Про позашкільну освіту" система позашкільної освіти визнана потужним джерелом у вихованні морально досконалої особистості, яке забезпечує здобуття учнями додаткової системи знань, формування світогляду і культури. Робота позашкільних навчаль­них закладів міста сприяє залученню ви­хованців до різноманітної трудової й розумової діяльності, їх духовному розвитку, самовдосконаленню і са­мовизначенню, позитивно позначаєть­ся на здатності дитини до органі­зації подальшого життя, сприяє її базовій професійній підготовці.

9. Відповідно до вимог Державної програми «Вчитель», проекту «Кадри» Комплексної програми розвитку освіти міста робота з педагогічними кадрами направлена на вдосконалення фахової майстерності, підвищення загальної культури, піднесення соціального статусу педагогів.

10. З метою реалізації Державної програми «Сто відсотків» та проекту міської комплексної програми «Крок до інформаційного суспільства» в закладах освіти міста триває створення єдиного інформаційно-освітнього простору.

11. Одним з пріоритетних напрямків діяльності відділу освіти і науки є реалізація державної політики щодо захисту прав дітей, перш за все дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Виконуються всі вимоги чинного законодавства щодо їх матеріального забезпечення. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України "Про поліпшення виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення  дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування" діти забезпечуються безплатною шкільною формою та спортивними костюмами, єдиними квитками, гарячими обідами.

12. Здійснюються заходи по зміцненню матеріально - технічної бази закладів освіти зусиллями батьківської громадськості, спонсорів. Значною підтримкою є також кошти субвенції, які використовуються на великі ремонтні проекти.

Внаслідок аналізу стану виконання державних, регіональних та місцевих програм з питань розвитку освіти в м. Нікополі виявлені проблеми щодо:

  1. Модернізації матеріально-технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів, оснащення сучасним обладнанням навчальних кабінетів біології, хімії, фізики, географії та математики.

  2. Оснащення кабінетів хімії та фізики реактивами та оновлення лабораторного обладнання кабінетів з усіх предметів природничого циклу.

  3. Відсутністі фінансування розділу програми «Інтелектуальні конкурси».

  4. Технічної зношеності та обмеженості операційних систем комп’ютерної техніки в закладах освіти.

  5. Відсутності вчителів – асистентів при здійсненні інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами.

  6. Невідповідності кількості медичних сестер та практичних психологів в закладах штатним нормативам та відсутності дієтичної сестри в дошкільних закладах (окрім д/з №48, №33).

  7. Відсутності сталого фінансування матеріально-технічного розвитку освітньої галузі.

  8. Невідповідності обладнання харчоблоків, їдалень, пралень ДНЗ сучасним технічним вимогам.



Зважаючи на вищезазначені висновки та проблеми, Громадська рада при Нікопольському міському голові рекомендує:

З метою формування ефективного освітньо-виховного середовища в системі освіти міста:

1. Відділу освіти і науки Нікопольської міської ради (Камбур В.О.):

- Розробити заходи щодо оптимізації мережі класів та наповнюваності їх учнівським контингентом

До 01.04.2013

відповідальні – завідувач методичним кабінетом Шпак О.О.,

головний бухгалтер Ігнатенко Л.Ю.

- Забезпечити моніторинг відвідування вихованцями дошкільних навчальних закладів

Постійно

відповідальні – спеціаліст відділу Смольянова О.М.,

методист з дошкільної освіти Якимець О.О.

- Зобов’язати заклади нового типу брати участь в експериментально-дослідницьких проектах та представницьких заходах

2013-2014р.р.

відповідальні – завідувач методичним кабінетом Шпак О.О.,

методисти Кириченко Т.Г., Рябошапка В.О.

- Сформувати дієвий кадровий резерв з творчо працюючих педагогів, що мають нахили до управлінської діяльності, і організувати їх навчання в «Школі кадрового резерву»

До 01.09.2013,

відповідальний – методист з кадрових питань Натанзон Е.Ю.

- Організувати співпрацю загальноосвітніх та вищих навчальних закладів міста з питань організації спільних науково-методичних заходів

2013-2014р.р.,

відповідальний – завідувач методичним кабінетом Шпак О.О.

- Надати пропозиції до бюджетного запиту щодо фінансування участі дітей та вихованців позашкільних навчальних закладів у всеукраїнських та обласних творчих конкурсах та інтелектуальних змаганнях і матеріального стимулювання переможців цих конкурсів та змагань

До 01.04.2013,

відповідальний – методист Кириченко Т.Г.

- Завершити організаційну роботу щодо впровадження в місті єдиної шкільної форми

До 01.04.2013

відповідальний – методист з питань охорони дитинства Кальник О.П.

- Забезпечити її отримання учнями 1 – х класів та пільгових категорій

До 01.09.2013

відповідальні - головний спеціаліст відділу Некрасова Г.В.,

методист з питань охорони дитинства Кальник О.П.

- Виробити пропозиції щодо продовження навчання дітей в класах інтенсивної педагогічної корекції в базовій середній школі

До 01.05.2013

відповідальний – завідувач міської психолого-медико-педагогічної

комісії Кітенко Л.В.

- Здійснити спільно з відповідними Державними службами комплекс технічних заходів з пожежної та техногенної безпеки, охорони праці та санітарно-епідеміологічного благополуччя в закладах освіти міста

2013-2014р.р.

відповідальний – методист з охорони праці Коваленко В.А.

- Здійснювати системний контроль за процесом організації повноцінного, безпечного, якісного харчування дітей

Постійно

відповідальні – методист Болгаріна Л.О., підприємці,які здійснюють

харчування в ЗНЗ або поставляють продукти в ДНЗ

- Модернізувати матеріально - технічну базу навчальних кабінетів природничого циклу та іноземної мови згідно з вимогами, передбаченими законодавством, виходячи з можливостей бюджетного фінансування

2013-2015р.р.

відповідальний – головний спеціаліст відділу Некрасова Г.В.

- Організовувати надання якісної, своєчасної медичної допомоги дітям та здійснювати санітарно-просвітницьку роботу з батьками

Постійно

відповідальні – керівники навчальних закладів спільно з відділом

охорони здоров’я

- Прискорити заміну застарілого технологічного обладнання харчоблоків, ремонти електро- і теплосистем, водопостачальних та каналізаційних мереж, виходячи з можливостей бюджетного фінансування

2013-2014р.р.

відповідальні – головний спеціаліст відділу Некрасова Г.В.,

відповідні комунальні служби

2. Ініціювати депутатам Верховної Ради України, обласним, міським депутатам, благодійникам прийняти активну участь в оновленні обладнання ігрових та спортивних майданчиків, фізкультурних залів, комп’ютерних класів у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах згідно з сучасними нормативними вимогами

відповідальний – секретар міської ради Метер М.А.

  1. Пропонувати засобам масової інформації щодо широкого інформування про кращі педагогічні напрацювання з питань розвитку, виховання та навчання дітей у закладах освіти міста

відповідальний – начальник прес-служби Масайло А.С.

  1. Ініціювати розпорядження Нікопольського міського голови про оголошення 2013-2014 року роком консолідації зусиль влади, педагогів, батьків, громадськості у справі забезпечення якості і доступності освіти

відповідальний – заступник міського голови Дуксова Л.В.

  1. Внести в план роботи громадської ради питання «Про стан професійно-технічної та вищої освіти всіх рівнів акредитації в м. Нікополь»

До 01.03.2013 р. відповідальний - Косих А.І.

  1. Рекомендувати громадським екологічним організаціям і об’єднанням посилити еколого-просвітницьку роботу серед молоді міста

Постійно

  1. Підтримати пропозицію депутата обласної ради О.І. Фельдмана щодо необхідності будівництва об’їзної дороги навколо міста

  2. Контроль за виконанням резолюції покласти на членів громадської ради

Горбенка Г.Ф. та Косих А.І. , начальника відділу освіти і науки Камбура В.О.

Голова громадської ради при

Нікопольському міському голові Гонтаренко А.Ф.

Схожі:

Резолюція засідання Громадської ради при Нікопольському міському голові
Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександра Юрійовича Вілкула «Місто без окраїн», Громадська рада при Нікопольському...
РЕЗОЛЮЦІЯ засідання Громадської ради при Нікопольському міському голові
«Питна вода», а саме: Програма «Питна вода» комунального підприємства «Нікопольське виробниче управління водопровідно-каналізаційного...
ПЛАН проведення засідання громадської ради при Нікопольському міському голові
До участі в засіданні Громадської ради при Нікопольському міському голові запрошуються: (список додається)
ПЛАН проведення засідання громадської ради при Нікопольському міському голові
Гонтаренко Анатолій Федорович – голова Громадської ради при Нікопольському міському голові
План роботи Громадської ради при Нікопольському міському голові на 2013 2014 роки № п/п
Провести засідання на тему: «Стан виконання Державних та регіональних програм в галузі науки та освіти в м. Нікополь та виконання...
План роботи Ради релігійних конфесій при Бердянському міському голові на 2013 рік №
Надання консультацій міському голові з питань, що відносяться до компетенції Ради
План роботи Ради релігійних конфесій при Бердянському міському голові на 2013 рік №
Надання консультацій міському голові з питань, що відносяться до компетенції Ради
Звернення представників Ради релігійних конфесій при міському голові
Представники ради релігійних конфесій при міському голові, які є прикладом свого служіння у суспільстві, прагнуть показати, як можна...
Протокол засідання ради релігійних конфесій міста Бердянська при...
Присутні: Начальник відділу організаційної роботи та внутрішньої політики Мягченко О. Ю., начальник відділу культури Чернєва О. Д.,...
УКРА Ї Н А ВИКОНАВЧИЙКОМ І Т Е Т БЕРДЯНСЬКО Ї М І С Ь К ОЇ РАДИ ЗАПОР І ЗЬКО Ї ОБЛАСТ І РАДА
Рішенням ради при міському голові з міжнаціональних відносин та розвитку культур національних товариств
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка