УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДДІЛ ОСВІТИ НАКАЗ


Скачати 148.91 Kb.
Назва УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДДІЛ ОСВІТИ НАКАЗ
Дата 05.04.2013
Розмір 148.91 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Туризм > Документи



УКРАЇНА
БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВІДДІЛ ОСВІТИ


НАКАЗ

від 20. 01.2012 р. № 12/01-03

смт. Богородчани
Про результати підготовки цивільного захисту

відділу освіти райдержадміністрації

в 2011 році та основні завдання на 2012 р.

Підготовка Цивільного захисту в структурних підрозділах відділу освіти в 2011 р. проводилась у відповідності до наказу головного управління освіти і науки облдержадміністрації від 22.02..2011 року № 140 «Про результати підготовки цивільного захисту головного управління освіти і науки облдержадміністрації в 2010 році та основні завдання на 2011 рік і була спрямована на забезпечення його готовності до дій за призначенням при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій технічного та природничого характеру, а також в умовах можливих терористичних проявів, організовано проведення системи цивільного захисту з мирного на воєнний стан і стійкого управління галуззю під час виконання завдань Цивільного захисту.

Аналіз вивчення стану цивільного захисту у Горохолинській ЗОШ І-ІІІ ст., Богородчанських ЗОШ № 1 і № 2, Порогівській ЗОШ І-ІІІ ст., Росільнянській ЗОШ І-ІІІст, Бабченській ЗОШ І-ІІІ ст., Гутівській І-Ш ступенів показує, що переважна більшість керівного складу відповідально відноситься до питань підготовки учасників навчально-виховного процесу і працівників галузі до захисту та дій в надзвичайних ситуаціях, як це передбачено ст..1 Закону України «Про цивільну оборону України», наказом Міністерства освіти і науки України від 13 лютого 2003 року № 30 - ДСК.

В цих та в переважній більшості інших навчальних закладів району вживаються заходи щодо удосконалення об'єктовних систем зв'язку та оповіщення, передачі сигналів цивільного захисту та інформування особового складу про характер надзвичайної ситуації, а також проводиться робота з підготовки та утримання в готовності до використання цокольних поверхів і підвальних приміщень адміністративних будинків, гуртожитків, навчальних корпусів як засобів колективного захисту.

Уточнялися безпечні райони для розосередження і узгоджувалися з місцевими органами державної виконавчої влади плани евакуації структурних підрозділів галузі в заміську зону в ролі загрози або виникненні надзвичайних ситуацій.

Активізувалася співпраця структурних підрозділів ЦЗ відділу освіти з місцевими органами з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. Значну допомогу з питань планування, організації і ведення цивільного захисту на об'єктах галузі, в проведенні "Дня цивільного захисту" в навчальних закладах і "Тижнів безпеки дітей" у дошкільних закладах освіти надають регіональні курси цивільного захисту.

З належним розумінням важливості питань цивільного захисту, виховання та підготовки учасників навчально-виховного процесу і працівників галузі до захисту та дій в надзвичайних ситуаціях вирішують у Горохолинській ЗОШ І-ІІІ ст.(Семенютін В.О.), Богородчанській ЗОШ І-ІІІ ст..№1 (Борковська Я.Д.), Богородчанській ЗОШ І—III ст. № 2 (Битківська У.М.), Порогівській ЗОШ І-ІІІ ст.(Цьомко Я.В.), Росільнянській ЗОШ І-ІІІст(Береговський Я.Б.), Бабченській ЗОШ І-ІІІ ст.(Іванцюк Г.Б)., Гутівській І-Ш ступенів(Назаревич О.П.). Марківській ЗОШ І-ІІІ ст.(Скрипник Г.С.), Кричківській ЗОШ І-ІІ ст.(Балагутрак Ф.Ф.). Керівному складу перевірених вищезгаданих навчальних закладів надано методичну допомогу щодо організації та ведення цивільного захисту на підпорядкованих об’єктах.

Разом з тим, залишається ряд недоліків щодо організації і ведення цивільного захисту в структурних підрозділах. У окремих школах відсутнє інформування і організація підготовки цивільного захисту на об'єкті у відповідності до вимог «Положення про функціональну підсистему "Освіти і науки України" єдиної державної системи цивільного захисту України» (далі Положення) запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного характеру.

При розробці Планів дій навчальних закладів не враховуються можливі характери і наслідки вірогідних для району надзвичайних ситуацій.

Окремі директори навчальних закладів недооцінюють свою роль як начальника ЦЗ об'єкта, а їх заступники, на яких покладені обов'язки начальників штабів, перекладають свої функції на викладачів допризовної підготовки.

З метою забезпечення виконання вимог чинного законодавства у сфері цивільного захисту, Положення про функціональну підсистему "Освіти і науки України" єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру наказу головного управління освіти і науки облдержадміністрації "Про результати підготовки цивільного захисту управління освіти і науки облдержадміністрації в 2011 році та основні завдання на 2012 рік", розпорядження голови Богородчанської РДА від 11.01.2012р. №7«Про план основних заходів районної підсистеми єдиної системи цивільного захисту на 2012 рік"

НАКАЗУЮ:

  1. Основним завданням цивільного захисту у 2012 році вважати забезпечення готовності закладів освіти району до дій в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, можливих терористичних проявів, організованого переведення системи ЦЗ з мирного на воєнний стан.

Для реалізації основного завдання зосередити зусилля на:

- забезпеченні реальної готовності органів відділу, сил і закладів функціональної підсистеми "Освіти і науки України" до запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру;

  • підвищенні ефективності заходів щодо захисту учасників навчально-виховного процесу, території від вражаючих факторів, забезпечення реального накопичення об'єктивних матеріальних резервів цивільного захисту;

  • навчанні керівного складу працівників відділу освіти, підготовці сил, засобів, учасників навчально-виховного процесу до захисту та дій в умовах загрози та виникнення можливих надзвичайних ситуацій.

2. Затвердити план основних заходів цивільного захисту відділу освіти на 2012 рік (додається).

3. Виходячи з основного завдання та основних напрямків діяльності відділу освіти, керівникам навчально-виховних закладів, організацій і установ галузі:
3.1. Проаналізувати роботу підпорядкованих ланок і стан виконання вимог нормативно-правових документів з питань цивільного захисту, дати принципову оцінку стану справ на цій ділянці роботи відповідальним особам, до повноважень яких належить зміцнення та подальше вдосконалення цивільного захисту.

  1. Впроваджувати конкретні дієві заходи щодо запобігання найбільш вірогідним для району надзвичайним ситуаціям природного, техногенного, екологічного та воєнного характеру.

  2. Продовжити роботу із розвитку та підтримання в готовності до використання технічних засобів системи управління (оповіщення) цивільного захисту.

  3. Забезпечити реальне накопичення об'єктових матеріальних резервів, засобів медичного, раціонального та хімічного захисту;

  4. Покласти персональну відповідальність за стан захисних споруд на керівників навчальних закладів, організацій і установ галузі, не допускати скорочення цих комунікацій.

  5. Акцентувати увагу на недопущенні виникнення інфекційних захворювань через порушення санітарних вимог до харчових продуктів, порядку питного водопостачання та водовідведення у закладах освіти.

  6. Вжити заходів щодо підвищення ефективності захисту від небезпечних хімічних речовин і вмілих дій учасників навчально-виховного процесу і працівників закладу у зонах можливого хімічного забруднення.

  7. Уточнити плани та забезпечити постійну готовність сил і засобів до евакуацій учасників навчально-виховного процесу і працівників галузі у населених пунктах, що знаходяться в зонах можливого затоплення, небезпечного хімічного ураження, районах можливого виникнення стихійного лиха.

  8. Узгодити до кінця ІІІ кварталу плани роботи евакуаційних комісій та провести тренування і навчання з їх особовим складом щодо виконання покладених на них завдань.

  1. Зосередити основні зусилля на підготовці невоєнізованих формувань цивільного захисту до дій за призначенням у кризових ситуаціях мирного часу та в умовах надзвичайного (особливого стану).

  2. Протягом року організувати тісну взаємодію із засобами масової інформацій. Оперативно і достовірно та своєчасно інформувати учасників навчально-виховного процесу і працівників галузі про стан захисту територіях від надзвичайних ситуацій.

4. Начальникам цивільного захисту навчальних закладів:

4.1. За узгодженням з територіальними органами з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, а також з урахуванням можливих надзвичайних ситуацій, що характерні для місць дислокації навчальних закладів, визначити необхідну кількість і фаховий склад невоєнізованих формувань. Підготовку особового складу здійснювати: - керівного складу та спеціалістів - на курсах ЦЗ;

іншого складу - під час підготовки і проведення об'єктових тренувань і тактико-спеціальних занять згідно з раніше визначеною програмою.

  1. Підготовку працівників, які входять до складу невоєнізованих формувань, проводити за місцем роботи обсягом 15 годин у складі навчальних груп.

  2. Підготовку працівників, які не входять до складу невоєнізованих формувань, проводити обсягом 12 годин у складі навчальних груп та в період підготовки до навчань і тренувань.

  3. Підготовку працівників дошкільних і позашкільних навчальних закладів проводити ЦЗ об'єкта під час підготовки та об'єктивних тренувань Днів цивільного захисту " та "Тижнів безпеки дітей".

  4. Підготовку викладачів предмету «Захист Вітчизни» з питань цивільного захисту проводити на обласних курсах цивільного захисту, а вчителів-викладачів курсу "Основи здоров’я»" здійснювати в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

  5. Підготовку учнів передвипускних та випускних класів проводити за тематикою розділу "Основи цивільного захисту» розділу програми «Захист Вітчизни».

  6. Вжити заходів щодо розвитку та вдосконалення системи позашкільної, позакласної роботи, активного функціонування дитячо-юнацьких спортивно-військових патріотичних ігор та системи їх змагань за нормативами Програми допризовної підготовки, сприяти функціонуванню клубів з рятувальної справи та проведення змагань за нормативами цивільного захисту у межах всеукраїнського дитячого руху "Школи безпеки".

  7. Навчальний рік з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності людини закінчити проведенням комплексних об'єктових навчань та тренувань "Дня цивільного захисту " і Тижня безпеки дитини" (показово-методичне заняття на базі Марківської ЗОШ І-ІІІ ст..( Скрипник Г.С.) у квітні 2012 року.

  1. Продовжити роботу щодо удосконалення діяльності опорних (базових) навчальних закладів з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

  2. Надати методичну допомогу та вивчити стан цивільного захисту, військово-патріотичного виховання та допризовної підготовки (Захист Вітчизни) в Дзвиняцькій ЗОШ І-ІІІ ст., Манявській ЗОШ І-ІІІ ст., Бабченській ЗОШ І-ІІІ ст., Старобогородчанській ЗОШ І-ІІІ ст.

7. Контроль за виконанням даного наказу покласти на начальника штабу цивільного захисту відділу освіти райдержадміністрації Богдан О.П.

Начальник відділу освіти Іван Дрогомирецький

Додаток до наказу від 20.01.2012 р.

№12/01-03

ПЛАН

основних заходів цивільного захисту відділу освіти на 2012 рік

п/п

Назва заходу

Відповідальний

Термін виконання

1.

Провести нараду керівників навчальних закладів з питань підсумків роботи ЦЗ за 2011 рік та завдання на 2012 р.

Дрогомирецький І.М.

Січень

2.

Проведення "Дня цивільної оборони" в навчальних закладах району.

Гуляк В.М., керівники шкіл

Квітень

3.

Огляд-конкурс на кращу навчальну базу з ЦЗ серед навчальних закладів району.

Керівники шкіл

Жовтень

4.

Корегування та уточнення планів дій на випадок виникнення НС техногенного та природничого характеру та календарних планів.

Начальник відділу

Щоквартально

5.

Контроль за виконанням заходів щодо покращення роботи об'єктів життєзабезпечення, вжиття заходів щодо попередження НС на цих об'єктах.

Начальник відділу

Протягом року

6.

Контроль за використанням коштів, виділених на попередження та ліквідацію наслідків НС.

Начальник відділу

Протягом року

7.

Уточнення та робота з банком даних дітей учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

Гуляк В.М.

Протягом року

8.

Організація оздоровлення дітей учасників ліквідації аварії на ЧАЕС та постраждалих внаслідок аварії.

Гуляк В.М.

Липень, серпень

9.

Навчально-методичні заняття по вдосконаленню та поглибленню пропаганди цивільного захисту серед учнівської молоді:

  • з директорами шкіл району;

  • з заступниками директорів шкіл з навчально-виховної роботи;

  • з вчителями допризовної підготовки;

  • з вчителями основ безпеки життєдіяльності

Відділ освіти

Відділ НС


Серпень


Жовтень

10.

За місцем роботи провести підготовку працівників, які входять до складу невоєнізованих формувань обсягом 15 год. у складі навчальних груп під керівництвом командирів формувань.

Керівники навчальних закладів

Протягом року

11.

Провести підготовку працівників, які не входять до складу невоєнізованих формувань обсягом 12 год. у складі навчальних груп та у період підготовки до навчань і тренувань.




Протягом року

12.

Провести підготовку вчителів з питань цивільної оборони у складі навчальних груп під керівництвом начальників ЦЗ закладу протягом одного дня під час канікул, працівників дошкільних і позашкільних навчальних закладів - у складі груп під керівництвом начальника ЦЗ об'єкта під час підготовки та проведення об'єктових тренувань, "Днів цивільної оборони" та "Тижнів безпеки дітей дошкільного віку" обсягом 12 год.

Керівники навчальних закладів

Березень


Протягом року

Заступник начальника відділу освіти, Оксана Богдан

начальник штабу ЦЗ відділу освіти
Витяг Керівникам шкіл

з наказу відділу освіти

від 20. 01.2012 р. № 12/01-03

смт. Богородчани

Про результати підготовки цивільного захисту

відділу освіти райдержадміністрації

в 2011 році та основні завдання на 2012 р.

Підготовка Цивільного захисту в структурних підрозділах відділу освіти в 2011 р. проводилась у відповідності до наказу головного управління освіти і науки облдержадміністрації від 22.02. 2011 року № 140 «Про результати підготовки цивільного захисту головного управління освіти і науки облдержадміністрації в 2010 році та основні завдання на 2011 рік і була спрямована на забезпечення його готовності до дій за призначенням при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій технічного та природничого характеру, а також в умовах можливих терористичних проявів, організовано проведення системи цивільного захисту з мирного на воєнний стан і стійкого управління галуззю під час виконання завдань Цивільного захисту.

З метою забезпечення виконання вимог чинного законодавства у сфері цивільного захисту, Положення про функціональну підсистему "Освіти і науки України" єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру наказу головного управління освіти і науки облдержадміністрації "Про результати підготовки цивільного захисту управління освіти і науки облдержадміністрації в 2011 році та основні завдання на 2012 рік", розпорядження голови Богородчанської РДА від 11.01.2012р. №7«Про план основних заходів районної підсистеми єдиної системи цивільного захисту на 2012 рік"

НАКАЗУЮ:

  1. Основним завданням цивільного захисту у 2012 році вважати забезпечення готовності закладів освіти району до дій в умовах загрози та виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, можливих терористичних проявів, організованого переведення системи ЦЗ з мирного на воєнний стан.

Для реалізації основного завдання зосередити зусилля на:

- забезпеченні реальної готовності органів відділу, сил і закладів функціональної підсистеми "Освіти і науки України" до запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру;

  • підвищенні ефективності заходів щодо захисту учасників навчально-виховного процесу, території від вражаючих факторів, забезпечення реального накопичення об'єктивних матеріальних резервів цивільного захисту;

  • навчанні керівного складу працівників відділу освіти, підготовці сил, засобів, учасників навчально-виховного процесу до захисту та дій в умовах загрози та виникнення можливих надзвичайних ситуацій.

3. Виходячи з основного завдання та основних напрямків діяльності відділу освіти, керівникам навчально-виховних закладів, організацій і установ галузі:

3.1. Проаналізувати роботу підпорядкованих ланок і стан виконання вимог нормативно-правових документів з питань цивільного захисту, дати принципову оцінку стану справ на цій ділянці роботи відповідальним особам, до повноважень яких належить зміцнення та подальше вдосконалення цивільного захисту.

  1. Забезпечити реальне накопичення об'єктових матеріальних резервів, засобів медичного, раціонального та хімічного захисту;

  2. Покласти персональну відповідальність за стан захисних споруд на керівників навчальних закладів, організацій і установ галузі, не допускати скорочення цих комунікацій.

  3. Акцентувати увагу на недопущенні виникнення інфекційних захворювань через порушення санітарних вимог до харчових продуктів, порядку питного водопостачання та водовідведення у закладах освіти.

  4. Вжити заходів щодо підвищення ефективності захисту від небезпечних хімічних речовин і вмілих дій учасників навчально-виховного процесу і працівників закладу у зонах можливого хімічного забруднення.

4. Начальникам цивільного захисту навчальних закладів:

4.1. За узгодженням з територіальними органами з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, а також з урахуванням можливих надзвичайних ситуацій, що характерні для місць дислокації навчальних закладів, визначити необхідну кількість і фаховий склад невоєнізованих формувань. Підготовку особового складу здійснювати: - керівного складу та спеціалістів - на курсах ЦЗ; іншого складу - під час підготовки і проведення об'єктових тренувань і тактико-спеціальних занять згідно з раніше визначеною програмою.

  1. Підготовку викладачів предмету «Захист Вітчизни» з питань цивільного захисту проводити на обласних курсах цивільного захисту, а вчителів-викладачів курсу "Основи здоров’я»" здійснювати в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти.

  2. Підготовку учнів передвипускних та випускних класів проводити за тематикою розділу "Основи цивільного захисту» розділу програми «Захист Вітчизни».

  3. Навчальний рік з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності людини закінчити проведенням комплексних об'єктових навчань та тренувань "Дня цивільного захисту " і Тижня безпеки дитини" (показово-методичне заняття на базі Марківської ЗОШ І-ІІІ ст..( Скрипник Г.С.) у квітні 2012 року.


Начальник відділу освіти Іван Дрогомирецький

Схожі:

УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Директорам загальноосвітніх навчальних закладів Богородчанського району забезпечити
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Всеукраїнської учнівської олімпіади з англійської мови серед учнів 8-11 класів. 
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури серед учнів 7-11 класів. 
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Правил проведення І- ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів в Івано-Франківській області, затверджених...
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Правил проведення І- ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів в Івано-Франківській області, затверджених...
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Правил проведення І- ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів в Івано-Франківській області, затверджених...
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Провести у квітні – жовтні 2012 року І (районний) етап Всеукраїнської експедиції учнівської та студентської молоді «Моя Батьківщина...
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Франківській області 01. 10. 2012 р за №42/139, з метою визначення призерів і переможців ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади...
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів в Івано-Франківській області, затверджених наказом головного управління...
УКРАЇНА БОГОРОДЧАНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ...
Призначити громадських інспекторів з охорони дитинства в навчально-виховних закладах району на 2012/2013 н р до 05 вересня
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка