Аналіз регуляторного впливу рішення Нікопольської міської ради «Про затвердження Положення про Нікопольський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у новій редакції»


Скачати 35.13 Kb.
Назва Аналіз регуляторного впливу рішення Нікопольської міської ради «Про затвердження Положення про Нікопольський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у новій редакції»
Дата 17.05.2013
Розмір 35.13 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Медицина > Документи
Аналіз регуляторного впливу

рішення Нікопольської міської ради «Про затвердження Положення про Нікопольський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у новій редакції»

1. Визначення та аналіз проблеми, яку передбачається розв’язати шляхом державного регулювання:

На теперішній час в місті існує проблема непрацездатних громадян похилого віку, які не здатні до самообслуговування і потребують цілодобового догляду та оздоровлення у відділенні медико-соціальної реабілітації (тимчасового цілодобового перебування), але мають працездатних рідних (дітей, батьків, чоловіка, дружину), які відповідно до чинного законодавства зобов’язані їх утримувати, але з різних причин не мають можливості здійснювати догляд за ними .

2. Визначення цілей державного регулювання:

  1. Забезпечення виконання вимог Закону України «Про соціальні послуги» від 19.06.2003р. № 966-1V, рішення Нікопольської міської ради «Про затвердження Положення про Нікопольський територіальний центр соціального обслуговування) у новій редакції», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997р. № 280/97-ВР.

  2. Встановлення оплати в розмірі 25 % від отримуваної пенсії щомісячно за обслуговування у відділенні медико-соціальної реабілітації (тимчасового цілодобового перебування) Нікопольського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) непрацездатним громадянам, які мають працездатних дітей, які відповідно до чинного законодавства зобов’язані їх утримувати, але з поважних причин не мають можливості здійснювати догляд за ними (проживають в іншому населеному пункті та через територіальну віддаленість не можуть надавати допомогу батькам, знаходяться в містах позбавлення волі, у розшуку).

  3. Перебування у відділенні медико-соціальної реабілітації (тимчасового цілодобового перебування) непрацездатних громадян, які мають працездатних рідних (дітей, батьків, чоловіка, дружину), які відповідно до чинного законодавства зобов’язані їх утримувати, і які зобов’язуються оплачувати їх утримання у відділенні в розмірах, передбачених рішенням виконкому.

3. Визначення очікуваних результатів від прийняття регуляторного акта.

Для органів місцевого самоврядування:

Забезпечення виконання вимог Закону України «Про соціальні послуги» від 19.06.2003р. № 966-1V, рішення Нікопольської міської ради «Про затвердження Положення про Нікопольський територіальний центр соціального обслуговування) у новій редакції», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997р. № 280/97-ВР.
Для населення:

Охоплення потребуючих непрацездатних громадян, які не здатні до самообслуговування і потребують тимчасової сторонньої допомоги у відділенні медико-соціальної реабілітації (тимчасового цілодобового перебування), але мають працездатних рідних (дітей, батьків, чоловіка, дружину), які відповідно до чинного законодавства зобов’язані їх утримувати, але з різних причин не мають можливості здійснювати догляд за ними.
Для комунальної установи:

Застосування прозорого механізму встановлення оплати за перебування у відділенні медико-соціальної реабілітації (тимчасового цілодобового перебування).

  1. Опис механізму, який пропонується застосувати для розв’язання проблеми:

Вказану вище проблему планується розв’язати шляхом прийняття рішення «Про затвердження Положення про Нікопольський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у новій редакції».

Проект цього рішення підлягає оприлюдненню в засобах масової інформації.

  1. Обґрунтування можливості досягнення визначених цілей у разі прийняття регуляторного акта:

  • фактори, що можуть позитивно вплинути на досягнення мети в разі прийняття регуляторного акта:

реалізація вимог Закону України «Про соціальні послуги» від 19.06.2003р. № 966-1V, Постанови Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2009 р. № 1417 «Деякі питання діяльності територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг)», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» від 21.05.1997р. № 280/97-ВР.

  • фактори, що можуть негативно вплинути на досягнення мети в разі прийняття регуляторного акта:

значний рівень інфляції та фінансова дестабілізація в країні;

падіння реальних доходів непрацездатних громадян.

  1. Обґрунтування запропонованого строку чинності регуляторного акта:

Рішення діє до наступного перегляду регуляторного акта.

  1. Визначення заходів, за допомогою яких буде здійснюватися відстеження результативності регуляторного акта в разі його прийняття:

  1. Аналіз зауважень та пропозицій від населення міста, які будуть враховані в подальшому.

  2. Проведення річного базового відстеження результативності регуляторного акта.

Із зауваженнями та пропозиціями звертатись до:

  • Нікопольського територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів: м. Нікополь, вул.. Чубаря, 25А, тел.. 2-22-89;

  • відділу економіки комунальних підприємств та бюджетної сфери управління економічної політики Нікопольської міської ради: м. Нікополь, вул.. Електрометалургів, 3, будинок міської ради, каб.30, тел.. 5-14-36.

Схожі:

Про базове відстеження результативності проекту рішення Нікопольської...
Нікопольської міської ради «Про затвердження Положення про Нікопольський територіальний центр соціального обслуговування (надання...
ПОЛОЖЕННЯ про Нікопольський територіальний центр соціального обслуговування...
Нікопольський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (далі територіальний центр) є бюджетною...
Аналіз регуляторного впливу рішення Нікопольської міської ради «Про...
Ах, що об’єктивно порушують нормальну життєдіяльність особи, наслідки яких вона не може подолати самостійно (інвалідність, часткова...
ПОЛОЖЕННЯ про Нікопольський територіальний центр соціального обслуговування...
Нікопольський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) (далі територіальний центр) є бюджетною...
Визначення проблеми, яку передбачаеться розв´язати шляхом державного регулювання
Нікопольський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у новій редакції
ПОЛОЖЕННЯ про Нікопольський територіальний центр соціального обслуговування...
Типове положення про територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)
Звіт про результати повторного відстеження результативності регуляторного...
Назва регуляторного акту: Проект рішення виконавчого комітету Нікопольської міської ради «Про встановлення Нікопольському територіальному...
ПЛАН РОБОТИ виконавчих органів міської ради на березень 2010 року №
Про затвердження Положення про Нікопольський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у новій редакції
Аналіз регуляторного впливу до проекту  регуляторного акта рішення...
Кременчуцької міської ради "Про затвердження Положення про Центр муніципальних послуг та Регламенту Центру муніципальних послуг"
Комітету міської ради від 26. 01. 2011 №7
Комунальною установою Синельниківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка