«Козацькі забави»


Скачати 36.73 Kb.
Назва «Козацькі забави»
Дата 24.03.2013
Розмір 36.73 Kb.
Тип Документи
bibl.com.ua > Спорт > Документи
Спортивні змагання, присвячені Дню Збройних Сил України

«Козацькі забави»
Стубров Ю. В. – керівник фізвиховання
Іванівського професійного аграрного ліцею

Звучить фонограма із записом козацьких пісень.

До спортивного залу входять команди учасників змагань і шикуються в одну шеренгу.

Ведучий. Увага! Увага! Розпочинаємо військово-спортивні змагання «Козацькі забави», присвячені Дню Збройних Сил України. У змаганнях беруть участь команди юнаків професій «Кухар», «Оператор комп’ютерного набору», «Робітник фермерського господарства».

Ведуча. Слово для привітання має заступник директора з виховної роботи.

Ведучий. Шановна громадо, дозвольте представити склад ради старійшин (журі), що будуть оцінювати змагання та конкурси (ведучі зачитують склад журі).

Ведучий. Для зачитування присяги українського козака на вірність Україні слово надається головному отаману (головний отаман зачитує присягу).

Головний отаман. Перед Богом нашим Всевишнім, перед святого покровом, перед українським народом і козацьким товариством – в ім’я моїх матері і батька, святою землею нашою клянусь, що готовий віддати всі свої сили і життя, захищаючи споконвічну свободу народу нашого рідного, дідівські вікові порядки та звичаї, незалежну і соборну Україну! Присягаю, що буду на смерть за свободу і незалежність України, недоторканість її кордонів і до останнього подиху життя служити їй. Присягаюсь свято виконувати Статут українського козацтва, жити за козацькими заповідями, берегти козацьку честь і гідність. Якщо порушу цю клятву, то нехай не прийме моє тіло свята українська земля і буду я забутий моїм родом во віки віків.

Козаки разом. Клянемось! Клянемось! Клянемось!

Головний отаман. І на землі, і в небі

Утверджується держава.

Козаки Незалежній Україні –

Козаки разом. Слава! Слава! Слава!

Ведуча. А зараз розпочинаємо конкурси, змагання та козацькі забави.

Оголошуємо перший конкурс. Він називається «Втеча з полону». Учасники змагань зав’язують ноги мотузками і по свистку керівника фізвиховання по одному стрибають до кінця спортивного залу. У конкурсі бере участь вся команда. Перемагає та команда, яка першою виконає завдання і допустить найменше помилок.

(Між конкурсами по черзі учасники кожної команди виконують конкурсну пісню. Результати пісенного конкурсу будуть оголошені у фіналі, а інших – після кожного конкурсу).

Ведучий оголошує підсумки першого конкурсу.

Ведучий. Оголошуємо наступне випробування для наших козаків. Це випробування сили. З кожної команди - учасниці запрошуються по 3 козака, які по черзі виконують вправу підтягування на перекладині. Переможець визначається за найбільшою кількістю результатів. За допоміжні рухи ногами і тулубом нараховуються штрафні очки.

(Ведучий оголошує результати змагань).

Ведуча. Згідно з програмою свята розпочинаємо конкурс «Козацька естафета». За сигналом судді козак повзе на животі по гімнастичній лаві, долає дерев’яний паркан (шведська стінка), пробігає по колоді, стрибає через гімнастичного коня і передає естафету іншому. У конкурсі бере участь вся команда. Перемагає команда, яка покаже кращий час і не допустить помилок.

(Оголошення підсумків конкурсу «Козацька естафета»).

Ведучий. Наступне випробування – піднімання (виштовхування) гирі 16 кг. З кожної команди запрошується по 2 силачі. Переможець виявляється за найбільшою кількістю піднімань з двох підходів.

(Оголошується результат конкурсу).

Ведуча. До наступного конкурсу запрошуємо з кожної команди найвлучніших козаків. Учасники виконують вправу стрільби з пневматичної зброї по нерухомих цілях (дерев’яні кубики). Робиться п’ять спроб.

(Оголошується підсумки конкурсу).

Ведучий. Наступний конкурс «Підніми козака». Кількість учасників – 5 чоловік з кожної команди: учасники сідають на підлогу один проти одного, беруться обома руками за палицю і за сигналом судді тягнуть один одного. Хто кого перетягне – той і переміг.

(Звучить пісня у виконанні учасників художньої самодіяльності ліцею. Журі підводить підсумки конкурсу).

Ведуча. А зараз оголошується конкурс дня козацьких отаманів. Умови конкурсу: хто довше утримає на руках козачку і при цьому скаже їй найбільше лагідних слів. Переможець визначається кількістю сказаних слів (без повторень).

(Оголошується підсумки конкурсу).

Ведучий. Наступний конкурс «Перетягування канату» Склад команди – 8 чоловік. Змагання проходить після жеребкування за олімпійською системою. (Журі підводить підсумки конкурсу. Учасники художньої самодіяльності виконують сучасний естрадний танець).

Ведуча. Наступний конкурс – найсмачніший конкурс. Умови конкурсу: хто швидше з’їсть козацьку страву (кашу). Кількість учасників – 1 козак.

(Журі підводить підсумок змагань).

Після підведення підсумку останнього конкурсу всі учасники змагань шикуються в одну шеренгу. Підсумки козацьких забав оголошує один із членів журі. Для вручення нагород запрошується заступника директора ліцею з виховної роботи, який вручає нагороди за перемогу в окремих конкурсах та переможців свята в цілому.

До мікрофона підходять ведучі.

Ведучий. На цьому наше військово-спортивне свято закінчується. Дякуємо за участь у змаганнях всім учасникам, а також уболівальникам, які гідно підтримували свої команди.

Під «Козацький марш» Дана Береста всі учасники та присутні залишають спортивний зал.

Схожі:

Кобзарство як соціально-культурне явище: козацькі думи в контексті європейської епічної традиції
Кобзарство як соціально-культурне явище: козацькі думи в контексті європейської епічної традиції. 2
Тема: Іконопис. Ікони «Козацькі Покрови»
Мета: Розширити знання дітей по темі, розкрити особливості іконопису, вчити порівнювати
Дипломної педагогіческої освіти. Математична логіка
Матеріал розбито на теми. Важливими темами є: «Подільність чисел», «Комбінаторні задачі», «Задачі – забави», «Задачі – казки», «Принцип...
Верховна Рада України Президенту України
Богородиці була одним із найголовніших свят запорозьких козаків. У двадцятому столітті козацькі традиції наслідували борці за незалежність...
Тема : Національні джерела української журналістики
Внесок літописної літератури в розвиток української журналістики (“Літопис Руський”: “Повість минулих літ”, “Київський літопис”,...
Додайте кнопку на своєму сайті:
Портал навчання


При копіюванні матеріалу обов'язкове зазначення активного посилання © 2013
звернутися до адміністрації
bibl.com.ua
Головна сторінка