Одного разу апостоли Петро та Андрій підійшли до Храму. Там сидів чоловік біля входу. Що він там шукав?


Скачати 135.84 Kb.
Назва Одного разу апостоли Петро та Андрій підійшли до Храму. Там сидів чоловік біля входу. Що він там шукав?
Дата 29.03.2013
Розмір 135.84 Kb.
Тип Вопрос
bibl.com.ua > Туризм > Вопрос
Як бути благословенним у житті і благословінням для інших.
Одного разу апостоли Петро та Андрій підійшли до Храму. Там сидів чоловік біля входу. Що він там шукав? Він шукав милостині. Він-каліка. Він шукав грошей.

Зауважте – він гадав, що йому потрібні гроші.
Як часом ми у своєму житті думаємо, неначе як той Остап Бендер у Золотому Теляті казав: «Скільки тобі для повного щастя не вистачає?». І Шура Балаганов йому сказав 5 тисяч, здається, з чимось карбованців. «Це для повного щастя?» - «Так». І досить часто ми з вами думаємо: «От мені би ще стільки-то грошей, все… я б щасливий був». Так само і той каліка, сидів і гадав, що йому потрібні гроші. Але «Петро сказав: Срібла й золота не маю, але що маю, даю тобі: В ім'я Ісуса Христа Назарянина встань і ходи.» (Дії.3:6)
Людина, каліка просиділа все своє життя біля входу в церкву. Він навіть не думав, що це можливо – зцілитися. Аби копійку якусь мати ,але тут він отримав Слово.

Він бажав грошей, а йому дали Слово. І це Слово змінило його життя. Він встав на ноги. Зцілення прийшло.
Він сидів на землі і з того рівня землі дивився на весь світ. Коли апостол говорив до нього Слово – він став на ноги і по іншому подивився на світ.

Боже слово змінює твоє життя, якщо ти його приймаєш.
Якщо ти приймаєш Слово – Воно змінює твоє життя! Не ще 100 гривень чи 1000, чи 10 тисяч, 100 тисяч, а тільки Слово Боже може змінити твое життя.
Я чув свідчення одного брата десь у 95 році. Тоді ще не було стільки магазинів, де продавалися б автозапчастини, і всі їздили на «лисій гумі».

Він розповідає: «Я молився, де б взяти гроші… грошей немає, роботи немає, шини не можна купити, але молився: « Боже, Ти можеш забезпечити мене». І одного дня підійшов до нього один брат і каже : «У мене є можливість нову гуму тобі подарувати». Ого!!! Він зрадів, закинув у багажник нові шини, поїхав на шиномонтаж, і тут цікавий момент, коли настав той момент …коли…він увірував, що це Бог. Як тільки він під’їхав до шиномонтажу, у автомобіля всі 4 колеса разом спустили…
До того він нормально їздив з дружиною, з дітьми, на природу на «лисій гумі», по трасі… Все трималося. А коли він приїхав з новими колесами на шиномонтаж, Бог йому показав – пшик, і все сіло. Це могло статися будь-де на трасі, вони могли б загинути…
Але Бог сказав: «Я тримаю тебе в руці Своїй». «Я тримаю, Я забезпечую.»
Як? – ми не можемо цього побачити.

Римлянам 1:20 - це те на чому заснована віра будь якого християнина:

« Бо Його невидиме від створення світу, власне Його вічна сила й Божество, думанням про твори стає видиме.»,
Тобто, від створення світу те, що Боже – воно невидиме.

ТА коли воно стає видимим? Думанням про це творіння.
Слово Боже проповідується до всієї церкви. Проповідується Євангеліє всім, а зцілилась, наприклад, одна людина.

Чи вони не приймали це слово, що проповідувалось? Чи мали сумніви? «Я стільки раз просив, щоб молилися і нічого не стається….не виходить».
В чому справа?

У Посланні до Євреїв 4:2 сказано: « Бо Євангелія була звіщена нам, як і тим. Але не принесло пожитку їм слово почуте, бо воно не злучилося з вірою слухачів.» (Євр.4:2)

Що потрібно, щоб у твоєму житті сталося Боже чудо?

Ще раз наголошую, чудо - це не шоу, не видовище. Його ти можеш і не відчути. Але воно ввійде у твоє життя і почне діяти.


  1. Почути Слово.

Твоє завдання, як віруючої людини – почути Слово. Але ж всі чули та чомусь не почули. Фізичними вухами чули, проте там, в мені, воно не з’єдналося з вірою.
Оце перший пункт – почути Слово. Господь говорить:

«Ось Я стою під дверима та стукаю: коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною.» (Об.3:20)
Де Він стоїть? Він біля твого серця, біля твого вуха зараз Господь стоїть і через це Слово Він стукає до тебе. «Ось Я стою під дверима та стукаю». І що перше? «Коли хто почує Мій голос і двері відчинить, Я до нього ввійду, і буду вечеряти з ним, а він зо Мною.»
Коли ви чуєте проповідь Слова, не засинайте, це біси вам кажуть: «Ти такий змучений, втомився. А вдома кран відкритий! А праску виключив?». Біси будуть це постійно говорити, щоб відволікти.
Як написано – посіяне було Слово і відразу прилетіли пташки і подзьобали, бо диявол приходить і забирає це Слово в тебе. Якщо його в тебе немає, воно не буде діяти в твоєму житті. Чому ми радимо записувати проповідь? Бо ми забуваємо. Бог записав Своє Слово. Знайшов людей, пророків, і вони записали Боже Слово. Запишіть і ви. Щоб не просто почути і забути.
В книзі Ісаї написано – «Вухо має бути відкрите». Ми повинні бути готові до слухання. Що ж нам може заважати?

Перше – якщо не маєш миру всередині себе.
Наприклад: «Я не можу когось простити». Вже декілька років. Щось відпустити. Я вчепився і по житті ходжу і тягаю оце за собою. Бог каже – відпусти його. Якщо хтось зробив тобі зло, ти плануєш «от я би йому дав!» або «стану багатим, приїду і покажу їм всім».
Гадаю, ви розумієте про що я говорю. Сатана однаково вісім робить це, всім однаково говорить. А Бог каже: «Відпусти». Бог каже: «Ворога благословляй.»
І тоді все стає на свої місця. Ти приймаєш рішення: «Так, Господи, сьогодні я приймаю рішення відпустити цю образу. Перед Твоїм лицем я прощаю.»

Відпустіть це всередині, щоб прийшло звільнення. Тоді буде відкрите вухо. Інакше, ви не будете чути Слова Божого, і воно не ввійде, і не з’єднається з вашою вірою, і ви не будете людиною благословенною Богом.


  1. Прийняти Слово.



Як же нам прийняти Слово?

Господь каже: «Вірою приймайте». Ось це є Біблія. Це є Слово Боже. У всіх церквах по всьому світі уже тисячі років одне і теж, тільки на різних мовах, але суть основа всюди однакова.
Ти слухаєш, як там написано? Чи ти кажеш: «Там так написано. Але я все ж таки буду жити трошки і нашим і вашим…». Тоді ти - ворог Богу і благословення тобі не дочекатися. Можливо тобі зараз гарно, але дуже скоро це «гарно» закінчиться… Чому?

Хочу навести один приклад про Ісака з Буття 26 розділу, 1-го вірша. Він жив у той час, коли настав голод в краї. Криза настала.

І задумав Ісак отримати візу в Єгипет і втекти, бо там краще. І що ж сталось? Було до нього Слово Боже
«2 І явився йому Господь і сказав: Не ходи до Єгипту, оселися в землі, про яку Я скажу тобі.

3 Оселися хвилево в землі тій, і Я буду з тобою, і тебе поблагословлю, бо тобі та нащадкам твоїм дам усі оці землі. І Я виконаю присягу, що нею поклявся був Авраамові, батьку твоєму.

4 І розмножу нащадків твоїх, немов зорі на небі, і потомству твоєму Я дам усі оці землі. І поблагословляться в потомстві твоїм усі народи землі»

(Бут.26:2-4)
Слухає це Ісак, але бачить, що у нього жодної копійки у кишені, роботи немає, голод в краї, засуха. «Добре, я чую слово. Але ж немає нічого!» І от тут якраз воно сполучається з вашою вірою – чи я стою твердо на слові, чи піду дивитися на свої обставини. І нічого не змінилося за ці тисячі років.
Тільки назви змінилися «голод» на «кризу», «динарії» на «гривні», «долари». І ось тут починаються Божі чудеса. Він залишився. Навіть взяв і посіяв десять кілограм пшениці, маленький мішечок. І тут почалось... Йому треба було посіяти, десь 3 місяці чекати, а може треба було з'їсти ту пшеницю?
«12 І посіяв Ісак у землі тій, і зібрав того року стокротно…»

(Бут.26:12)
10 кг посіяв, а тонну зібрав, 100 кг посіяв, а 10 тон зібрав! І що тут почалось –
«…і Господь поблагословив був його. 13 І забагатів оцей чоловік, і багатів усе більше, аж поки не став сильно багатий. 14 І була в нього отара овець та кіз, і череда товару, і багато рабів. І заздрили йому филистимляни. (Бут.26:12-14)
Сусіди заздрити почали. Що далі?

Сьогодні їх називають рейдери, рейдерські атаки на підприємства, заводи – захоплюють майно.
15 І всі криниці, що їх повикопували раби батька його, за днів батька його Авраама, филистимляни позатикали, і понаповнювали їх землею.

(Бут.26:15)

19 І копали Ісакові раби в долині, і знайшли там криницю живої води.

20 І сварилися пастухи ґерарські з пастухами Ісаковими, кажучи: Це наша вода! І він назвав ім'я для тієї криниці: Есек (сварка), бо сварилися з ним.

(Бут.26:19,20)
В Ісака забрали те, що належало йому. Вкрали це.

Можливо, у твоєму житті також Бог дав, а диявол вкрав.

Може, люди розтратили.

Може, в тебе щось забрали, обдурили.

Може, втратив здоров'я.
-Що Ісак робить далі? Йде та копає нову криницю.

І наступну криницю також вкрали...
21 І викопали вони іншу криницю, і сварилися також за неї. І він назвав для неї ім'я: Ситна. (ворожнеча) (Бут.26:21)
І що ж він зробив? Почав плакати? Ні, він пішов далі копати.

Це інструкція до дії.
22 І він пересунувся звідти, і викопав іншу криницю, і не сварились за неї. І він назвав для неї ім'я: Реховот, і сказав: Тепер нам поширив Господь, і в Краю ми розмножимось.

(Бут.26:22)
Ще раз подивіться на Бут. 26:13
13 І забагатів оцей чоловік, і багатів усе більше, аж поки не став сильно багатий.

(Бут.26:13)
Він спочатку почув Слово від Бога.

Не почав роздумувати, не почав філософствувати : «це мені підходить - не підходить, розумію-нерозумію», він просто сказав «так, я дію».

Обставини всі проти нього.

Але він почав діяти, і Бог зробив це чудо. Амінь.
Запишіть вірш Євреям4:2

« Бо Євангелія була звіщена нам, як і тим. Але не принесло пожитку їм слово почуте, бо воно не злучилося з вірою слухачів. »
Не приносить користі Слово просто так. Воно повинно розчинитись.

Наприклад, згадайте Петра.

Коли Ісус був схоплений, куди подівся апостол Петро, потягнувши за собою всіх учнів?
Ісус колись покликав: «Андрію, Петре – ідіть за Мною». І вони пішли за Ісусом служити. Можливо, ти також почув цей поклик і пішов служити, але потім щось сталось у житті, і ти кажеш «Треба краще заробляти гроші, ніж Богу служити, краще щось вдома зроблю.»
І Петро, коли Ісуса розіп’яли, взяв своїх друзів і каже: «Пішли знову ловити рибу…» «Підемо знову в бізнес. Навіщо нам проповідувати. Он бачите, що сталося з учителем нашим?!!!». Цілу ніч товклися вони на озері , в своему бізнесі….. і що вони зловили?

Нічого…
Тут простежується такий пункт – якщо ти почув поклик Божий, і ти почав служити Йому, стій міцно, як би це глупо не здавалося.

Як би твої друзі, товариші, знайомі не говорили – стій міцно.

Ти будеш благословенною людиною.
Ісус скаже закидати сітки, роби … і що буде? Читаємо :
6 А Він їм сказав: Закиньте невода праворуч від човна, то й знайдете! Вони кинули, і вже не могли його витягнути із-за безлічі риби...(Iван.21:3-6)
У Євангелії від Луки 5:5 Петро , мабуть, з Ісусом сперечався: «Я рибалка з рибалок, а ти хто? Син теслі?».

ТА змирився і сказав: «Добре, за словом твоїм… закину».
=Його віра злучилася із Словом Господнім. Вони закинули невід і повні сіті витягнули риби. Це коли я роблю по слову Божому!
Є таке - Боже забезпечення. Це не означає, що не потрібно працювати.
Я хочу сьогодні познайомити вас з нашим Богом. Хочу, щоб ви подивилися на Нього.
Коли ти народжуєшся згори?

Коли ти увіруєш в Ісуса Христа, коли Дух Святий в тебе ввійшов, коли ти виконав Його заповіт: «Хто увірує і хреститься – спасенний буде і дар Духа Святого він отримає », і коли ти далі почав жити за словом Божим.

Коли зненавидів старе життя у гріху, Зненавидів Гріх…

Коли ти відвернувся від старого життя, від старих друзів – алкоголіків, наркоманів.

Коли ти сказав, що вони мене тепер не можуть духовно зрощувати.
Або ж ти вертаєшся до них знову, як написано

«Як вертається пес до своєї блювотини, так глупоту свою повторяє глупак»(Пр.26:11)

І сам себе знищуєш.
У міру того, як ти будеш рости з Богом, Бог буде відкривати Себе.

Коли ти тільки покаявся, Бог себе тобі відкриває як Спаситель. І ти радієш з того, що Бог тебе спас. Ти радієш з того, що Він тебе звільнив від гріхів.

Ти тепер не грішник!

Ти тепер благословенний і святий.

І ти пізнаєш Його, як Спасителя.
Потім, ти пізнаєш Його як Того, Хто виконує свої обітниці і забере Тебе на небеса разом з Собою. Ти пізнаєш Його все більше.
Проходить час.

І Він тобі показує Себе як Переможця.

У важких життєвих ситуаціях Він тобі дає перемогу.
Далі, ти відчуваєш Його, як Цілителя. «Я молюсь, і Бог зцілює мене!»

Пізнаєш Його, як того Хто турбується про твої потреби. Як колись Ісак говорив до Авраама: «а де ж ягня на цілопалення?» (Бут.22:7), Він відповів «Бог угледить».

Бог потурбується про це.
Перша книга Біблії «Буття» нам відкриває Бога як Творця – «Елохім».

Слово Елохім – це множина Трійці (однина це «Ел»). Вже тут Бог відкриває себе як Трійцю – Бог Отець, Бог Син, Бог Дух Святий. Вже на початку написано «Ми».
Аврааму Бог відкрився як «Єгова» – Сущий, вічно існуючий, або ж Той, Хто укладає заповіт з людиною і Сам каже : «Я його дотримаю.»
Він відкрився людям як «Ель Шаддай»,

«Адонай»Господь і Володар всього.

«Єгова-Рафа» – Бог Цілитель.

«Єгова Ніссі» – Переможець, Прапор твій.
Як ти тільки увірував сьогодні – Він тобі буде відкриватися як Спаситель, як Той, Хто прощає твої гріхи. Коли ти почнеш разом з Ним йти, Слово почне сполучатися з твоєю вірою, Він тобі буде відкриватися, як Помічник твій.

Ти будеш бачити – це тільки Він міг зробити!

Це тільки Він допоміг, Він зцілив, захистив…

Можливо будуть якісь страшні обставини.

І ти побачиш, що без твоєї участі, все вирішиться.
Люди читають Біблію протягом десятків років і постійно відкривається щось нове. Він щоранку новим тобі Себе відкриває. І кожного разу ти радієш, ніби перший раз пізнав Його. От чому й Господь говорить «Радійте в Господі завсіди, і знову кажу: радійте!» (Фил.4:4)
Люди кажуть «а чого мені радіти? Немає ковбаси, нема хліба… нема… нема…»
А ти пізнав Бога? Якщо так, тоді далі – це Його забезпечення.

Якщо хочеш всього зразу, воно так не буде.

Не можна давати дитині малій 1000 доларів у руки. Що вона купить? Протратить, викине… А Бог каже : «Будь у маленькому вірний, і я тобі дам більше.»
А тепер подивимося на Якова. Хто такий Яків? (Його ім'я перекладається як «брехун»… )
11 І натрапив він був на одне місце, і ночував там, бо сонце зайшло було. І взяв він з каміння того місця, і поклав собі в голови. І він ліг на тім місці.

12 І снилось йому, ось драбина поставлена на землю, а верх її сягав аж неба. І ось Анголи Божі виходили й сходили по ній.

13 І ото Господь став на ній і промовив: Я Господь, Бог Авраама, батька твого, і Бог Ісака. Земля, на якій ти лежиш, Я дам її тобі та нащадкам твоїм.

14 І буде потомство твоє, немов порох землі. І поширишся ти на захід, і на схід, і на північ, і на південь. І благословляться в тобі та в нащадках твоїх всі племена землі.

15 І ось Я з тобою, і буду тебе пильнувати скрізь, куди підеш, і верну тебе до цієї землі, бо Я не покину тебе, аж поки не вчиню, що Я сказав був тобі.

(Бут.28:11-15)
Це Бог говорить сьогодні вам і мені.

Яків сприйняв цей сон серйозно. Він сказав:
«16…Дійсно, Господь пробуває на цьому місці, а того я й не знав!

17 І злякався він і сказав: Яке страшне оце місце! Це ніщо інше, як дім Божий, і це брама небесна.

18 І встав Яків рано вранці, і взяв каменя, що поклав був собі в голови, і поставив його за пам'ятника, і вилив оливу на його верх.

19 І назвав він ім'я тому місцю: Бет-Ел, а ймення того міста напочатку було Луз.

20 І склав Яків обітницю, говорячи: Коли Бог буде зо мною, і буде мене пильнувати на цій дорозі, якою ходжу, і дасть мені хліба їсти та одежу вдягнутись,

21 і я з миром вернуся до дому батька свого, то Господь буде мені Богом,

22 і цей камінь, що я поставив за пам'ятника, буде домом Божим. І зо всього, що даси Ти мені, я, щодо десятини, дам десятину Тобі!» (Бут.28:16-22)
Кажуть: «Десятина - це Закон Старого Заповіту, а ми живемо у Новому Заповіті, і тому нам не потрібно давати десятину Богу.
Яків жив ще до Мойсея.

Ще не був даний Закон на горі Сінай,

ще не було звільнення з Єгипту,

ще не було 10 Заповідей…
Але Господь сказав «Благословення на Якова». А в Бутті 28:20-22 написано : «І склав Яків обітницю, говорячи: Коли Бог буде зо мною, і буде мене пильнувати на цій дорозі, якою ходжу, і дасть мені хліба їсти та одежу вдягнутись, 21 і я з миром вернуся до дому батька свого, то Господь буде мені Богом» і як висновок вірш 22: « І зо всього, що даси Ти мені, я, щодо десятини, дам десятину Тобі»
Але і це не перше згадування у Біблії є ще більш ранні згадування ,

коли загарбники вкрали все майно Авраамового племінника Лота, і Авраам визволив його від тих царів. Тоді, коли він повертався назад на зустріч йому, вийшов Мелхиседек, цар і священик, і Авраам віддав йому 10-ту частину усього здобутого. Це було ще до Мойсея!
Коли Яків прокинувся, Він просив Бога про три чуда у своєму житті (Бут. 28:20).
1. «Якщо Ти будеш зі мною» Він просив про Божу присутність у своєму житті.

2. «Якщо ти збережеш мене на тому шляху, яким я йду» - Він хотів Божого захисту.

3. «І даш мені хліб, одежу щоб вдягнутись» - це був переломний момент у житті Якова. Він віддав своє життя у руки Бога. У всьому. І це сталось.
Подумайте над цими прикладами із Святого Письма, як Бог благословляв мужів Божих, точно так Він сьогодні хоче благословити тебе!
Скільки б ми не працювали, скільки б гривень-доларів ми не заробили, одного дня все це залишимо.

Хто заробить мільйон доларів – і залишить. Все залишиться.
Бог каже: « Не тримайтеся за це золото.» Воно нам потрібно? Так. Їсти, пити, вдягнутися… Але «Перше шукайте царства Божого» (Матвія 6:33).

Це Слово, що ввійшло у ваше життя. Воно буде вести, захищати і допомагати вам отримувати все, що потрібно. Якщо ви в це вірите – так буде!

Якщо віра ваша зєдналась із Словом!!!
Яків сказав : «Я віддам Тобі десятину». Якщо ви кажете: «У мене пенсія (зарплата, стипендія) маленька, нехай багаті десятину дають», то Бог каже : «Десятина - це святе для Господа. Віддай те що належить Господу і ти будеш благословенний.

А ті, хто так говорять, кажуть: «Нехай багаті будуть ще багатіші». Якщо багаті віддають Богу десятини, ще більше збагачуються!

В Малахії Бог говорить: «Я отвори небесні над тобою відкрию» (Малахії 3:10), а про тих, хто утримує десятину, Він каже: «Ви крадете в мене, ви прокляті». (Малахії 3: 8,9)
Ще Бог говорить «Випробуйте мене»(Малахії 3:10). Уявили? Провести тест Богу.

Він каже «Випробуйте Мене. Принесіть всі десятини в Храм, і тоді Я відкрию на вас благословення»
Все дуже просто:

  1. Почуйте Слово, щоб воно ввійшло в вас.

  2. Впустити це Слово в своє життя.

  3. Перестаньте лукавити, хитрити через дружбу із світом.

Нехай це Боже Слово буде щоденним нагадуванням до дії нашому житті, щоб бути благословеням і світлом цьому світу.

Щоб багато людей через вас могли пізнати Спасителя і отримати шанс Спасіння!
Псалом 1

1 Блажен муж, що за радою несправедливих не ходить, і не стоїть на дорозі грішних, і не сидить на сидінні злоріків,

2 та в Законі Господнім його насолода, і про Закон Його вдень та вночі він роздумує!

3 І він буде, як дерево, над водним потоком посаджене, що родить свій плід своєдчасно, і що листя не в'яне його, і все, що він чинить, щаститься йому!




Схожі:

Mykola Pavlovych Kovalevs'kyi, b. Dec. 28, 1918, at Kholodna Hora...
Отак батько переїхав у Кам'янець—Подільський, біля Кам'янець— Подільського —кілометрів, не далеко містечка Смотрич, там я ріс. Закінчив...
Narrator's father fled to the Donbas to escape dekulakization and...
Від.: На скрипці грав. Там то як то весілля було в селі, в другому селі, було покличуть, і мама, я пам'ятаю, як вони їздили, часом...
1. Поняття прошарку Прошарки
Прошарки схожі на чисті латочки ацетатної тканини: непрозорі там, де є який-небудь малюнок, і прозорі там, де малюнка немає
Смирнов А. Ф. Прокуратура и проблема управления: Моногр
Про прокуратуру: Закон України // Там же. – 1991. – №53. – Ст. 793 (зміни та доп див.: Там же. – 1993. – №22. – Ст. 229; №50. – Ст....
Anonymous male narrator, b. 1917 in the village of Liakhivtsi, Andrushivka...
Від.: Там жив, там же значиться, я вчився в Житомирі, в автодорожному комбінаті — так званий технікум
Красний Іванко і закляте місто
Жила, де не жила, одна жінка, що одного разу без нікого подалася в місто — до самої столиці. По дорозі перестрів її якийсь чоловік...
Vasyl1 Hryhorovych Zhurakhovs'kyi, b. March 13, 1914 in a
Від.: Батьки займалися хліборобством, але батько дуже мало займався, бо він був закродоном. Він був у полоні в Австро-Угорщині, а...
«Майстер чемоданних справ»
Одного разу, коли він купував у крамниці матеріали, потрібні для виготовлення чемоданів, хтось запитав продавця
Oleksa Chornyi, b. March 31, 1907, in Zaporizhzhia, the eldest of...
Дніпрі. То ми, значить, переїхали, і землемір був знайомий також, з Мелітополя приїжджав то казав, що, значить, ви залишитеся, а...
Це організація, яка наживається на доброті людей, які дійсно хочуть...
Голова фонду – Радчиков Юрій. Він там буває дуже рідко. Керують не місці Левчук Юлія та Мельниченко Олександр
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка