Великоберезнянська районна державна адміністрація


Скачати 104.58 Kb.
Назва Великоберезнянська районна державна адміністрація
Дата 24.03.2013
Розмір 104.58 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Право > Документи

Великоберезнянська районна державна адміністрація

ВІДДІЛ ОСВІТИ

89000, Закарпатська область, смт. Великий Березний, вул. Шевченка, 27 тел./факс 21-9-41

[email protected]
720 від 15.11.2011 р. Управління освіти і науки

Закарпатської обласної

державної адміністрації


На виконання наказу управління освіти і науки Закарпатської облдержадміністрації від 09.11.2011 №801 „Про проведення форуму лідерів

учнівського самоврядування Закарпаття „За нами майбутнє” відділ освіти Великоберезнянської райдержадміністрації надсилає матеріали районного учнівського самоврядування.


Начальник відділу освіти М.Д. Пекар


КЕРІВНИЙ СКЛАД

РАЙОННОГО УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

НА 2011-2012 Н.Р.
Голова – Кирлик Богдана , учениця 10 класу Великоберезнянської гімназії
Секретар – Повханич Олеся, учениця 9 класу

Жорнавської ЗОШ І-ІІ ст.
Заступник голови – Данча Вікторія , учениця 9 класу

Великоберезнянської ЗОШ І-ІІІ ст..
Комітет «Дозвілля» - Дуркот Ганна учениця 9 класу

Волосянківської ЗОШ І-ІІІ ст.
Комітет «Соціальної допомоги» -Опаленик Руслана учениця 9 класу Лютянської ЗОШ І-ІІІ ст.
Комітет «Преси та інформації» - Мушак Андріана учениця 10 класу Ставненської ЗОШ І-ІІІ ст.
Комітет «Просвітницької роботи» - Повханич Юрій учень 7 класу Вишківської ЗОШ І-ІІ ст..
Комітет «Реалізації пропозицій» - Чикут Ярослава учениця 7 класу Стужицької ЗОШ І-ІІ ст..
Комітет «Захисту інтересів і прав учнів» -Кокрева Діана . учениця 11 класу Костринської ЗОШ І-ІІІст.

Інформація

про роботу учнівського самоврядування у школах району

за 2010-2011 навчальний рік

У Національній доктрині розвитку освіти визначено мету державної політики щодо розвитку освіти, яка полягає в створенні умов для розвитку особистості та творчої самореалізації кожного громадянина України, вихованні покоління людей, здатних ефективно працювати і навчатися протягом життя, оберігати й примножувати цінності національної культури та громадянського суспільства, розвивати і зміцнювати суверенну, незалежну, демократичну, соціальну та правову державу як невід`ємну складову європейської та світової спільноти.

У 2010/2011 н. р. усім напрямкам виховної роботи приділялася особлива увага (національно – патріотичному вихованню, формуванню в учнів громадянської та правової свідомості, почуття власної гідності, правових норм, естетичних смаків, духовного багатства, вихованню милосердя, вихованню і розвитку потреби у здоровому способі життя, екологічному та військово – патріотичному вихованням).

Виховна робота шкіл району була спрямована на реалізацію головної мети української системи освіти – створення умов для розвитку і самореалізації кожної особистості як громадянина України, формування покоління, яке здатне навчатися впродовж життя, створювати й розвивати цінності громадянського суспільства, а також на розвиток у дітей і молоді творчих здібностей, підтримки обдарованих дітей, виховання здорового способу життя, на реалізацію Закону України «Про освіту», Закону України «Про загальну середню освіту», Державної національної програми «Освіта» (Україна ХХІ ст.), Державної національної програми «Діти України», Конвенції ООН про права дитини, програми «Рівний – рівному», «Діалог», Концепції виховання дітей та молоді в національній системі освіти.

Виховна система – складне соціальне психолого-педагогічне утворення, що саморегулюється та керується. Вона охоплює весь педагогічний процес, інтегрує навчальні заняття, позаурочне життя дітей, різноманітну діяльність і спілкування.

У 2010/2011 н.р. із запланованих загальношкільних масових заходів у всіх школах району були проведені: конкурс “Увага! Діти - на дорозі”, конкурс робіт декоративно-ужиткового мистецтва “Знай і люби свій край”, свято до Дня вчителя, конкурс на кращий відгук на сучасну дитячу прозу, шкільний етап Всеукраїнської експедиції «Моя Батьківщина-Україна», шкільний етап Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Безпека та мир в Україні», туристсько-краєзнавча експедиція «Пізнай свою країну», історико-етнографічний конкурс “Україна вишивана”, змагання з баскетболу, День прав людини, конкурс знавців української мови ім. Петра Яцика, уроки - пам`яті, присвячені подвигу українських юнаків у бою під Крутами, День національної згоди, еколого-біологічний конкурс “Юний дослідник”, тиждень знань безпеки життєдіяльності, новорічні ранки та вечори, конкурс “Ідея соборності України”, конкурс на кращу пошукову роботу за напрямками експедицій “Краса і біль України” та “Історія сіл і міст України”, конкурс дитячого читання “Найкращий читач України-2010”, конкурс на кращу екологічну агітбригаду, акція “Живи, книго!”, конкурс на кращий Валентинчик, Шевченківські дні, конкурс пасхальних сувенірів, конкурс малюнка “Безпека дорожнього руху - це життя”, “Податки очима дітей”, конкурс “Молодь обирає здоров`я”, тренінги “Діти мають знати свої права”, “Що ти знаєш про СНІД”, конкурс КВН „Поринь у світ професій”, свято Останнього дзвоника, Випускний вечір і т.д.

Крім цього, було прийнято участь у районних масових заходах:

  • конкурсі дитячої творчості “Знай і люби свій край”;

  • туристсько-краєзнавчій конференції «Пізнай свою країну»;

  • історико-географічній конференції «Історія міст і сіл України”;

  • конференції “Мій рідний край – моя земля”;

  • огляді музеїв;

  • виставці “Новорічний подарунок”;

У конкурсі “Знай і люби свій край” учні Великоберезнянської ЗОШ І-ІІІст. зайняли перше місце в номінації “Образотворче мистецтво”, робота «Родовід сім`ї Лацаничів» - перше місце в районному та перемога в обласному конкурсі „Пізнай свою країну”, робота «Історія Великого Березного» отримала друге місце в районній історико - географічній конференції «Історія міст і сіл України», третє місце у районному конкурсі «Найкращий відгук на дитячу прозу» отримала Келемец Юлія, третє місце учні-екскурсоводи Данча Вікторія та Березанич Катерина вибороли у районному конкурсі-огляді музеїв, однією з кращих визнана новорічна екібана на виставці “Новорічний подарунок”, друге місце зайняла агітбригада в конкурсі “Молодь обирає здоров`я”, нагороджені учні школи також за активну участь в конкурсі малюнка “Податки очима дітей” , друге місце в районі отримала команда ДЮП, позитивні відгуки від членів журі отримав і колектив художньої самодіяльності.

Робота органу учнівського самоврядування гімназійного Парламенту у 2010-2011 н.р. була спрямована на дотримання основних орієнтирів виховання учнів 1-12 кл. (наказ МОН від 17.12.2007, №1113) та Наказом МОН «Про розвиток органу учнівського самоврядування» (від 07.12.09, № 1/9-850).

До роботи в учнівському самоврядуванні в гімназії було залучено учнів 5-11 кл. Здійснює роботу Парламенту Мерія, до якої входять: Президент (Кирлик Богдана), Прем’єр-міністр (Пінцак Святослав), Мер мерів (Ріпич Владислава). Роботу учкому здійснюють 6 комісій, які мають окремий чіткий план роботи , що являє собою цілісну структуру Плану роботи Парламенту. Це: Комісія «За Знання, «Дисципліни й порядку», «Суспільно-корисних справ», «Дозвілля», «Національно-культурного відродження» та Прес-центр. Керує роботою Парламенту педагог-організатор Савко О.В.

У минулому навчальному році у плануванні велику роль було приділено активізації молодіжного руху за здоровий спосіб життя та поширення кращого досвіду з профілактики запобігань негативних проявів серед дітей та молоді; впровадження нових форм «здорового дозвілля». Гімназійна агітбригада «Пульс» стала активним учасником районного (І місце) та обласного (ІІ місце) етапів конкурс «Молодь обирає здоров’я».

З метою агітації ціннісного ставлення до себе гімназисти були залучені у роботу «Школи безпеки». Яскравим проявом їх активності стала участь агітбригади ДЮП «ВЕСТА» у вересні 2010 року у XVI Всеукраїнському Фестивалі ДЮП, де гімназисти якнайкраще проявили себе та вибороли лауреатство у номінації «Прорив сезону». Окрім того, зазначувана агітбригада у 2011 році взяла активну участь у районному (І місце) та обласному (ІІ місце) етапах конкурсу ДЮП та «Школа Безпеки».

Гімназійний Парламент було залучено до превентивно-профілактичних заходів, спрямованих на попередження правопорушень та злочинності серед неповнолітніх; розв’язання проблеми насильництва, жорстокості, гендерної нерівності, наркоманії та інших негативних явищ у молодіжному середовищі.

Гімназійну молодь було залучено до реалізації соціальних програм і проектів, проведення акцій і заходів:

З метою розвитку знань з історії рідного краю, виховання поваги до власної історії було чітко організовано роботу Комісії «Національно-культурного відродження», члени якої взяли участь у районному та обласному етапах Всеукраїнського конкурсу учнівської та студентської молоді «Моя Батьківщина – Україна».

Гімназійна комісія «За Знання» чітко й злагоджено проводила рейди-перевірки готовності учнів до уроків, ведення щоденників, вела облік відсутніх учнів та спостереження за зовнішнім виглядом гімназистів. Окрім того надавала активну допомогу вчителям-предметникам у організації та проведенні тематичних предметних тижнів.

Комісія «Суспільно-корисних справ» слідкувала за чистотою й затишком гімназії, проводила рейди-чистоти, трудові десанти. В рамках акції «Живи, книго!» було організовано роботу книжкової аптеки.

Комісія «Дисципліни і порядку» слідкувала за поведінкою гімназистів. Учнів, які порушували дисципліну було викликано на засідання учнівського Парламенту, де їх поведінка обговорювалася.

Протягом 2010-2011 н.р. у гімназії комісією «Дозвілля» було проведено ряд традиційних загальногімназійних свят:

  • Свято Знань (01.09.2010 р.);

  • День учителя (01.10.2010 р.);

  • День гімназії (22.10.2010 р.);

  • Новорічний бал-маскарад (23.11.2010 р.);

  • День святого Валентина (11.02.2011 р.);

  • Свято до Дня 8-го Березня (04.03.2011 р.)

  • Свято останнього дзвоника (30.05.2011 р.);

  • Випускний бал (29.05.2011 р.)

Прес-цент готував і проводив конкурси стіннівок до усіх тематичних свят Гімназії; організовував конкурси малюнків «Новорічний подарунок» та «Весна-красна» . Готував декорації до новорічних свят.

Було реалізовано співпрацю членів гімназійного Парламенту із психологом, яка провела ряд тренінгових занять по виявленню лідерів: «Виховуємо у собі лідерських якості». Проведено анкетування, з метою виявлення лідерів.

На підсумковому засіданні гімназійного Парламенту у травні 2011 року було підведено підсумки роботи за 2010-2011 н.р. і визначено роботу Парламенту відмінною.

Особлива увага у 2010 – 2011 н. р. була звернута на роботу з порушниками навчальної дисципліни у Великоберезнянської ЗОШ І-ІІІст. Костринській ЗОШ І-ІІІ ст.., Волосянківській ЗОШ І-ІІІст.: проводилися бесіди, зустрічі з батьками, зустріч учнів даної категорії з працівниками міліції, залучення учнів до занять у гуртках, спортивних секціях, організації вечорів, екскурсій, заслуховування їх на засіданнях шкільного парламенту. Дирекція школи, класні керівники, класоводи проводили подвірні обходи дітей, які пропускають уроки без поважних причин. Категорії таких дітей стоїть на внутрішкільному обліку. Щодо роботи з учнями з девіантною поведінкою в школі працювала і продовжить свою роботу Рада з профілактики правопорушень.

Cлід зайважити, що у 2010-2011 н.р.пожвавилась робота районної ради учнівського самоврядування.

Результатом роботи є

участь і перемоги учнів району у Всеукраїнських, обласних, районних виставок, конкурсів. Ось невеликий перелік обласних перемог наших :

Обласна туристсько-краєзнавча експедиція учнівської та студентської молоді «Пізнай свою країну»

Грамота ЗЦТКЕСУМ ( наказ № 175 від 22 грудня 2010 року)

Напрямок «Духовні джерела мого народу»

- ексепедиційний загін Стужицької ЗОШ І-ІІ ступенів за роботу «Духовні джерела мого народу» (керівник Андрикулич В.І.)

Грамоти управління освіти і науки Закарпатської ОДА (наказ № 1004 від 21 грудня 2010 року)

Напрямок «Родовід»

- Бляняр Христину, ученицю 10 класу Великоберезнянської гімназії за роботу «Родовід – естафета майбутнім поколінням» (керівник Бланяр Я.М., Савко О.В.)

- Мороз Вероніку ученицю 11 класу Великоберезнянської ЗОШ І-ІІІ ст. за роботу «Родовід сім’ї Лацаничів» (керівник Кужба А.Д.)

На Всеукраїнський конкурс учнівських шкільних газет м. Миколаїв направлені кращі шкільні газети району:

- Гімназійний вісник Великоберезнянської гімназії

- « З попелу забуття» орган учнівського самоврядування Волосянківської ЗОШ І-ІІІ ступенів

-«Дивосвіт» орган учнівського самоврядування Ужоцької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

26 квітня 2011 року в області пройшов конкурс екскурсоводів при навчальних закладах, які перебувають у сфері управління МОН України.

Екскурсоводи музею «Верховина» Волосянківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Скрип Андрій та Деркач Діана учні 8 класу ( керівник Курей М.І.) та Риган Галина , Черняк Наталія, учениці 11 класу екскурсоводи музею Бойової слави Лютянської ЗОШ І-ІІ ступенів (керівник Яцьків С.Ю.) отримали І місце в обласному етапі конкурсу.

15 травня 2011 року танцювальний колектив «Вікторія» Великоберезнянської гімназії ( керівник Парасич М.В.) отримав ІІ місце на Всеукраїнському конкурсі – фестивалі народного мистецтва

« Смарагдові витоки»

28-30 травня в смт В.Бичків рухівського району пройшла дитячо-юнацька військово-спортивна гра «Джура» Великоберезнянський район представляла команда Великоберезнянської гімназії.

Нагороджено:

- грамотою Шеверю В.В. за ІІІ місце на дистанції «Спритний джура»(фігурне володіння велосипеду);

-грамотою команду Великоберезнянської гімназії за активну участь в(ІІ) обласному етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» ( «Джура»)

З 1-15 травня в районі проходила чергова щорічна Всеукраїнська акція «Серце до серця». Силами учнів та педагогів району зібрано і переведено 4079,69 грн для дітей хворих на цукровий діабет.

По другому питанню вир затвердили напрямки роботи, а саме:

проведення благодійних акцій «Серце до серця»;

туристсько-краєзнавчих експедицій, конкурсів

участь в науково-дослідницьких конкурсах МАН;

участь у змаганнях, фестивалях,, конкурсах:;

конкурсів агітбригад;

У новому 2011/2012 навчальному році виховна робота буде спрямована на виконання проблемного питання: "Створення умов для розвитку та творчої самореалізації особистості ”, а також на реалізацію програми “Основні орієнтири виховання учнів 1-12 класів” та вирішення таких завдань :

- виховання громадянина України;

- формування особистості учня, розвиток його здібностей, обдарувань;

- виховання в учнів поваги до Конституції, державних символів України, прав і свобод людини і громадянина, відповідальність перед законом за свої дії;

- виховання шанобливого ставлення до родини, поваги до народних традицій і звичаїв, державної та рідної мови;

- виховання свідомого ставлення до свого здоров’я та здоров’я інших громадян, формування гігієнічних навичок і засад здорового способу життя, збереження і зміцнення фізичного та психічного здоров’я учнів;

- формування екологічної культури, гармонії відносин з природою;

- розвиток індивідуальних здібностей і талантів, забезпечення умов їх самореалізації;

- патріотичне виховання, виховання поваги до ветеранів війни, праці; почуття милосердя.

Схожі:

Великоберезнянська районна державна адміністрація
Закарпатська область, смт. Великий Березний, вул. Шевченка, 27 тел./факс 21-9-41
ДОБРОВЕЛИЧКІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
На виконання доручення голови обласної державної адміністрації від 17 лютого 2012 року №01-27/44/1 щодо створення електронного реєстру...
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Всеукраїнської учнівської олімпіади з педагогіки і психології серед учнів 11 класів.  Шкільна та районна учнівські олімпіади пройшли...
БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ
Шевченка, 53 смт. Богородчани тел факс (03471)-21-3-90, 21-8-48, е-mail: vob-56@rambler ru
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Всеукраїнської учнівської олімпіади з французької мови серед учнів 8-11 класів. 
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Шкільна та районна учнівські олімпіади пройшли організовано і у визначені терміни. У І етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади...
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Богородчани вул. Шевченка, 53 тел факс (03471)-21-3-90, 21-8-48, E-mail: vob-56@rambler ru
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Богородчани вул. Шевченка, 53 тел факс (03471)-21-3-90, 21-8-48, E-mail: vob-56@rambler ru
У КРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ
Богородчани вул. Шевченка, 53 тел факс (03471)-21-3-90, 21-8-48, E-mail: vob-56@rambler ru
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Директорам загальноосвітніх навчальних закладів Богородчанського району забезпечити
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка