Про соціальний захист ветеранів війни


Скачати 49.31 Kb.
Назва Про соціальний захист ветеранів війни
Дата 14.05.2013
Розмір 49.31 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Військова справа > Документи
РІШЕННЯ
Про соціальний захист

ветеранів війни
Виконавчий комітет міської ради повідомляє, що в місті постійно проводиться робота, яка направлена на забезпечення соціального захисту ветеранів війни та надання їм соціальних гарантій, забезпечується всебічний захист законних прав, соціальних, вікових інтересів ветеранів війни.

Станом на 01.01.2013 в місті проживає 8065 осіб, які досягли пенсійного віку. Ветеранів війни 1310, з них 112 інвалідів війни, 169 учасників бойових дій, 848 учасників війни, 180 членів загиблих воїнів.

Відповідно до державних програм ветерани міста реалізовують своє право на отримання пільг на оплату житлово-комунальних послуг (112 інвалідів війни), на придбання твердого палива і скрапленого газу (2 інваліда війни), послуги зв’язку (81 інвалідів війни).

На виконання Закону України „ Про статус ветеранів війни та гарантії, соціального захисту” управління праці та соціального захист населення міської ради забезпечило 37 ветеранів війни путівками санаторно-курортного лікування, 25 інвалідам виплачена компенсація на транспортне обслуговування на загальну суму 1775 грн., 34 інвалідам виплачена компенсація на транспортні витрати на загальну суму 3264 грн., 24 інвалідам виплачена грошова компенсація вартості санаторно-курортного лікування на загальну суму 7120 грн. Протягом 2013 року 1 учасник бойових дій був забезпечений путівкою санаторно-курортного лікування. 30 інвалідам виплачена компенсація на транспортне обслуговування на загальну суму 2880 грн., 19 інвалідам виплачена компенсація на транспортні витрати на загальну суму 1349 грн., 4 інвалідам виплачена грошова компенсація вартості санаторно-курортного лікування на загальну суму 1360 грн.

На виконання законів України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” постанови Кабінету міністрів України від 20.05.2009 № 565 „Про затвердження Порядку проведення безоплатного ремонту власників житлових будинків і квартир осіб, які мають право на таку пільгу, а також першочерговий поточний ремонт житлових будинків та квартир осіб, які мають на це право”. Протягом 2012 року був проведений безоплатного капітального ремонту власних житлових будинків і квартир 2 ветеранам війни на загальну суму 15830,80грн..

Ветерани які потребують пільгового проїзд по території України користуються цим правом шляхом придбання пільгові талонів.

Проводиться відповідна робота щодо своєчасної виплати разової грошової допомоги ветеранам до 9 травня. До 5 травня 2012 року 1396 ветеранів війни отримали матеріальну допомогу на загальну суму 532тис.390 грн.

Згідно Закону України „Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні” управління праці та соціального захисту населення забезпечує ветеранів, які мають групу інвалідності технічними та іншими засобами реабілітації. Протягом 2012 року видано милиць, палиць та інших технічних засобів реабілітації понад 94 одиниці, з них 29 інвалідних візків, видано 93 направлення для забезпечення протезно-ортопедичними виробами та видано 8 крісел колісних за індивідуальним замовленням.

Згідно Закону України „Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” на обліку в управління праці та соціального захисту населення перебуває та отримують пільги 184 потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Протягом 2012 року 6 інвалідів, інвалідність яких пов’язана з роботами по ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС отримали путівки санаторно-курортного лікування за рахунок коштів обласного бюджету.

Згідно Закону України “Про соціальний захист дітей війни” користуються пільгами 3193 чоловіка дітей війни, а саме -25 відсотковою знижкою при оплаті за користування комунальними послугами (газо-,водо-,електропоствчання).

Статус ветеранів праці згідно Закону України „Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні” мають 4241 особа.

Згідно з обласною міжгалузевою програмою „Здоров'я нації” протягом 2012 року 122 пенсіонери отримали матеріальну допомогу на лікування на загальну суму 42300 грн. від депутатів обласної ради Момота О.І., Шибко В.М., Мазура С.В., Падалко Л.І., Шевченка В.К.

Згідно „Програми соціального захисту окремих категорій громадян у м. Синельниковому на 2009-2015 роки” протягом року 18 ветеранам-довгожителям (90-95 років) виплачено матеріальну допомогу на загальну суму 1800 грн.

По місту зареєстрована та діє Синельниківська міська рада ветеранів (голова Скрипник Є.О.). Рішенням виконкому №451-27/V від 28.11.2008р. затверджена „Програма фінансової підтримки Синельниківської міської ради ветеранів на 2009-2015 роки”. У 2012 році заплановано кошти у сумі 15тис. 500 грн. Станом на 01.01.2013 рік використані кошти у сумі 12953,14 грн., а саме:

- проведення оплати за користування комунальними послугами та енергоносіями згідно з укладеними договорами на оренду приміщення (в т.ч. оплата водопостачання, водовідведення, оплата електроенергії, природного газу) на загальну суму 4857,90 грн.;

- проведення оплати за користування послугами поштового та телефонного зв’язку на загальну суму 600,24 грн.;

- матеріальна допомога членам організації (не більше 35% обсягу передбачених бюджетних коштів) на загальну суму 5425,00 грн.

- предмети, матеріали, обладнання та інвентар на загальну суму 1890,00 грн;

- видатки на відрядження 180,00.

На обліку у комунальній установі „Синельниківський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)” знаходиться 436 ветерана, з них 139 чол. обслуговуються на дому відділенням соціальної допомоги. Працівниками територіального центру постійно проводиться обстеження матеріально-побутових умов проживання пенсіонерів, які звертаються за соціальними послугами.

На підставі вищезазначеного, керуючись ст.34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет Синельниківської міської ради ВИРІШИВ:

  1. Інформацію про забезпечення соціального захисту ветеранів війни прийняти до відома.

2. Рекомендувати керівникам підприємств усіх форм власності та підпорядкованості надати допомогу своїм первинним організаціям ветеранів та підтримувати ветеранів, які пішли на пенсію з цих підприємств.

3. Синельниківський міській раді ветеранів (голова організації Скрипник Є.О.) вивчити питання, щодо створення первинних ветеранських організацій за місцем проживання ветеранів (територіальні первинні організації) для всебічного ветеранів війни та праці.

4. Управлінню праці та соціального захисту населення Синельниківської міської ради (Шекерська О.Л.) продовжити роботу, щодо:

- підтримання в актуальному стані базу даних єдиного державного реєстру пільговиків;

- забезпечити паралельність та своєчасність виплати разової грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань до 5 травня за Програмою „Щорічна разова допомога ветеранам та жертвам нантських переслідувань;

- забезпечення ветеранів війни санаторно-курортного лікування;

- забезпечення засобами реабілітації та протезування ветеранів, які мають групу інвалідності.

5. Управлінню житлово - комунального господарства міської ради (Вісіч В.В.)посилити роботу щодо забезпечення житлом учасників бойових дій на території інших держав, які перебувають на квартирному обліку.

6. Координацію роботи щодо виконання цього рішення покласти на начальника управління праці та соціального захисту населення Шекерська О.Л., контроль – на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Білого М.С.




Міський голова Д.І.ЗРАЖЕВСЬКИЙ

Схожі:

Закон України «Про статус ветеранів, війни, гарантії, їх соціальний захист»
Нормативно-правовий акт, відповідно до якого надається послуга (закони, постанови, розпорядження, накази, тощо)
Згідно з вимогами ISO 9001
Забезпечення путівками на санаторно-куротрне лікування ветеранів війни, осіб, на яких поширюється чинність Законів України «Про статус...
Право громадян на соціальний захист
Соціальний захист – державні виплати, заходи та інше забезпечення громадян, які внаслідок незалежних від них обставин опиняються...
Інформаційна картка послуги
Видача талонів на право одержання проїздних документів (квитків) безоплатно або з 50-відсотковою знижкою їх вартості інвалідам війни,...
Тема. Г. Белль «Подорожній, коли ти прийдеш у Спа …». Герой оповідання як жертва війни. Мета
А протиприродну сутність війни; розвивати навички переказу прочитаного твору, зв’язного мовлення; розвивати вміння висловлювати власну...
УКРАЇНА Д Н І ПРОПЕТРОВСЬКАОБЛАСТ Ь СИНЕЛЬНИКІВСЬКА МІСЬКА РАДА ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ Р І ШЕНН Я
З метою виконання Закону України „Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” в місті діють Програма фінансової...
Тематична лінійка до Дня партизанської слави Партизанська моя Батьківщина Мета
Мета: Виховувати любов до Вітчизни, рідного краю; прищеплювати шану і повагу до ветеранів Великої Вітчизняної війни; виховувати гордість...
Мед Хедс привітали ветеранів програмою із симфонічним оркестром
Перемоги у Великій Вітчизняній війні у Києві відбулися масштабні урочистості. Ветеранів щиро вітали президент України, Почесний караул...
ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ НІКОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
Про схвалення доповнень до Програми соціального захисту ветеранів війни міста Нікополя на 2012-2015 роки «ВЕТЕРАН»
ЛУГИНСЬКА РАЙОННА РАДА ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ РІШЕННЯ
Про районну програму підтримки ветеранів Афганської війни, учасників бойових дій та їх сімей на 2012-2016 роки
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка