Послання «радикалам»


Скачати 115.88 Kb.
Назва Послання «радикалам»
Дата 23.03.2013
Розмір 115.88 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Туризм > Документи

Послання «радикалам»


Мета цієї статті - відкрити молодим правим радикалам очі на деякі речі. Я знаю багато і не з чуток про ваш рух, спілкувався з багатьма його соратниками (велика частина з яких перебуває зараз в катівнях) і вважаю своїм обов'язком поки не пізно розповісти молодим націоналістам з палаючими очима, про помилки сучасного СН-руху і його примарні перспективи. Попереджаю одразу: правда буде дуже гіркою, і якщо ти боїшся розчаруватися у визнаних твоєю тусовкою авторитетах або втратити опору в житті, краще відразу закрий цю статтю і продовжуй жити, як живеш. Як сказав один розумний чоловік, «одні тримають удар долі, інші ламаються; першим розповідають правду, другим розповідають казки». Якщо до правди ти не готовий, можеш далі вірити в рахову і НС-революцію через підпали наметів і вибухи дрезин. Моя справа - попередити. Все інше - байдуже.

Тупик...


Почнемо з того, що роки два-три тому так званий правий рух зайшов у глухий кут. Усі легальні партії скотилися до рівня тусовок різного ступеня маргінальності, після виборів до Держдуми в грудні 2007 не залишилося жодного свого депутата, тактика скінхедів себе не виправдала: від побиття і вбивств чорних менше не стало, зате правих пересаджали стільки, що на зонах формується нова масть .

На рух зараз потрібно дивитися саме так і ніяк інакше. Адже поки ми не усвідомимо, що ми в повній дупі, ніхто нічого міняти не стане. Всі продовжать накахуватись пойлом на «партзборах» в місцевих чебуречних і валити перших-ліпших хачів у дворі. Лише визнання того, що ми зараз НІЧОГО з себе реально не уявляємо і НІЧОГО корисного не робимо, дає нам шанс на порятунок.


Першою людиною, яка зважилась визнати всю ущербність правих, став Дмитро Боровиков. Він був молодим, сильним і безкомпромісним, він не хотів брехати ні собі, ні соратникам. У своїх зінах Дмитро без жодних проблем, потужно вдарив по всіх недоліках як правих, так і росіян взагалі. Не боячись облити брудом «своїх», він назвав речі своїми іменами. Якщо націоналісти бухають - значить вони бухають, а не «культурно відпочивають» або «проводять час», якщо праві нічого не роблять - значить вони саме нічого не роблять, а не «працюють у легальному полі». Список можна продовжувати нескінченно... Вся критика була справедлива, і тому багато пасіонарії потягнулося до ідеології БТО. Адже не можна до нескінченності виправдовувати аморфних російських овочів і правих інет-пиздаболів тільки за те, що вони типу «свої». Себе-то не обдуриш ...
Наїзди на овочів, мудаків, терпил, стали трендом того часу. На них пропіарилися НСО, Формат-18 і, звичайно, NS-WP. Їхня ідеологія тоді була як свіжий вітер у правому болоті, що потопає в срачі, розколі і дешевому бухлі... До цих пір згадую, як було приємно після збору бабок c іконами та інших неадекватних на мітингах яких-небудь хоругвоносців стояти в правильно побудованих НС-колонах, тренуватися в спортзалах тодішніх націонал-соціалістів, їздити на їх збори ...
Про те, як правда зводить з розуму.


Але мало наїжджати і обсирати, треба ще пропонувати щось своє. Одного розуміння, що все погано, не вистачає для розвитку: потрібно з всім цим щось робити. І ось тут-то у БТО і їх послідовників від власної правди капітально знесло дах. Радикали зрозуміли, що змінювати треба буквально все; що до революції, як до Місяця; що російський народ не підтримує і не збирається підтримувати НС; що більшість правих ні на що не здатні; що весь правий пафос роздутий на порожньому місці. Хоч якось переварити подібні одкровення і придумати щось конструктивне більшість радикалів виявилися не в змозі, але і жити з цим їм було не під силу.
Так з'явився піплхейт - звичайний психологічний захист від лякаючою дійсності. Якщо росіяни не готові боротися і відстоювати свої права, «то так їм сукам бля і треба, нехай їх чечени виїбуть», якщо праві не можуть кинути пити, то «нехай спиваються нахер, не моя це справа». Замість того, щоб намагатися щось змінити, радикали просто відхрестилися від усього, що їм не подобалося. Бони бухають? «А це не ми, це не до нас пред'яви, ми їх самі ненавидимо». Росіяни вас не слухають і їм на вас плювати? «А ми на в носі бачили цих “рузке”, на нас тільки не женіть!!»


З тієї ж серії гіпертрофована агресивність: постійні «дуже змістовні» висери із серії «вам всім капец... Ну ти попав ваще, ми серед вас виродки...»; море крові в оформленні сайтів, листівок та іншого агітпропу; звичка наїжджати на всіх підряд... в інтернеті, природно. Адже всім відомо, що показна агресивність - ознака невпевненості, незахищеності, слабкості. Хто сильний, той діє тихо, а не розмахує кулаками і не кричить матом.
Звідси ж захоплення ісламом і естетикою маджахедів. Людина, що позбулась опори у вигляді руху, завжди хоче знайти нову, завжди хоче приєднатися до чогось сильного. А у “муслімів” і на бухло харам (заборона), теракти вони роблять, і влада їх боїться. Чим не мрія юного скінхеда?
Далі залишилося додати всій цій “каламуті” красиву обгортку, що й було зроблено. Хлопці понахапавшись іноземних слів, на які клюють підлітки (піплхейт, хардлайн, нсвп і т.д.), створили на порожньому місці імідж сильних, агресивних і безмежно відморожених людей і оголосили війну всьому світові, знову ж таки, чим не мрія школоти?
Гопота і бони.
З ідеями все ясно, поговоримо тепер про самих тру-нс.
Хто ж клюнув на такі дурниці як піплхейт, дрочити на іслам та інші напівсектантскі заморочки? Сильні люди? Звичайно, ні!! Клюнула школота, психи, і бони-гопники. Так-так, ті самі бони, та околофутбольна шпана, від яких з таким завзяттям відхрещувався ідеаліст Боровиков. Іронія долі, мати її. У підсумку рух, що здавався перспективним, «еволюціонував» в мерзенну інтернет-тусовку, яка ненавидить все живе, тролить на правих форумах, і мріє про рахову, в якій вони будуть разом з муджахедами валити жидів. Весело, правда?

Природно, не всі радикали були такими. Були ті, що акціонували, були серед них і розумні люди зі здоровим глуздом. Але це нічого не змінило. З двох причин. По-перше, ці люди для реального терору не мали ні грошей, ні зброї, ні навичок, а нічим іншим займатися не бажали. Та й звідки усім цим ресурсам було взятися? Хто буде спонсурувати рух психопатів без чіткої програми, без нормального складу, без планів на майбутнє окрім «всіх убити, все відняти»? Навіть якщо переговори з можливим спонсором вела нормальна людина (а таке бувало), він обривав контакт, як тільки дізнавався, з якого він руху. Ідея експропріацій, природно, теж накрилася мідним тазом. У більшості «радикалів» кишка тонка, ну і знову ж таки... самі спробуйте пограбувати хоч щось, маючи пару ножів з підземного переходу і 500 рублів «партійної каси».


По-друге, всіх ідеалістів поздавали ментам ссикуни, яких в русі була більшість. Не віриш, почитай листи Землегора, «Неприрожденних вбивць» або промоніторити по новинах справу НС-ВП Невоград. Якщо є можливість, знайди досвідченого правого і дізнайся з перших вуст, як менти розкручують стандартну праву групу: як втративши всі понти і агресію, малолєтки трясуться над підпискою про невиїзд і тремтячими руками підписують контракти про співпрацю, як за обіцянку допомогти здають друзів, яких знали з дитинства, як дівчина заради хлопця або хлопець заради дівчини “стукає” на увесь інший моб... Думаю, коли ти про все це дізнаєшся, ти зрозумієш, куди і як з радикального руху пропали кращі люди.
Підіб’ємо підсумки або ще один глухий кут.
На даний момент (серпень 2010) НС-ВП рух - рівно як і НСО з Форматом - можна вважати мертвим. Вибухи та підпали припинилися, мокрухи теж стало значно менше. Залишився тільки сайт, на якому зарегено 200 чоловік, і піздобратія тролів типу Ісус крю в контакті. Інет-бійці продовжують обсирати рузке алкашів і православних бабок (як самих охуєнно страшних ворогів білої раси), але їх вже ніхто особливо не помічає.
Сам бачиш, шлях НС-ВП привів у нікуди. Можна зараз придумати море виправдань типу «був шанс, але не скористалися», «якби (підстав ім'я улюбленого активіста) не посадили, все б вийшло», але це розмови на користь бідних. Я стверджую, що тупиковими були самі ідеї, самі дії і сама естетика руху. Можеш скільки завгодно сперечатися, але факти - річ уперта. За кілька років існування ви нічого не досягли і загнали на зону або в могилу весь свій актив. Цього недостатньо?!
Втрачено купа часу, багато людей (причому кращих, всі інет-піздаболи живі-здорові), остаточно зіпсована і без того погана репутація правих, а сам рух знову відкинутий в “доборовіковські” часи. Ось реальний підсумок вашої боротьби.
Що робити?? Висновки адекватних правих.
Думаю, чорнухи на сьогодні вистачить. Кому треба, зрозуміє і зробить висновки. Іншим я щиро співчуваю. Хоча все-таки сподіваюся, що і вони десь у глибині душі замисляться... нехай навіть нагадивши в коментах цієї статті.
Перейдемо тепер до способів виходу з того глухого кута, в який ми самі себе загнали.
Розберемося для початку з тим, від чого необхідно відмовитися.
Ну по-перше... Хлопці, ви взагалі давно останній раз думали про те, як ви виглядаєте зі сторони?? Калюжі крові на головній сторінці сайту, ролики з відрізаними головами, фрази типу «цей світ засуджений», «ми хочемо, щоб ти збожеволів», «ніч сміється, коли я вбиваю». Ваша пропаганда, вона взагалі на кого спрямована?? Створюється відчуття, що на буйних пацієнтів Кащенко. І найсмішніше, що після всіх цих перлів ви щиро ображаєтеся на нормальних росіян (по-вашому, бидлороссіян) за те, що в них, мовляв, «ніяк не заговорить слов'янська кров» і вони ніяк не хочуть до вас приєднуватися.
Коротше кажучи, якщо вам потрібно хоч скільки-небудь масовий рух, ви повинні забути як страшний сон всю цю дурнувату естетику, мізантропію та інші «дитячі хвороби».


По-друге, ніякого публічного гітлеризму. Мені насрати, що особисто ти думаєш з приводу РОА, Власова, «Діди» і т.д., але якщо тобі потрібна популярність серед народонаселення , будь добрий, враховуй думку свого потенційного електорату, а не тільки думку себе коханого. А в нашій країні у більшості, як це не банально, діди воювали, а слово «фашист» давно стало лайливим. Хоча можеш, звичайно, в черговий раз образитися на «тупу русню з промитими мізками» і... залишитися без прихильників (не рахуючи тих 5-10 субкультурщиків, які збираються з тобою в одному підвалі). Думай про це кожного разу, коли збираєшся де-небудь “аццки зігануть” або зарядити що-небудь дуже нетолерантне.
По-третє, давай розберемося з ворогами (поки що, не в прямому сенсі). Знову ж таки, ти можеш вважати ворогами всіх небілих, та хоч взагалі всіх людей з карими очима. Але... Чи варто про це говорити? Думаю що ні. Тому що у свідомості пересічної людини ворогом може бути тільки той, хто реально зробив щось погане (за мірками цієї самої звичайної людини, природно). І одного факту його приїзду на “Русь-матушку” для обивателя явно мало.
Тобто якщо ти говориш, що вбив негра за те, що він торгував наркотою, або підірвав машину якого-небудь чиновника, за те, що він забирав землю в народу - то це нормально, люди зрозуміють. Але от якщо починаються теми із серії «я вбив негра за те, що він представник нижчої раси» чи «я вбив іноземного студента, щоб дестабілізувати обстановку в країні», то тебе відразу записують у психи, фашисти, маніяки і або бояться (що навряд чи), або зневажають. Коли БОРН розстріляв Расула Халілова, ніякі «овочі» проти не були, коли приморські партизани вбивали продажних ментів, ніхто навіть не заїкнувся про «злобних фашистів». А чому? Тому що вбивали ЗА СПРАВУ, а не просто за колір шкіри або з міркувань дестабілізації. А тепер згадай про таджицьку дівчинку і якутського шахіста. Ні на які думки не наводить??

Отже, висновок. Будьте простішими, не вигадуйте жодних розпливчастих формулювань типу «наш ворог - світовий сіонізм, ЗОГ» , «наш ворог - неконтрольована міграція». Навіть якщо це реально так, для людей це дуже складно. Реальний ворог - наркоторгівець, продажний чиновник, мент-садист, вибиваючий свідчення, знахабнілі гопніки. І саме з цими ворогами треба показово боротися. Кращою агітації не придумати: робінгудів та Степанів Разіних на Русі в усі часи любили.



Ось мабуть з відмови від цих трьох речей потрібно почати. Без цього - нікуди. Тільки в маргінальну субкультуру.
Тепер розберемося з тим, чого ж все-таки хоче звичайна людина. Ти про це хоч раз замислювався, коли здійснював який-небудь, так би мовити, акт політичної активності? Ні?? Тоді до чого всі ці пафосні міркування про те, що «народ нас не розуміє»? Ти ж сам ніколи не пробував його зрозуміти.
Добре, я підкажу тобі, що та як.
Отже, перше. Народ хоче СВОБОДИ. Якщо б він її не хотів, навряд чи б розвалився СРСР і навряд чи б зараз люди “велися” на «суверенну демократію». У наш час нація нагадує підлітка, який в перший раз запалив цигарку і ковтнув дешевого пива. Народ відчув свободу і готовий платити за неї навіть бідністю і незахищеністю. Звідси така любов до роздовбайства, тусовочного способу життя, викликаючої поведінки. Коли отримуєш свободу, спочатку тягне наїстися досхочу найпростішими, примітивними задоволеннями, а вже потім згадуєш про відповідальність. Це зараз і відбувається з нацією.
Тепер питання, що з цим робити і як себе поводити в цих умовах правим пропагандистам?


У першу чергу зрозуміло, що ні в якому разі не можна штовхати тоталітарні та авторитарні ідеї. Будь-яка людина, яка всерйоз публічно заявляє, що «нам потрібен новий Сталін (Гітлер, Ленін, та хоч Іван Грозний чи князь Святослав)» приречений на поразку. Подивися, як діє «Єдина Росія»! «У нас демократія?» - «Так, суверенна». - «А можна я випущу праву (або ліву) газету і проведу опозиційний мітинг?» - «Ні, отримай 282 і дуй на зону!!». Бачиш, як єдинороси створюють видимість свободи і мають підтримку народу, не дивлячись ні на що? Мерзотники, брехуни, жиди?? Так, звичайно. Але успішні, а значить, у них іноді треба вчиться.
Я розумію, що ідея загальної свободи ніяк не вписується в твою систему цінностей; розумію, що ти в русі вже кілька років і тебе з самого початку вчили, що демократія веде в нікуди, а мудрий вождь здатний забезпечити нації процвітання. Я з тобою згоден, але в агітації нам без ідеї свободи і демократії не обійтися. Спробуй це зрозуміти і прийняти. Ну або обізви мене нацдемом і закрий цю статтю.
З ідеєю свободи розібралися ... Але раз росіяни так люблять свободу, чому тоді по всім соц.опитуванням ніхто не любить лібералів, а єдиною живою ідеологією в аморфному і аполітичну російському суспільстві є націоналізм?? Та тому що крім свободи у сучасного російського людини є ще одна основна цінність - СОЦІАЛЬНА СПРАВЕДЛИВІСТЬ.
Звідки вона взялася і що з себе представляє? Думаю, ця цінність - вроджена. Будь-яка людина вважає, що вона МАЄ ПРАВО заробляти гроші, не бути пограбованою і вбитою, здобути освіту і т.д. А так як народ довго жив у совку, люди ще й звикли до того, що все це дається безкоштовно. Тому коли мало бабла, лікарі не лікують, вчителі не вчать, а менти не захищають, будь-який «овоч» починає прозрівати від когнітивного дисонансу, тобто говорячи простою мовою, його починає сильно хвилювати вічне питання, як так?? Ну а якщо над цим питанням довго і наполегливо думати, то «овочевизм» і пасивність починають неминуче відступати і людині хочеться щось з усім цим зробити.
Ось на цьому-то етапі наші агітатори і повинні підхопити ці проблиски ентузіазму та зацікавленості і направити в потрібне русло. А не чекати, поки «в овочі заговорить кров і до нього нарешті дійде, що чорна людина - це погано, а біла - це добре». Такого не буде ніколи.


Отже, ми переконалися, що в агітації треба робити акцент на СВОБОДУ та СОЦІАЛЬНУ СПРАВЕДЛИВІСТЬ. тобто обіцяти людям, що ми не віднімемо у них ніяких прав, але при цьому захистимо і збагатимо їх. Зауваж, у правій пропаганді зараз немає ні того, ні іншого. Одне самомилування і ніякої турботи про залучення народних мас.
На цьому з ідеологією все. Будемо вважати, що розібралися. Тепер про конкретні дії. Чим взагалі ми можемо займатися, не маючи ні грошей, ні підтримки зверху? Здається, що нічим, але насправді, багатьом. Мені приходять на розум три гілки опору: об'єднання в громади (групи, гуртки - назва не має значення), вулична активність (мітинги, пікети, ходи) і пряма дія.
Може ти не замислювався, але всі ці гілки взаємопов'язані і мають підживлювати одна одну, а не ігнорувати і тим більше не ворогувати.
А що ми маємо зараз? Зараз через ваш, дорогі радикали, улюбленого NS-WP-терору рух не може ефективно займатися взагалі нічим. Сам «терор» неефективний. Якщо сумніваєшся, перечитай статтю спочатку. Об'єднуватися нереально, тому що за допомогою різноманітних Якутських Шахістів (тм) ви створили нашому руху таку репутацію, що відкрито заявити в універі, у дворі, в спортивному залі про те, що ти правий, автоматично означає вилетіти звідти з тріском (іноді, відхопивши піздюлєй). На мітинги люди теж не дуже йдуть, тому що нормальний народ ви відлякали, а самі сидите вдома і займаєтеся конспірацією, тобто інтеренет-дрочерством розбавляючи його, підпалами ларьків і вбивствами гастерів. Легальну частину руху при цьому ви нехтуєте під надуманими приводами (вони всі жиди, вони всі працюють на ФСБ, на «прогнивший Захід», і хер зрозумій на кого ще, але на когось дуже поганого).
Ось таку картину ми зараз маємо. А як має бути? А має бути так: є легальні рухи, які ведуть агітацію, проводять заходи. Вони ж об'єднують людей в універах, спортзалах та інших тусовках за інтересами. Бойовики прикривають їх, тобто якщо який-небудь хрєн з управи не санкціонував мітинг, його потім випадково переїде машина або випадково нападуть якісь невідомі гопники і розіб'ють голову. Аналогічно з профкомом, розігнали студентський правельний гурток. «Легали», само собою, не при справах. У вільний від цих наїздів і переїздів час бойовики не палять, ріжуть і підривають все, що попадеться під гарячу руку, а проводять тренування з рукопашного бою, стрільби, поводження з ножем, маскування та інших потрібних речей. І не кажи, що без акцій тобі нема чим зайнятися. Одна тільки рукопашка займає 3-4 дні на тиждень. Так що визнай чесно, що докладати зусиль просто лінь, а замутити екшн - тупо весело... хоч і марно.
Ну от якось так .... Загальну картину я змалював, а конкретика - мета для наступних статей. Так що поки на цьому все.
Скажу відразу, я не є представником будь-якого з легальних і напівлегальних рухів, нікуди тебе не вербую і бажаю залишитися анонімним автономом. Ця стаття написана виключно для того, щоб змусити тебе замислитись і застерегти від необдуманих дій з сумним фіналом. Якщо вийшло, щиро радий. Якщо ні - значить, не судилося...
Матеріал взятий, і редагований, з ресурсу Луч солнца.

Схожі:

Літня Школа «Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького»
Док. №1899 р., серпня 2, Станиславів. — Пастирське послання Станиславівського єп. Андрея Шептицького до вірних Християнська Робота...
Позаконкурсна програма МКФ «Послання людині» (Санкт-Петербург, Росія)
Оператори: Олена Маркова, Олександр Джантиміров, Дмитро Писаний, Даніеле Джометто, Артем Васильєв, Євген Косенко, Влад Крамський,...
«Сімейні послання» Людмила Підлипна
Франківського обласного центру практичної психології і соціальної роботи, керівник щорічних проектів «Арт-терапевтична ПАЛІТРА» та...
Шановні брати і сестри в Ісусі Христі,поскільки є багато сучасних...
...
Цілі: вчити учнів обговорювати те­ми, що становлять інтереси, оформ­ляти...
Обладнання: картки, текст "The Love Letter", легенда, поштова скринька, мовні ігри, «морський бій», «леопард», «валентинки», музика...
За благословенням єпископа та передає своєму духівнику. На даний...
Ці молитви Господь Ісус передав нам в Посланнях через Марію Божого Милосердя. Послання, що вона отримує з 2010 року, одразу ж записує...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка