Миколаївська обласна державна адміністрація


Скачати 53.16 Kb.
Назва Миколаївська обласна державна адміністрація
Дата 09.05.2013
Розмір 53.16 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Туризм > Документи




Миколаївська обласна державна адміністрація

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ І НАУКИ




НАКАЗ



18.03.2013 № 213

м. Миколаїв

Зареєстровано у Головному управлінні

юстиції у Миколаївській області від 01.04.2013 № 39/1951
Про проведення

обласного конкурсу юних

екскурсоводів «Музейна

скарбниця Миколаївщини»

На виконання Указу Президента України від 28.12.2012 № 756/2012 «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості», з метою сприяння забезпеченню освітньо - культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення і підтримки талановитих та обдарованих дітей, організації змістовного дозвілля, вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти, виховання в учнівської молоді любові до рідного краю, шанобливого ставлення до його народу, історії, духовної спадщини, бажання пізнавати і вивчати історію, культуру, природу рідного краю
НАКАЗУЮ:


  1. Провести 18 квітня 2013 року обласний конкурс юних екскурсоводів «Музейна скарбниця Миколаївщини» о 10.00 годині. Місце проведення конкурсу – Миколаївський обласний Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.




  1. Затвердити положення обласного конкурсу юних екскурсоводів «Музейна скарбниця Миколаївщини».




  1. Миколаївському обласному Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (Горбова Т.О.):

    1. Ознайомити начальників відділів (управлінь) освіти районних державних адміністрацій (міських рад) та керівників навчальних закладів з Положенням про проведення обласного конкурсу юних екскурсоводів.

    2. Забезпечити високий організаційний та науковий рівень проведення обласного конкурсу юних екскурсоводів і участь делегацій у конкурсі.

    3. Надати фахову допомогу навчальним закладам з питань участі у конкурсі юних екскурсоводів відповідно до Положення про проведення обласного конкурсу юних екскурсоводів «Музейна скарбниця Миколаївщини».




  1. Начальникам відділів (управлінь) освіти районних державних адміністрацій (міських рад), керівникам навчальних закладів:


4.1 Направити на обласний конкурс юних екскурсоводів «Музейна скарбниця Миколаївщини» учасників конкурсу у складі 2 чоловік (1 учень і 1 керівник-педагог).

4.2 Реєстрація учасників конкурсу проводиться до 10.00 у приміщенні Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (м.Миколаїв, вул. Севастопольська, 63, тел. 36-12-19).


  1. Витрати на організацію та проведення конкурсу віднести за рахунок коштів Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.




  1. Витрати на відрядження керівників делегацій та учасників конкурсу віднести за рахунок коштів організацій, що відряджають.




  1. Відповідальність за збереження здоров’я та життя дітей у дорозі та під час заходу покласти на керівників делегацій.




  1. Відповідальність за організацію і проведення конкурсу покласти на Горбову Т.О., директора Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.




  1. Цей наказ набуває чинності з дня опублікування в засобах масової інформації.




  1. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника начальника управління освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації

Літвін С.М.

Начальник управління

освіти і науки Миколаївської

обласної державної адміністрації В.В. Мельніченко


ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ управління освіти і науки

Миколаївської обласної

державної адміністрації

18.03.2013 № 213
П О Л О Ж Е Н Н Я

про проведення обласного конкурсу юних екскурсоводів «Музейна скарбниця Миколаївщини»

І. Мета та завдання конкурсу

1.1. Конкурс проводиться з метою виховання в учнівської молоді любові до рідного краю, шанобливого ставлення до його народу, історії, духовної спадщини, бажання пізнавати і вивчати історію, культуру, природу рідного краю.

1.2. Завданням конкурсу є залучення учнівської молоді до краєзнавчої, пошуково-дослідницької роботи, набуття ними  поглиблених знань з історії рідного краю, історичних подій та видатних людей свого краю, активізації краєзнавчого руху дитячих, юнацьких і молодіжних колективів.

ІІ. Організація проведення конкурсу

2.1. Обласний конкурс юних екскурсоводів «Музейна скарбниця Миколаївщини» проводиться 18 квітня 2013 року на базі Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

2.2. Організація проведення обласного конкурсу юних екскурсоводів «Музейна скарбниця Миколаївщини» покладається на Миколаївський обласний Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.
ІІІ. Умови та порядок проведення конкурсу

3.1. У конкурсі бере участь 1 учень (учениця) від навчального закладу, який представляє підготовлений виступ у формі екскурсії терміном 10 хвилин, що супроводжується демонструванням ілюстративних матеріалів та власних експонатів.

3.2. Основою виступу є тематична екскурсія «З батьківської криниці»: дослідження традиційних свят, обрядів та звичаїв, побутової культури, народних ігор та забав; збір та вивчення матеріалів про народні промисли та ремесла, народних умільців та майстрів народної творчості; про створення та здобутки дитячих, юнацьких і сімейних фольклорних колективів, гуртів свого краю.
ІV. Основні критерії оцінювання виступу

4.1. Повнота розкриття теми, актуальності змісту (перевага надається використанню матеріалу тієї місцевості, яку представляє учасник) – до 40 балів.

4.2. Майстерність екскурсовода (вміння чітко, логічно, коротко висвітлити тему) – до 30 балів.

4.3. Наявність ілюстративного матеріалу, його зміст та естетичне оформлення – до 15 балів.

4.4. Культура мовлення – до 5 балів.

4.5. Підсумки Конкурсу підводяться за загальною сумою балів. Максимальна кількість балів — 90.
V. Склад журі

5.1. Склад журі конкурсу затверджується наказом управління освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації.

5.2. До складу журі входять науковці провідних Миколаївських вищих учбових закладів, працівники Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, педагогічні працівники загальноосвітніх навчальних закладів.
VІ. Підведення підсумків, нагородження переможців

6.1. Переможцем конкурсу визначається учасник, який набрав найбільшу кількість балів. У випадку, якщо учасники набирають однакову кількість балів,

перевага надається тому учаснику, який має кращий результат за повноту розкриття теми.

6.2. Учасники, які зайняли І, ІІ, ІІІ місце в загальному заліку, нагороджуються грамотами управління освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації.

6.3. Учасники, які зайняли І, ІІ, ІІІ місце з окремих критеріїв оцінювання (крім культури мовлення) нагороджуються дипломами Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.
Заступник начальника управління

освіти і науки Миколаївської

обласної державної адміністрації С.М. Літвін



Схожі:

ПАМ'ЯТКА ПІДМІНИМ РАДІОТЕЛЕФОНІСТАМ
МІНІСТЕРСТВО УКРАЇНИ З ПИТАНЬ МИКОЛАЇВСЬКА ОБЛАСНА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА У СПРАВАХ ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ВІД...
Миколаївська обласна державна адміністрація
Миколаївської обласної державної адміністрації від 12. 05. 2008 №207-р та з метою підвищення професійної туристської майстерності...
УКРАЇНА Миколаївська обласна державна адміністрація
Відлуння героїчних літ”. Конкурс проводиться з метою активізації патріотичного виховання учнівської і студентської молоді на прикладах...
Миколаївська обласна державна адміністрація
«Досліджуємо і вивчаємо» (Наказ управління освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації від 30. 01. 2010 №52) з 10 лютого по...
Миколаївська обласна державна адміністрація
«Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості», з метою формування у дітей та молоді культури безпеки життєдіяльності,...
Миколаївська обласна державна адміністрація
Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді з 1 по 15 березня 2013 року проведено ІІ (обласний)...
УКРАЇНА Миколаївська обласна державна адміністрація
Миколаївської обласної державної адміністрації від 12. 05. 2008 №207-р, з метою формування здорового способу життя та пропаганди...
Миколаївська обласна державна адміністрація
Відповідно до пункту 19 Положення про управління освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації, затвердженого розпорядженням...
ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка