Аналітична довідка за І квартал 2010 року


Скачати 53.5 Kb.
Назва Аналітична довідка за І квартал 2010 року
Дата 31.03.2013
Розмір 53.5 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи


Аналітична довідка за І квартал 2010 року


  1. Стан атмосферного повітря в регіоні


Спостереження за станом атмосферного повітря здійснюють Державна екологічна інспекція у Волинській області (спостереження за джерелами промислових викидів в атмосферу); обласний центр гідрометеорології (спостереження здійснюється на 3 стаціонарних постах спостереження (ПЗС) – пост №4 - вул. Шопена, пост №5 – вул, Рівненська, пост №7 – вул. Гордіюк за вмістом забруднюючих речовин в атмосферному повітрі).

В І кварталі 2010 року за даними спостереження на трьох стаціонарних постах, рівень забруднення атмосферного повітря в м.Луцьку по 4 інгредієнтах (двоокису азоту, окису азоту, фенолу, формальдегіду) перевищував середньодобові концентрації.

Випадків екстремального забруднення атмосферного повітря в м.Луцьку, за І квартал 2010 року не встановлено.

Інформація про викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря підприємствами – основними забруднювачами атмосферного повітря регіону знаходяться в Головному управлінні статистики у Волинській області і є конфіденційна, яка охороняється Законом і використовується виключно для статистичних цілей у зведеному знеособленому вигляді.


  1. Викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами (табл.1.4)


Інформація щодо контролю викидів забруднюючих речовин стаціонарними джерелами в I кварталі 2010 року надана Державною екологічною інспекцією у Волинській області. Інспекцією було перевірено 6 підприємств області. Всього обстежено 48 джерел викиду. Перевищення граничнодопустимих викидів виявлено на 7 джерелах викиду.

На підприємстві ТзОВ «Гербор-Холдінг» перевірено 4 джерела викиду (ДВ), на 4 ДВ встановлено перевищення ГДВ по окису азоту кількість встановлених перевищень становить 2 в інтервалі до 2 та від 2 до 5 ГДВ; по окису вуглецю встановлено 6 перевищень ГДВ, 2 випадки - до 2 раз, 2 - від 2 до 5 та 2 – понад 10 раз. На ПТМ «Володимир-Волинськтеплоенерго» з 9 ДВ на 2 ДВ виявлено перевищення по окису азоту до 2 ГДВ та по окису вуглецю до 2 разів. На ПТМ «Ковельтепло» з 6 ДВ на 1 ДВ встановлено перевищення по окису вуглецю в інтервалі до 2 ГДВ. На ДЛ Луцьктепло з 18 ДВ на 1 ДВ встановлено перевищення по окису азоту в інтервалі до 2 ГДВ.
2. Стан водних об’єктів Волинської області


  1. Стан хімічного забруднення поверхневих вод області (Табл.2.1)

В результаті спостережень за станом поверхневих вод на річках Волинської області за І квартал 2010 року, які були надані Державною екологічною інспекцією у Волинській області, Волинським обласним виробничим управлінням водних ресурсів і водного господарства та Волинським обласним центром з гідрометеорології було відібрано та проаналізовано 25 проб поверхневих вод.

За результатами досліджень р. Західний Буг встановлено наступне: в створах м. Устилуг Володимир-Волинського району перевищення виявлено по залізу загальному в 1,3 рази, нітрити в 1,3 рази та амонію сольовому в 1,6 рази; с. Литовеж Іваничівського району амоній сольовий перевищує норми в 1,4 рази; в створі озеро Світязь перевищує норму залізо загальне в 3,8 рази. Всі інші гідрохімічні показники в межах ГДК (по СанПіН № 4630-88 для водойм рибогосподарського призначення).

Річка Луга контролювалась в м. Вол.-Волинський 1 км вище, 3 км нижче міста та в межах міста В створі вище міста концентрація по залізу загальному вища від допустимих в 1,8 рази, нижче міста – перевищення виявлено по завислих речовинах в 1,2 рази. В межах міста перевищення зафіксовано по завислих речовинах в 1,4 рази та по залізу загальному в 2,4 рази. В створі 500 м вище випуску о/с м. Володимир-Волинська та в створі 500 м нижче випуску о/с перевищення норм ГДК виявлено по амонію сольовому в 1,9 рази. В створі м.Устилуг Володимир-Волинського району при впаді в р. Західний Буг концентрація по нітритах перевищує норми в 1,3 рази та по фосфатах в 1,1 рази.

По р. Путилівка знайдено перевищення норм в створі вище випуску о/с РТП, п лікарні, Цуманського доку по фосфатах в 2,2 рази та по залізу загальному в 6,9 рази; в створі вище та нижче випуску о/с ВАТ «Цумань» перевищення зафіксовано по фосфатах в 1,9 та в 1,6 рази, по залізу загальному в 7,1 та в 7,5 рази.

Вода у р. Вижівка 500 м вище та нижче випуску о/с смт. Стара Вижва забруднена сполуками: амонію сольового в 1,9 та 7,9 рази, заліза загального в 1,2 та в 1,3 рази, ХСК в 2,4 та в 3,0 рази.

По р. Прип’ять (с. Річиця, 1 км на ПН села) допустимі норми перевищує залізо загальне в 3,8 рази.

Річка Стохід контролювалась в створі смт. Любешів де виявлено перевищення по залізу загальному в 4,5 рази.

Контроль якості вод Стиру проводилися в створах: 1 км вище і 1,5 км нижче міста. В створі вище міста зафіксовано перевищення по: залізу загальному в 1,4 рази; нижче міста спостерігається перевищення по 2-х речовинах, а саме по: нітритах в 1,9 рази, залізу загальному в 1,2 рази. Перевищення норм в питному водозаборі м. Луцька спостерігається по нітритах в 1,1 рази та залізу загальному в 2,9 рази.

По р. Турія (м. Ковель питний водозабір) перевищення зафіксовані по залізу загальному в 1,2 рази. В пункті спостереження с. Затурці Локачинського р-ну виявлено перевищення по залізу загальному в 1,1рази, фосфатах в1,2 рази. Всі інші показники досліджень в межах допустимих концентрацій.

В усіх проведених дослідженнях гідрохімічних показників поверхневих водойм області в І кварталі рівнів високого чи екстримального забруднення не виявлено.
3. Радіаційний стан
Спостереження за радіоактивним забрудненням атмосферного повітря здійснюється Волинським обласним центром з гідрометеорології. Перевищень радіоактивного забруднення атмосферного повітря за І квартал 2010 року не виявлено, рівень природного фону становив в середньому від 10 до 12 мкР/год., що не перевищує гранично допустимий рівень Гамма-фону.
4. Моніторинг відходів
4.1. Державний контроль щодо утворення, розміщення, знешкодження та захоронення відходів (Табл. 6.1)
Протягом I кварталу 2010 року, Державною екологічною інспекцією, було перевірено 157 об’єкти господарювання і надано 152 приписи. За виявлені порушення притягнуто до адміністративної відповідальності 90 особи, накладено штраф на суму 11934 грн. (стягнуто 7820 грн.).

Виявлено 5 централізованих складів промислових відходів, непридатних ХЗЗР, з них 1 не відповідає екологічним і санітарним нормам. Діють 10 полігонів твердих побутових відходів. Кількість виявлених несанкціонованих сміттєзвалищ становить 6 з них ліквідовано 2.
4.2 Наявність несанкціонованих сміттєзвалищ (Табл. 6.2)
В цілому по області виявлено 6 несанкціонованих сміттєзвалищ, загальною площею 0,194 га, об’єм накопичених на них відходів – 127,0 м3.

Ліквідовано 2 виявлених звалищ. Ліквідовано 30 м3 відходів. Очищена площа від звалища становило 0,022 га.

Пред’явлених позовів було 3 на суму 19164,0 грн. Всього притягнуто до адміністративної відповідальності 6 особи, з загальною сумою накладених штрафів – 1751,0 грн. Протягом кварталу було стягнуто – 1581,0 грн.
4.3. Поводження з непридатними хімічними засобами захисту рослин (Табл.6.3)
На цей час в області залишається невивезеними 71,311 тон непридатних хімічних засобів захисту рослин, які зберігаються в п’яти складах: в Камінь-Каширському (43,097 т, в 1 складському приміщенні), Ковельському (3,910 т, 1 складське приміщення), Любомльському (2,088 т, 1 складське приміщення), Рожищенському (12,216 т, 1 складське приміщення) та Турійському районах (1 складське приміщення, 10,000 т), стан чотирьох складських приміщень задовільний, лише в Турійському районі одне складське приміщення має незадовільний стан.


Схожі:

Аналітична довідка за ІV квартал 2010 року
Спостереження за станом атмосферного повітря здійснюють Державна екологічна інспекція у Волинській області (спостереження за джерелами...
Аналітична довідка за ІІІ квартал 2010 року
Спостереження за станом атмосферного повітря здійснюють Державна екологічна інспекція у Волинській області (спостереження за джерелами...
Аналітична довідка за І квартал 2011 року
Спостереження за станом атмосферного повітря здійснюють Державна екологічна інспекція у Волинській області (спостереження за джерелами...
Аналітична довідка за ІV квартал 2012 року
Спостереження за станом атмосферного повітря здійснюють Державна екологічна інспекція у Волинській області (спостереження за джерелами...
Аналітична довідка заІІ квартал 2011 року
Спостереження за станом атмосферного повітря здійснюють Державна екологічна інспекція у Волинській області (спостереження за джерелами...
Аналітична довідка за ІІІ квартал 2012 року
Спостереження за станом атмосферного повітря здійснюють Державна екологічна інспекція у Волинській області (спостереження за джерелами...
Аналітична довідка заІІІ квартал 2011 року
Спостереження за станом атмосферного повітря здійснюють Державна екологічна інспекція у Волинській області (спостереження за джерелами...
ПЛАН РОБОТИ служби у справах дітей районної державної адміністрації на ІІ квартал 2010 року
Про хід реалізації районної програми подолання дитячої безпритульності та бездоглядності на 2007-2010 роки
ПЛАН РОБОТИ служби у справах дітей районної державної адміністрації на ІІІ квартал 2010 року
Про реалізацію обласного плану заходів з виконання у 2010 році Загальнодержавної програми „Національний план дій щодо реалізації...
I квартал, II квартал, II квартал, IV квартал
Сума отриманої неустойки (пені, штрафів) за прострочення виконання зобов'язань за наданими фінансовими кредитами, у тому числі
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка