Герон Александрійський


Скачати 9.71 Kb.
Назва Герон Александрійський
Дата 15.06.2013
Розмір 9.71 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Математика > Документи
Герон Александрійський (імовірно, І-ІІ ст.ст. н.е.) – давньогрецький інженер, фізик, механік, математик, винахідник. Викладав в Александрії. Його значні наукові роботи дійшли до нас майже всі.

Герон описав основні досягнення античного світу в галузі прикладної механіки. Він винайшов ряд приборів і автоматів, зокрема, прибор для вимірювання довжини доріг, що діяв за принципом сучасних таксометрів, різні водяні годинники та ін. .

Математичні роботи Герона є енциклопедією античної прикладної математики. У найкращій з них – «Метриці» - подані правила і формули для точного і наближеного вираховування площ правильних многокутників, об’ємів усічених конуса і піраміди; наводиться т.з. формула Герона для визначення площі трикутника за трьома сторонами, яка зустрічається і у Архімеда; даються правила розв’язання квадратних рівнянь і наближеного знаходження квадратних і кубічних коренів.

Зміст математичних праць Герона догматичний, правила найчастіше не виводяться, а пояснюються на прикладах. Це наближає праці Герона до робіт математиків Давнього Єгипту і Вавилона. У 1814 році було знайдено працю Герона «Про діоптр», у якому викладені правила земельної зйомки, фактично основані на використанні прямокутних координат.

Вплив праць Герона можна прослідкувати в Європі аж до епохи Відродження.

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка