СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА


Скачати 87.07 Kb.
Назва СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Дата 26.03.2013
Розмір 87.07 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
РІШЕННЯ

Про деякі питання з упорядкування

в м. Синельникове роздрібної торгівлі

алкогольними, слабоалкогольними

напоями, вином столовим

та тютюновими виробами

Від імені та в інтересах територіальної громади, відповідно Законів України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання та продажу пива та слабоалкогольних напоїв», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України що до захисту населення від впливу шуму», постанов Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями» від 30.07.96 № 854, «Про затвердження Порядку провадження торгівельної діяльності та правил торгівельного обслуговування населення» від 15.06.2006 № 833, наказу Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі тютюновими виробами», з метою впорядкування в м. Синельникове роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, вином столовим та тютюновими виробами, враховуючи чисельні скарги мешканців міста Синельникове, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Синельниківська міська рада ВИРІШИЛА:
1. На час проведення масових заходів, визначених рішенням Синельниківської міської ради або її виконавчим органом, рішенням міського голови, забороняється продаж та споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових, продаж та куріння тютюнових виробів на зазначеній території.

2. Заборонити торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями, винами столовими та тютюновими виробами в місцях масового відпочинку громадян (в парках, скверах, стадіонах), крім стаціонарних об'єктів.

3. Заборонити торгівлю пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, винами столовими та тютюновими виробами біля закладів освіти, охорони здоров’я, культури та спорту у радіусі 300 метрів від будинку закладу, крім стаціонарних магазинів, які введено в експлуатацію до прийняття цього рішення.

4. Заборонити торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного) в нічний час з 22.00 до 8.00 годин.

5. Встановити, що чинність цього рішення поширюється на всіх суб’єктів підприємницької діяльності, крім закладів ресторанного господарства, на території міста Синельникове незалежно від форм власності, які пройшли реєстрацію в установленому порядку і мають ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

6.Суб'єктам господарювання встановити інформаційні таблички щодо обмеження реалізації алкогольних напоїв згідно з п.4.

7. Встановити час проведення дискотек у м. Синельниковому до 24.00 у суботу, неділю і святкові дні, та до 23 год. в інші дні, крім дискотек, що проводяться в період новорічних свят. Організаторам дискотек забезпечити громадський порядок та додержання норм рівнів шуму встановлених санітарними нормами.

8. Виконавчому органу Синельниківської міської ради:

8.1 Враховувати визначені обмеження при оформленні дозвільних документів та документів щодо розташування тимчасових споруд для комерційного використання /Назаренко С.А., Штурман Г.Б./.

8.2 Довести суть та вимоги цього рішення до відома всіх суб’єктів господарювання шляхом оприлюднення в місцевих друкованих засобах масової інформації /Ісаєва С.О./.

9. Це рішення набуває чинності з моменту опублікування у місцевих друкованих засобах масової інформації.

10. Рекомендувати правоохоронним органам посилити роботу щодо притягнення до адміністративної відповідальності осіб, що вчиняють правопорушення, передбачені статтями 156 та 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

11. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів.

Міський голова Д.І. Зражевський

Аналіз регуляторного впливу акта:

проекту рішення Синельниківської міської ради «Про деякі питання з упорядкування в м. Синельникове роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, вином столовим та тютюновими виробами»

Проблема, яку передбачається розв’язати

         Відповідно до Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", Постанови Кабінету Міністрів України від 30.07.1996 № 854 «Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями» встановлені умови продажу та споживання алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива, але на законодавчому рівні не регулюється час продажу таких напоїв. Однак, відповідно до повноважень Синельниківської міської ради, згідно Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні», орган місцевого самоврядування має повноваження щодо регулювання провадження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом (крім безалкогольного) в нічний час.

Даний проект рішення підготовлений з метою:  

- запобігання зростанню алкогольної залежності серед населення, а особливо молоді;

- проведення роз’яснень серед населення, а особливо молоді, про шкідливий вплив споживання алкогольних напоїв на організм людини, а також переваг здорового способу життя;

- здійснення якісного та своєчасного контролю за реалізацією алкогольних напоїв, слабоалкогольних напоїв, пива .

 Цілі регулювання:

З метою зниження шкідливого впливу споживання алкогольних напоїв на здоров’я жителів м. Синельникове обмежити роздрібну торгівлю алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом (крім безалкогольного) у період з 22-00 до 08-00 години у стаціонарних  об’єктах торгівлі та тимчасових спорудах для комерційного використання, крім закладів ресторанного господарства.

Визначення та оцінка прийнятих альтернативних способів досягнення визначених цілей


Можливі способи досягнення цілей

 

Оцінка способу

Причини відмови
від альтернативних способів/аргументи щодо переваги обраного способу

Збереження чинного регулювання

- забезпечує часткове досягнення цілей державного регулювання

 

- проблема не розв’язується;
- неповна відповідність принципам регуляторної політики; адекватності, збалансованості, прозорості, ефективності та врахування громадської думки.

Обраний спосіб

- побудований відповідно до вимог регулювання місцевого рівня;
- забезпечує досягнення цілей;
- відповідає потребам у вирішенні проблем.

- забезпечує реалізацію принципів державної регуляторної політики;
- покращує правопорядок у місті

- запобігає зростанню алкогольної залежності серед населення, а особливо молоді.

 

 Механізм та заходи, що пропонуються для розв’язання проблеми

           Проектом рішення Синельниківської міської ради «Про деякі питання з упорядкування в м. Синельникове роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, вином столовим та тютюновими виробами» встановлюються вимоги суб’єктам підприємницької діяльності щодо роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом (крім безалкогольного) в період з 22-00 до 08-00 години в об’єктах торгівлі та  тимчасових спорудах для комерційного використання, крім закладів ресторанного господарства.

          Прийняття регуляторного акта сприятиме припиненню розповсюдження алкогольної залежності серед населення, а особливо молоді. Також передбачається зменшення кількості злочинів, що були скоєні особами у стані алкогольного сп’яніння. У свою чергу профілактичні заходи по роз’ясненню населенню, а особливо молоді, щодо шкідливого впливу алкоголю на організм людини призведуть до зменшення вживання алкогольних виробів населенням.

Можливість досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта

          Зміна чинного законодавства може мати, як позитивний, так і негативний вплив на дію цього регуляторного акта. При виникненні змін у чинному законодавстві, які можуть впливати на дію запропонованого регуляторного акта, до нього будуть вноситися відповідні коригування. Впровадження вимог такого регуляторного акта не потребує додаткових витрат з бюджету. Після проходження процедури оприлюднення може бути затверджений міською радою.

Очікувані результати від прийняття регуляторного акта. Аналіз вигод та витрат


Сфера впливу

Вигоди

Витрати

Місцева влада

- покращення громадського правопорядку в місті;
- формування в суспільстві здорового способу життя, захист дітей від негативного впливу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива;
- підвищення іміджу місцевої влади

- витрати робочого часу, пов’язані з підготовкою регуляторного акта та виконанням його вимог

Суб’єкти підприємницької діяльності

-  прозорість дій місцевих органів влади;
- прозорість порядку провадження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом;
- встановлення єдиних вимог до обов’язків у сфері торгівельної діяльності алкогольними, слабоалкогольними напоями, пивом

- приведення об’єктів торгівлі  відповідно до вимог рішення;
- зменшення прибутку внаслідок заборони торгівлі в нічний час алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом

Населення

- реалізація прав та державних гарантій громадян на захист фізичного та психологічного здоров’я підлітків;
- здійснення контролю за дотриманням правопорядку в місцях розміщення об’єктів торгівлі

відсутні

 Строк дії регуляторного акта

         Термін дії запропонованого регуляторного акта необмежений у зв’язку з можливістю внесення до нього змін, доповнень та його відміни у разі змін у чинному законодавстві чи в інших необхідних випадках.

Показники  результативності регуляторного акта

Статистичні показники :

- кількість отриманих скарг з приводу здійснення продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива (крім безалкогольного) в нічний час;

- кількість складених протоколів за провадження торгівлі в нічний час алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного).

Заходи, за  допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності акта

         При проведенні відстеження результативності даного регуляторного акта будуть використовуватись статистичні дані

 №
п/п

Захід

Відповідальний
за виконання

1.

Проведення аналізу інформації щодо кількості отриманих скарг з приводу здійснення продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива (крім безалкогольного) в нічний час

 Розробник регуляторного акту

2.

Аналіз та відстеження динаміки кількості складених адмінпротоколів за провадження  торгівлі в нічний час алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (крім безалкогольного)

Розробник регуляторного акту

           Базове відстеження результативності даного регуляторного акта буде проведене протягом півроку після набрання чинності даного регуляторного акта.
З метою оцінки ступеня досягнення цим актом визначених цілей повторне відстеження результативності буде здійснене через рік з дня набрання ним чинності, але не пізніше 2-х років з дня набрання чинності.

           Періодичне відстеження результативності регуляторного акта здійснюватиметься раз на кожні 3 роки, починаючи з дня закінчення заходів з повторного відстеження результативності цього акта.

Зауваження та пропозиції приймаються протягом одного місяця з дня офіційного опублікування цього проекту у письмовому або електронному вигляді за адресами:

  • поштою: 52500, м. Синельникове, вул 40 років Жовтня, 14;

  • факсом (05663) 4-35-61

  • електронною поштою: [email protected]

 

         Міський голова                                                        Д.І. Зражевський

Схожі:

УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Керуючись пунктом 34 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши заяви громадян,...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Керуючись пунктом 34 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», розглянувши заяви громадян,...
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Про погодження порядку найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у місті Синельниковому”...
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Синельниківського професійного ліцею, що входять до округу з питань реалізації законодавства в галузі освіти, ефективного використання...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Керуючись пунктом 23 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та статтею 80 Бюджетного кодексу України, міська...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Відповідно до пункту 34 частини першої статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статей 12, 122, 127, 128,...
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Відповідно до Конституції України, Бюджетного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в...
СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання Припису від 24. 01. 2013 №10-10/13 Державної...
Україна Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Відповідно до Конституції України, Бюджетного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в...
Україна Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Відповідно до Конституції України, Бюджетного кодексу України, керуючись статтею 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка