Про затвердження угоди про передачу видатків на фінансування програми організації рятування людей на водних об’єктах Тернопільської області на 2010-2014 роки


Скачати 109.11 Kb.
Назва Про затвердження угоди про передачу видатків на фінансування програми організації рятування людей на водних об’єктах Тернопільської області на 2010-2014 роки
Дата 06.04.2013
Розмір 109.11 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Фінанси > Документи
Кучер Н.П.

Про затвердження угоди про передачу видатків на фінансування програми організації рятування людей на водних об’єктах Тернопільської області на 2010-2014 роки

Керуючись ст. 92 Бюджетного кодексу України, статтями 16, 26 і 28 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” та враховуючи рішення Тернопільської обласної ради від 01.06.2011 року „Про затвердження угоди про передачу видатків на фінансування програми організації рятування людей на водних об»єктах Тернопільської області на 2010-2014 роки” , враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань бюджету та фінансів , міска рада ВИРІШИЛА: 1.Затвердити угоду про передачу видатків на фінансування програми організації рятування людей на водних об”єктах Тернопільської області на 2010-2014 роки”, згідно з додатком (додається). 2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну постійну комісію міської ради з питань бюджету та фінансів.
Кучер Н.П.

Про затвердження Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Відповідно до ст. 26 та ст.69 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст.12 та ст. 265 Податкового кодексу України та враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань бюджету та фінансів , міська рада ВИРІШИЛА: 1. Затвердити Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, згідно з додатком (додається). 2. Відповідно до ст.265 Податкового кодексу України органам державної реєстрації прав не нерухоме майно та органам, що здійснюють реєстрацію місця проживання фізичних осіб, надавати інформацію органам державної податкової служби, викладену в п. 4.2 та 8.4 Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 3. Рішення підлягає оприлюдненню у відповідності до вимог чинного законодавства. 4. Дане рішення вступає в силу з 01.01.2012р. 5.Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань бюджету та фінансів.

Додаток

до рішення міської ради

від «__»_____ 2011 року №___

ПОЛОЖЕННЯ

про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

1. Загальні положення

Положення про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – Положення) розроблено на підставі ст.26, 69 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (зі змінами та доповненнями), ст.10, 265 Податкового кодексу України та рішення міської ради про встановлення податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, на території м. Тернополя.

2. Платники податку

2.1. Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової нерухомості.

2.2. Визначення платників податку в разі перебування об’єктів житлової нерухомості у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб:

а) якщо об’єкт житлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку;

б) якщо об’єкт житлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений в натурі, платником податку є одна з таких осіб-власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом;

в) якщо об’єкт житлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб і поділений між ними в натурі, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку.

3. Об’єкт оподаткування

3.1. Об’єктом оподаткування є об’єкт житлової нерухомості.

3.2. Не є об’єктом оподаткування:

а) об’єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності держави або територіальної громади (їх спільній власності);

б) об’єкти житлової нерухомості, які розташовані в зонах відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення, визначені законом;

в) будівлі дитячих будинків сімейного типу;

г) садовий або дачний будинок, але не більше одного такого об’єкта на одного платника податку;

ґ) об’єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним сім’ям та прийомним сім’ям, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого об’єкта на сім’ю;

д) гуртожитки.

4. База оподаткування

4.1. Базою оподаткування є житлова площа об’єкта житлової нерухомості.

4.2. База оподаткування об’єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, обчислюється органом державної податкової служби на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно.

4.3. База оподаткування об’єктів житлової нерухомості, що перебувають у власності юридичних осіб, обчислюється такими особами самостійно виходячи з житлової площі об’єкта оподаткування на підставі документів, що підтверджують право власності на такий об’єкт.

4.4. У разі наявності у платника податку кількох об’єктів оподаткування база оподаткування обчислюється окремо за кожним з таких об’єктів.

5. Пільги із сплати податку

5.1. База оподаткування об’єкта житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичної особи-платника податку, зменшується:

а) для квартири – на 120 кв. метрів;

б) для житлового будинку – на 250 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за базовий податковий (звітний) період і застосовується до об’єкта житлової нерухомості, у якій фізична особа-платник податку зареєстрована в установленому законом порядку, або за вибором такого платника до будь-якого іншого об’єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності.

6. Ставка податку

6.1. Ставки податку встановлюються за 1 кв. метр житлової площі об’єкта житлової нерухомості:

- для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, ставка податку складає 1 відсоток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;

- для квартир, житлова площа яких перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 кв. метрів, ставка податку становить 2,7 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

7. Податковий період

7.1. Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарному року.

8. Порядок обчислення суми податку

8.1. Обчислення суми податку з об’єктів житлової нерухомості, які знаходяться у власності фізичних осіб, проводиться органом державної податкової служби за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості.

8.2. Податкове повідомлення-рішення про суму податку, що підлягає сплаті, та платіжні реквізити надсилаються органами державної податкової служби платникам за місцезнаходженням об’єкта житлової нерухомості до 1 липня звітного року.

Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової нерухомості, податок сплачується фізичною особою-платником починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт. Орган державної податкової служби надсилає податкове повідомлення-рішення зазначеному власнику після отримання інформації про виникнення права власності на такий об’єкт.

8.3. Платники податку на підставі документів, що підтверджують їх право власності на об’єкт оподаткування та місце проживання (реєстрації), мають право звернутися до органів державної податкової служби для звірки даних щодо житлової площі житлової нерухомості, пільги зі сплати податку, ставки податку та нарахованої суми податку.

Орган державної податкової служби проводить перерахунок суми податку і надсилає податкове повідомлення-рішення зазначеному власнику відповідно до цього пункту.

8.4. Органи державної реєстрації прав на нерухоме майно, а також органи, що здійснюють реєстрацію місця проживання фізичних осіб, зобов’язані до 15 квітня року, в якому набрала чинності ця стаття, а в наступні роки щоквартально, у 15-денний строк після закінчення податкового (звітного) кварталу подавати органам державної податкової служби відомості, необхідні для розрахунку податку, за місцем розташування такого об’єкта нерухомого майна станом на перше число відповідного кварталу.

8.5. Платники податку-юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 1 лютого цього ж року подають органу державної податкової служби за місцезнаходженням об’єкта оподаткування декларацію, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо новоствореного (нововведеного) об’єкта житлової нерухомості декларація подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт.

8.6. У разі набуття права власності на об’єкт житлової нерухомості протягом року податок нараховується з дня виникнення права власності на такий об’єкт.

8.7. Порядок обчислення сум податку в разі зміни власника об’єкта оподаткування податком.

8.7.1. У разі переходу права власності на об’єкт оподаткування від одного власника до іншого протягом календарного року податок обчислюється для попереднього власника за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а для нового власника — починаючи з місяця, в якому виникло право власності.

8.7.2. Орган державної податкової служби надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

9. Строки та порядок сплати податку

9.1. Податок сплачується за місцем розташування об’єкта оподаткування і зараховується до міського бюджету.

9.2. Строки сплати податку.

Податкове зобов’язання за звітний рік з податку сплачується:

а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.
Секретар ради І.В.Турський

В.Л.Кібляр

Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,10га для будівництва та обслуговування індивідуального житлового будинку за адресою вул.Довженка гр.Мазнову О.М.

Розглянувши звернення гр.Мазнова Олексія Миколайовича, керуючись ст. 12, 116, 118 Земельного кодексу України, враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування, міська рада ВИРІШИЛА: Дати дозвіл гр.Мазнову Олексію Миколайовичу (ід. номер 2083903138) на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,10га для будівництва та обслуговування індивідуального житлового будинку за адресою вул.Довженка на умовах приватної власності.
В.Л.Кібляр

Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення за адресою вул.С.Будного КП «Масив» Тернопільської міської ради

Розглянувши звернення комунального підприємства Тернопільської міської ради «Масив» , керуючись ст.12, 92, 123 Земельного кодексу України, враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування, міська рада ВИРІШИЛА: 1.Затвердити комунальному підприємству Тернопільської міської ради «Масив» (ід. код 37306642) проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,68га під будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення за адресою вул.С.Будного. 2.Надати в постійне користування комунальному підприємству Тернопільської міської ради «Масив» (ід. код 37306642) земельну ділянку площею 0,68га під будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення за адресою вул.С.Будного. 2.1.Після проведення державної реєстрації державного акту на право постійного користування землею віднести земельну ділянку, зазначену в п.2, до земель житлової та громадської забудови. 3.Зобов’язати комунальне підприємство Тернопільської міської ради «Масив» в місячний термін оформити право користування земельною ділянкою відповідною документацією.
В.Л.Кібляр

Про внесення змін в рішення міської ради від 30.03.2010р. №5/33/74 „Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,3858 га за адресою вул.Дорошенка 3, 5”

Розглянувши звернення Тернопільського вищого професійного училища технологій та дизайну, керуючись статтями 12, 123 Земельного кодексу України, Постановою Кабінету Міністрів від 26.05.2004р. № 677 „Про затвердження Порядку розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок”, враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування, міська рада ВИРІШИЛА: 1.Внести зміни в рішення міської ради від 30.03.2010р. №5/33/74 «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,3858 га за адресою вул.Дорошенка 3, 5» та викласти його в наступній редакції: 1.1. Дати дозвіл, Тернопільському вищому професійному училищу технологій та дизайну № 10 на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування площею 0,1935 га для обслуговування навчально-виробничого корпусу за адресою вул.Дорошенка, 3. 1.2. Дати дозвіл Тернопільському вищому професійному училищу технологій та дизайну № 10 на складання проекту відведення земельної ділянки в постійне користування площею 0,1923 га для обслуговування гуртожитку за адресою вул.Дорошенка 5. 2.Зобов’язати Тернопільське вище професійне училище технологій та дизайну № 10 в двохмісячний термін оформити проекти відведення земельних ділянок.
В.Л.Кібляр

Про продовження договорів оренди земельних ділянок (гр.Бутрин Г.В. та інші)

Розглянувши клопотання громадян про надання земельних ділянок в оренду, керуючись ст.12, 33, 36, 124 Земельного кодексу України, Законом України „Про оренду землі”, враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, міська рада ВИРІШИЛА: 1. Надати гр.Бутрин Галині Василівні (ід.номер 2094914061) в оренду терміном на п’ять років земельну ділянку площею 0,1397га для ведення особистого селянського господарства за адресою вул.Хутірська,10. 2. Надати гр.Новосад Надії Михайлівні (ід.номер 2918110608) в оренду терміном на п’ять років земельну ділянку площею 0,0575га для ведення городництва за адресою вул.Глибока Долина,34. 3. Надати гр.Жуку Олегу Михайловичу (ід.номер 2986500575) в оренду терміном на п’ять років земельну ділянку площею 0,0277га для ведення городництва за адресою вул.Болюха,6. 4.Зобов’язати перелічених вище громадян в місячний термін оформити договори оренди земельних ділянок.
В.Л.Кібляр

Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для впорядкування та розміщення об’єктів торгово-побутового призначення за адресою вул.Львівська КЖЕП «Сонячне» Тернопільської міської ради

Розглянувши звернення комунального житлово-експлуатаційного підприємства «Сонячне» Тернопільської міської ради, керуючись ст.12, 92, 123 Земельного кодексу України, враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі, з питань містобудування, міська рада ВИРІШИЛА: 1.Затвердити комунальному житлово-експлуатаційному підприємству «Сонячне» Тернопільської міської ради (ід. код 34029965) проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,0650га для впорядкування та розміщення об’єктів торгово-побутового призначення за адресою вул.Львівська. 2.Вилучити з користування комунального житлово-експлуатаційного підприємства «Фаворит» Тернопільської міської ради (ід. код 33589467) земельну ділянку площею 0,0650га за адресою вул.Львівська, враховуючи письмову згоду землекористувача. 3.Надати комунальному житлово-експлуатаційному підприємству «Сонячне» Тернопільської міської ради (ід. код 34029965) в постійне користування земельну ділянку площею 0,0650га для впорядкування та розміщення об’єктів торгово-побутового призначення за адресою вул.Львівська. 3.1.Після проведення державної реєстрації державного акту на право постійного користування землею віднести земельну ділянку, зазначену в п.3, до земель житлової та громадської забудови. 4.Зобов’язати комунальне житлово-експлуатаційне підприємство «Сонячне» в місячний термін оформити право користування земельною ділянкою відповідною документацією.

В.Л.Кібляр
В.В.Стандрет

Про оплату праці заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради В.В.Стемковського

Керуючись Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про службу в органах місцевого самоврядування" та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року №268 “Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів”, міська рада: ВИРІШИЛА: Установити щомісячну надбавку за високі досягнення у праці в розмірі 50% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи та надбавки за вислугу років : – Стемковському Владиславу Володимировичу, заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Схожі:

БЕРДЯНСЬКА МІСЬКА РАДА ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ ВИКОНАВЧИЙКОМ І ТЕТР І ШЕНН Я
Чорнобильської катастрофи від 03. 12. 2001 №272 „Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об'єктах України”, від 24....
Програми з енергозбереження на 2006-2010 роки у м. Синельниковому...
Дніпропетровській області на 2010 – 2015 роки, з метою внесення змін та доповнень до міської Програми з енергозбереження на 2006-2010...
Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергетичних...
Дніпропетровській області на 2010-2015 роки, з метою внесення змін та доповнень до міської Програми з енергозбереження на 2006-2010...
Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергетичних...
Дніпропетровській області на 2010-2015 роки, з метою внесення змін та доповнень до міської Програми з енергозбереження на 2006-2010...
Про передачу в комунальну власність майна ВАТ ”Текстерно”
Про передачу в комунальну власність міста гуртожитків та котельні ВАТ ”ТО Текстерно” приймаючи до уваги клопотання відкритого акціонерного...
Щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки “Заможне...
З метою забезпечення виконання заходів, визначених Національним планом дій на 2012 рік щодо впровадження Програми економічних реформ...
Програми профілактики злочинності в місті Вознесенську на 2011-2015...
Про внесення змін до рішення міської ради від 30 грудня 2010 року №11 „Про затвердження Комплексної програми профілактики злочинності...
ЗАХОДИ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ МАЛОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА МІСТА БЕРДЯНСЬКА НА 2013-2014 РОКИ №
Комплексної програми розвитку та підтримки малого підприємництва міста Бердянська на 2010 2012 роки та затвердження Комплексної програми...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Дніпропетровській області на 2010 – 2015 роки, з метою внесення змін та доповнень до міської Програми з енергозбереження на 2006-2010...
ПАСПОРТ програми розвитку освіти міста Синельникового на 2010-2015 роки
Закон України „Про освіту”, Указ Президента України „Про невідкладні заходи щодо забезпечення функціонування та розвитку освіти в...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка