УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я


Скачати 56.89 Kb.
Назва УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Дата 26.11.2013
Розмір 56.89 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Інформатика > Документи


УКРАЇНА
Д Н І П Р О П Е Т Р О В С Ь К А О Б Л А С Т Ь

СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ



Р І Ш Е Н Н Я
28 серпня 2013 року № 207
Про хід виконання «Програми

захисту прав дітей

та розвитку сімейних форм виховання

у місті Синельниковому

на 2011-2015 роки» у 2013 році
На виконання Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Указів Президента України від 11 липня 2005 року № 1068/2005 «Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей» та від 5 травня 2008 року № 411/2008 «Про заходи щодо забезпечення захисту прав і законних інтересів дітей», поліпшення соціального захисту дітей, у тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зменшення дитячої бездоглядності та безпритульності, влаштування дітей до сімейних форм виховання протягом 2013 року вжиті відповідні заходи по виконанню «Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у місті Синельниковому на 2011-2015 роки».

Робота по виконанню заходів, передбачених Програмою, спрямована на влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування, під опіку громадян, усиновлення та прийомні сім’ї. Станом на 01.09.2013 на території міста функціонує 7 прийомних сімей, в яких виховується 9 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та один дитячий будинок сімейного типу, у якому виховується 6 дітей. З метою соціально-правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які охоплені сімейними формами виховання, службою у справах дітей та центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено 52 виходи у вищезазначені сім’ї, за результатами перевірок складені відповідні акти.

Важливим питанням забезпечення соціального захисту дітей є своєчасне надання їм відповідних статусів: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом 2013 року рішеннями виконавчого комітету Синельниківської міської ради надано статус 9 дітям, із них над 7 дітьми встановлено опіку та піклування, 1 дитина усиновлена, 1 дитина влаштована на тимчасове проживання у сім’ю громадян. Станом на 28.08.2013 на обліку перебуває 93 дитини – сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, з них 76 перебуває під опікою та піклуванням, 3 дитини виховуються у прийомних сім’ях, 7 дітей – в дитячих будинках сімейного типу за межами міста.

Загальна кількість дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, складає 32 дитини, з них 6 дітей схильні до вчинення правопорушень. Протягом 2013 року виявлено 11 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. За минулий період 2013 року здійснено 54 виходи у вказані сім’ї, проведено профілактичні бесіди з батьками щодо належного виховання та утримання дітей, а також виховні бесіди з дітьми. До батьків, які не займаються належним вихованням та утриманням дітей, застосовані адміністративні санкції, а саме: винесено 19 попереджень про притягнення їх до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП. За рішеннями Синельниківського міськрайонного суду 8 батьків позбавлено батьківських прав за злісне невиконання батьківських обов’язків, 2 батьків визнано судом безвісно відсутніми.

Відповідно до частини 3 статті 8 Закону України «Про охорону дитинства», забезпечується контроль за додержанням батьками або особами, які їх замінюють, майнових та житлових прав дітей. Питання відчуження житла неповнолітніх, встановлення опіки над дітьми та їх майном, реєстрації права власності дітей, купівлі нового житла, дарування чи прийняття спадку неповнолітніх, питання захисту прав дітей та їх законних інтересів протягом року розглядалося на 8 засіданнях комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Синельниківської міської ради.

Дані про житло, яке належить на праві власності або закріплене право користування за дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, записуються до реєстру прав власності на житло вищезазначеної категорії.

З метою соціального захисту дітей, які залишились без батьківського піклування, та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах, регулярно поновлюється інформація в базі даних ЄІАС «Діти».

З метою забезпечення якісного виконання «Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у місті Синельниковому на 2011-2015 роки», керуючись ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Синельниківської міської ради ВИРІШИВ:
1. Інформацію про хід виконання «Програми захисту прав дітей та розвитку сімейних форм виховання у місті Синельниковому на 2011-2015 роки» у 2013 році прийняти до відома та продовжити роботу по її виконанню.
2. Службі у справах дітей міської ради (Маковицька):

- розробити графіки відвідування та перевірок прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, опікунів та піклувальників на 2014 рік спільно з іншими підрозділами міської ради;

- постійно проводити роз’яснювальну роботу щодо пріоритетності сімейних форм виховання при влаштуванні дітей, які залишилися без батьківського піклування;

- забезпечити постійне поновлення інформації в ЄІАС «Діти»;

- тримати на контролі постановку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які не мають власного житла, на квартирний облік по досягненню ними 16 річного віку.
3. Начальнику служби у справах дітей Маковицькій Н.М., директору центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оберемченко Ж.А. активізувати роботу щодо створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.
4. Директору центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради Оберемченко Ж.А.:

- продовжувати здійснювати підбір та направляти на навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі відповідно до вимог чинного законодавства України з урахуванням їх потенціалу, можливостей та потреб регіону;

- продовжити здійснення соціального супроводу сімей, діти яких опинилися в складних життєвих обставинах, забезпечувати профілактичну роботу з сім’ями, в яких батьки належним чином не виконують своїх батьківських обов’язків.
5. Начальнику відділу у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Заіці О.В. продовжувати роботу щодо оформлення та видачі посвідчень батьків та дітей з багатодітних родин.
6. Начальнику управління праці та соціального захисту населення міської ради Шекерській О.Л. здійснювати контроль за цільовим використанням коштів, спрямованих на виплату соціальної допомоги та грошового забезпечення, шляхом проведення моніторингу виплат.
7. Начальнику відділу освіти міської ради Тимонік Н.Д., головному лікарю Комунального закладу «Синельниківська центральна районна лікарня» Дніпропетровської обласної ради» Довганю П.В., головному лікарю Комунального закладу охорони здоров’я «Синельниківський центр первинної медико-санітарної допомоги» Синельниківської районної ради» Сачко О.І. начальнику Синельниківського МВ з обслуговування м. Синельникового та Синельниківського району ГУ МВС України у Дніпропетровській області підполковнику міліції Кравченку В.В. забезпечувати своєчасне виявлення та інформування служби у справах дітей міської ради щодо фактів будь-якого насильства по відношенню до дітей та інших фактів невиконання батьківських обов’язків батьків по вихованню дітей.
8. Виконуючому обов’язки заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Білому М.С. забезпечити контроль за підвищенням відповідальності спеціалістів служби у справах дітей, відділу освіти, відділу у справах сім’ї, молоді та спорту, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за якісне та безумовне виконання вимог діючого законодавства щодо забезпечення та охорони прав дітей, сприяння розвитку прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.
9. Координацію роботи по виконанню рішення доручити начальнику служби у справах дітей міської ради Маковицькій Н.М., контроль – виконуючому обов’язки заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Білому М.С.

Перший заступник міського голови

з питань діяльності виконавчих органів

міської ради В.Б.ЯКОВІН

Схожі:

УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
У зв’язку з кадровими змінами, виконавчий комітет Синельниківської міської ради ВИРІШИВ
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Синельниківської міської ради ВИРІШИВ
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Синельниківської міської ради ВИРІШИВ
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Виконавчий комітет Синельниківської міської ради розглянув вимоги, викладені в протесті Синельниківського міжрайонного прокурора...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Синельниківської міської ради ВИРІШИВ
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Розглянувши заяву і документи, представлені на *, яка мешкає за адресою: *, виконавчий комітет Синельниківської міської ради встановив,...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
Керуючись статтею 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, у зв’язку з кадровими змінами, виконавчий комітет Синельниківської...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
«Про безоплатне прийняття до комунальної власності територіальної громади гуртожитку на вул. Леніна,187», виконавчий комітет Синельниківської...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
У зв'язку з кадровими змінами та керуючись статтею 30 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Синельниківської...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка