ПРОГРАМА економічного та соціального розвитку Чуднівського


Скачати 449.97 Kb.
Назва ПРОГРАМА економічного та соціального розвитку Чуднівського
Сторінка 1/4
Дата 04.01.2014
Розмір 449.97 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Економіка > Документи
  1   2   3   4


Проект



ПРОГРАМА
економічного та соціального

розвитку Чуднівського

району на 2014 рік

м.Чуднів

2014




З М І С Т



Розділи

Назва

Сторінки

I

Загальна характеристика Програми економічного та соціального розвитку Чуднівського району на 2014 рік

3

ІІ

Оцінка тенденцій економічного і соціального розвитку району у 2013 році

4

ІІІ

Мета та основні пріоритетні напрямки економічного і соціального розвитку району у 2014 році

6

ІV

Розвиток господарського комплексу району у 2014 році

8

1.

Промисловість

8

2.

Сільське господарство

9

3.

Будівельний комплекс

10

4.

Транспорт та шляхове господарство

10

5.

Поштовий зв’язок

11

6.

Інвестиційна політика

11

7.

Мале та середнє підприємництво

12

8.

Розвиток конкуренції та демонополізації

13

V

Соціальні стандарти та рівень життя населення

14

1.

Грошові доходи і заробітна плата

14

2.

Населення та ринок праці

14

3.

Соціальний захист населення

15

VI

Розвиток соціальної сфери

16

1.

Охорона здоров”я населення

16

2.

Освіта

17

3.

Культура

18

4.

Молодіжна і сімейна політика, соціальна робота з сім’ями, дітьми та молоддю

18

5.

Подолання дитячої безпритульності та бездоглядності

19

6.

Фізична культура і спорт

20

VІI

Розвиток сфери обслуговування населення

21

1.

Житлово-комунальне господарство

21

2.

Споживчий ринок товарів та побутове обслуговування

21




Додатки






І. Загальна характеристика Програми економічного

та соціального розвитку Чуднівського району

на 2014 рік


1. Ініціатор розроблення Програми економічного та соціального розвитку Чуднівського району на 2014 рік .





Райдержадміністрація

2. Дата номер і назва розпорядчого документа




Розпорядження голови райдержадміністрації від 17.09.2013 № 298 «Про розроблення проекту програми економічного та соціального розвитку Чуднівського району на 2014 рік»

3. Розробник Програми




Управління економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації


4. Співрозробники Програми




Управління, відділи, служби райдержадміністрації, інші районні управління, відділи, організації, підприємства та сільські, селищні, міська ради району


5. Відповідальний виконавець Програми




Райдержадміністрація



6. Учасники Програми




Управління, відділи, служби райдержадміністрації, інші районні управління, відділи, організації, підприємства, міська, сільські і селищні ради району та суб’єкти підприємницької діяльності

7. Термін реалізації Програми




2014 рік

8. Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми





Державний, обласний, районний, сільські, селищні та міський бюджети

9. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідний для реалізації

програми, тис. грн.




120590,63


в т.ч.:







державного бюджету




106289,71


обласного бюджету





160,00


інших місцевих бюджетів




7632,92

позабюджетних коштів




6508,00



ІІ. Оцінка тенденцій економічного

і соціального розвитку району у 2013 році
У 2013 році більшість галузей економіки району мають позитивні тенденції розвитку.

Зросли обсяги реалізації промислової продукції.

Промисловими підприємствами району протягом дев’яти місяців 2013 року вироблено товарної продукції в діючих цінах на 73,5 млн.грн., що становить 112,9 % до рівня минулого року. Реалізовано продукції на 68,8 млн.грн., а це 110 % до відповідного періоду минулого року та 88,6 % до програмних показників.

Прямі іноземні інвестиції на 1 жовтня 2013 року складали 908,2 тис.дол.США., що у 8 разів більше минулого року.

За підсумками 9 місяців 2013 року на території району зареєстровано нові підприємства з іноземними інвестиціями, якими в економіку району залучено іноземних інвестицій:

ТОВ «Укрінагропром» -423,7 тис. дол. США.

ТОВ «Чуднів Агро-1» - 377,2 тис.дол.США.

Розвивається зовнішньо-економічна діяльність підприємств району. Промисловими підприємствами налагоджено зв’язки з такими країнами як Туреччнина, Азербайджан, Молдова, Німеччина.

За 9 місяців поточного року ТОВ «Галіївський маслозавод», ТОВ «Полат - Ліс» та ПП «Ран - Ліс» експортовано товарів на суму більше 13 млн.грн.

В галузі сільського господарства відбувся незначний приріст поголів’я ВРХ, в тому числі корів на 1 %.

В житлово-комунальному господарстві постійно проводяться роботи по ремонту та заміні застарілих водопровідних та каналізаційних мереж, здійснюється ремонт житлового фонду, завершено пусконалагоджувальні роботи по колективних установках доочистки питної води в гімназіях району та Чуднівській ЦРЛ, проведено благоустрій по всіх населених пунктах району.

Проводились роботи по будівництву водогінних мереж в с. Жеребки, с.Тютюнники та смт. В.Коровинці.

Чуднівським міським комунальним підприємством з благоустрою здіснено капітальний ремонт та реконструкцію вуличного освітлення (8,945 км.).

Стимулюється розвиток підприємництва. За підсумками 9 місяців 2013 року в районі зареєстрували підприємницьку діяльність 45 фізичних осіб. Районним центром зайнятості 4 безробітнім особам виплачено разову допомогу для започаткування власної справи, фінансувалися робочі місця, створені за рахунок надання дотацій роботодавцям, 16 громадян старше 45 років отримали ваучери для проходження навчання.

На протязі року фізичними особами підприємцями створено 240 нових робочих місць, що на 30 місць більше відповідного періоду минулого року.

За дев’ять місяців 2013 року автотранспортними підприємствами району перевезено 586,8тис. пасажирів, що становить 119,4 % до минулого року, з них пільгової категорії 106,1тис. пасажирів, на що отримано субвенції з державного бюджету у сумі 273,7 тис.грн..

Філією «Чуднівський райавтодор» на експлуатаційне утримання доріг місцевого значення загального користування в Чуднівському районі освоєно коштів за рахунок державного бюджету в сумі 1,2 млн. грн..

Середньомісячна заробітна плата у січні-вересні зросла на 6,3% і склала 2266 гривень. В районі відсутня заборгованість із виплати заробітної плати. Середній розмір пенсії зріс на 4% і станом на 1 жовтня 2013 року склав 1183,71 гривні.

Завдяки росту заробітної плати зросли на 2,7 млн.грн. власні надходження до Пенсійного фонду.

Впродовж 2013 року за направленням центру зайнятості в підприємства, організації та установи було працевлаштовано 411 безробітних та шукачів роботи, що на 5 осіб більше минулого року .

Протягом 2013 року пройшли професійне навчання 170 чоловік, що на 3,66% більше за відповідний період 2012 року.

Завершено капітальний ремонт і відкрито Іванопільський дошкільний навчальний заклад. На проведення всіх робіт протягом 2012-2013 років було використано понад 1,2 млн.грн.

Проведено упорядкування Рачківського ДНЗ: завершено заміну вікон, оснащено спальню, харчоблок, благоустроєно територію, обладнано ігровий майданчик. Дитсадок переведено з 4-годинного на 6- годинний режим роботи.

За державною цільовою програмою «Шкільний автобус» в район надійшов ще один автобус для підвезення школярів до ЗОШ району. В районі організовано підвезення 499 учням, що становить 98% до потреби.

Виконуються роботи по проекту Кіотського протоколу у 6 загальноосвітніх школах району на суму 39,1 млн.грн.

Змінилась мережа закладів охорони здоров’я. Відділення швидкої допомоги Чуднівської ЦРЛ реорганізовано в пункт постійного базування Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф області. Створено комунальну установу «Чуднівський центр первинної (медико-санітарної) допомоги». За час роботи ЦПМСД покращилась матеріально-технічна база первинної ланки. За кошти районного бюджету – 20 тис. грн.- придбано медичний інструментарій, а за кошти субвенції сільських/селищних рад придбано медичного обладнання на 42,1 тис.грн. Карповецьку АЗПСМ забезпечено автотранспортом.

В поточному році відкрито Чуднівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини та П’ятківську лікарську амбулаторію реорганізовано в ФАП.

Освоюється субвенція з державного бюджету - 3573 тис.грн. – яка виділена на реконструкцію незакінченого будівництва приміщення молочної кухні під пральню, стоматологічне відділення та бактеріологічну лабораторію.

За рахунок спонсорських коштів проводиться ремонт каналізаційної системи Іванопільської АЗПСМ, частково замінено вікна на металопластикові в Карповецькій АЗПСМ, ФП с. х.Шевченка, ФАП с.Волосівка. Придбано 230 кв.м. лінолеуму для палат терапевтичного відділення ЦРЛ. За кошти Трощанської сільської ради та спонсорської допомоги ТОВ «Аграрний фонд Терещенка» проведено ремонт нового приміщення ФАПу, а за кошти Великокоровинецькї селищної ради відремонтовано ФП с.Михайленки.

В 16-ти закладах культури проведено ремонтні роботи на суму більше 650 тис.грн.

Проведено реконструкцію даху Чуднівської гімназії.

Підготовлено заклади соціальної сфери до зими.

На базі загальноосвітніх навчальних закладів улітку 2013 року функціонував 21 табір відпочинку з денним перебуванням, в яких було оздоровлено 1601 учень. Загалом по Чуднівському району оздоровленням та відпочинком охоплено 2621 дитину, що становить 68% від загальної чисельності дітей віком 7-16 років.

На території Чуднівського району створено та функціонує 7 прийомних сімей в яких виховується 15 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

У цьому році створено прийомну сім’ю Числовських та влаштовано туди трьох дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку в службі у справах дітей.

Проведено більше 23 змагань районного рівня з різних видів спорту. Спортсмени району взяли участь у 32 змаганнях обласного та Всеукраїнського рівнів.

Футбольна команда «Тетерів» взяла участь у першості області з футболу.

Разом з тим в окремих галузях економіки та соціальної сфери не подолано негативні тенденції, що стримують подальший розвиток району.

Знизився валовий збір ранніх зернових і зернобобових культур на 27% у порівнянні з минулим роком.

По сільськогосподарських підприємствах вироблено молока 2,2 тис.тонн, що на 194 тонни менше минулого року. М’яса реалізовано 319 тонн, що на 101 тонну менше, ніж в минулому році.

Хоча рівень оплати населення за житлово-комунальні послуги складає 102,6% (за рахунок погашення боргів попередніх років), проте заборгованість за вказані послуги залишається значною – 1173,7 тис.грн.

Сільськими та селищними радами низькими темпами освоюється субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реконструкцію та ремонт вулиць і доріг комунальної власності.
  1   2   3   4

Схожі:

ПРОГРАМА економічного та соціального розвитку Чуднівського
Загальна характеристика Програми економічного та соціального розвитку Чуднівського району на 2013 рік
ПРОГРАМА економічного та соціального розвитку Чуднівського
Загальна характеристика Програми економічного та соціального розвитку Чуднівського району на 2013 рік
ПРОГРАМА економічного та соціального розвитку Чуднівського
Загальна характеристика Програми економічного та соціального розвитку Чуднівського району на 2013 рік
ПРОГРАМА економічного та соціального розвитку Чуднівського
Мета та основні пріоритетні напрямки економічного і соціального розвитку району на 2016 рік
Додаток 1 ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ ЕКОНОМІЧНОГО ТА СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ЧУДНІВСЬКОГО РАЙОНУ НА 2013 РІК

Додаток 1 ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ ЕКОНОМІЧНОГО ТА СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ЧУДНІВСЬКОГО РАЙОНУ НА 2014 РІК

ПРОГРАМА економічного і соціального розвитку Лугинського району
Основні пріоритетні напрями економічного і соціального розвитку району у 2012 році
Про підсумки виконання програми економічного та соціального розвитку...
У 2012 році більшість галузей економіки та соціальної сфери характеризувалися позитивною динамікою розвитку
Програма економічного і соціального розвитку Овруцького району
Таблиця Основні показники економічного і соціального розвитку Овруцького району у 2011 році
ПРОГРАМА ЕКОНОМІЧНОГО І СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ПЕТРІВСЬКОГО РАЙОНУ НА 2012 РІК
Заходи щодо забезпечення виконання завдань Програми економічного і соціального розвитку петровського району на 2012 рік
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка