Н ІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА


Скачати 54.44 Kb.
Назва Н ІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Дата 26.03.2013
Розмір 54.44 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
















НІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА

VІ СКЛИКАННЯ








Р І Ш Е Н Н Я



­

­­­­­03.0


2.2012 р. м.Нікополь № 56-16/VI


П


ро внесення змін до рішення

міської ради від 30.11.2007 р.

№1-21/V «Про Методику розрахунку

і порядок використання плати за

оренду майна, яке належить до

комунальної власності

територіальної громади м. Нікополя»

Від імені та в інтересах територіальної громади, відповідно до Закону України від 21.04.2011 №3269-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо орендних відносин», Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу,затвердженої постановою КМУ від 04.10.1995 №786, керуючись статтями 26, 60 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Нікопольська міська рада ВИРІШИЛА:



1. Внести до Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади м. Нікополя, затвердженої рішенням міської ради від 30 листопада 2007 року №1-21/V, наступні зміни:

1.1. Пункт 2 рішення вилучити.

1.2 Пункт 8 викласти у наступній редакції:

« Розмір річної орендної плати за оренду нерухомого майна міськими комунальними підприємствами, бюджетними організаціями, які утримуються

за рахунок бюджету м. Нікополя, державними та комунальними закладами охорони здоров’я, які утримуються за рахунок державного та місцевих бюджетів, державними та комунальними телерадіоорганізаціями, редакціями державних і комунальних періодичних видань та періодичних видань, заснованих об’єднаннями громадян, державними науково-дослідними установами, навчальними закладами, трудовими і журналістськими колективами, підприємствами зв’язку, що їх розповсюджують,Товариством Червоного Хреста України та його місцевими організаціями, асоціаціями органів місцевого самоврядування із всеукраїнським статусом, а також інвалідами з метою використання під гаражі для спеціальних засобів пересування становить 1 гривню. Індексація річної орендної плати проводиться один раз на рік на підставі річних індексів інфляції у строки, визначені договором оренди.»

1.3. Абзац перший пункту 15 Додатку викласти у наступній редакції:

«Орендна плата спрямовується:

за цілісні майнові комплекси комунальних підприємств, бюджетних організацій, установ — до бюджету міста;

за цілісний майновий комплекс структурного підрозділу комунального підприємства, бюджетної організації, установи, нерухоме комунальне майно - 30 відсотків орендної плати до бюджету міста, 70 відсотків на рахунок підприємству, організації, установі на балансі яких перебуває це майно;

за окреме індивідуально визначене майно підприємства, організації, установи (крім нерухомого) – підприємству, організації, установі на балансі яких перебуває це майно.»

2. Рішення набирає чинності з 01 січня 2012 року.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань комунальної власності (Єфремов)


Міський голова Р.І. Токар

Рішення підготувала постійна комісія міської ради з питань комунальної власності та комітет по управлінню комунальним майном міської ради:
Голова комісії П.І. Єфремов
В.о.начальника комітету Н.В.Ткаченко

Завізували:
Секретар міської ради М.А.Метер
Заступник міського голови О.А.Чернишов
Заступник міського голови Т.С.Обиденна
Начальник фінансового управління О.М.Давидко
Начальник юридичного

відділу міської ради Д.В. Вінтоняк

Супроводжувальна записка

до проекту рішення Нікопольської міської ради

«Про внесення змін до рішення міської ради від 30.11.2007 р. №1-21/V

«Про Методику розрахунку і порядок використання плати за оренду майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади м. Нікополя»
Відповідно до п.2 діючої на сьогодні Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади м. Нікополя», яка затверджена рішенням міської ради від 30.11.2007 р. №1-21/V p. (зі змінами та доповненнями) орендарям збиткових і низькорентабельних підприємств та іншим орендарям можуть бути надані додаткові пільги з орендної плати згідно рішення міської ради. Одночасно Закон України від 21.04.2011 №3269-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо орендних відносин» виключає частину четверту статті 19 ЗУ «Про оренду державного та комунального майна», яка передбачала надання пільг з орендної плати. Крім того за результатами проведеної КРУ в Дніпропетровській області у поточному році планової ревізії фінансово- господарської діяльності Нікопольської міської ради поставлено вимогу щодо приведення Методики розрахунку і порядку використання плати за оренду майна, яке належить до комунальної власності територіальної громади м. Нікополя вищезазначеного Закону. Тому пропонується вилучити з Методики пункт 2.

Відповідно до діючої Методики на сьогодні пропорція щодо спрямування орендної плати за цілісний майновий комплекс структурного підрозділу комунального підприємства, бюджетної організації, за нерухоме майно та за окреме індивідуально визначене майно – 70 відсотків до бюджету міста, а 30% - балансоутримувачу-орендодавцю комунального майна.

Законом України від 21.04.2011 №3269-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо орендних відносин» та Постановою КМУ від 14.09.2011 № 961 внесено зміни до Господарського кодексу України, ЗУ «Про оренду державного та комунального майна» та Методику розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу.

Зважаючи на положення п.2 статті 19 ЗУ «Про оренду державного та комунального майна» Методика розрахунку орендної плати та пропорції її розподілу між відповідним бюджетом, орендодавцем і балансоутримувачем визначаються для об’єктів, що перебувають у комунальній власності, органами місцевого самоврядування на тих самих методологічних засадах, як і для об’єктів, що перебувають у державній власності, пропонується прийняти до уваги положення статті 17 зазначеного Закону. Стаття 17 ЗУ «Про оренду державного та комунального майна» визначає, що у разі коли орендодавцем майна є державне підприємство, організація орендна плата спрямовується:

  • за окреме індивідуально визначене майно підприємства, організації (крім нерухомого) – підприємству, організації;

  • за цілісний майновий комплекс структурного підрозділу підприємства, організації, нерухоме майно – 70 відсотків орендної плати підприємству, організації, 30 відсотків- до бюджету.

Пропонується зберегти такі ж пропорції і для комунального майна.

Запропоновані зміни сприятимуть збільшенню доходності комунальних підприємств, бюджетних установ, організацій, покриттю нестачі обігових коштів, погашенню заборгованості по заробітній платі та податкових зобов’язаннях.

Голова комісії П.І. Єфремов

В.о. начальника комітету Н.В.Ткаченко

Схожі:

Н ІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Нікопольська міська рада ВИРІШИЛА
Н ІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Нікопольська міська рада ВИРІШИЛА
Н ІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Нікопольська міська рада ВИРІШИЛА
Н ІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Нікопольська міська рада ВИРІШИЛА
Н ІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Нікопольська міська рада ВИРІШИЛА
Н ІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Від імені та в інтересах територіальної громади, відповідно до статей 26,50,59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»...
Н ІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Від імені та в інтересах територіальної громади, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Нікопольська...
Н ІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Від імені та в інтересах територіальної громади, відповідно до пункту статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,...
Н ІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Сузір’я 85/2” від 15 вересня 2013 року, протокол №1, та з метою сприяння створенню та забезпечення діяльності об’єднань співвласників...
Н ІКОПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА
Земельного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування», Нікопольська міська рада ВИРІШИЛА
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка